Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Edukacioni centar, Leskovac

  • ziva biblioteka

    I pored edukacije, diskriminacija prisutna u svim sferama društva

    Homoseksualci, transrodne osobe, Romi, invalidi, samo su neke od grupa koje se svakodnevno susreću sa različitim oblicima diskriminacije. Iako ovo više nisu tabu teme, već nešto o čemu se otvoreno priča, kažu u leskovačkom Edukacionom centru, diskriminacija “različitih” i dalje je prisutna u našoj okolini. Kako bi “razbili predrasude i stereotipe”, mladi iz ovog centra konstantno organizuju predavanja i radionice, ali i razgovore sa “drugačijima”.

    (2) detaljnije
  • lkc

    U Leskovcu danas razgovori o stereotipima i predrasudama

    Koji sve oblici diskriminacije postoje, kroz šta sve prolaze određene društvene grupe i koja su njihova iskustva u borbi protiv stereotipa i predrasuda, moći će da saznaju Leskovčani kroz razgovor sa svojim sugrađanima danas, 30. januara od 12 do 15 sati u holu Leskovačkog kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

    (1) detaljnije
  • grujić

    “Proslava rođendana nije u skladu sa životima Leskovčana”

    Holivudska proslava 50. rođandana gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića ne odgovara trenutku u kojem žive njegovi sugrađani, ali i ekonomskoj situaciji i opštem stanju u gradu, kaže Ivan Grujić iz Udruženja “Edukacioni centar”.

    (8) detaljnije
  • leskovac-1.jpg

    Jug Srbije zapostavljen na RTS-u

    Na osnovu istraživanja leskovačkog Edukacionog centra, zastupljenost Leskovčana u 2. Dnevniku RTS-a je svega 0,2 odsto. Poražavajući rezultati i o zastupljenosti celog juga Srbije na Javnom servisu.

    (20) detaljnije
  • Mediji-konferencija-ilustracija-KOSTA-Juzne-vesti.JPG

    Okrugli sto o uticaju građana na medije

    Reforma medijskog sistema, medijska politika, uticaj građana i mala zastupljenost juga Srbije u informativi Javnog servisa biće teme okruglog stola koji se održava u četvrtak u zgradi Jablaničkog okruga u Leskovcu.

    (1) detaljnije
  • euprava.jpg

    Predstavljanje "elektronske uprave" u Nišu

    Prednosti korišćenja elektronske uprave i način uvođenja u institucije lokalne samouprave biće predstavljeni u utorak u 12 sati u sali Skupštine Grada.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: