Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fonet

 • profesor biber

  "Protesti su početak oslobađanja ljudi"

  Profesor Univerziteta u Gracu Flojiran Biber bio je gost ovonedeljne emisije "Kvaka 23" u kojoj je ocenio da su građanski protesti koji se nedeljama održavaju širom Srbije "početak oslobađanja ljudi".

  (36) detaljnije
 • Kosinus

  Kosinus: Nema kompromisa za Kosovo, referendum je izbegavanje odgovornosti

  Ukoliko bi bio raspisan referendum, kako kaže u emisiji FoNeta “Kosinus” bivši fudbaler Dušan Savić, to bi značilo prebacivanje odgovornosti na narod. Direktor “Štark” arene Goran Grbović dodaje da nema kompromisa za Kosovo.

  (10) detaljnije
 • Milena Dragićević Šešić

  Profesorka FDU: Protesti “1 od 5 miliona” početak sukoba elite znanja i vlasti

  Svakog dana spisak profesora sa najvećih srpskih univerziteta koji podržavaju građanske proteste “1 od 5 miliona” raste. Poslednji put, kaže novinarka Tamara Skrozza, ovakva podrška javnom nezadovoljstvu građana dogodila se krajem devetesetih, a profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Milena Dragićević Šešić smatra da je ovo početak otvorenog sukoba elite znanja i vlasti.

  (38) detaljnije
 • Kosinus

  Kosinus: Svetske sile će odlučiti o pitanju Kosova

  Velike svetske sile, poput Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država, imaće poslednju reč kada je u pitanju trajno rešavanje kosovskog problema, saglasni su funkcioner Socijalističke partije Srbije Zoran Anđelković i Vladan Glišić iz Srpskog patriotskog saveza.

  (4) detaljnije
 • kosinus nova emisija

  Todorović o Kosovu: Kako da se razgraničite u sopstvenoj državi?

  Razgraničenje koje se poslednjih meseci pominje kao rešenje kosovskog problema bi za generalnog sekretara LSV Bojana Kostreša značilo "otvaranje Pandorine kutije", dok osnivač Udruženja građana "Istočna alternativa" Dragan Todorović odgovara pitanjem - "kako se razgraničiti u sopstvenoj državi?".

  (4) detaljnije
 • Goran Marković

  "Jedino rešenje u Srbiji je apsolutna pobuna i ulica"

  "Došli smo do trenutka kada je suprotstavljanje kroz institucije potpuno apsurdno, nema više nikakve svrhe i jedini način suprotstavljanja toj mašineriji je ljudski bunt" - istakao je u emisiji "Kvaka 23" reditelj Goran Marković.

  (34) detaljnije
 • Tadić Kvaka 23

  Tadić u "Kvaki 23": Okolnosti u Srbiji patološke do nivoa ludosti

  Iako izbore priželjkuje, lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić smatra da u okolnostima koje su "patološke do nivoa ludosti" oni nemaju smisla. Zato uzima u obzir bojkot kao opciju, ispičao je u emisija "Kvaka 23" agencije "Fonet", ali smatra da je potrebno dobro ga pripremiti i osmisliti.

  (11) detaljnije
 • kvaka 23 prt scr

  Ivanji: Srbija u antidemokratiji, opozicija da vrati mandate u Skupštini

  U Srbiji se redom ukidaju institucije, a jača se kult ličnosti Aleksandra Vučića, navodi novinar "Vremena" Andrej Ivanji, pa sve naziva antidemokratskom formom vladavine. Opozicija treba da vrati mandate u Skupštini Srbije, dodaje Ivanji, uz ocenu da vladajuća garnitura SNS projektuje agresiju u društvu.

  (6) detaljnije
 • Kosinus

  Kosovo: Kompromis ili zamrznuti konflikt?

  Politički analitičar Dejan Vuk Stanković i istoričar Veljko Đurić Mišina u serijalu razgovora "Kosinus" agencije "Fonet" govorili su o različitim mogućnostima, koje bi doprinele trajnom rešavanju pitanja Kosova.

  (5) detaljnije
 • Borko Stefanovic

  Borko Stefanović: Fer izbori nemogući dok se tuku politički protivnici

  Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović i jedan od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju, koji je nedavno umesto na tribini u Kruševcu završio u bolnici sa krvavom košuljom, rekao je u emisiji "Kvaka 23" da je napad na njega zapravo bio pokušaj ubistva i da u takvim uslovima nije moguće imati fer izbore.

  (1) detaljnije
 • kosinus nova emisija

  "Niko ne zna šta podrazumeva razgraničenje sa Kosovom"

  Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "zamislio" razgraničenje sa Kosovom i šta to u praksi znači, složili su se novinari Milan Ćulibrk i Ratko Dmitrović, niko ne zna, a prognoziraju da trenutno sporazum nije moguć i da će zamrznuti konfilkt potrajati bar još nekoliko godina.

  (4) detaljnije
 • Vladimir Vukčević Kvaka 23

  Vukčević: Stav premijerke na nas baca ljagu

  Bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević govorio je u "Fonetovoj" emisiji "Kvaka 23" o ratnim zločinima i stavovima prema njima. On se osvrnuo i na nedavni intervju premijerke Ane Brnabić za "Dojče vele", rekavši da stav premijerke "na nas baca ljagu", te da nas “takvi stavovi vraćaju unazad”.

  (2) detaljnije
 • boško jakšić kosinus

  Jakšić: Još nije kasno da Srbija prizna Kosovo

  Dok istoričar i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Predrag Marković kaže da bi razgraničenjem sever Kosova trebalo da pripadne Srbiji, a da enklave južno od Ibra budu autonomne, novinar i analitičar Boško Jakšić tvrdi da ideja razgraničenja nosi “veliku opasnost”. Jakšić predlaže srpskoj strani priznanje Kosova.

  (17) detaljnije
 • kvaka 23

  Varadi: Secesija protivpravna, ali Kosovo "de facto" nije deo Srbije

  Profesor međunarodnog prava i akademik Tibor Varadi naveo je u emisiji "Kvaka 23" da koncept razgraničenja podrazumeva da je Kosovo država, jer je pregovaranje o granicama moguće između država. Dodaje i da je secesija Kosova protivna međunarodnom pravu, ali misli da Kosovo "de facto" nije deo Srbije.

  (4) detaljnije
 • milos jovanovic dss

  "Priznanje Kosova - bacanje u đubre pola srpske kulture"

  Dok lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da bi eventualnim priznanjem Kosova pola srpske kulture, od Gorskog vijenca do epskih pesama, bilo bačeno u đubre, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Mihajlo Crnobrnja ističe “čudnom” činjenicu da na Kosovu Albanci čine 90% stanovništva, a da Srbija insistira da im nametne svoje zakone.

  (4) detaljnije
 • kosinus nova emisija

  Obradović: Razgraničenje znači priznanje nezavisnog Kosova

  Lider Dveri Boško Obradović u razgovoru za serijal "Kosinus" kaže da ideja razgraničenja pre svega podrazumeva priznanje nezavisnog Kosova i da kako god da se razgraničimo, iza te granice će neki Srbi ostati van teritorije Srbije. Ipak, za predsednicu Upravnog odbora Centra za evroatlantske studije Jelenu Milić razgraničenje je "najpragmatičnije rešenje".

  detaljnije
 • marinika tepić kvaka 23

  Marinika Tepić: Uz fer uslove drugačija postizborna slika

  Sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ne može se razgovarati o slobodnih izborima, kaže poslanica Marinika Tepić, a ne misli ni da će Vučić reći da je opozicija u pravu jer bi onda i "do sad poštovao zakone nad kojima se zakljinjao". Tepić navodi i da će zahtevi za fer izbornim uslovima biti upućeni nadležnim institucijama, a u emisiji "Kvaka 23" dodaje i da se razmišlja o bojkotu.

  detaljnije
 • grubješić

  "Sporazum Srba i Albanaca nemoguć bez garancije velikih sila"

  "Svaki sporazum Srba, Albanaca, Beograda, Prištine, Kosova, Srbije, kako god da to zovemo, neće moći da se realizuje bez garancija velikih sila, SAD, EU, Rusije i Kine", tvrdi nekadašnja potpredsednica Vlade Srbije i bivša ministarka za EU integracije Suzana Grubješić, u emisiji "Kvaka 23".

  (3) detaljnije
 • kosinus nova emisija

  "Bolje zamrznuti konflikt od sporazuma na Kosovu"

  Dok dramski pisac i profesor FDU Nenad Prokić kaže da je osim dogovora i priznanja bilateralnih odnosa dve države, sve ostalo zamrznuti konflikt koji opterećuje Srbiju, narodni poslanik Đorđe Vukadinović kaže da je za rešenje kosovskog problema "bolji takozvani zamrznuti konflikt od takozvanog sporazuma", jer je on suštinski diktat, odnosno ispunjenje nečijih obećanja nekome.

  detaljnije