Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fakultet sporta i fizicke kulture

 • dif-maj2018-foto-jcm

  Umesto smene zbog korupcije, dekanu DIF-a još jedan mandat

  Iako bi po preporuci Agencije za borbu protiv korupcije aktuelni dekan niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić trebalo da bude razrešen sa te funkcije, Savet Fakulteta ne samo da ga nije smenio, već mu je ukazao poverenje i izabrao ga ponovo za dekana.

  (40) detaljnije
 • skok u vis

  U Nišu atletski miting za studente

  Trke na 100 m i 400 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle i brzo hodanje na 800 m discipline su u kojima će svi zainteresovani studenti moći da se takmiče u četvrtak, 31. maja, na stadionu “Čair”.

  detaljnije
 • kosarkasi-fsfv-foto-miodrag-kocic

  Studenti niškog Fakulteta sporta bronzani na Kupu u Moskvi

  Na Međunarodnom studentskom kupu, koji je u Rusiji okupio 13 timova, studenti niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja osvojili su treće mesto pošto su u poslednjoj utakmici pobedili predstavnike Rusije rezultatom 85:81.

  (6) detaljnije
 • bratić

  Agencija potvrdila: Dekan DIF-a da se smeni zbog korupcije

  Nije usvojena žalba dekana Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovana Bratića na prvobitnu preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da bude smenjen sa funkcije zbog korupcije. Zbog toga je, ovog puta, dodaju u Agenciji, doneto pravosnažno rešenje o njegovom razrešenju, po kojem bi trebalo da postupi Savet Fakulteta.

  (18) detaljnije
 • Svetislav Pesic Kari

  Pešić: Treba vratiti entuzijazam za košarku na jug Srbije

  Lošu situaciju u kojoj se nalazi klupska košarka na jugu Srbije, kako je u Nišu ocenio trofejni trener Svetislav Pešić, moguće je promeniti ukoliko se formira profesionalni klub, koji će moći da igra ABA ligu, ali i vratiti ljubav prema košarci i entuzijazam, zahvaljujući kome su se postizali veliki rezultati.

  (5) detaljnije
 • Golbal

  Niški golbalisti "pucaju" na finale, a možda i titulu na Državnom prvenstvu

  Nakon bronze na prvom zvaničnom takmičenju "Trofeju Beograda", golbalisti Naisa poručuju da su spremni i za veći uspeh na predstojećem Državnom prvenstvu, koje se održava u Beogradu, 28. oktobra. Kako je takmičenje u jedinom paraolimpijskom sportu, koji nema svoj ekvivalent u olimpijskom programu, smešteno u jedan dan, oni će morati da u tom periodu izađu kao pobednici iz 6 utakmica, kako bi ispisali istoriju i osvojili titulu u svojoj debitantskoj sezoni.

  detaljnije
 • sud

  Nova presuda za profesore DIF-a okrivljene zbog korupcije

  Umesto po 6 meseci zatvora, koliko je bilo predviđenom prvobitnom nepravosnažnom presudom, trojica profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji su falsifikovali dokumentaciju i omogućili studentu da odbrani diplomski rad iako je on bio sve vreme u SAD, trebalo bi, prema novoj presudi Osnovnog suda da robijaju duplo duže. Međutim, u Osnovnom sudu objašnjavaju da je presuda nepravosnažna i da su okrivljeni podneli žalbe.

  (4) detaljnije
 • Golbal ilustracija

  Golbalisti iz Niša sparingovali sa šampionima države

  Kako ih u narednom periodu očekuje učešće na dva takmičenja, Golbal klub Nais trenirao je sa šampionom države, ekipom Mladost iz Beograda. Svi učesnici su bili jako zadovoljni, a opšti zaključak je da se u ovom gradu golbal razvija neverovatnom brzinom, s obzirom na to da je klub osnovan pre manje od godinu dana, a već je dao reprezentativca.

  detaljnije
 • Ilustracija košarka u kolicima

  Klub košarkaša u kolicima od septembra i u Nišu

  U sklopu Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom Nais, kako kažu u Savezu košarkaša u kolicima, od septembra bi trebalo da sa treninzima počnu i košarkaši. Interesovanje je veliko, a Savez će im ustupiti neophodna kolica, pa se očekuje da se uključe u ligu već februara.

  detaljnije
 • Predag Danilovic predsednik KSS u Gardskoj kuci u Nišu

  Tribina Predraga Danilovića na DIF-u

  Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i nekada jedan od najboljih svetskih centara Predrag Danilović gostovaće na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u sredu, 31. maja od 12 sati. Na fakultetu kažu da će on govoriti o najnovijim dešavanjima iz sveta košarke, ali i odgovarati na pitanja građana, pošto je ulaz otvoren za sve.

  (1) detaljnije
 • DIF

  Agencija predložila smenu dekana niškog DIF-a zbog korupcije

  Zbog toga što je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić sklopio sporazum o saradnji Fakulteta i džudo kluba čiji je osnivač, zbog toga što je njegova ćerka imenovana u Senatu Univerziteta čiji je član, ali i zbog toga što je bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije predavao na Fakultetu u Banja Luci, Agencija je donela predlog o njegovom razrešenju. Bratić se žalio na ovu odluku.

  (36) detaljnije
 • Vrežina

  Određena lokacija u Donjoj Vrežini za novu zgradu DIF-a

  Na mestu gde se nalaze sportski tereni FK Jastrebac, iznad autobuske okretnice u Donjoj Vrežini, mogao bi da bude preseljen niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Međutim, još je nepoznato kada će se izgraditi nova zgrada niti ko će finansirati radove. 

  (12) detaljnije
 • sportska sala

  DIF i Opština Pantelej traže novu lokaciju za ovaj fakultet

  Niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja bi u narednom periodu mogao sa Palilule da se preseli u Pantelej. Kao prvi korak za to je sporazum između Fakulteta i Opštine, koji će biti potpisan u ponedeljak. Međutim, komentarišući moguće preseljenje, dekan DIF-a Milovan Bratić kaže da su jedino “rođenje i smrt sigurni”, ali ne i nova lokacija Fakulteta.

  (14) detaljnije
 • IMG-6418

  Studenti sporta vežbaju sa decom sa autizmom

  Da fizička aktivnost može da kod dece sa autističnim spektrom smanji hiperaktivnost, pojača koncentraciju i pomogne im da razviju doživljaj pripadnosti grupi na delu pokazuju master studenti niškog Fakulteta sporta, koji deci sa autizmom drže nastavu fizičkog vaspitanja.

  (1) detaljnije
 • dif

  “Otvoreni dan” niškog DIF-a

  Budući studenti zainteresovani da se upoznaju sa studijskim programima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, mogu da posete ovu ustanovu u subotu 14. maja od 12 sati.

  (1) detaljnije
 • pokloni-delfin.jpg

  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja darovao mlade "Delfine"

  U prostorijama Sportskog centra Čair predstavnici Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša podelili su novogodišnje paketiće i sportsku opremu mladim plivačima kluba za osobe sa invaliditetom Delfin.

  (3) detaljnije
 • 490x370-80

  Struka i nauka potrebni za razvoj niškog sporta

  Četvrtina ispitane dece 3. i 4. razreda osnovnih škola se ne bavi sportom, a oko 30 % njih ne posećuje sportske događaje. Da bi se promenile takve statistike potrebno je izraditi Program razvoja sporta, smatraju niški sportski stručnjaci.

  (2) detaljnije
 • in-memoriam-momcilo-pivac.jpg

  In memoriam: Momčilo Pivač

  Dugogodišnji profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nišu i prvi asistent ove visokoškolske ustanove Momčilo Pivač preminuo je u 79. godini.

  (3) detaljnije
 • dif-blic.jpg

  Uhapšen profesor niškog DIF-a zbog korupcije

  Profesor plesa i “power lifting”-a na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Mutavdžić, uhapšen je zbog sumnje da je studentima prodavao diskove i knjige i upisivao im ocene bez obaveze da odgovaraju.

  (18) detaljnije
 • 490x370-Ekonomski-fakultet.jpg

  Dva fakulteta i Visoka tehnička škola "otvaraju" vrata budućim brucošima

  U subotu 25. aprila na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja biće organizovana prezentacija programa i rada za buduće studente. U ponedeljak svoja vrata za buduće brucoše otvaraju i Ekonomski fakultet i Visoka tehnička škola strukovnih studija.

  detaljnije