Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Filmski festival "Slobodna zona"

 • LKC

  Filmovi sa festivala "Slobodna zona" u Leskovcu

  Pet najboljih filmova sa 14. festivala "Slobodna zona" moći će da vidi i publika u Leskovcu. Filmovi će se prikazivati od 30. maja do 3. juna u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra. Sve projekcije počinju u 17 sati, a ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • Ivan Milenković

  Milenković: Hrabri će uvek ukazati na fašizam u društvu

  Dokumentarac koji prikazuje svojevrsnu kolektivnu psihoterapiju i otvara pitanja o nacionalizmu, šovinizmu i o tome koliko je indentitet naš izbor - "Srbenka", prikazan je i u Nišu u okviru turneje Festivala "Slobodna zona", čiji urednik govornog programa Ivan Milenković ističe da je film izašao u pravom trenutku "da gurne prst u oko" onima koji posežu za etničkim identitetima kao za nečim bitnim.

  (3) detaljnije
 • film tranzit

  U sredu počinje "Slobodna zona" - angažovani filmovi za angažovanu publiku

  Čak 11 filmova naći će se na repertoaru ovogodišnjeg festivala angažovanog filma "Slobodna zona", koji će se održati od četvrtka 7. novembra do 12. novembra, u Velikoj sali Niškog kulturnog centra.

  (1) detaljnije
 • filmska klapa

  Film ruskog reditelja otvara ovogodišnju "Slobodnu zonu" u Nišu

  Ljubitelji angažovanog filma, kako kažu organizatori, imaće prilike da od 7. do 12. novembra u Niškom kulturnom centru isprade festival “Slobodna zona”. Film koji će otvoriti ovogodišnji festival biće "Leto", romansirana priča o zvezdama lenjingradske andergraund scene osamdesetih.

  detaljnije
 • pozoriste sedista foto aleksandar kostic

  Filmovi sa festivala "Slobodna Zona“ i u Vranju

  Pet najboljih filmova sa 13. festivalskog programa „Slobodna zona“, po izboru publike i selektora festivala, biće prikazani i u Vranju od 4. do 8. juna. Projekcije počinju d 17 sati i ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • bioskop

  Niški osnovci sa vršnjacima iz Evrope glasaju za najbolje filmove

  Istovremeno sa vršnjacima iz 36 zemalja, oko 100 niških osnovaca će u nedelju 6. maja gledati tri filma nominovana za Nagradu mlade publike Evropske filmske akademije, a potom će glasati za svoje favorite.

  detaljnije
 • lajbah

  Muzički dokumentarac o "Lajbahu" otvara 13. "Slobodnu zonu"

  I ove godine, građani će moći da pogledaju angažovane igrane i dokumentarne filmove na 13. po redu festivalu “Slobodna zona”, koji će se održati u Nišu od 1. do 6. novembra u Lutkarskom pozorištu.

  detaljnije
 • NERUDA foto printscreen youtube

  4 filma sa turneje "Slobodne zone" u Vranju

  Filmski festival "Slobodna zona" ovog proleća kreće na svoju 11. turneju u preko 40 gradova i mesta širom Srbije, a vranjska publika će imati priliku da pogleda 4 filma sa ovog festivala. Sve projekcije počinju od 17 sati u sali biblioteke “Bora Stanković” od 18. do 21. aprila, a ulaz je besplatan.

  detaljnije
 • Slobodna zona

  Počinje 12. “Slobodna zona”

  Na ovogodišnjem festivalu angažovanog filma “Slobodna Zona”, koji počinje večeras u 20 sati u niškom bioskopu “Vilin grad”, biće prikazano 16 dokumentarnih i igranih ostvarenja iz celog sveta. Festival će otvoriti čileanski film o čuvenom pesniku i Nobelovcu “Neruda”.

  detaljnije
 • neruda

  “Neruda” otvara 12. “Slobodnu zonu” u Nišu

  Projekcijom dokumentarnog filma “Neruda” o najpoznatijem čileanskom pesniku i nobelovcu Pablu Nerudi, u četvrtak, 10. novembra u 20 sati u bioskopu “Vilin grad” u Nišu biće otvoren 12. po redu Filmski festival “Slobodna zona”, koji će trajati do 16. novembra.

  detaljnije
 • dugme od sedefa

  Filmovi sa “Slobodne zone” u Vranju

  Pet najboljih filmova, po izboru publike i selektora, sa prošlogodišnjeg programa filmskog festivala “Slobodna zona“ biće prikazano u Biblioteci „Bora Stanković" u Vranju, u periodu od 16. do 20. maja.

  detaljnije
 • ples sa marijom

  Počinje "Slobodna zona"

  Festival angažovanog filma “Slobodna Zona”, 11. po redu, počeće večeras u 20 sati u niškom bioskopu “Vilin Grad” projekcijom dokumentarca o Ejmi Vajnhaus. Tokom festivala u Nišu će biti prikazano 10 svetskih festivalskih hitova.

  detaljnije
 • ejmi

  Film "Ejmi" otvara "Slobodnu zonu" u Nišu

  Jedanaesti filmski festival "Slobodna zona" počeće u četvrtak 5. novembra u 20 sati projekcijom dokumentarca “Ejmi” u niškom bioskopu “Vilin Grad”. Festival će trajati do 10. novembra.

  detaljnije
 • zirafada

  Bonus dan “Slobodne zone"

  Festival angažovanog filma “Slobodna Zona”, čije je zatvaranje najavljeno za večeras, trajaće dan duže. U četvrtak, 13. novembra, biće reprizirana dva najgledanija filma.

  detaljnije
 • nalepnicee.jpg

  Nagradnom igrom do besplatnih karata za "Slobodnu zonu"

  Svi koji žele da dobiju besplatne karte za neki od 4 filma sa festivala “Slobodna zona”, mogu učestvovati u nagradnoj igri tako što će fotografisati nalepnice ovog festivala zalepljene po gradu i postavljati ih na Fejsbuk stranicu organizatora.

  detaljnije
 • slobodnazona.jpg

  Jubilarna "Slobodna zona" u Nišu

  Projekcijom filma “20.000 dana na Zemlji” o muzičaru Niku Kejvu, u petak, 7. novembra od 20 sati u bioskopu “Vilin grad” biće otvoren deseti filmski festival “Slobodna zona” na kome će niška publika do 12. novembra moći da pogleda 11 igranih i dokumentarnih filmova. 

  detaljnije
 • slobodna-zona-pk.jpg

  Završena "Slobodna zona" u Prokuplju

  Projekcijom ruskog dokumentarnog filma "Sutra" u holu bioskopa "Toplica" u Prokuplju završen je Filmski festival "Slobodna zona".

  detaljnije
 • slobodna-zona-PK.jpg

  "Slobodna zona" u Prokuplju

  U bašti Bioskopa “Toplice” narednih 6 dana gostuje Filmski festival “Slobodna zona” na kojem će se prikazati najznačajniji dokumentarni i igrani filmovi iz prethodne godine. Besplatne projekcije svake večeri od 21h.

  (2) detaljnije
 • Gangster-te-voli.jpg

  Počinje "Slobodna zona" u Nišu

  U Niškom kulturnom centru večeras od 19h je otvaranje 9. turneje festivala "Slobodna zona" filmom "Prekinuti krug". Ulaznica je SMS na broj 1003.  

  detaljnije