Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fonet

  • Milan Krstić

    Milan Krstić: Nije posle Milatovićeve pobede Lovćen prešao na Avalu, niti Ostrog u Beograd

    Beograd bi sada morao da demonstrira želju da gradi dobre odnose sa novim predsednikom Crne Gore i to na osnovama ravnopravnosti, a ne nadređenog i podređenog, rekao je u serijalu Kvaka 23 docent Faktulteta političkih nauka Milan Krstić i naglasio je da ravnopravna saradnja u obostranom interesu. Kako je ocenio, jasan favorit predsednika Vučića na predsedničkim izborima u Crnoj Gori bio je Andrija Mandić, ali to ne znači da je pobeda Jakova Milatovića nepovoljna po odnose Beograda i Podgorice.

    (5) detaljnije
  • kvaka

    Stefanović: Srbija će morati da se odluči na kojoj stolici sedi

    Koliko je rat u Ukrajini uticao na rezultate izbora u Srbiji, da li je je moguć proevropski blok dok se formira proruski i da li je sastanak Đilasa i Vučića “izdaja opozicije” u emisiji Kvaka 23 govorio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

    detaljnije
  • kvaka

    Majstorović: Istorijska šansa za Srbiju, nema više neutralnosti

    Zapadni Balkan je sada prvi na listi proširenja Evropske unije (EU) i Srbija nema luksuz da propusti tu istorijsku šansu, izjavio je u intervjuu FoNetu predsednik Upravnog odbora Centra za evropske politike Srđan Majstorović. On je govoreći o Vučiću i trenutnoj geopolitičkoj situaciju rekao da autoritarna politika nema nikakvu budućnost.

    (11) detaljnije
  • vlajčić

    Vlajčić: Treba naći tračak nade i u najgoroj situaciji

    Da je ova godina bila gora od svih prethodnih, pa da ta nizbrdica na kojoj se zemlja nalazi pokazuje da nam se loše piše, ali i da treba naći tračak optimizma i u najgoroj situaciji, rekao je u intervjuu Fonetu novinar, književni i filmski kritičar Milan Vlajčić, koji očekuje da građani 3. aprila izađu na izbore i glasaju protiv vlasti.

    (1) detaljnije
  • 263659330_567191121048153_4270319014289715480_n

    Reditelj Kokan Mladenović: Verujem da su protesti početak suštinskih promena u Srbiji

    Da veruje da je ljudima dosta iživljavanja nad građanskim pravima i slobodama, kao i da će protesti biti početak suštinskih promena u Srbiji, rekao je pozorišni reditelj Kokan Mladenović gostujući u emisiji Kvaka 23 . Smatra da Srbija odavno nije demokratska zemlja i istakao da oni koji su na vlasti neće otići mirno sa te pozicije.

    (5) detaljnije
  • ćulibrk

    Urednik NIN-a Ćulibrk: Svakome se može oduzeti privatna imovina, država može da radi šta hoće

    Kada bi građani stvarno shvatili da svako od njih sutra može da bude žrtva Zakona o eksproprijaciji i ostane bez očevine i dedovine, nezadovoljstvo bi bilo mnogo veće, smatra glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk. On je u intervjuu Fonetu , u emisiji Kvaka 23 , naglasio da je po Ustavu, kao i svuda u svetu, privatna imovina svetinja.

    (17) detaljnije
  • vujačić

    Vujačić: Nećemo moći dugo da forsiramo spoljnu politiku "četiri stuba“

    Da se u suštini ne zna koja je srpska spoljna politika, bez obzira na deklarativnu priču i narativ da je prioritet ulazak u Evropsku uniju, kaže predsednik Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Ivan Vujačić. Nekadašnji ambasador u Vašingtonu je u emisiji Kvaka 23 rekao i da Srbija neće moći dugo da forsira politiku "četiri stuba".

    (2) detaljnije
  • đilas

    Đilas: Mi demokratiju nemamo, moraćemo ponovo da je napravimo

    Dijalog vlasti i dela opozicije oko izbornih uslova ne postoji, kaže lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, a on služi, po njemu, da se pod pokroviteljstvom Evropske unije napravi nebitnim. U Fonetovoj emisiji Kvaka 23 predsednik SSP-a govorio je i o stanju u opoziciji, potencijalnim izborima i protestima, kao i o trenutnim rejtinzima SNS-a i opozicionih stranaka.

    (14) detaljnije
  • VAK_3895

    Niški novinari o medijskog sceni, budžetskom sufinansiranju, izazovima profesije i odnosu vlasti

    Da je kvantitativno medijska scena u Nišu dobra, ali da po kvalitetu i profesionalsti ima tek nekoliko kvalitetnih medija, slažu se sagovornici Fonetove emisije "Niš - grad za pesnike i novinare". O stanju lokalnih medija, izazovima profesije, budžetskom sufinansiranju medijskih projekata i odnosu vlasti prema medijama za serijal "In medias (p)res" govore Zorica Miladinović, Gordana Bjeletić, Dragan Đorđević, Milan Stojanović i Ivana Ilja Petrović.

    (4) detaljnije
  • goca

    Bjeletić: Brojni napadi na Južne vesti, premijerka pominje samo jedini sa pozitivnim ishodom

    Mnogo napada na novinare Južnih vesti i sam medij bilo je poslednjih godina, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, ne pominjući druge, okarakterisala jedinu presudu kao znak da su mediji slobodni, a novinari zaštićeni. Glavna i odgovorna urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić rekla je za Fonet da je premijerka pogrešne ljude uzela za alibi i podsetila sa kojim se problemima redakcija susretala poslednjih godina.

    (9) detaljnije
  • verica ilić

    Epidemiološkinja: Jasno je da su podaci o smrtnosti od kovida lažni

    Skrivanje podataka o broju preminulih od kovida bilo je u funkciji politike i predstavljanja Srbije "kao najbolje na svetu“, ali je jasno da su podaci o smrtnosti ispod jednog procenta lažni, što su "sada i priznali“ redovnim izveštajem Republičkog zavoda za statistiku, izjavila je u intervjuu FoNetu epidemiolog dr Verica Ilić i upozorila na novi talas pandemije, na jesen ili ranije.

    (10) detaljnije
  • kvaka 23 bosko jaksic foto: YT Kvaka23/screenshot;

    Jakšić: Srbija vodi borbu da bi izgubila na putu ka Evropskoj uniji

    Srbija nastavlja da vodi takozvanu “cik-cak” diplomatiju koja je, kako kaže za Kvaku23 novinar Boško Jakšić, vidljiva kroz ćutanje srpskih vlasti na nedavno hapšenje beloruskog novinara, a zatim i povremeno priključivanje osudama Belorusiji. Zbog odbijanja da se pridruži rezolucijama Evropske unije i Saveta bezbednosti, a koje su se uglavnom ticale Rusije i drugih zemalja kojima upravljaju autoritarni režimi, kaže Jakšić, Srbija gura "prst u oko" Zapadu i EU od čijih demokratskih vrednosti se udaljava.

    (5) detaljnije
  • mrdalj

    Politikolog Mrdalj: Srbija kost u grlu EU, koji ova niti može da proguta, niti da ispljune

    Zbog nerešenog kosovskog pitanja, Srbija postaje "Bliski jugoistok Evrope", smatra politikolog Mladen Mrdalj koji je u intervjuu Fonetu dodao da Evropska Unija svojom politikom nije uspela da dovede do strukturnih promena u regionu, što je dalo vremena drugim igračima - Rusiji i Kini, koji su "pristigli na naše obale" i umešali su se i igru.

    (4) detaljnije
  • Kvaka 23 ptscn

    Subotić: Nadam se da će Vučić rešiti Kosovsko pitanje, tu mogućnost obećao Zapadu

    Kosovsko pitanje mogao bi da reši predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako tumači Strahinja Subotić iz Centra za evropske politike u "Fonetovoj" emisiji "Kvaka 23", jer je takvu mogućnost obećao Zapadu. Veći pritisak da se napravi kompromis, ističe, biće na kosovskoj strani jer deluje da je Srbija za to već spremna.

    (5) detaljnije
  • veran matić

    Veran Matić: Tenzije su velike, a na novinarima se prelama rat rečima

    Napad na novinara iz Novog Sada Daška Milinovića bio je u neku ruku očekivan, smatra predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić, jer po njemu društvena polarizacija dostiže maksimum, tenzije su velike, mnogo je neodmerenih reči, diskvalifikacija i diskrediticija, a na novinarima se prelama taj rat rečima.

    (4) detaljnije
  • knjiga

    Igor Štiks: Pandemija je dobro došla autokratama

    Autokrate raznih profila jedva su dočekale da pandemiju proglase ratom, iako ona to nije, pa je pandemija iskorišćena da bi se uvele dodatne represalije i ojačala policijska država, ocena je pisca i profesora Igora Štiksa za FoNet . Štiks nije optimista pa smatra da će budućnost biti još teža, naročito na poluperiferiji gde će najveći broj ljudi itekako osiromašiti, a veliki broj i otići.

    (3) detaljnije
  • Bojan Pajtić

    Pajtić: Predlog da budem pregovarač sa vlašću je "jednokratna pomoć opoziciji"

    Predlog "bojkot opozicije" da bude onaj ko će pregovarati sa vlašću, Bojan Pajtić kaže da je razumeo kao "jednokratnu pomoć opoziciji", ali misli i da to najverovatnije neće biti prihvaćeno konsenzusom. Takođe je uveren da će opozicija poraziti Vučića onda kada bude žrtvovala više da bi došla na vlast, nego što je on spreman da žrtvuje da bi na vlasti ostao.

    (7) detaljnije
  • medenica

    Ivan Medenica: Protiv loše politike se možete boriti samo politikom

    Kod nas se godinama unazad politika devalvira, zato što su nam politike loše, ali se protiv loših politika ne možete boriti ni na koji način osim politikom, izjavio je u intervjuu za FoNet profesor Fakulteta dramskih umetnosti i umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica i ukazao na autoritarnu atmosferu u društvu. On je predočio da se institucije teško grade, još teže održavaju, a najteže dižu iz mrtvih, a problem je u tom, kako je rekao, što dozvoljavamo da nekompetentni kadrovi preuzimaju vodeće uloge.

    (4) detaljnije
  • Georgijev

    Georgijev: U Skupštini poređali neke klince koji se dokazuju, kao što se i Vučić dokazivao devedesetih

    Odluka EU da Srbija ove godine ne otvori ni jedno pregovaračko poglavlje je više stvar inercije u odnosima, a ne neki događaj koji je "ove ovde" posebno uznemirio, smatra direktor vesti Njuzmaks Adrija Slobodan Georgijev. O aktuelnoj Skupštini kaže da je pretvorena ne u Glavni odbor SNS, ni u Centralnu otadžbinsku upravu SRS, već ne liči ni na šta, jer su poređali neke klince koji se dokazuju dok traje direktan prenos, kao što se i Vučić dokazivao po skupštini devedesetih, unoseći u nju skandale.

    (14) detaljnije
  • Kvaka 23

    Pulmolog Žujović: Za Krizni štab izabrani stručnjaci izvađeni iz nekih fioka, za koje se znalo da će slušati

    Ni nove mere, ni nova bolnica, neće zaustaviti epidemiju, jer mere kasne nekoliko meseci, a epidemije se ne zaustavljaju na intenzivnoj nezi, izjavio je u intervjuu FoNetu pulmolog dr Dejan Žujović. Kaže i da su za Krizni štab koji upravlja epidemijskom situacijom birani poslušnici i tvrdi da je jedan od članova štaba “klimanjem glavom” obezbedio funkciju ćerci.

    (21) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: