Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

EU Progres

  • Fabrici na jugu Srbije foto i.m.

    Fabrici u Vranju: Nastavićemo da ulažemo u ovaj kraj Srbije

    Izgradnja Hirurškog bloka u Vranju, uređenje Slobodne zone, rekonstrukcija Prihvatnog centra u Bosilegradu, samo su neki od projekata koji su u Pčinjskom okrugu završeni uz podršku Evropske unije. Šef delegacije u Srbiji Sem Fabrici kaže da će nastaviti sa ulaganjem u ovaj kraj Srbije.

    detaljnije
  • finansiraju se projekti koji doprinose socijalnoj koheziji u multietnikim opštinama

    EU finansira projekte socijalne kohezije u multietničkim opštinama

    Na informativnoj sesiji razvojnog programa EU PRO “Slažemo se” o unapređenju socijalne kohezije koja će se održati sutra, 7. novembra u 11 sati u hotelu New City u Nišu, nevladine organizacije i predstavnici multietničkih opština sa juga Srbije moći će da se upoznaju sa kriterijumima i načinu apliciranja za ovaj javni poziv.

    detaljnije
  • Dodatne informativne sesije u Pirotu i Bujanovcu

    Finansijska podrška preduzetnicima sa juga Srbije - dodatne edukacije u Pirotu i Bujanovcu

    Zbog velikog interesovanja građana, kako kažu organizatori, Organizacija "EU Pro" će održati dodatne informativne sesije o javnom pozivu za podršku preduzetnicima, mikro i malim preduzećima, u četvrtak 21. juna 2018. godine u Pirotu, a dan kasnije u Bujanovcu.

    detaljnije
  • ideje

    Bespovratna sredstva za preduzetnike koji žele da unaprede poslovanje

    Preduzetnici, mikro i mala preduzeća sa juga Srbije kojima su potrebna bespovratna sredstva za nabavku opreme ili uvođenje novih usluga, mogu se do 6. jula prijaviti na poziv koji je raspisao razvojni program EU PRO. Vrednost pomoći iznosiće od 20.000 do 50.000 evra, a prednost će imati izvozno orijentisana ili brzorastuća preduzeća.

    (3) detaljnije
  • Otvoren Centar za dijalizu u Lebanu

    Iako je prve pacijente trebalo da primi još prošle godine, izgradnja Centra za dijalizu u Lebanu konačno je završena, pa bubrežni bolesnici iz Medveđe, Bojnika i Lebana na dijalizu neće morati da idu u Leskovac. Centar se nalazi pri Domu zdravlja u Lebanu, a za izgradnju i opremanje je uloženo oko 35 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • rendgen bolnica prokuplje foto lj.m.

    Novi rendgen za prokupačku Opštu bolnicu

    Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić“ koja pokriva sve 4 opštine Topličkog okruga, dobila je novi rendgen aparat koji će zameniti stari i dotrajali kineski rendgen kupljen još 2012. godine. Ovom donacijom, kažu lekari, smanjiće se i lista čekanja i značajno poboljšati usluga pacijentima.

    (3) detaljnije
  • Ulužni centar Boilegrad foto Opština Bosilegrad

    Bosilegrad dobio Uslužni centar

    Opština Bosilegrad, zahvaljujući Programu evropskog partnerstva, svojim građanima omogućiće da do nekih dokumenata jednostavnije dođu, jer je u novom i opremljenom prostoru otvoren Uslužni centar. Na jednom mestu, pojednostavljenom procedurom, biće pružene sve neophodne usluge i informacije vezane za opštinsku administarciju i to na brz i kvalitetan način.

    detaljnije
  • Sem Fabrici šef delegacije eu u srbiji foto Evropski progres

    Fabrici: Evropska unija posvećena razvoju juga Srbije

    Ekonomski razvoj Vranja, dosadašnji projekti i planovi dalje saradnje bile su teme razgovora ambasadora EU u Srbiji Sema Fabricija sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem. Fabrici je u Vranju i Bujanovcu obišao infrastrukturne, ekonomske i zdravstvene projekte koje finansira Evropska unija i naglasio da će ta saradnja u budućem periodu biti ojačana.

    detaljnije
  • Renoviran Centar za kulturu u Bosilegradu

    Svečanim otvaranjem izložbe slikara Aleksandra Zaharijeva i nastupom hora "Bosilegradsko slavejče“, u Centru za kulturu je obeležen završetak prve faze renoviranja ovog objekta koji je podrazumevao sanaciju krova, oštećenja na zgradi, ali i opremanje konferencijske sale potrebnim nameštajem i audio i video opremom.

    detaljnije
  • prihvatiliste

    Vlasotince i Bojnik dobili prihvatilište za pse

    Na površini od 400 kvadrata u Vlasotincu izgrađeno je prihvatilište za napuštene životinje, u koje će se pretežno dovoditi psi lutalice, a ovaj objekat može da primi 100 životinja. Predsednik Opštine Vlasotince Zoran Todorović, rekao je da se nada da će prihvatlište, izgrađeno uz podršku EU i Vlade Švajcarske, smanjiti broj životinja na ulicama i broj ujeda pasa.

    (2) detaljnije
  • Pijaca Pukovac

    Pukovačka pijaca dobila krov i uređene tezge

    Prodavci voća, povrća, ali i druge robe, sada će imati bolje uslove da trguju na jednoj od najvećih pijaca na jugoistoku Srbije, koja se nalazi u Pukovcu. Oko 2.000 kvadrata je pokriveno, a uređen je prostor za oko 180 tezgi kao i parking mesta.

    detaljnije
  • Uz-pomoć-EU-i-Vlade-Švajcarske-nema-zime-u-pet-osnovnih-škola-na-jugu-Srbije-Surudlica-4

    Renovirane škole u Leskovcu, Kuršumliji, Suvojnici, Blacu i Beloj Palanci

    Učenici pet osnovnih škola na jugu Srbije početak školske godine dočekali su u novim klupama. Novcem koji je obezbedila Evropska unija i Vlada Švajcarske renovirane su škole “Trajko Stamenković” u Leskovcu, “Miloje Zakić” u Kuršumliji, “Vuk Karadžić” u selu Suvojnica kod Surdulice, “Stojan Novaković” u Blacu i “Ljupče Španac” u Beloj Palanci.

    detaljnije
  • kosnica

    Od para EU mladić iz Bujanovca pokrenuo proizvodnju košnica

    Kada imate do 30 godina i želite da pokrenete svoj posao gotovo je nemoguće uštedeti ili zadužiti se kod banke 10.000 evra, smatra Stefan Manasijević iz Bujanovca, pa je zato pomoć koju je dobio putem konkursa Evropskog PROGRES-a, kaže, velika šansa.

    detaljnije
  • nikola cvetkovic vranje

    Pravom podrškom od ideje do posla i zarade

    Da radi ono što voli i pokrene svoj biznis, a da to bude kreativno i isplativo, 30-godišnjem Nikoli Cvetkoviću iz Vranja omogućila je podrška koju je dobio putem konkursa „Tvoja ideja, naša podrška“.

    (2) detaljnije
  • Opsta bolnica Vranje foto i.m.

    Uskoro počinje rekonstrukcija vranjske bolnice i škole u Blacu

    Za razvoj tehničke dokumentacije za rekonstrukciju odeljenja Opšte bolnice u Vranju biće izdvojeno 50.000 evra, dok će u renoviranje blačke Onovne škole "Stojan Novaković" biti uloženo 56.000 evra, odlučio je Upravni odbor programa Evropski Progres.

    (1) detaljnije
  • Centar kulture Bosilegrad foto eu progres

    Počela rekonstrukcija Centra za kulturu u Bosilegradu

    Radovi na sanaciji krova i oštećenjima same zgrade Centra za kulturu započeti su u Bosilegradu, a rok za njihov završetak je 85 dana. Pored rekonstrukcije, Centar će dobiti i novu savremenu opremu.

    detaljnije
  • Južne vesti eu progres

    Južnim vestima nagrada EU za najbolji prilog o preduzetništvu

    Pričom o devet osoba sa invaliditetom iz okoline Leskovca koje su u okviru programa "Gnezno prihoda" pokrenule sopstveni posao, od koga sada izdržavaju svoje porodice, novinar Nikola Marković i snimatelj i reditelj Boban Rajković dobili su Nagradu za najbolji prilog o preduzetništvu, koju dodeljuje EU progres program.

    (2) detaljnije
  • prihvatiliste vlasotince foto eu progres

    Vlasotince dobija prihvatilište za napuštene životinje

    U Vlasotincu su počeli radovi na izgradnji prihvatilišta za napuštene životinje koje treba da reši problem pasa lutalica na ulicama koji ugrožavaju bezbednost i zdravlje stanovništva. Rok za završetak radova je 60 dana.

    (4) detaljnije
  • skola bela palanka rekonstrukcija foto eu progres

    Počela rekonstrukcija škole u Beloj Palanci

    U Beloj Palanci su počeli radovi na rekonstrukciji Osnovne škole "Ljupče Španac“ koji obuhvataju rekonstrukciju krova i uređenje školskog podruma. U ovoj godini očekuje se i kompletno renoviranje objekta.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: