Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomska skola Nis

 • takmicenje

  Niški učenici među najboljim matematičarima u Srbiji

  Sve matematičke zadatke na Republičkom takmičenju tačno su uradili učenik prvog razreda Ekonomske škole Darko Anđelković i Anđela Stanković koja je treći razred Pravno-poslovne škole u Nišu. Ova škola je osvojila drugo mesto po broju učenika koji su briljirali među 44 srednje škole u Srbiji.

  (5) detaljnije
 • pobednicka kompanija Svrljig foto Dostignuća mladih

  Svrljižani najbolji na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija

  Sa čokoladicom od prirodnih sastojaka koja se nakon potapanju u toplu vodu može popiti i kao čaj, svrljiški srednjoškolci pobedili su na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugoistočne Srbije održanom u Nišu. Drugo mesto pripalo je Aleksinčanima, a treće Vlasotinčanima, dok su plasman za nacionalno takmičenje obezbedili i đaci niške Ekonomske škole i Gimnazije "Bora Stanković".

  detaljnije
 • Debateri Ekonomska škola

  Najbolji debateri iz celog sveta učili i družili se u Nišu

  Oko 100 studenata iz više od 10 zemalja boravilo je proteklih dana u Nišu, a najveći deo vremena provodili su u Ekonomskoj školi, gde su ih neki od najboljih svetskih debatera učili novim tehnikama. Naravno, ni zabave nije manjkalo, upoznavanja sa gradom na Nišavi, kao i isprobavanja specijaliteta koji su, kako kažu, nekima manje, a nekima više prijali.

  detaljnije
 • Otvoren za sve mlade sa idejama; foto: JV

  U Nišu otvoren Regionalni centar za mlade preduzetnike

  Budući preduzetnici, učenici uzrasta od 15 do 19 godina, koji bi da obogate svoje znanje, dobiju praksu u nekim kompanijama i odmalena uče kako da budu konkurentni na tržištu, ubuduće mogu to da učine u Regionalnom centru za omladinsko preduzetništvo koji se nalazi u niškoj Ekonomskoj školi. 

  (2) detaljnije
 • 490x370-dragan-stojkovic-piksi.jpg

  "Piksijeva nagrada" sportisti generacije Ekonomske škole

  Nagrada za sportistu generacije niške Ekonomske škole, koja se dodeljuje već 15 godina, poneće ime bivšeg učenika ove škole - fudbalske legende Dragana Stojkovića Piksija.

  detaljnije
 • Svetosavska-trpeza.jpg

  Goste dočekali "Svetosavskom trpezom"

  Praznik Svetog Save, koji je kao školska slava proglašen još 1840. godine, proslavljen je u svim niškim školama, a Svetosavsku akademiju prvi put zajedno priredile su tri škole koje dele zgradu: Ugostiteljsko-turistička, Ekonomska i Trgovinska škola.

  detaljnije
 • g

  Konferencija o marketingu u turizmu u Nišu

  U subotu i nedelju na niškom Ekonomskom fakultetu biće održana prva Internacionalna konferencija studenata ekonomije na temu “Uloga marketinga u turizmu“.

  (5) detaljnije
 • Mladen-Dejanovic.jpg

  Đak generacije uprkos problemima

  Bez obzira na to što već dve godine živi sam, maturant Ekonomske škole Mladen Dejanović niže uspehe kojima je zaslužio da na dan svoje škole bude proglašen učenikom generacije.

  (7) detaljnije