Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fakultet umetnosti Niš

 • suzana kostic bratic mitkovic

  Korumpirani dekani vode niške fakultete, jer niko neće da ih smeni

  Saveti niških Fakulteta umetnosti, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, kao i Građevinsko-arhitektonskog nisu prihvatili zahteve Agencije za borbu protiv korupcije za smenu dekana zbog korupcije. Ministar prosvete kaže da je Univerzitet taj koji treba da vodi računa o tome, dok rektor navodi da su saveti “doneli odgovarajuće odluke”.

  (65) detaljnije
 • Iz starog u novi svet

  Diskrepanca između kvaliteta dva koncerta na simboličan način odražava svu slojevitost problema u kulturnom i obrazovnom životu nekada carskog grada na Nišavi.

  (16) detaljnije
 • Mladen Šarčević

  Ministar prosvete: Proveriću da li je moj pomoćnik predložio Kostićevu za dekana

  Na tvrdnje profesora Fakulteta umetnosti u Nišu da je za novi mandat dekanicu Suzanu Kostić predložio nastavnik stručnog predmeta i državni sekretar Ministarstva prosvete Marko Milenković, iako je ranije ovo Ministarstvo tražilo njenu smenu, ministar Mladen Šarčević kaže da će te navode proveriti, jer ni jedan njegov pomoćnik “ne može da uradi ništa dok ga ne pita".

  (19) detaljnije
 • Univerzitet

  Niški Ogranak SANU za akademike predložio korumpirane profesore

  Dekan niškog GAF-a Petar Mitković i profesor i bivši predsednik Saveta Fakulteta umetnosti Dragan Žunić, koji su svoje sinove “udomili” na fakultetima na kojima rade, bili su kandidati za dopisne članove Srpske akademije nauka i umetnosti. Predsednik niškog Ogranka SANU, koje ih je predložilo za akademike, kaže da oni ipak nisu dobili dovoljno glasova za ove pozicije.

  (19) detaljnije
 • Na sceni

  Na Fakultetu umetnosti, poniženi i marginalizovani, rade brojni profesori, umetnici i naučnici, kojima je neophodna pomoć nadležnih institucija, jer sa ovako postavljenim, duboko ukorenjenim koruptivnim mehanizmom funkcionisanja Fakulteta, oni nemaju više ni motivacije, a bojim se ni načina, da borbu za svoja prava časno vode.

  (32) detaljnije
 • List iz "muzičkog albuma" studenata Fakulteta umetnosti

  Nakon reprezentativnog koncerta, punog sadržaja, inspiracije i otvorenih pitanja o aktuelnom akademskom obrazovanju talentovanih mladih muzičara, ostaje velika šteta što sam događaj nije aktivnije promovisan.

  (5) detaljnije
 • Na naš način

  Ovaj koncert, nažalost, nije prezentovao najbolje strane niti studenata, među kojima ima odličnih i već prilično jasno profilisanih izvođača, niti kvalitetnija dela iz standardnog akademskog repertoara kamerne muzike, pa, u krajnjoj liniji, niti sam fenomen kamernog muziciranja.

  (9) detaljnije
 • klavir

  Večeras koncert studenata Fakulteta umetnosti

  Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Nišu organizuje koncert studenata Fakulteta umetnosti “Na naš način”, a nastupiće nekoliko kamernih sastava, večeras od 20 sati.

  detaljnije
 • Od Mokranjca do "Bitlsa" na koncertu niških horova

  Najslabiji elemenat u sinoćnjem muziciranju bili su klavirski saradnici, koji, nažalost, nisu pokazali da su dorasli izazovu kratkoročne pripreme za nastup, u ovom slučaju u vremenskom okviru rada na održanom majstorskom kursu.

  (2) detaljnije
 • Fakultet umetnosti

  Sud ih vratio na posao, ali ne i dekanica Suzana Kostić

  Iako je Apelacioni sud doneo pravosnažne presude kojima je niški Fakultet umetnosti dužan da ih vrati na posao, stručni saradnik Vladimir Stanimirović još nije ni pozvan da radi, dok je sa redovnim profesorom Nebojšom Todorovićem dekanica Suzana Kostić potpisala aneks ugovora, ali mu časove nije vratila, te je protiv nje podneo krivičnu prijavu. Dekanica i dalje ćuti.

  (24) detaljnije
 • hor

  Od Mokranjca do "Bitlsa" na koncertu niških horova

  Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra i Mešoviti hor Fakulteta umetnosti izvodiće numere Mokranjca, narodne pesme iz Rusije i Srbije, ali i "Bitlse". Ovu izvedbu, kako kažu u Studentskom kulturnom centru, moći će da čuju svi zainteresovani u četvrtak, 19. aprila u sali Fakulteta umetnosti u Nišu.

  detaljnije
 • Dekanica Suzana Kostić

  Ministarstvo: Samo teža povreda Kodeksa sprečava Kostićevu da bude dekan

  Od toga da li je Suzana Kostić lakše ili teže povredila Kodeks profesionalne etike zavisi hoće li ona i ubuduće voditi niški Fakultet umetnosti, kažu u Ministarstvu prosvete, dok je Savet fakulteta, koji je jednoglasno odlučio da ona ponovo bude dekan, dodaju, odbio preporuke Agencije za borbu protiv korupcije za njenu smenu. I pored odbijanja ove, ali i preporuka prosvetne inpekcije, Ministarstvo tvrdi da su im ruke vezane.

  (10) detaljnije
 • suzana kostić

  Suzana Kostić ponovo izabrana za dekana Fakulteta umetnosti

  Umesto da bude smenjena zbog korupcije, nepotizma, mobinga i kršenja Etičkog kodeksa, što je dokumentovano presudama, aktuelna dekanica Fakulteta umetnosti u Nišu Suzana Kostić jednoglasnom odlukom Saveta dobila je i treći uzastopni mandat. I naredne 3 godine će mimo zakona biti dekan niške visokoškolske ustanove.

  (20) detaljnije
 • Dekanica Suzana Kostić

  Bira se novi dekan Fakulteta umetnosti, "Južne vesti" izbačene sa sednice

  Pravosnažne presude za mobing, nepotizam, korupciju, kršenje Etičkog kodeksa, te nekoliko preporuka za smenu Suzane Kostić sa mesta dekana niškog Fakulteta umetnosti, dosad nije ispoštovano, a pored toga ona je jedini kandidat za ovu funkciju u novom mandatu. Kostićeva je novinarku isterala sa sednice na kojoj se odlučivalo o novom dekanu, uz poruku da Južne vesti mogu samo da "popiju tužbu".

  (49) detaljnije
 • Kontrabas

  U Nišu koncert na kontrabasu nagrađivane studentkinje

  Mlada i talentovana studentkinja kontrabasa Aleksandra Trifunović, kako kažu na niškom Fakultetu umetnosti, održaće celovečernji koncert na kontrabasu, a pratiće je Senka Simonović na klaviru. Koncert je zakazan za 20. mart u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti.

  detaljnije
 • Mladi muzičar svira na klaviru; Ilustracija

  Počinje koncertna sezona niškog Fakulteta umetnosti

  Talentovani studenti i pobednici mnogobrojnih takmičenja će izvođenjem sonata, valcera i drugih kompozicija povodom Dana žena, započeti koncertnu sezonu niškog Fakulteta umetnosti, u sredu 7. marta. Biće izloženi i plakati studenata primenjene umetnosti.

  detaljnije
 • konkurs

  Fakultet umetnosti Niš raspisao konkurs za muzičke i likovne umetnike

  Svi umetnici koji žele da izlažu svoje radove, kao i muzičari koji su u potrazi za koncertnim prostorom, imaju priliku da se jave na konkurs Fakulteta umetnosti u Nišu, koji će im takav prostor obezbediti.

  detaljnije
 • Aleksandar Raos

  Niški pijanista pobedio na međunarodnom takmičenju u Zagrebu

  Student master studija Fakulteta umetnosti u Nišu Aleksandar Raos bio je najbolji na Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Svetislav Stančić” u Zagrebu. U finalu je nastupio sa još petoro takmičara, a s obzirom da prva nagrada nije dodeljena, Nišlija je proglašen za pobednika.

  (5) detaljnije
 • Pijanista

  Revijalni koncert najboljih studenata uskoro u Nišu

  Studenti niškog Fakulteta umetnosti, koji su tokom ove godine osvajali nagrade i priznanja na takmičenjima, predstaviće se publici na zajedničkom koncertu u ponedeljak 18. decembra, u Koncertno-izložbenom prostoru u Nišu.

  detaljnije
 • Violina

  Korejska violinistkinja nastupa u Nišu

  Banjalučki trio, u kojem nastupa i Koreanka Jeon Ju Jeong, izvešće dela Johana Sebastijana Baha i francuskih klasičnih kompozitora, u utorak 12. decembra u koncertno-izložbenom prostoru u Knjaževačkoj ulici. Ulaz za sve ljubitelje klasike je besplatan, a početak koncerta je u 20 sati.

  detaljnije