Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

EU PRO program

 • dom kulture

  Renoviran Dom kulture u Babušnici

  U rekonstrukciju kotlarnice i renoviranje glavnog hola Doma kulture u Babušnici Evropska unija uložila je 146.000 evra, pa je uz raniju sanaciju fasade i zamenu stolarije, ali i obnovu krova i opremanje sale, jedini objekat u kome se organizuju kulturna dešavanja u ovoj varošici sada kompletno rekonstruisan.

  (15) detaljnije
 • Likovni konkurs

  Dve niške srednjoškolke među nagrađenima na likovnom konkursu "Solidarnost nas spaja"

  U konkurenciji od 211 likovnih radova, među 12 autora najboljih radova u okviru konkursa “Solidarnost nas spaja” za kalendar razvojnog programa EU PRO za nerednu godinu, nagrađene su i učenica Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” Teodora Matijaš i učenica Umetničke škole Katarina Stojanović. Cilj konkursa bio je da srednjškolci slikovito prikažu svoj svet u godini pandemije, kao i način na koji oni doživljavaju izazove koje su nove okolnosti postavile pred celo društvo.

  (1) detaljnije
 • Likovni konkurs

  Raspisan likovni konkurs za srednjoškolce “Solidarnost nas spaja”

  Svi zainteresovani srednjoškolci iz Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga moći će do 15. novembra da se prijave na likovni nagradni konkurs na temu “Solidarnost nas spaja”, a 12 najboljih radova naći se na stranicima kalendara Eu Pro programa za narednu godinu. Tema konkursa treba da podstakne mlade da sagledaju svet oko sebe u godini pandemije virusa korona.

  (1) detaljnije
 • Renovirane prostorije sportskog kompleksa u Dimitrovgradu foto EU PRO

  Uređene prostorije sportskog kompleksa u Dimitrovgradu

  Novu fasadu, krov i uređene prostorije dobio je sportski kompleks u Dimitrovgradu, a predsednik opštine Vladica Dimitrov kaže da će sada moći da se poveća broj sportskih programa, te da je cilj promocija "ideja sporta za sve".

  detaljnije
 • zadružni dom

  Obnovljen Zadružni dom u surduličkom selu Dugojnica

  Stanovnici Dugojnice kraj Surdulice i drugih okolnih sela moći će ponovo da se okupljaju u zgradi Zadružnog doma jer je rekonstrukcija završena. Zamenjen je krov, stolarija, instalacije, obnovljena fasada i nabavljen je nov nameštaj.

  (1) detaljnije
 • osnovna skola vasa pelagić leskovac

  Završena rekonstrukcija leskovačke škole “Vasa Pelagić”

  Toplije učionice i nove toalete od sada ima 600 đaka koji pohađaju Osnovnu školu “Vasa Pelagić” u Leskovcu. Za unapređenje energetske efikasnosti ove škole uloženo je 150.000 evra.

  detaljnije
 • bulatovic

  Od košnica do katastra - sistem koji pomaže lokalni razvoj

  Unapređenje sistema zaštite od požara, efikasnije usluge ka građanima i preduzećima, mapiranje košnica, očuvanje prirodnog i kulturnog nasleđa razvoj turizma - samo su neki od projekata koje će u 19 gradova i opština u Srbiji, među kojima su i Niš, Leskovac, Aleksinac i Vranje, unaprediti Geografski informacioni sistem, a čiju implementaciju podržava EU.

  (2) detaljnije
 • Postrojenje za vodu Sokobanja

  Novac EU za unapređenje turizma i postrojenje za preradu vode u Sokobanji

  Kroz program Evropske unije - EU Pro, u Sokobanji se sprovode dva projekta vrednosti skoro milion evra. Pored uvođenja i razvoja geografskog informacionog sistema, u Sokobanji se novcem EU rekonstruiše postrojenje za preradu pitke vode "Carina".

  (1) detaljnije
 • osnovna škola vasa pelagić leskovac

  Počela rekonstrukcija leskovačke škole "Vasa Pelagić"

  Nove toalete i toplije učionice imaće đaci Osnovne škole "Vasa Pelagić" u Leskovcu. Rekonstrukcija zgrade trebalo bi da bude završena za 75 dana, a biće urađena nova fasada i postavljen nov krov.

  detaljnije
 • zadruga

  Renovira se zadružni dom u surduličkom selu

  Meštani surduličkog sela Dugojnica će dobiti uređeni zadružni dom u kojem će moći da organizuju društvene i kulturne aktivnosti. Biće zamenjena krovna konstrukcija, stolacija, instalacije, zgrada će dobiti novu fasadu i biti opremljena novim nameštajem i računarima, a novac za rekonstrukciju obezbedila je Evropska unija i Opština Surdulica.

  detaljnije