Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

EPS

 • radovi

  Zbog radova bez struje 11 lebanskih sela

  Stanovnici nekoliko sela u opštini Lebane, zbog revizije trafostanice “Ždeglovo”, javljaju iz leskovačke Elektrodistribucije, neće imati struju u periodu od 9 do 15 sati.

  detaljnije
 • struja radovi

  Bez struje i po 10 sati zbog planiranih radova

  I dok se neke Nišlije žale što zbog planskih isključenja nemaju struju nekad i 10 sati u toku dana, i to u periodu kada im je potrebna za grejanje, ali i rad, u Elektrodistribuciji objašnjavaju da nekada, kada je reč o složenim investicionim ili remontnim radovima, nije moguće da se oni podele na nekoliko dana.

  (4) detaljnije
 • šalteri EPS

  I dalje ne rade šalteri i sajt EPS-a

  Zbog “tehničkih problema” i dalje ne mogu da se izdaju računi za struju, kako kažu u Službi za odnose sa javnošću niške "Elektrodistribucije", a novo obećanje je da će za 3 dana kvar biti popravljen.

  (10) detaljnije
 • Elektrodistribucija

  Ne rade šalteri EPS-a “zbog tehničkih problema”

  Struju za prethodni mesec mogu da plate samo Nišlije koje približno znaju koliki im je račun, jer šalteri niške Elektrodistribucije ne rade, a kako kaže portparol Slađana Mančić razlog su “tehnički problemi”.

  (19) detaljnije
 • eps distribucija foto aleksandar kostic

  Neizvesna sudbina radnika EPS-a kojima ugovor ističe krajem februara

  Nezvaničnu informaciju o otpuštanju 78 radnika EPS-a na određeno u Toplici kojima 28. februara prestaje radni odnos, a gde bi umesto njih bili primljeni novi ljudi sa spiska koji je navodno napravljen u prokupačkom SNS-u, niko nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje. Radnici koji tvrde da su spisak videli, ne žele da daju bilo kakve izjave.

  (11) detaljnije
 • dejan

  EPS opet odbio da dostavi Andrejevićev ugovor o radu

  Iako kažu da su uzeli u obzir da je Dejan Andrejević visoki funkcioner Srpske napredne stranke i doskorašnji direktor Javno komunalnog preduzeća "Naissus", ali i da nije poznato pod kojim uslovima je dobio rukovodeću poziciju u EPS Snabdevanju, u ovom preduzeću ponovo su odbili da dostave Andrejevićev ugovor o radu.

  (5) detaljnije
 • dejan

  EPS odbija da dostavi Andrejevićev ugovor o radu

  Kakav je ugovor sklopio sa "EPS Snabdevanjem" i po kojim uslovima kao rukovodilac tamo radi funkcioner Srpske napredne stranke i doskorašnji direktor Javnog komunalnog preduzeća "Naissus" Dejan Andrejević, zasad će ostati nepoznato, jer u EPS-u odbijaju da dostave dokumentaciju traženu zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.

  (11) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Niškoj Elektrodistribuciji ne radi sajt, ali provera računa moguća

  Već nekoliko dana internet stranica niškog ogranka EPS-a nije u funkciji, pa građani ne mogu da se informišu o radu preduzeća koje se bavi distribucijom struje. Ipak, provera računa je, kako navode iz Elektroprivrede Srbije, i dalje moguća.

  (3) detaljnije
 • dejan

  Andrejević iz fotelje "Vodovoda" prešao u fotelju jednog od sektora EPS

  Nakon što funkcioner SNS Dejan Andrejević nije ponovo izabran za direktora u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", on nije ostao bez rukovodeće pozicije, već je decembra prošle godine, direktorsku fotelju "Vodovoda" zamenio rukovodećom foteljom "EPS Snabdevanja". Zbog čega je Andrejević zaposlen u EPS-u, već nedeljama ne odgovaraju iz ovog preduzeća.

  (54) detaljnije
 • struja

  Nekoliko aleksinačkih sela i niških ulica bez struje

  Zbog radova na mreži, kako kažu u Elektrodistribuciji Niš, deo Donjeg Vlasa i nekoliko niških ulica neće imati struju, a na kratko će ista situacija biti i u aleksinačkim selima Bobovište i Ćićina.

  detaljnije
 • Udruženi pokret stanara

  Stanari ponovo na ulicama zbog EPS-a i paljenja automobila u Nišu

  Elektrodistribucija nije zainteresovana da reši probleme koje imaju sa građanima, naročito one koji se tiču isključenja struje. Na ovo upozorava niški Udruženi pokret slobodnih stanara UPSS i dodaje da će zbog ovoga organizovati tribinu i protest, a sledeće nedelje će se okupiti i zbog toga što smatraju da je Niš postao nebezbedan grad.

  (36) detaljnije
 • Majakovskog

  Novi stanari useljeni u socijalne stanove bez struje

  Pre nešto više od nedelju dana porodice su se uselile u socijalne stanove u Majakovskog u niškom naselju Duvanište, ali kažu da neki još nemaju struju. Gradski većnik Svetozar Aleksov pojašnjava da moraju da potpišu ugovore sa Elektrodistribucijom da bi dobili nove strujomere.

  (8) detaljnije
 • strujomer ilustracija foto aleksandar kostic

  Radnik EPS-a iz Bujanovca uhapšen jer je omogućavao krađu struje

  Zbog sumnje da je većem broju korisnika iz Bujanovca omogućio netačno merenje utrošene struje, čime je oštetio EPS za oko 1,6 miliona dinara, ali i odavao podatke o tome kada su kontrolori na terenu, policija je uhapsila radnika ovog preduzeća iz Bujanovca. Protiv osoba kojima je osumnjičeni omogućio netačno merenje podnete krivične prijave zbog krađe.

  detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Stanari: EPS mora da prestane sa kršenjem zakona

  Zbog toga što, kako tvrdi Udruženi pokret slobodnih stanara, "Elektrodistribucija" “bez dokaza" konstatuje navodnu krađu struje, nakon čega traži od građana da kupe novo brojilo i plate njegovo izmeštanje i isplate stara dugovanja, što je, kažu, protivzakonito, oni traže pojačanu kontrolu radnika EPS-a.

  (5) detaljnije
 • Dok su šalteri radili bile ogromne gužve, a onda građani zatekli zaključana vrata

  EPS odbija da odgovori o angažovanju radnika na šalterima

  Iako su nedavno kazali da šalteri u niškoj Eleketrodistribuciji nisu radili zbog “preraspodele i obuke zaposlenih”, iz EPS-a već 2 nedelje nema odgovora da li to znači da je raskinut ugovor sa firmom preko koje su angažovali radnike, i je li to bio razlog zbog koga je naplata računa u Nišu bila problematična.

  (1) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Istovremeno kada i Džunić, uhapšeno i troje iz niškog EPS-a

  U istoj policijskoj akciji u kojoj je jutros priveden bivši predsednik Opštine Palilula i doskorašnji direktor niškog ogranka EPS-a Boban Džunić, uhapšeno je i troje zaposlenih u elektrodistribuciji. Kako su saopštili iz EPS-a, oni su privedeni jer su pokušali "netačno da prikažu stanje na računima za struju". 

  (4) detaljnije
 • Šalteri ponovo rade

  Ponovo rade svi šalteri EPS-a u Nišu

  Uz “izvinjenje građanima”, iz niške Elektrodistribucije su saopštili da od danas rade svi šalteri EPS-a u Nišu i da građani mogu da odu i plate račune. Međutim, još nema zvaničnog objašnjenja zbog čega šalteri nisu radili prethodnih dana, zašto su bile ogromne gužve i da li je raskinut ugovor sa firmom koja je angažovala radnike.

  (1) detaljnije
 • Ponovo rade šalteri u Zetskoj

  Ponovo rade šalteri EPS-a u Zetskoj, ali su ostali zatvoreni

  Iako je juče na vratima niške Elektrodistribucije u Zetskoj ulici pisalo da šalteri neće raditi "do daljeg", oni od jutros "rade normalno”. Građani će račune moći da plate do 20 sati večeras i narednih dana, ali samo na tom mestu, jer su sada zatvoreni šalteri kod Starog groblja i “Emone”. EPS odbija da kaže zašto.

  (2) detaljnije
 • Zatekli zaključana vrata

  Šalteri niškog EPS-a ne rade do daljeg

  Građani koji su hteli da iskoriste poslednji dan da račun za struju plate jeftinije, zatekli su zaključana vrata niške Elektrodistribucije u Zetskoj ulici. Na vratima piše da “zbog tehničkih problema šalter sala neće raditi do daljnjeg”. Zvaničnog objašnjenja još nema.

  (13) detaljnije
 • Gužva u EPS-u

  Na šalterima EPS-a ogromne gužve, jer nema ko da radi?

  Redove duge do ulaznih vrata građani su danas zatekli kada su otišli u Elektrodistribuciju da plate struju, a radnici obezbeđenja kažu da su pojedine Nišlije čekale i na ulici. Prema nezvaničnim informacijama, situacija je takva, jer je EPS raskinuo ugovore sa firmama preko kojih su do sada bili angažovani šalterski radnici.

  (6) detaljnije