Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Filmski festival "Slobodna zona"

  • bioskop

    Niški osnovci sa vršnjacima iz Evrope glasaju za najbolje filmove

    Istovremeno sa vršnjacima iz 36 zemalja, oko 100 niških osnovaca će u nedelju 6. maja gledati tri filma nominovana za Nagradu mlade publike Evropske filmske akademije, a potom će glasati za svoje favorite.

    detaljnije
  • lajbah

    Muzički dokumentarac o "Lajbahu" otvara 13. "Slobodnu zonu"

    I ove godine, građani će moći da pogledaju angažovane igrane i dokumentarne filmove na 13. po redu festivalu “Slobodna zona”, koji će se održati u Nišu od 1. do 6. novembra u Lutkarskom pozorištu.

    detaljnije
  • NERUDA foto printscreen youtube

    4 filma sa turneje "Slobodne zone" u Vranju

    Filmski festival "Slobodna zona" ovog proleća kreće na svoju 11. turneju u preko 40 gradova i mesta širom Srbije, a vranjska publika će imati priliku da pogleda 4 filma sa ovog festivala. Sve projekcije počinju od 17 sati u sali biblioteke “Bora Stanković” od 18. do 21. aprila, a ulaz je besplatan.

    detaljnije
  • Slobodna zona

    Počinje 12. “Slobodna zona”

    Na ovogodišnjem festivalu angažovanog filma “Slobodna Zona”, koji počinje večeras u 20 sati u niškom bioskopu “Vilin grad”, biće prikazano 16 dokumentarnih i igranih ostvarenja iz celog sveta. Festival će otvoriti čileanski film o čuvenom pesniku i Nobelovcu “Neruda”.

    detaljnije
  • neruda

    “Neruda” otvara 12. “Slobodnu zonu” u Nišu

    Projekcijom dokumentarnog filma “Neruda” o najpoznatijem čileanskom pesniku i nobelovcu Pablu Nerudi, u četvrtak, 10. novembra u 20 sati u bioskopu “Vilin grad” u Nišu biće otvoren 12. po redu Filmski festival “Slobodna zona”, koji će trajati do 16. novembra.

    detaljnije
  • dugme od sedefa

    Filmovi sa “Slobodne zone” u Vranju

    Pet najboljih filmova, po izboru publike i selektora, sa prošlogodišnjeg programa filmskog festivala “Slobodna zona“ biće prikazano u Biblioteci „Bora Stanković" u Vranju, u periodu od 16. do 20. maja.

    detaljnije
  • ples sa marijom

    Počinje "Slobodna zona"

    Festival angažovanog filma “Slobodna Zona”, 11. po redu, počeće večeras u 20 sati u niškom bioskopu “Vilin Grad” projekcijom dokumentarca o Ejmi Vajnhaus. Tokom festivala u Nišu će biti prikazano 10 svetskih festivalskih hitova.

    detaljnije
  • ejmi

    Film "Ejmi" otvara "Slobodnu zonu" u Nišu

    Jedanaesti filmski festival "Slobodna zona" počeće u četvrtak 5. novembra u 20 sati projekcijom dokumentarca “Ejmi” u niškom bioskopu “Vilin Grad”. Festival će trajati do 10. novembra.

    detaljnije
  • zirafada

    Bonus dan “Slobodne zone"

    Festival angažovanog filma “Slobodna Zona”, čije je zatvaranje najavljeno za večeras, trajaće dan duže. U četvrtak, 13. novembra, biće reprizirana dva najgledanija filma.

    detaljnije
  • nalepnicee.jpg

    Nagradnom igrom do besplatnih karata za "Slobodnu zonu"

    Svi koji žele da dobiju besplatne karte za neki od 4 filma sa festivala “Slobodna zona”, mogu učestvovati u nagradnoj igri tako što će fotografisati nalepnice ovog festivala zalepljene po gradu i postavljati ih na Fejsbuk stranicu organizatora.

    detaljnije
  • slobodnazona.jpg

    Jubilarna "Slobodna zona" u Nišu

    Projekcijom filma “20.000 dana na Zemlji” o muzičaru Niku Kejvu, u petak, 7. novembra od 20 sati u bioskopu “Vilin grad” biće otvoren deseti filmski festival “Slobodna zona” na kome će niška publika do 12. novembra moći da pogleda 11 igranih i dokumentarnih filmova. 

    detaljnije
  • slobodna-zona-pk.jpg

    Završena "Slobodna zona" u Prokuplju

    Projekcijom ruskog dokumentarnog filma "Sutra" u holu bioskopa "Toplica" u Prokuplju završen je Filmski festival "Slobodna zona".

    detaljnije
  • slobodna-zona-PK.jpg

    "Slobodna zona" u Prokuplju

    U bašti Bioskopa “Toplice” narednih 6 dana gostuje Filmski festival “Slobodna zona” na kojem će se prikazati najznačajniji dokumentarni i igrani filmovi iz prethodne godine. Besplatne projekcije svake večeri od 21h.

    (2) detaljnije
  • Gangster-te-voli.jpg

    Počinje "Slobodna zona" u Nišu

    U Niškom kulturnom centru večeras od 19h je otvaranje 9. turneje festivala "Slobodna zona" filmom "Prekinuti krug". Ulaznica je SMS na broj 1003.  

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: