Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fakultet sporta i fizicke kulture

 • Fakultet DIF i Zaštita

  U Nišu predavanje o borilačkim veštinama za osobe sa invaliditetom

  Dekan Budo univerziteta u Japanu Matsui Kantaro, držaće predavanja na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, kako najavljuju iz Udruženja "Taka", u petak 14. decembra.

  detaljnije
 • ljuba pavlovic

  Ljuba Pavlović na klupi muške rukometne reprezentacije

  Nekadašnji rukometaš niškog Železničara, Sintelona, Kila, Nordhorna, Kadeten Šafhauzena i Almerije, najbolji sportista Niša 2000. godine Ljubomir Pavlović biće član stručnog štaba muške rukometne reprezentacije čiji je selektor Nenad Peruničić.

  (2) detaljnije
 • dif-maj2018-foto-jcm

  Niški Fakultet sporta napredovao na Šangajskoj listi

  Na najnovijoj Šangajskoj rang-listi svetskih univerziteta koji se bave sportom, niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja se ove godine našao između 150. i 200. mesta i time napredovao u odnosu na poziciju na kojoj je bio pre dve godine.

  (17) detaljnije
 • suzana kostic bratic mitkovic

  Korumpirani dekani vode niške fakultete, jer niko neće da ih smeni

  Saveti niških Fakulteta umetnosti, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, kao i Građevinsko-arhitektonskog nisu prihvatili zahteve Agencije za borbu protiv korupcije za smenu dekana zbog korupcije. Ministar prosvete kaže da je Univerzitet taj koji treba da vodi računa o tome, dok rektor navodi da su saveti “doneli odgovarajuće odluke”.

  (65) detaljnije
 • dif-maj2018-foto-jcm

  Student niškog DIF-a teže povređen u Grčkoj

  Samoinicijativnim skokom u bazen, kako kažu na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, njihov student je teže povredio vratni deo kičmenog stuba. Student se nalazi u bolnici u Solunu, saopštili su sa DIF-a, pošto se nezgoda dogodila na praktičnoj nastavi niškog fakulteta, koja se održavala u Grčkoj.

  (30) detaljnije
 • dif-maj2018-foto-jcm

  Osuđeni profesori DIF-a se žalili, dostavljaju i izjavu studenta

  Nakon što su pravosnažnom presudom osuđeni na zatvorske kazne zbog zloupotrebe službenog položaja, dva od tri profesora niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja žalila su se na presudu. Njihov glavni adut je izjava studenta zbog koga su i osuđeni, jer su mu navodno omogućili da diplomira iako nije bio u Srbiji, što student u svojoj negira.

  (16) detaljnije
 • sud

  Zatvorska kazna za profesore DIF-a koji su falsifikovali dokumenta

  Zbog falsifikovanja dokumentacije, zatvorskim kaznama od po godinu dana, kako kažu u Osnovnom sudu u Nišu, pravosnažno su osuđena 2 profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, dok je jedan, za isto delo dobio 11 meseci zatvora. Osuđenici, dodaju, čekaju zahtev za izvršenje, a neizvesna su im radna mesta, jer Statut fakulteta, u ovakvim slučajevima propisuje otkaz.

  (21) detaljnije
 • dif-maj2018-foto-jcm

  Umesto smene zbog korupcije, dekanu DIF-a još jedan mandat

  Iako bi po preporuci Agencije za borbu protiv korupcije aktuelni dekan niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić trebalo da bude razrešen sa te funkcije, Savet Fakulteta ne samo da ga nije smenio, već mu je ukazao poverenje i izabrao ga ponovo za dekana.

  (40) detaljnije
 • skok u vis

  U Nišu atletski miting za studente

  Trke na 100 m i 400 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle i brzo hodanje na 800 m discipline su u kojima će svi zainteresovani studenti moći da se takmiče u četvrtak, 31. maja, na stadionu “Čair”.

  detaljnije
 • kosarkasi-fsfv-foto-miodrag-kocic

  Studenti niškog Fakulteta sporta bronzani na Kupu u Moskvi

  Na Međunarodnom studentskom kupu, koji je u Rusiji okupio 13 timova, studenti niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja osvojili su treće mesto pošto su u poslednjoj utakmici pobedili predstavnike Rusije rezultatom 85:81.

  (6) detaljnije
 • bratić

  Agencija potvrdila: Dekan DIF-a da se smeni zbog korupcije

  Nije usvojena žalba dekana Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovana Bratića na prvobitnu preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da bude smenjen sa funkcije zbog korupcije. Zbog toga je, ovog puta, dodaju u Agenciji, doneto pravosnažno rešenje o njegovom razrešenju, po kojem bi trebalo da postupi Savet Fakulteta.

  (18) detaljnije
 • Svetislav Pesic Kari

  Pešić: Treba vratiti entuzijazam za košarku na jug Srbije

  Lošu situaciju u kojoj se nalazi klupska košarka na jugu Srbije, kako je u Nišu ocenio trofejni trener Svetislav Pešić, moguće je promeniti ukoliko se formira profesionalni klub, koji će moći da igra ABA ligu, ali i vratiti ljubav prema košarci i entuzijazam, zahvaljujući kome su se postizali veliki rezultati.

  (5) detaljnije
 • Golbal

  Niški golbalisti "pucaju" na finale, a možda i titulu na Državnom prvenstvu

  Nakon bronze na prvom zvaničnom takmičenju "Trofeju Beograda", golbalisti Naisa poručuju da su spremni i za veći uspeh na predstojećem Državnom prvenstvu, koje se održava u Beogradu, 28. oktobra. Kako je takmičenje u jedinom paraolimpijskom sportu, koji nema svoj ekvivalent u olimpijskom programu, smešteno u jedan dan, oni će morati da u tom periodu izađu kao pobednici iz 6 utakmica, kako bi ispisali istoriju i osvojili titulu u svojoj debitantskoj sezoni.

  detaljnije
 • sud

  Nova presuda za profesore DIF-a okrivljene zbog korupcije

  Umesto po 6 meseci zatvora, koliko je bilo predviđenom prvobitnom nepravosnažnom presudom, trojica profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji su falsifikovali dokumentaciju i omogućili studentu da odbrani diplomski rad iako je on bio sve vreme u SAD, trebalo bi, prema novoj presudi Osnovnog suda da robijaju duplo duže. Međutim, u Osnovnom sudu objašnjavaju da je presuda nepravosnažna i da su okrivljeni podneli žalbe.

  (4) detaljnije
 • Golbal ilustracija

  Golbalisti iz Niša sparingovali sa šampionima države

  Kako ih u narednom periodu očekuje učešće na dva takmičenja, Golbal klub Nais trenirao je sa šampionom države, ekipom Mladost iz Beograda. Svi učesnici su bili jako zadovoljni, a opšti zaključak je da se u ovom gradu golbal razvija neverovatnom brzinom, s obzirom na to da je klub osnovan pre manje od godinu dana, a već je dao reprezentativca.

  detaljnije
 • Ilustracija košarka u kolicima

  Klub košarkaša u kolicima od septembra i u Nišu

  U sklopu Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom Nais, kako kažu u Savezu košarkaša u kolicima, od septembra bi trebalo da sa treninzima počnu i košarkaši. Interesovanje je veliko, a Savez će im ustupiti neophodna kolica, pa se očekuje da se uključe u ligu već februara.

  detaljnije
 • Predag Danilovic predsednik KSS u Gardskoj kuci u Nišu

  Tribina Predraga Danilovića na DIF-u

  Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i nekada jedan od najboljih svetskih centara Predrag Danilović gostovaće na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u sredu, 31. maja od 12 sati. Na fakultetu kažu da će on govoriti o najnovijim dešavanjima iz sveta košarke, ali i odgovarati na pitanja građana, pošto je ulaz otvoren za sve.

  (1) detaljnije
 • DIF

  Agencija predložila smenu dekana niškog DIF-a zbog korupcije

  Zbog toga što je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić sklopio sporazum o saradnji Fakulteta i džudo kluba čiji je osnivač, zbog toga što je njegova ćerka imenovana u Senatu Univerziteta čiji je član, ali i zbog toga što je bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije predavao na Fakultetu u Banja Luci, Agencija je donela predlog o njegovom razrešenju. Bratić se žalio na ovu odluku.

  (36) detaljnije
 • Vrežina

  Određena lokacija u Donjoj Vrežini za novu zgradu DIF-a

  Na mestu gde se nalaze sportski tereni FK Jastrebac, iznad autobuske okretnice u Donjoj Vrežini, mogao bi da bude preseljen niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Međutim, još je nepoznato kada će se izgraditi nova zgrada niti ko će finansirati radove. 

  (12) detaljnije
 • sportska sala

  DIF i Opština Pantelej traže novu lokaciju za ovaj fakultet

  Niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja bi u narednom periodu mogao sa Palilule da se preseli u Pantelej. Kao prvi korak za to je sporazum između Fakulteta i Opštine, koji će biti potpisan u ponedeljak. Međutim, komentarišući moguće preseljenje, dekan DIF-a Milovan Bratić kaže da su jedino “rođenje i smrt sigurni”, ali ne i nova lokacija Fakulteta.

  (14) detaljnije