Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

EPS

 • Stanje nepromenjeno na Zavoju

  Nizak vodostaj Vlasinskog i Zavojskog jezera - ugrožen mrest, turista sve manje

  Nakon prošlogodišnjeg pražnjenja jezera zbog radova na hidroelektrani “Vrla 1” i najave da će se jezero ponovo puniti, svi su i dalje zabrinuti i kažu da se do danas stanje na Vlasinskom jezeru nije popravilo. Živi svet priobalja i jezera odumire, turisti više ne žele da dolaze, a jedina nada da nivo vode bar malo poraste je kiša. Ni stanje na Zavojskom jezeru nije se mnogo promenilo u odnosu na prošlogodišnje, 7 meseci kasnije ista slika - nivo jezera je i dalje veoma nizak, a iz Elektroprivrede Srbije opet ne odgovaraju na pitanja novinara Južnih vesti da li i zbog čega hidroelektrana "Pirot" i dalje prekomerno koristi vodu iz jezera.

  (3) detaljnije
 • trafo stanica

  Lakše povređen radnik EPS-a, struje ponovo ima u svim delovima Niša

  Radnik Elektrodistribucije lakše se povredio dok je popravljao kvar na trafo-stanici na Matejevačkom putu, a kako je "Južnim vestima" potvrđeno u niškom Kliničkom centru, reč je o lakoj povredi noge i pušten je na kućno lečenje. Struje opet ima u svim delovima Niša, kažu u Elektrodistribuciji, ali se kvar na trafo-stanici gde je izbio požar i dalje popravlja.

  (4) detaljnije
 • vlasinsko-isuseno-foto-printscreenyoutube

  Zavod za zaštitu: Ispuštanje vode iz Vlasinskog jezera bez negativnih posledica

  Iako se u javnosti podigla bura i brojni građani su bili zabrinuti što se delimično isušilo Vlasinsko jezero, iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije kažu da je ispuštanje vode zbog remonta na brani rađeno kontrolisano i postepeno, te da ribe, biljke i plutajuća ostrva nisu ugroženi. Da nema razloga za brigu ističu i u službi Predela izuzetnih odlika Vlasina i objašnjavaju da je ispuštanje počelo još januara, dok se već tri nedelje jezero puni vodom.

  (2) detaljnije
 • Nivo jezera opao za dvadesetak metara poslednjih meseci

  Zbog ispuštanja vode ugrožen živi svet na Zavojskom i Vlasinskom jezeru

  Zidine nekadašnjih kuća, spomenici, grobovi i istrulela obuća, isplivali su ovih dana iz Zavojskog jezera kod Pirota, nakon što je hidroelektrana Pirot prekomerno ispustila vodu iz jezera. Osim nadrealnih slika, ribolovci i ljubitelji prirode zabrinuti su za živi svet u jezeru i oko njega. Zbog radova na hidroelektrani ispušteno i Vlasinsko jezero.

  (6) detaljnije
 • Elektrodistribucija

  Radnici EPS-a mogu o trošku preduzeća da operišu i kataraktu

  I dok zaposleni u pojedinim privatnim, pa i državnim preduzećima ne mogu da ostvare ni svoja osnovna prava, "EPS Distribucija" je sklopila ugovore vredne više od 30 miliona dinara sa klinikama na kojima njihovi zaposleni koji rade za ekranom mogu da pregledaju vid, a između ostalog i da operišu kataraktu. Ova operacija košta od 800 do 1.500 evra, a po sporazumu koji je ovo preduzeće sklopilo sa zdravstvenim ustanovama, u naredne dve godine njihovi zaposleni moći će da urade oko 50 ovakvih intervencija.

  (15) detaljnije
 • eps protest

  Zapalili sveće ispred niškog EPS-a zbog masovnog isključenja struje

  Nišlije su tačno u podne, mirno i tiho protestovale ispred zgrade Elektrodistribucije, a paljenjem sveća su hteli da skrenu pažnju na to što se građanima poslednjih godina bez osnova masovno isključuje struja, a prisutnima se na protestu niko iz EPS-a nije obratio.

  (8) detaljnije
 • radovi

  Zbog radova bez struje 11 lebanskih sela

  Stanovnici nekoliko sela u opštini Lebane, zbog revizije trafostanice “Ždeglovo”, javljaju iz leskovačke Elektrodistribucije, neće imati struju u periodu od 9 do 15 sati.

  detaljnije
 • struja radovi

  Bez struje i po 10 sati zbog planiranih radova

  I dok se neke Nišlije žale što zbog planskih isključenja nemaju struju nekad i 10 sati u toku dana, i to u periodu kada im je potrebna za grejanje, ali i rad, u Elektrodistribuciji objašnjavaju da nekada, kada je reč o složenim investicionim ili remontnim radovima, nije moguće da se oni podele na nekoliko dana.

  (4) detaljnije
 • šalteri EPS

  I dalje ne rade šalteri i sajt EPS-a

  Zbog “tehničkih problema” i dalje ne mogu da se izdaju računi za struju, kako kažu u Službi za odnose sa javnošću niške "Elektrodistribucije", a novo obećanje je da će za 3 dana kvar biti popravljen.

  (10) detaljnije
 • Elektrodistribucija

  Ne rade šalteri EPS-a “zbog tehničkih problema”

  Struju za prethodni mesec mogu da plate samo Nišlije koje približno znaju koliki im je račun, jer šalteri niške Elektrodistribucije ne rade, a kako kaže portparol Slađana Mančić razlog su “tehnički problemi”.

  (19) detaljnije
 • eps distribucija foto aleksandar kostic

  Neizvesna sudbina radnika EPS-a kojima ugovor ističe krajem februara

  Nezvaničnu informaciju o otpuštanju 78 radnika EPS-a na određeno u Toplici kojima 28. februara prestaje radni odnos, a gde bi umesto njih bili primljeni novi ljudi sa spiska koji je navodno napravljen u prokupačkom SNS-u, niko nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje. Radnici koji tvrde da su spisak videli, ne žele da daju bilo kakve izjave.

  (11) detaljnije
 • dejan

  EPS opet odbio da dostavi Andrejevićev ugovor o radu

  Iako kažu da su uzeli u obzir da je Dejan Andrejević visoki funkcioner Srpske napredne stranke i doskorašnji direktor Javno komunalnog preduzeća "Naissus", ali i da nije poznato pod kojim uslovima je dobio rukovodeću poziciju u EPS Snabdevanju, u ovom preduzeću ponovo su odbili da dostave Andrejevićev ugovor o radu.

  (5) detaljnije
 • dejan

  EPS odbija da dostavi Andrejevićev ugovor o radu

  Kakav je ugovor sklopio sa "EPS Snabdevanjem" i po kojim uslovima kao rukovodilac tamo radi funkcioner Srpske napredne stranke i doskorašnji direktor Javnog komunalnog preduzeća "Naissus" Dejan Andrejević, zasad će ostati nepoznato, jer u EPS-u odbijaju da dostave dokumentaciju traženu zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.

  (11) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Niškoj Elektrodistribuciji ne radi sajt, ali provera računa moguća

  Već nekoliko dana internet stranica niškog ogranka EPS-a nije u funkciji, pa građani ne mogu da se informišu o radu preduzeća koje se bavi distribucijom struje. Ipak, provera računa je, kako navode iz Elektroprivrede Srbije, i dalje moguća.

  (4) detaljnije
 • dejan

  Andrejević iz fotelje "Vodovoda" prešao u fotelju jednog od sektora EPS

  Nakon što funkcioner SNS Dejan Andrejević nije ponovo izabran za direktora u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", on nije ostao bez rukovodeće pozicije, već je decembra prošle godine, direktorsku fotelju "Vodovoda" zamenio rukovodećom foteljom "EPS Snabdevanja". Zbog čega je Andrejević zaposlen u EPS-u, već nedeljama ne odgovaraju iz ovog preduzeća.

  (54) detaljnije
 • struja

  Nekoliko aleksinačkih sela i niških ulica bez struje

  Zbog radova na mreži, kako kažu u Elektrodistribuciji Niš, deo Donjeg Vlasa i nekoliko niških ulica neće imati struju, a na kratko će ista situacija biti i u aleksinačkim selima Bobovište i Ćićina.

  detaljnije
 • Udruženi pokret stanara

  Stanari ponovo na ulicama zbog EPS-a i paljenja automobila u Nišu

  Elektrodistribucija nije zainteresovana da reši probleme koje imaju sa građanima, naročito one koji se tiču isključenja struje. Na ovo upozorava niški Udruženi pokret slobodnih stanara UPSS i dodaje da će zbog ovoga organizovati tribinu i protest, a sledeće nedelje će se okupiti i zbog toga što smatraju da je Niš postao nebezbedan grad.

  (36) detaljnije
 • Majakovskog

  Novi stanari useljeni u socijalne stanove bez struje

  Pre nešto više od nedelju dana porodice su se uselile u socijalne stanove u Majakovskog u niškom naselju Duvanište, ali kažu da neki još nemaju struju. Gradski većnik Svetozar Aleksov pojašnjava da moraju da potpišu ugovore sa Elektrodistribucijom da bi dobili nove strujomere.

  (8) detaljnije
 • strujomer ilustracija foto aleksandar kostic

  Radnik EPS-a iz Bujanovca uhapšen jer je omogućavao krađu struje

  Zbog sumnje da je većem broju korisnika iz Bujanovca omogućio netačno merenje utrošene struje, čime je oštetio EPS za oko 1,6 miliona dinara, ali i odavao podatke o tome kada su kontrolori na terenu, policija je uhapsila radnika ovog preduzeća iz Bujanovca. Protiv osoba kojima je osumnjičeni omogućio netačno merenje podnete krivične prijave zbog krađe.

  detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Stanari: EPS mora da prestane sa kršenjem zakona

  Zbog toga što, kako tvrdi Udruženi pokret slobodnih stanara, "Elektrodistribucija" “bez dokaza" konstatuje navodnu krađu struje, nakon čega traži od građana da kupe novo brojilo i plate njegovo izmeštanje i isplate stara dugovanja, što je, kažu, protivzakonito, oni traže pojačanu kontrolu radnika EPS-a.

  (5) detaljnije