Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

EPS

 • Udruženi pokret stanara

  Stanari ponovo na ulicama zbog EPS-a i paljenja automobila u Nišu

  Elektrodistribucija nije zainteresovana da reši probleme koje imaju sa građanima, naročito one koji se tiču isključenja struje. Na ovo upozorava niški Udruženi pokret slobodnih stanara UPSS i dodaje da će zbog ovoga organizovati tribinu i protest, a sledeće nedelje će se okupiti i zbog toga što smatraju da je Niš postao nebezbedan grad.

  (36) detaljnije
 • Majakovskog

  Novi stanari useljeni u socijalne stanove bez struje

  Pre nešto više od nedelju dana porodice su se uselile u socijalne stanove u Majakovskog u niškom naselju Duvanište, ali kažu da neki još nemaju struju. Gradski većnik Svetozar Aleksov pojašnjava da moraju da potpišu ugovore sa Elektrodistribucijom da bi dobili nove strujomere.

  (8) detaljnije
 • strujomer ilustracija foto aleksandar kostic

  Radnik EPS-a iz Bujanovca uhapšen jer je omogućavao krađu struje

  Zbog sumnje da je većem broju korisnika iz Bujanovca omogućio netačno merenje utrošene struje, čime je oštetio EPS za oko 1,6 miliona dinara, ali i odavao podatke o tome kada su kontrolori na terenu, policija je uhapsila radnika ovog preduzeća iz Bujanovca. Protiv osoba kojima je osumnjičeni omogućio netačno merenje podnete krivične prijave zbog krađe.

  detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Stanari: EPS mora da prestane sa kršenjem zakona

  Zbog toga što, kako tvrdi Udruženi pokret slobodnih stanara, "Elektrodistribucija" “bez dokaza" konstatuje navodnu krađu struje, nakon čega traži od građana da kupe novo brojilo i plate njegovo izmeštanje i isplate stara dugovanja, što je, kažu, protivzakonito, oni traže pojačanu kontrolu radnika EPS-a.

  (5) detaljnije
 • Dok su šalteri radili bile ogromne gužve, a onda građani zatekli zaključana vrata

  EPS odbija da odgovori o angažovanju radnika na šalterima

  Iako su nedavno kazali da šalteri u niškoj Eleketrodistribuciji nisu radili zbog “preraspodele i obuke zaposlenih”, iz EPS-a već 2 nedelje nema odgovora da li to znači da je raskinut ugovor sa firmom preko koje su angažovali radnike, i je li to bio razlog zbog koga je naplata računa u Nišu bila problematična.

  (1) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Istovremeno kada i Džunić, uhapšeno i troje iz niškog EPS-a

  U istoj policijskoj akciji u kojoj je jutros priveden bivši predsednik Opštine Palilula i doskorašnji direktor niškog ogranka EPS-a Boban Džunić, uhapšeno je i troje zaposlenih u elektrodistribuciji. Kako su saopštili iz EPS-a, oni su privedeni jer su pokušali "netačno da prikažu stanje na računima za struju". 

  (4) detaljnije
 • Šalteri ponovo rade

  Ponovo rade svi šalteri EPS-a u Nišu

  Uz “izvinjenje građanima”, iz niške Elektrodistribucije su saopštili da od danas rade svi šalteri EPS-a u Nišu i da građani mogu da odu i plate račune. Međutim, još nema zvaničnog objašnjenja zbog čega šalteri nisu radili prethodnih dana, zašto su bile ogromne gužve i da li je raskinut ugovor sa firmom koja je angažovala radnike.

  (1) detaljnije
 • Ponovo rade šalteri u Zetskoj

  Ponovo rade šalteri EPS-a u Zetskoj, ali su ostali zatvoreni

  Iako je juče na vratima niške Elektrodistribucije u Zetskoj ulici pisalo da šalteri neće raditi "do daljeg", oni od jutros "rade normalno”. Građani će račune moći da plate do 20 sati večeras i narednih dana, ali samo na tom mestu, jer su sada zatvoreni šalteri kod Starog groblja i “Emone”. EPS odbija da kaže zašto.

  (2) detaljnije
 • Zatekli zaključana vrata

  Šalteri niškog EPS-a ne rade do daljeg

  Građani koji su hteli da iskoriste poslednji dan da račun za struju plate jeftinije, zatekli su zaključana vrata niške Elektrodistribucije u Zetskoj ulici. Na vratima piše da “zbog tehničkih problema šalter sala neće raditi do daljnjeg”. Zvaničnog objašnjenja još nema.

  (13) detaljnije
 • Gužva u EPS-u

  Na šalterima EPS-a ogromne gužve, jer nema ko da radi?

  Redove duge do ulaznih vrata građani su danas zatekli kada su otišli u Elektrodistribuciju da plate struju, a radnici obezbeđenja kažu da su pojedine Nišlije čekale i na ulici. Prema nezvaničnim informacijama, situacija je takva, jer je EPS raskinuo ugovore sa firmama preko kojih su do sada bili angažovani šalterski radnici.

  (6) detaljnije
 • Socijalno ugroženi mogu da smanje račune za struju; ilustracija; foto: JV

  Posle pogibije dvoje iz okoline Aleksinca, EPS podseća na popust za ugrožene

  Zbog tragedije koja se juče dogodila u okolini Aleksinca, kada su majka i dete stradali od strujnog udara, Elektroprivreda Srbije “moli socijalno ugrožene da se prijave i dobiju besplatne kilovate", jer je opasno da se, zato što nemaju para, nelegalno priključuju na mrežu.

  (3) detaljnije
 • strujomeri

  EPS ćuti o obećanju da će građanima vratiti novac zbog greške na računima

  Uprkos tome što je, nakon enormno visokih decembarskih računa za struju koji su najčešće stizali na adrese korisnika u Beogradu i Nišu, generalni direktor "Elektroprivrede Srbije" Milorad Grčić kazao da će građani koji su oštećeni zbog pogrešnog očitavanja biti obeštećeni, nije poznato da li je ikome vraćen novac, jer u EPS-u na ta pitanja ne odgovaraju.    

  (6) detaljnije
 • Bez struje

  Samohrana majka 3 godine bez struje zbog dalekovoda blizu kuće

  Iako je, kako tvrdi, za izgradnju kuće uredno dobila građevinsku dozvolu, čime joj je garantovana i mogućnost priključenja struje, samohrana majka i njeno dvoje dece od 2013. godine žive u mraku. Uprkos tome što postoji i presuda o privremenom priključenju, EPS nije ispoštovao ovu odluku Suda, jer smatraju da bi takvo priključenje imalo "štetne posledice po vlasnika kuće i brojne građane", jer je kuća u blizini dalekovoda.

  (4) detaljnije
 • Dok čeka odluku suda, sedi u mraku; foto: A. K.

  Skoro godinu dana u mraku, a odbili da mu priključe struju dok traje sudski spor

  Aleksinčanin Saša Janković od aprila 2016. godine živi bez struje, iako je račune plaćao redovno. Struja mu je isključena zbog toga što je, kako su mu objasnili u EPS-u, bilo odlepljeno staklo na brojilu u prizemlju zgrade i nije bilo državne plombe. Zatražio je hitno priključenje do okončanja postupka, na koje po Zakonu ima pravo, ali ni tu mogućnost nije dobio.

  (4) detaljnije
 • Istraživanje BIRN-a "Računi za struju - očitavanje skuplje i lošije"; foto: JV

  Očitavanje potrošene struje lošije, a skuplje

  Agencijama koje je EPS angažovao za čitanje struje plaća se duplo više nego ranije, pokazuju istraživanja Balkanske istraživačke mreže (BIRN). Zbog pogrešnog očitavanja ili neočitavanja brojila onih koji rade u ovim agencijama decembarski računi su znatno uvećani, potvrdio je i premijer Aleksandar Vučić.

  (8) detaljnije
 • salter

  Agencija: EPS nam nije uplatio novac za zaposlene

  Dok radnici koji za nišku Elektrodistribuciju rade preko agencija iz konzorcijuma "Sequester employment" tvrde da ne primaju platu već 2 meseca, a iz EPS da su oni svoj dug prema podizvođačima izmirili, iz "Sequester-a" odgovornost prebacuju na EPS, demantujući da je njima bilo šta plaćeno.

  (15) detaljnije
 • strujomer

  EPS optužuje Poštu za kašnjenje računa

  Iako je prema tvrdnji uprave Elektroprivrede Srbije trebalo da oktobarski računi za struju stignu juče, sada kažu kako će stići u toku ove nedelje ili čak početkom sledeće. Problem je, tvrde, nastao u Pošti.

  (16) detaljnije
 • stadion

  EPS ćuti o priključenju struje niškom stadionu

  Više od dva meseca iz “Elektorprivrede Srbije” ne stiže nikakav odgovor na pitanja ko je dao dozvolu za priključenje niškog stadiona iako ovaj objekat nema upotrebnu dozvolu, kao ni ko je priključio stadion, jer u Elektrodistribuciji kažu da nisu.

  (19) detaljnije
 • Protest deca

  EPS: "Nema novog reprograma duga za naselje Crvena zvezda"

  Rešenje problema stanovnika Crvene zvezde se ne nazire. Oni i dalje nemaju struju dok iz EPS-a kažu da nema ni zakonskih mogućnosti za novi reprogram.

  (8) detaljnije
 • eps

  Za bespravno priključenje struje dobio stanove

  Među 49 uhapšenih zbog korupcije u policijskoj akciji “Skener 2” u više gradova u Srbiji, nalaze se i trojica Nišlija - jedan kontrolor i dva službenika u EPS-u koji su nelegalno priključili zgradu na elektro-mrežu.

  (9) detaljnije