Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Filmski susreti

  • Miki-Manojlovic-1.jpg

    Miki Manojlović za "Nedeljnik": Voleo bih da sam rođen u Nišu

    U životnom intervjuu za novi broj "Nedeljnika" Predrag Miki Manojlović je objasnio da nije rođen u Nišu, iako mediji često pišu suprotno, ali kaže da bi voleo da je rođen u "Nišu, gradu vrele krvi". Dobitnik jednog Gran prija i tri nagrade "Car Konstantin" na Filmskim susretima opisuje Niš kao carski grad širokog spektra najboljeg džeza i filma.

    (10) detaljnije
  • Junk Folder

    Objavljen film "Junk Folder" o fabrikovanom sadržaju bez granica

    O dezinformacijama na internetu se malo ili nedovoljno govori, što je bio povod za produkciju dokumentarnog filma koji pokazuje da takav štetni, fabrikovani sadržaj nema granica. Junk Folder, novi film režisera Alena Šimića koji je nastao u produkciji Mediacentra Sarajevo, govori o tome koliko dezinformacije štete profesionalnom novinarstvu i s čime se sve ono posljedično suočava, kako se protiv dezinformacija bore profesionalni istraživački novinari, a kako fact-checkeri, kako izgledaju "lažne vesti" i ko stoji iza njih.

    detaljnije
  • Denis Murić

    Završeni 57. Filmski susreti, Gran pri Denisu Muriću

    Posle sedam dana i večeri 57. Filmskih susreta, Tvrđava opet pripada Nišlijama. Dodeljivanjem zvaničnih i nezvaničnih nagrada, vatrometom i prikazivanjem tri gostujuća filma, na Letnjoj pozornici završen je jedini festival posvećen glumačkoj profesiji. Nagrada Gran pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje je pripala Denisu Muriću za ulogu Denisa Markovića u filmu "Zlatni dečko".

    (3) detaljnije
  • boda ninkovic2

    Boda Ninković glumac šeste večeri Filmskih susreta, Bane Trifunović glumac festivala

    Letnja pozornica na kojoj se održavaju Fiilmski susreti, sinoć je bila mala da primi sve goste koji su želeli da isprate filmove Usekovanje i Komedija na tri sprata u kojoj glumi Slobodan Boda Ninković, koji je proglašen za glumca večeri. Za glumca festivala, prema izboru publike, proglašen je Branislav Trifunović.

    (3) detaljnije
  • IMG-71d4594d9c2a6a388f1fa5cb94a6bdb9-V

    Nagrade i gostujući filmovi na zatvaranju Filmskih susreta

    Kome će ove godine pripasti Gran-pri Naisa, "Car Konstantin", "Carica Teodora", povelje za izuzetnu mušku i žensku ulogu, nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i debitanta, biće poznato večeras na Letnjoj pozornici u Nišu. Glumci će večeras vratiti ključeve grada, kao i Tvrđavu, a nakon svečanog zatvaranja 57. Filmskih susreta publika će moći da pogleda tri gostujuća filma, sva tri iz niške produkcije.

    detaljnije
  • branislav trigunovic

    Branislav Trifunović glumac pete festivalske večeri u Nišu

    Za ulogu u filmu “Gejm” Branislav Trifunović pokupio je najviše simpatija publike, zbog čega je proglašen za glumca večeri. Nišlije su bile u prilici da pogledaju i film Banović Strahinja , kao i ostvarenje Kelti koje je prikazano u bioskopu Cineplexx .

    detaljnije
  • filmski dan 4 štimac

    Još jedno priznanje za Slavka Štimca na Filmskim susretima

    Za glumca četvrte festivalske noći Filmskih susreta proglašen je ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo Slavko Štimac za ulogu deda Milutina u filmu "Mrak". Pored tog filma, publika je sinoć na Letnjoj pozornici pogledala i ostvarenje "Zlatni dečko", dok se u bioskopu Cineplexx davao film "Heroji".

    (1) detaljnije
  • filmski

    Projekcije tri filma večeras na Filmskim susretima

    Film "Kelti", kao i ostvarenja "Strahinja Banović" i "Gejm", koja se bave tematikom migranata, niška publika će moći da pogleda pete večeri Filmskih susreta. Projekcije će biti u bioskopu "Cineplexx" i na Letnjoj pozornici.

    (1) detaljnije
  • filmski

    Glumci kritikovali organizaciju kišnih Filmskih susreta, a pubiku nazvali herojima festivala

    Glumac večeri Viktor Savić osvrnuo se na sinoćne projekcije filmova koje su praćene jakom kišom i grmljavinom, zbog čega je uputio kritike ogranizatorima Filmskih sureta kojima je poručio da treba da imaju bolji odnos prema glumcima i publici koja je sinoć pod kišobranima gledala filmove. Kritikama se pridružila i glumica Sloboda Mićalović koja je istakla da se nada da se zbog ovakvog odnosa prema glumcima i publici, festival neće ugasiti.

    (41) detaljnije
  • DSC_1734

    Viktor Savić glumac treće večeri Filmskih susreta

    Za ulogu Stojana Jovanovića Coneta u filmu "Bilo jednom u Srbiji" glumac Viktor Savić je dobio najviše glasova na Letnjoj pozornici. Zbog jake kiše i grmljavine tokom projekcije filmova, treće veče Filmskih susreta je posetilo znatno manje ljudi. Projekcije filmova sa treće večeri i u bioskopu.

    (1) detaljnije
  • Letnja pozornica Niš

    Četvrte večeri Filmskih susreta ostvarenja u bioskopu "Cineplexx" i na Letnjoj pozornici

    Film o srednjovekovnoj Srbiji posle Boja na Kosovu "Heroji", ostvarenje Dušana Milića "Mrak" i film o mladom fudbaleru "Zlatni dečko" niška publika će imati prilike da pogleda četvrte večeri na 57. Filmskim susretima.

    (2) detaljnije
  • nada blam

    Dečiji film "Vučje bobice" izmamio suze i smeh niške publike, glumica večeri Nada Blam

    Drugu festivalsku noć Filmskih susreta obeležio je dečiji film "Vučje bobice" koji je okupio sve generacije niške publike i izmamio suze i smeh zbog životnih okolnosti jedne beogradske porodice. Glumicom večeri proglašena je Nada Blam koja je ulogom bake pobrala sve simpatije publike. Nakon toga posetioci su bili u prilici i da pogledaju i film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek".

    detaljnije
  • DSC_1406

    "Bilo jednom u Srbiji" i "Nebesa" večeras na Filmskim susretima

    Treće festivalske večeri 57. Filmskih susreta, koja počinje u 20:30 na Letnjoj pozornici u Nišu, na programu su film Petra Ristovskog "Bilo jednom u Srbiji" i delo Srđana Dragojevića "Nebesa". Pre početka emitovanja filmova publici bi trebalo da se pokloni glumica ili glumac druge festivalske večeri.

    detaljnije
  • Olga Odanović

    Olga Odanović glumica prve večeri Filmskih susreta

    Za ulogu Marije, naporne i autoritativne bake, u filmu "Leto kada sam naučila da letim" glumica Olga Odanović je dobila najviše glasova publike na Letnjoj pozornici u Nišu. Ovaj film je bio prvi od 14 koji se nalaze u zvaničnom programu 57. Filmskih susreta.

    (1) detaljnije
  • Filmski sureti 2022 Slavko Štimac i ratko Janković

    Druge večeri Filmskih susreta svetska premijera

    Priliku da prvi vide film Sretena Jovanovića "Vučije bobice" imaće Nišlijke i Nišlije večeras na Letnjoj pozornici u Nišu druge večeri 57. Filmskih susreta. Nakon ovog filma publika će se setiti glumaca koji su nas napustili tokom prethodnih godinu dana, ali i film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek".

    detaljnije
  • IMG-71d4594d9c2a6a388f1fa5cb94a6bdb9-V

    Otvoreni Filmski susreti: Nišlije, Tvrđava od večeras pripada glumcima

    "Poštovane kolege glumci, osvajate ponovo Tvrđavu. Osvojite je sa ovom divnom, vernom publikom. Tvrđava je naša!", rekla je Brankica Zorić Vasović, predsednica žirija 57. Filmskih susreta tradicionalno primajući ključeve Niša. Na svečanom otvaranju na Letnjoj pozornici, gde je zbog kiše bilo tek nekoliko stotina gledalaca, uručena je nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" Slavku Štimcu.

    (8) detaljnije
  • DSC_1405

    Svečano otvaranje Filmskih na Letnjoj pozornici, filmovi i u bioskopu

    Najava kiše i pljuskova nije promenila planove organizatora 57. Filmskih susreta u Nišu i svečano otvaranje, kao i emitovanje prva dva filma biće organizovani večeras od 20:30 na Letnjoj pozornici. Filovi će večeras biti prikazani i u bioskopu za one koji ne žele da budu na otvorenom. Umetnička direktorka festivala Ljiljana Blagojević ističe da festival u Nišu ima posebno mesto u srcima glumaca, a najavljuje program za sve ljubitelje filmova.

    (3) detaljnije
  • FILMSKI

    Večeras u Nišu počinju 57. Filmski susreti

    Od večeras, Tvrđava u Nišu priprada glumcima. Ako vremenski uslovi dozvole, večeras u 20:30 svečanim otvaranjem na Letnjoj pozornici počinje 57. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti. U slučaju kiše, prema najavama organizatora, filmovi će biti prikazivani u bioskopu Cineplexx.

    (3) detaljnije
  • filmski susreti

    Neki od najvažnijih trenutaka Filmskih susreta na izložbi Arhiva

    Na dan svečanog otvaranja 57. Filmskih susreta u Nišu, u subotu, 20. avgusta u 11 sati na šetalištu ispred Gradske kuće umetnička direktorka festivala Ljiljana Blagojević otvoriće izložbu fotografija, štampe i dokumenata koji prikazuju Filmske susrete.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: