Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fondacija Novak Đoković

  • vrtic srna, nis, ljubica jocic 23

    Svečano otvoren novi vrtić u Nišu, ali deca još ne polaze

    Novi vrtić za 110 mališana, koji će biti raspoređeni u četiri grupe, svečano je otvoren na Bulevaru Nemanjića u Nišu. Adaptaciju i opremanje vrtića omogućili su Fondacija Novaka Đokovića i Grad Niš, a deca će krenuti u vrtić tek kada budu napravljeni spiskovi i budu potpisani ugovori sa roditeljima, kaže direktorka Predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić. Globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković kaže da je u planu i otvaranje Roditeljskog centra u Nišu.

    (13) detaljnije
  • Jelena i Novak Đoković

    Iz Fondacije kažu da Novak ipak ne dolazi da otvori vrtić u Nišu

    Da će svetski broj jedan u tenisu Novak Đoković otvoriti novi vrtić u Nišu najavio je prošle nedelje direktor Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, ali iz Fondacije "Novak Đoković" kažu da će otvaranju pritsustvovati globalna direktorka Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, direktorka Predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

    (5) detaljnije
  • novak djokovic

    "Posle Pariza Đoković dolazi u Niš"

    Novi vrtić, napravljen u nekadašnjoj mesnoj kancelariji "Božidar Adžija" na Bulevaru Nemanjića u Nišu, trebalo bi za nedelju dana da otvori najbolji svetski teniser Novak Đoković, najavio je direktor Kancelarije za lokalni razvoj Dušan Radivojević gostujući na TV Zona . On je rekao da očekuju da svetski broj jedan, nakon Mastersa u Parizu, otvori novi vrtić u Nišu koji je rađen i opremljen u saradnji sa Fondacijom Novaka Đokovića.

    (8) detaljnije
  • podrška ne perfekcija

    "Đoković" fondacija nema Centar u Nišu jer "Pčelica" zasad nema prostor

    "Podrška, ne perfekcija" je program koji već 6 godina realizuje Fondacija "Novak Đoković", a fokus je podrška roditeljima koji tokom 10 nedelja besplatno uče o načinima komunikacije sa decom i emocionalnoj inteligenciji, kroz praktične savete sa stručnjacima. Zato su otvorili i 15 centara za roditelje, ali ne i u Nišu, a kako je objasnila psihološkinja Smiljana Grujić razlog je to što nije bilo adekvatnog prostora pri Predškolskoj ustanovi "Pčelica", ali da im je cilj da on postoji i u najvećem gradu na jugu.

    (3) detaljnije
  • Smiljana Grujić iz Đoković Fondacije: 

    Psihološkinja "Đoković" fondacije: Film dr Matea gledamo i u Nišu, a fokus je suočavanje sa traumama i izazovima

    Podrška roditeljima u ranom razvoju dece glavni su ciljevi Fondacije "Novak Đoković", koja od prošle godine dovodi i svetski priznate stručnjake koji se bave ovim temama, a tim povodom u Srbiju dolazi i dr Gabor Mate, čiji dokumentarac "Mudrost traume" u sredu, 20. septembra mogu da pogledaju i Nišlije. Tim povodom za Južne vesti je govorila psihološkinja Fondacije Smiljana Grujić, koja kaže da će i u Nišu biti održana panel diskusija o traumi, izazovima današnjeg sveta i roditeljskoj ulozi, kao vid podrške svima koji bi da se suoče sa nekim od tih problema.

    (6) detaljnije
  • Vrtić Srna Niš

    Grad Niš najavljuje otvaranje vrtića na Bulevaru i gradnju novih u Čairu i fabrici "Olimpias"

    Do kraja septembra, prema najavi gradske većnice Marije Ranđelović, biće otvoren novi vrtić u Nišu koji će biti u zgradi Mesne zajednice “Božidar Adžija” na Bulevaru Nemanjića. Ime vrtića biće "Srna", što je već označeno slikom iznad ulaznih vrata, a sanaciju ovog prostora Grad je uradio sa Fondacijom Novaka Đokovića. Takođe, prema najavama iz Grada, očekuje se da u zgradi medikoterapije u parku Čair i u krugu fabrike Olimpias budu otvorena dva nova vrtića.

    (19) detaljnije
  • Novak Đoković i Jelena Đoković

    Novak Đoković Fondacija u Nišu - uloga roditelja i okruženja na razvoj dece u sportu

    Koja je uloga roditelja, a koja lokalnog okruženja na razvoj dece kroz sport pokušaće da u petak, 25. avgusta na panelu Novak Đoković Fondacije u Nišu odgovore nekadašnji olimpijski šampion u vaterpolu Aleksandar Šoštar, proslavljeni rukometaš i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Ljubomir Pavlović i dr Ivana Šarac, lekar nutricionista iz Niša. Tokom vikenda će biti održan "Kutak za roditelje" u Teniskoj akademiji Živković, a prijave su u toku.

    detaljnije
  • Mesna zajednica Božidar Adžija

    Počeli radovi na sanaciji novog vrtića u Nišu gde učestvuje i Fondacija "Novak Đoković"

    Iz budžeta Grada biće izdvojeno oko 15 miliona dinara bez PDV-a za građevinske i građevinsko–zanatske radove na sanaciji novog vrtića koji bi trebalo da bude u delu zgrade Mesne zajednice “Božidar Adžija” na Bulevaru Nemanjića. Radovi su počeli danas, a prethodno je Gradsko veće ovlastilo gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski da sa predstavnikom Fondacije "Novak Đoković" potpiše ugovor o sanaciji, rekonstrukciji i adaptaciji vrtića za šta je, preko donacija, sakupljeno oko 41 milion dinara, odnosno 349.000 evra.

    (14) detaljnije
  • pruga-palilula-JV

    Niška Palilula će dobiti 2.000 platana od Đokovića

    Niška Opština Palilula trebalo bi da dobije 2.000 sadnica platana koje će donirati Fondacija “Novak Đoković”, najavljuje predsednik Opštine Bratislav Vučković.

    (25) detaljnije
  • mk božidar adžije

    Fondacija "Novak Đoković" duplirala donacije za novi vrtić u Nišu, prikupljeno preko 345.000 evra

    Za rekonstrukciju zgrade mesne zajednice “Božidar Adžija” u Nišu i pretvaranje tog prostora u novi vrtić, gde će biti mesta za oko 100 mališana, prikupljeno je više od 345.000 evra, saopštavaju iz Fondacije “Novak Đoković”, koja je pokrenula akciju adaptacije i duplirala svaku uplatu donatora. Kada će adaptacije početi i kada će vrtić krenuti sa radom nisu saopštili.

    (12) detaljnije
  • Vrtic

    Donacije za novi vrtić u Nišu dupliraće Fondacija "Novak Đoković"

    Svaku uplatu građana za rekonstrukciju zgrade mesne zajednice "Božidar Adžija" u Nišu i pretvaranje ovog prostora u vrtić, dupliraće Fondacija "Novak Đoković" koja je i pokrenula adaptaciju. Kako kažu, cilj je da se prikupi 70.000 evra.

    (8) detaljnije
  • mk-bozidar-adzije3-foto-tr

    Fondacija "Novak Đoković" adaptira novi vrtić u Nišu, pozivaju sve da donacijom podrže ovu ideju

    Deo zgrade Mesne zajednice “Božidar Adžija” na Bulevaru Nemanjića uskoro bi trebalo da postane vrtić. Adaptiraće ga Fondacija “Novak Đoković” koja je to najavila i promo spotom i ujedno pozvala ljude da donacijama i podrže ovu ideju.

    (19) detaljnije
  • vrtic

    Zgrada Mesne kancelarije “Božidar Adžije” možda postane novi vrtić u Nišu

    Ne zna se tačno kada, ali u zgradi Mesne kancelarije “Božidar Adžije”, kako je rekao većnik Nenad Stanković, mogao bi da bude adaptiran vrtić. Kako je pojasnio ta lokacija je izabrana kao najbolja da se ponudi Fondaciji “Novak Đoković” koja se javila Gradu sa željom da finansira rekonstrukciju nekog postojećeg objekta koji će postati vrtić.

    (11) detaljnije
  • Vrtić-Zeka-Medoševac-foto-V.-Milić

    Otvoren nov vrtić u Medoševcu

    Vrtić koji je, u prostorijama stare škole, adaptiran parama koje je donirala Fondacija “Novak Đoković” počeo je da radi u Medoševcu, a trenutno ga pohađa četrdesetak mališana. Iako je otvaranje najavljeno još pre godinu dana, direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić kaže da su sada završeni svi radovi i obezbeđene sve potrebne dozvole da u objektu počnu da borave deca.

    (5) detaljnije
  • deca igra vrtic foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

    Vrtić u Žitorađi dobija igralište za decu

    Igračke i mobilijar u vrednosti od million dinara vrtiću “Prva radost” u Žitorađi donirala je Fondacija "Novak Đoković", a svečano otvaranje igrališta zakazano je za utorak, 17. oktobra, u 12 sati.

    detaljnije
  • djokovic2-FNDJ

    Đoković obišao vrtić u Medoševcu

    Poznati srpski teniser Novak Đoković, koji je u Nišu sa teniskom reprezentacijom Srbije, posetio je vrtić u niškom naselju Medoševac, koji se renovira parama njegove fondacije i koji bi uskoro trebalo da bude otvoren za 100 mališana.

    (9) detaljnije
  • škola Milan Rakić u Medoševcu

    Medoševac na proleće dobija vrtić

    Oko 120 mališana od 3 do 6 godina iz naselja Medoševac u Nišu, od sredine naredne godine više neće morati u vrtiće u drugim delovima grada, kilometrima daleko, jer će njihovo naslje napokon dobiti svoje obdanište. Za njih bi trebalo u staroj zgradi Osnovne škole “Milan Rakić” da budu opremljene tri radne sobe, kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti.

    detaljnije
  • Vrtic-Vlasotince-Fondacija-Novak-Djokovic-FOTO-D.M..jpg

    Fondacija "Novak Đoković" pomaže obnovu vrtića u Vlasotincu

    Za zamenu spoljne stolarije na objektu "Dečja radost" Predškolske ustanove “Milka Dimanić“ u Vlasotincu Fondacija “Novak Đoković“ odobrila je 3,3 miliona dinara, a posao bi trebalo do bude završen do avgusta.

    (2) detaljnije
  • OS-Milan-Rakic-2

    Najavljen prvi vrtić u Medoševcu

    Pošto je Novak Đoković Fondacija podržala otvaranje dečjeg obdaništa u Medoševcu, roditelji mališana iz ovog naselja neće više morati da svoju decu vode u predšolske ustanove kilometrima daleko jer će za potrebe vrtića biti rekonstruisan deo osnovne škole.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: