Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Festival šljive Blace

  • šljive

    Uporedo sa berbom krajem vikenda počinju i "Dani šljive" u Blacu

    U senci prošlogodišnje niske otkupne cene i neizvesnosti kakva će otkupna cena biti ove godine, u Blacu se 18., 19. i 20. avgusta obeležavan tradicionalna manifestacija “Dani šljive”. I dok je cena šljive iz godine u godinu sve manja i manja, izdvajanja za ovu manifestaciju su sve veća, pa će se iz budžeta građana ove godine platiti oko 7 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • dani šljive

    Dragana Mirković i Leksington bend za “Dane šljiva” u Blacu

    Na jubilarnoj 20. po redu manifestaciji “Dani šljive” koja se održava u Blacu od 19. do 21. avgusta u muzičkom delu programa nastupaće Dragana Mirković, Leksington bend, Igor Mitić i Gabrijela Pejčić. Blace je za ovaj deo manifestacije iz gradske kase izdvojilo oko 5 miliona dinara.

    (3) detaljnije
  • dani šljive

    Anketom na gradskom sajtu Blačani biraju pevača za "Dane šljiva"

    Ovogodišnja manifestacija "Dani šljive" Blace 2022. biće održana 19., 20. i 21. avgusta, a ko će u muzičkom delu nastupiti tokom manifestacije odlučuju građani koji mogu glasati na zvaničnom sajtu za svog favorita. Organizatori su predložili preko 100 izvođača zabavne i narodne muzike, među kojima su najpoznatija muzička imena iz Srbije i okruženja od Jelene Karleuše, Cece, Dragane Mirković, Ace Lukasa, do Riblje Čorbe, JU grupe, Kerbera, Bajage, Generacije 5.

    (4) detaljnije
  • dani šljive

    Anketom na gradskom sajtu Blačani biraju pevača za "Dane šljiva"

    Ko će održati koncert na ovogodišnjoj manifestaciji "Dani šljive" u Blacu, odlučiće građani koji mogu glasati na zvaničnom sajtu ove opštine za svog favorita. Iz Opštine su predložili 12 izvođača - Jelenu Karleušu, Radišu Trajkovića Đanija, Tanju Savić, Marinka Rokvića, Ljubu Aličića, Daru Bubamaru, Danicu Crnogorčević, Anu Bekutu, Zoricu Brunslik, Bajagu, Tropiko bend i Kerber, a građani mogu i predložiti nove potencijalne izvođače.

    (18) detaljnije
  • dani sljive foto ljm

    U Blacu završeni 17. "Dani šljive"

    Najbolji proizvođači šljiva, ali i proizvoda od ovog voća po kojem je Blace prepoznatljivo, izabrani su po 17. put, a brojni posetioci su toko 4 dana imali prilike da vide i brojne prateće programe i koncerte koji su održali Miroslav Ilić, Boban Zdravkovic, Alen Islamovic, Željko Joksimović i grupa Balkanika.

    (1) detaljnije
  • Dani šljive Blace

    Tokom vikenda u Blacu "Dani šljive"

    Niz edukativnih i kulturno-zabavnih manifestacija, na kojima će učestvovati pevači i grupe poput "Amadeus benda", Ace Lukasa, Goce Tržan, Dejana Petrovića i grupe "Van Gog", od petka do nedelje održavaće se u Blacu, na tradicionalnoj manifestacija “Dani šljive”, tokom koje organizatori očekuju preko 100.000 posetilaca iz svih krajeva Srbije i okruženja.

    (2) detaljnije
  • arhiva dani sljive foto lj.m

    Počinju "Dani šljive" u Blacu

    Predavanjima o proizvodnji i preradi, izborom za najbolje voćare i najbolje proizvode od šljive, ali i uz koncerte "Lexington benda", "Crvene jabuke", Halida Bešlića i grupe "Legende", u Blacu se od 25. do 27. avgusta održava tradicionalna manifestacija "Dani šljive".

    (1) detaljnije
  • IMG-4052.JPG

    Blace: statua i fontana u čast šljive

    Prvog dana blačke manifestacije "Dani šljive" zvanično je postavljena bronzana statua šljive i fontana u čast ove voćke.

    (3) detaljnije
  • blace,-dani-sljive.jpg

    Statua u čast šljive u Blacu

    Blačka opština odlučila je da u centru Blaca postavi bronzanu statuu šljive, kojom se simbolično ističe značaj ove voćke u kraju.

    (8) detaljnije
  • dani sljive

    Blace: stranci pomažu "Dane šljive"

    Kanadska kompanija “Ultra Lithium Inc.” i kineska kompanija "Betec”, koje su u Blacu nedavno započele sa geološkim istraživanjima rude litijuma, uplatile su donaciju za "Dane šljive". 

    (1) detaljnije
  • blace, dani sljive

    Dani šljive u Blacu od 23. avgusta

    Manifestacija "Šljivo moja 2012" biće održana u Blacu od 23. do 26. avgusta, a u cilju afirmacije otvoren je i sajt sa svim informacijama.

    detaljnije
  • blace, dani sljiva

    Počinju "Dani šljive" u Blacu

    U blačkoj opštini 26. avgusta počinje deveta manifestacija „Dani šljive“. Ove godine nastupaju Ansambl Kolo, Leo Martin, Dženan Lončarević, Snežana Đurišić, Piloti, Riblja Čorba i drugi.

    detaljnije
  • Severina pevala u Blacu (video)

    Hrvatska zvezda nastupila pred više od 20.000 ljudi u okviru "Dana šljive". Koncert prošao bez incidenata.

    (3) detaljnije
  • Severina večeras u Blacu

    Zvezda druge večeri 8. "Dana šljive" u Blacu popularna hrvatska pevačica. 

    (4) detaljnije
  • Severina peva u Blacu

    Poznata hrvatska pevačica odžaće koncert 27. avgusta na festivalu šljive "Šljivo moja..." u Blacu.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: