Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fakultet sporta i fizicke kulture

  • sud

    Zatvorska kazna za profesore DIF-a koji su falsifikovali dokumenta

    Zbog falsifikovanja dokumentacije, zatvorskim kaznama od po godinu dana, kako kažu u Osnovnom sudu u Nišu, pravosnažno su osuđena 2 profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, dok je jedan, za isto delo dobio 11 meseci zatvora. Osuđenici, dodaju, čekaju zahtev za izvršenje, a neizvesna su im radna mesta, jer Statut fakulteta, u ovakvim slučajevima propisuje otkaz.

    (21) detaljnije
  • dif-maj2018-foto-jcm

    Umesto smene zbog korupcije, dekanu DIF-a još jedan mandat

    Iako bi po preporuci Agencije za borbu protiv korupcije aktuelni dekan niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić trebalo da bude razrešen sa te funkcije, Savet Fakulteta ne samo da ga nije smenio, već mu je ukazao poverenje i izabrao ga ponovo za dekana.

    (40) detaljnije
  • skok u vis

    U Nišu atletski miting za studente

    Trke na 100 m i 400 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle i brzo hodanje na 800 m discipline su u kojima će svi zainteresovani studenti moći da se takmiče u četvrtak, 31. maja, na stadionu “Čair”.

    detaljnije
  • kosarkasi-fsfv-foto-miodrag-kocic

    Studenti niškog Fakulteta sporta bronzani na Kupu u Moskvi

    Na Međunarodnom studentskom kupu, koji je u Rusiji okupio 13 timova, studenti niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja osvojili su treće mesto pošto su u poslednjoj utakmici pobedili predstavnike Rusije rezultatom 85:81.

    (6) detaljnije
  • bratić

    Agencija potvrdila: Dekan DIF-a da se smeni zbog korupcije

    Nije usvojena žalba dekana Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovana Bratića na prvobitnu preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da bude smenjen sa funkcije zbog korupcije. Zbog toga je, ovog puta, dodaju u Agenciji, doneto pravosnažno rešenje o njegovom razrešenju, po kojem bi trebalo da postupi Savet Fakulteta.

    (18) detaljnije
  • Svetislav Pesic Kari

    Pešić: Treba vratiti entuzijazam za košarku na jug Srbije

    Lošu situaciju u kojoj se nalazi klupska košarka na jugu Srbije, kako je u Nišu ocenio trofejni trener Svetislav Pešić, moguće je promeniti ukoliko se formira profesionalni klub, koji će moći da igra ABA ligu, ali i vratiti ljubav prema košarci i entuzijazam, zahvaljujući kome su se postizali veliki rezultati.

    (5) detaljnije
  • Golbal

    Niški golbalisti "pucaju" na finale, a možda i titulu na Državnom prvenstvu

    Nakon bronze na prvom zvaničnom takmičenju "Trofeju Beograda", golbalisti Naisa poručuju da su spremni i za veći uspeh na predstojećem Državnom prvenstvu, koje se održava u Beogradu, 28. oktobra. Kako je takmičenje u jedinom paraolimpijskom sportu, koji nema svoj ekvivalent u olimpijskom programu, smešteno u jedan dan, oni će morati da u tom periodu izađu kao pobednici iz 6 utakmica, kako bi ispisali istoriju i osvojili titulu u svojoj debitantskoj sezoni.

    detaljnije
  • sud

    Nova presuda za profesore DIF-a okrivljene zbog korupcije

    Umesto po 6 meseci zatvora, koliko je bilo predviđenom prvobitnom nepravosnažnom presudom, trojica profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji su falsifikovali dokumentaciju i omogućili studentu da odbrani diplomski rad iako je on bio sve vreme u SAD, trebalo bi, prema novoj presudi Osnovnog suda da robijaju duplo duže. Međutim, u Osnovnom sudu objašnjavaju da je presuda nepravosnažna i da su okrivljeni podneli žalbe.

    (4) detaljnije
  • Golbal ilustracija

    Golbalisti iz Niša sparingovali sa šampionima države

    Kako ih u narednom periodu očekuje učešće na dva takmičenja, Golbal klub Nais trenirao je sa šampionom države, ekipom Mladost iz Beograda. Svi učesnici su bili jako zadovoljni, a opšti zaključak je da se u ovom gradu golbal razvija neverovatnom brzinom, s obzirom na to da je klub osnovan pre manje od godinu dana, a već je dao reprezentativca.

    detaljnije
  • Ilustracija košarka u kolicima

    Klub košarkaša u kolicima od septembra i u Nišu

    U sklopu Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom Nais, kako kažu u Savezu košarkaša u kolicima, od septembra bi trebalo da sa treninzima počnu i košarkaši. Interesovanje je veliko, a Savez će im ustupiti neophodna kolica, pa se očekuje da se uključe u ligu već februara.

    detaljnije
  • Predag Danilovic predsednik KSS u Gardskoj kuci u Nišu

    Tribina Predraga Danilovića na DIF-u

    Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i nekada jedan od najboljih svetskih centara Predrag Danilović gostovaće na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u sredu, 31. maja od 12 sati. Na fakultetu kažu da će on govoriti o najnovijim dešavanjima iz sveta košarke, ali i odgovarati na pitanja građana, pošto je ulaz otvoren za sve.

    (1) detaljnije
  • DIF

    Agencija predložila smenu dekana niškog DIF-a zbog korupcije

    Zbog toga što je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić sklopio sporazum o saradnji Fakulteta i džudo kluba čiji je osnivač, zbog toga što je njegova ćerka imenovana u Senatu Univerziteta čiji je član, ali i zbog toga što je bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije predavao na Fakultetu u Banja Luci, Agencija je donela predlog o njegovom razrešenju. Bratić se žalio na ovu odluku.

    (36) detaljnije
  • Vrežina

    Određena lokacija u Donjoj Vrežini za novu zgradu DIF-a

    Na mestu gde se nalaze sportski tereni FK Jastrebac, iznad autobuske okretnice u Donjoj Vrežini, mogao bi da bude preseljen niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Međutim, još je nepoznato kada će se izgraditi nova zgrada niti ko će finansirati radove. 

    (12) detaljnije
  • sportska sala

    DIF i Opština Pantelej traže novu lokaciju za ovaj fakultet

    Niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja bi u narednom periodu mogao sa Palilule da se preseli u Pantelej. Kao prvi korak za to je sporazum između Fakulteta i Opštine, koji će biti potpisan u ponedeljak. Međutim, komentarišući moguće preseljenje, dekan DIF-a Milovan Bratić kaže da su jedino “rođenje i smrt sigurni”, ali ne i nova lokacija Fakulteta.

    (14) detaljnije
  • IMG-6418

    Studenti sporta vežbaju sa decom sa autizmom

    Da fizička aktivnost može da kod dece sa autističnim spektrom smanji hiperaktivnost, pojača koncentraciju i pomogne im da razviju doživljaj pripadnosti grupi na delu pokazuju master studenti niškog Fakulteta sporta, koji deci sa autizmom drže nastavu fizičkog vaspitanja.

    (1) detaljnije
  • dif

    “Otvoreni dan” niškog DIF-a

    Budući studenti zainteresovani da se upoznaju sa studijskim programima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, mogu da posete ovu ustanovu u subotu 14. maja od 12 sati.

    (1) detaljnije
  • pokloni-delfin.jpg

    Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja darovao mlade "Delfine"

    U prostorijama Sportskog centra Čair predstavnici Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša podelili su novogodišnje paketiće i sportsku opremu mladim plivačima kluba za osobe sa invaliditetom Delfin.

    (3) detaljnije
  • 490x370-80

    Struka i nauka potrebni za razvoj niškog sporta

    Četvrtina ispitane dece 3. i 4. razreda osnovnih škola se ne bavi sportom, a oko 30 % njih ne posećuje sportske događaje. Da bi se promenile takve statistike potrebno je izraditi Program razvoja sporta, smatraju niški sportski stručnjaci.

    (2) detaljnije
  • in-memoriam-momcilo-pivac.jpg

    In memoriam: Momčilo Pivač

    Dugogodišnji profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nišu i prvi asistent ove visokoškolske ustanove Momčilo Pivač preminuo je u 79. godini.

    (3) detaljnije
  • dif-blic.jpg

    Uhapšen profesor niškog DIF-a zbog korupcije

    Profesor plesa i “power lifting”-a na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Mutavdžić, uhapšen je zbog sumnje da je studentima prodavao diskove i knjige i upisivao im ocene bez obaveze da odgovaraju.

    (18) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: