Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Džedajski pokret

 • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

  Džedaji i IT sektor stonim tenisom pozivaju na humanost

  Od 27. februara do 2. marta biće održan humanitarni turnir u stonom tenisu "Liga++ IT Open" na kom će se učesnici iz IT sektora nadmetati u stonom tenisu. Svaki igrač će morati da uplati minimum 1.000 dinara, dok maksimum ne postoji, a sav novac će biti doniran u fond projekta “Sila prati hrabre” Džedajskog pokreta. Prijave su otvorene do 16. februara.

  detaljnije
 • ratovi zvezda

  Svetski dan "Ratova zvezda" niški džedaji obeležavaju onlajn programom

  Za Svetski dan Ratova zvezda , 4. maj, niški Džedajski pokret pripremio je četvoročasovni program, ali će on zbog pandemije biti u onlajn izdanju. Ljubitelji Ratova zvezda ni ove godine, kako navode organizatori, neće biti uskraćeni za radionice i razgovore na temu čuvene filmske franšize, a ceo događaj će moći da prate preko njihovog "Jutjub" kanala sa početkom od 16 sati.

  (5) detaljnije
 • medalje

  Troje Nišlija "Džedajski vitezovi" za 2020. godinu

  Pojedincima koji su se svojim delima i zalaganjem istakli u nesebičnom pomaganju zajednici i time pokazali da su izašli iz komforne zone i prevazišli sopstvene granice, niški Džedajski pokret svake godine dodelju priznanje "Džedajskog viteza", a ove godine, prema njihovoj oceni, to su zaslužili mladi pisac Meti Kamberi, aktivistkinja Milica Bugarin i osnivač niškog Deli prostora za kreativno delovanje i Proaktiva Nenad Stojanović.

  (12) detaljnije
 • Džedajski pokret

  Četvrti “Džedajkon” - o knjigama, serijama, igricama i ljudskim pričama uz humanu akciju

  Ovogodišnja konvencija pop kulture "Džedajkon 4.0" koja će se baviti kulturnim i edukativnim sadržajem, a ujedno i ljudima i njihovim pričama, održaće se u nedelju, 20. decembra od 14 sati preko Disorda i Fejsbuka. Kako kažu organizatori, tokom čitavog programa slediće poziv ljudima da učestvuju u prikupljanju novca za lečenje Marka Mladenovića, Nišlije kojem je za dalje lečenje potrebno 19.000 evra.

  (1) detaljnije
 • Niš centar

  Tribina “7 meseci pandemije, kako ste?” deo obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja u Nišu

  Sadnjom drveta, deljenjem flajera i razgovorom sa ljudima i tribinom “7 meseci pandemije, kako ste?” danas se u Nišu obeležava Svetski dan mentalnog zdravlja. Tribina će se održati od 17 sati u prostoru za kreativno delovanje - Deli.

  detaljnije
 • kesić

  Zoran Kesić novi džedajski vitez

  Za konstantan, vredan i hrabar rad na sebi i posvećenost kojom je uspeo da priušti epski humoristički TV šou "24 minuta", kako kažu iz niškog Džedajskog pokreta, novinar voditelj i TV autor Zoran Kesić novi je džedajski vitez. To je odlučeno na godišnjoj konvenciji Džedajkon.

  (10) detaljnije
 • donacija maski

  Džedajski pokret i Nevena Kragić poklonili maske ustanovama u Nišu i na Kosovu

  Prvi kontigent pamučnih maski koje su tokom 10 dana pravili šnajderi u akciji "ZaštitiLice" stigao je Udruženju distrofičara i Urgentnom centru u Nišu, a pomoć u materijalu poslata je na Kosovo gde će takođe praviti maske za Kosovsko pomoravlje. U planu je, kako kažu pokretači akcije dizajnerka Nevena Kragić i Džedajski pokret, donacija 15.000 maski i to niškom Kliničkom centru, NURDOR-u, NORBS-u, kućnoj nezi, Kosovskom pomoravlju, Nezavisnom sindikatu policije i drugima.

  (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Znači iz 1-X

Dzong Čitalac

Tekst: Nišliija iz kladionice ukrao 26.000 dinara