Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Elektrodistribucija

 • Hapšenja u Nišu

  U akciji policije hapšenja i na jugu Srbije

  Policija je, kako navode iz MUP-a, uhapsila 93 osobe širom Srbije, a protiv još 38 podneli su krivične prijave zbog korupcije, poreske utaje, zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i proizvodnje i dilovanja droge, oružja, iznuda i razbojništva. Među osumnjičenima su, kako navode, i zaposleni u gradskim upravama u Nišu i Vranju, niškoj Elektrodistribuciji i poreskoj upravi Leskovca.

  (4) detaljnije
 • Udruženi pokret stanara

  Stanari najavili tribinu na kojoj će govoriti o svojim aktivnostima u EU

  Niški Udruženi pokret slobodnih stanara ponovo organizuje tribinu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija”, na kojoj će, kažu, informisati građane o tome šta je dogovoreno prilikom njihove posete Energetskoj zajednici u Beču. Govoriće i o daljim akcijama i planovima, dodaju, a tribinu organizuju u petak 6. oktobra od 18 sati.

  (1) detaljnije
 • Trgovište foto I.M.

  Trgovište u sredu bez struje

  Zbog radova na elektroenergetskim objektima, u sredu, 13. septembra od 8 do 15 sati bez struje će biti kompletno područje opštine Trgovište, saopšteno je iz vranjske Elektrodistribucije.

  detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Radnici niške Elektrodistribucije bez ugovora, plaćanje računa samo u Zetskoj

  Zbog toga što su radnicima Elektrodistribucije koji rade preko agencije istekli ugovori o radu, kako kažu u ovom preduzeću, Nišlije će danas moći račune da plate jedino u glavnoj zgrade ovog preduzeća, u Zetskoj ulici. “Vanredno stanje” će, kažu u Distribuciji, trajati do sutra.

  (2) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Stanari: EPS mora da prestane sa kršenjem zakona

  Zbog toga što, kako tvrdi Udruženi pokret slobodnih stanara, "Elektrodistribucija" “bez dokaza" konstatuje navodnu krađu struje, nakon čega traži od građana da kupe novo brojilo i plate njegovo izmeštanje i isplate stara dugovanja, što je, kažu, protivzakonito, oni traže pojačanu kontrolu radnika EPS-a.

  (5) detaljnije
 • struja

  Bez struje ostaje 16 naselja i sela u Leskovcu

  Brojna naselja u Leskovcu će u četvrtak, 24. avgusta u periodu od 9 do 14 sati, kako kažu u leskovačkoj Elektrodistribuciji, ostati bez struje.

  detaljnije
 • struja dalekovodi foto Aleksandar Kostic

  Bez struje centar Niša i pojedina sela

  Zbog velikih radova na električnoj mreži, bez struje će danas biti centar Niša, Palilula, Bubanj, naselje Deveti maj, ali i okolna naselja kao što su Mramor, Suvi Do i Pasi Poljana, saopštili su iz Elektrodistribucije Niš.

  detaljnije
 • struja dalekovodi foto Aleksandar Kostic

  Povremena isključenja struje u selima kod Vladičinog Hana

  Zbog radova na Koridoru 10 od 3. do 5. avgusta u periodu od  do 10 sati i od 13 do 17:30 bez struje će biti sela Džep, Mrtvica, Garinje, Kopitarce, Manjak i Ljutež.

  detaljnije
 • struja foto aleksandar kostic (2)

  Pet vranjskih sela danas bez struje

  Meštani Bresnice, Ranutovca, Moštanice, Bojinog Dela i Tesovišta bez struje su od 8 sati i neće je imati danas do 14 sati zbog radova na elektroenergetskim objektima, saopšteno je iz Elektrodistribucije.

  detaljnije
 • TRGOVISTE FOTO I.M.

  Trgovište 10 sati bez struje

  Zbog radova na elektroenergetskim objektima stanovnici Trgovišta biće bez struje u utorak, 11. jula, od 8 do 18 sati, saopšteno je iz Elektrodistribucije.

  detaljnije
 • struja

  Zbog kvara na dalekovodu bez struje bio širi centar grada

  Od jutros je širi centar Niša bio bez struje, a u niškom ogranku Elektrodistribucije kažu da je kvar nastao na visokonaponskom dalekovodu.

  (2) detaljnije
 • Dok su šalteri radili bile ogromne gužve, a onda građani zatekli zaključana vrata

  EPS odbija da odgovori o angažovanju radnika na šalterima

  Iako su nedavno kazali da šalteri u niškoj Eleketrodistribuciji nisu radili zbog “preraspodele i obuke zaposlenih”, iz EPS-a već 2 nedelje nema odgovora da li to znači da je raskinut ugovor sa firmom preko koje su angažovali radnike, i je li to bio razlog zbog koga je naplata računa u Nišu bila problematična.

  (1) detaljnije
 • Hapšenje Ilustracija

  Evo ko je uhapšen na jugu Srbije u operaciji “Signal” i zbog čega

  Policija je u akciji "Signal" koju je, kako su naveli, sprovela sa tužilaštvima, BIA-om i Poreskom policijom, jutros uhapsila 74 osobe u 19 gradova, zbog zloupotreba službenog položaja, pranja i falsifikovanja novca, malverzacija, krijumčarenja izbeglica i drugih krivičnih dela. Među uhapšenima su i bivši predsednik Opštine Palilula Boban Džunić, zaposleni u niškom EPS-u i Katastru, PIO fondu u Pirotu i nadzornik radova na Koridoru 10. 

  (15) detaljnije
 • Šalteri ponovo rade

  Ponovo rade svi šalteri EPS-a u Nišu

  Uz “izvinjenje građanima”, iz niške Elektrodistribucije su saopštili da od danas rade svi šalteri EPS-a u Nišu i da građani mogu da odu i plate račune. Međutim, još nema zvaničnog objašnjenja zbog čega šalteri nisu radili prethodnih dana, zašto su bile ogromne gužve i da li je raskinut ugovor sa firmom koja je angažovala radnike.

  (1) detaljnije
 • Ponovo rade šalteri u Zetskoj

  Ponovo rade šalteri EPS-a u Zetskoj, ali su ostali zatvoreni

  Iako je juče na vratima niške Elektrodistribucije u Zetskoj ulici pisalo da šalteri neće raditi "do daljeg", oni od jutros "rade normalno”. Građani će račune moći da plate do 20 sati večeras i narednih dana, ali samo na tom mestu, jer su sada zatvoreni šalteri kod Starog groblja i “Emone”. EPS odbija da kaže zašto.

  (2) detaljnije
 • Zatekli zaključana vrata

  Šalteri niškog EPS-a ne rade do daljeg

  Građani koji su hteli da iskoriste poslednji dan da račun za struju plate jeftinije, zatekli su zaključana vrata niške Elektrodistribucije u Zetskoj ulici. Na vratima piše da “zbog tehničkih problema šalter sala neće raditi do daljnjeg”. Zvaničnog objašnjenja još nema.

  (13) detaljnije
 • Gužva u EPS-u

  Na šalterima EPS-a ogromne gužve, jer nema ko da radi?

  Redove duge do ulaznih vrata građani su danas zatekli kada su otišli u Elektrodistribuciju da plate struju, a radnici obezbeđenja kažu da su pojedine Nišlije čekale i na ulici. Prema nezvaničnim informacijama, situacija je takva, jer je EPS raskinuo ugovore sa firmama preko kojih su do sada bili angažovani šalterski radnici.

  (6) detaljnije
 • elektrodistribucija vranje foto i.m.

  Vranjska Banja u petak, Preševo u nedelju bez struje

  Zbog radova na elektroenergetskim objektima, Vranjska Banja i sva sela na potezu Izumno-Slivnica-Prvonek biće bez struje u petak, 19. maja od 9 do 14 sati, dok će u nedelju, 21. maja, bez struje biti celo područje Preševa od 8 do 18 sati, saopšteno je iz Elektrodistribucije.

  detaljnije
 • Boban Džunić

  Džunić već smenjen, Predrag Savić novi direktor Elektrodistribucije

  Iako je ranije danas saopštio da je od svojih šefova tražio da ga razreše dužnosti direktora, prema nepotvrđenim informacijama, Boban Džunić je zapravo smenjen i na njegovo mesto već postavljen jedan od funkcionera EPS-a i donedavni gradski većnik Predrag Savić.

  (19) detaljnije
 • Boban Džunić

  Džunić traži da ga "otpuste" sa mesta direktora Elektrodistribucije

  Zbog toga što je, kako kaže, "ispunio sve zadatke koji su mu bili povereni", direktor niškog ogranka EDB Boban Džunić tvrdi da je od svojih šefova zatražio da ga "otpuste" sa direktorske funkcije.

  (29) detaljnije