Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Forum naprednih tehnologija

 • tehnologija

  Za dve nedelje kamen temeljac za niški Naučno-tehnološki park

  Novi dom za mlade naučnike trebalo bi da počne da se gradi u Nišu za dve nedelje, jer je gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio da će 21. novembra biti postavljen kamen temeljac. Rok da se izgradi Naučno-tehnološki park je godinu i dva meseca, dodaje, a investicija vredi 1,8 milijardi dinara.

  (4) detaljnije
 • Forum-naprednih-tehnologija;-foto:-JV

  Niš postaje "rasadnik novih tehnologija", ali mu fale kadrovi

  U Nišu je počeo Forum naprednih tehnologija na kome će narednih dana obrazovne institucije i privrednici govoriti o potencijalima grada, ali i izazovima sa kojima se suočavaju poslednjih godina. Iako kažu da je "Niš rasadnik novih tehnologija", organizatori i gosti ističu da kompanijama nedostaje kvalitetan kadar koji bi išao u korak sa razvojem tehnologije.

  (5) detaljnije
 • stari aparati

  Traže se stari aparati i uređaji iz Elektronske industrije za izložbu

  Oni koji čuvaju stare aparate i uređaje koji su se nekada proizvodili u niškom gigantu Elektronskoj industriji, mogu da ih dostave niškim udruženjima koja organizuju izložbu “Niš – grad elektronike kroz vreme”, tokom trajanja Foruma naprednih tehnologija od 6. do 9. novembra.

  (5) detaljnije
 • sajam zaposljavanja

  Sajam zapošljavanja na niškom Forumu naprednih tehnologija

  Nezaposlene Nišlije moći će da čuju od kompanija koji kadrovi su im potrebni kako bi napredovali u daljem radu, na specijalizovanom Sajmu zapošljavanja, dok je Sajam profesionalne orjentacije namenjen mladima koji će moći da saznaju koji obrazovni profili su potrebni školama i fakultetima u Nišu. Oba događaja održaće se na predstojećem Forumu naprednih tehnologija koji se održava u Oficirskom domu od 6. do 8. novembra.

  (2) detaljnije
 • Šah kompjuter

  U Nišu šahovski "sudar" velemajstora i kompjutera

  Najnovija verzija hibridnog kompjuterskog sistema AHIL, kojom će upravljati profesor Elektronskog fakulteta Vladan Vučković suprotstaviće se FIDE šahovskom velemajstoru Miroslavu Tošiću u Nišu. Aplikacija ima delom ljudsku, delom mašinsku prirodu, a ovaj meč održaće se 2. marta na Univerzitetu Singidunum.

  (2) detaljnije
 • Bulatović

  Počeo Forum naprednih tehnologija u Nišu

  Da bi Niš ubuduće bio grad naprednih tehnologija, u kome će mladi moći da se školuju i zapošljavaju, a ne da odlaze iz zemlje, lokalna samouprava, nauka i privreda su zajedno organizovali Forum koji je otvoren danas u Oficirskom domu. Prezentacije, paneli i diskusije će biti organizovani do 19. oktobra.

  (7) detaljnije
 • forumnt

  “Mapiramo Niš kao centar naprednih tehnologija”

  Grad Niš je nekad bio centar elektronike, mnoge Nišlije se sa nostalgijom sećaju tog doba i pesimistično govore da se ta vremena nikad neće vratiti. Međutim, gradski čelnici najavljuju da će od Niša napraviti ne samo nacionalni, već regionalni centar i zato organizuju Forum naprednih tehologija od 17. do 19. oktobra u Oficirskom domu u Nišu.

  (8) detaljnije
 • Stari aparati iz EI

  “Niš - grad elektronike kroz vreme” na Forumu naprednih tehnologija

  Iako Niš još nema muzej industrijske baštine u kome bi građani svakodnevno mogli da vide stare aparate koji su se nekada pravili u Elektronskoj industriji, ove godine će ponovo od 17. do 19. oktobra biti priređena izložba u Oficirskom domu, u okviru 3. Foruma naprednih tehnologija.

  (3) detaljnije
 • Forum

  Forum naprednih tehnologija okupio preko 35 kompanija, škola i fakulteta

  U Nišu ima blizu 200 firmi iz IT sektora koje zapošljavaju preko 3.000 ljudi i ostvaruju godišnji profit od preko 30 miliona evra što nije poznato ni na lokalnom, ni na regionalnom nivou, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović otvarajući Forumu naprednih tehnologija.

  (5) detaljnije
 • Forum-naprednih-tehnologija.jpg

  Prvi "Forum naprednih tehnologija" oktobra u Nišu

  Više od 20 institucija i više desetina izlagača učestvovaće na "Forumu naprednih tehnologija - potencijali grada Niša" koji će se 13. i 14. oktobra održati u holu Elektronskog fakulteta u Nišu.

  (5) detaljnije