Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

GRUBB centar

  • knjiga Romi

    GRUBB fondacija predstavila knjigu koju su napisali mladi Romi

    Knjiga u kojoj se prepliću fikcija, misterija, snovi i nadanja i koju čine nadahnute priče koje mlade Rome izmeštaju iz života u mahali, ali uz želju da se sačuva tradicionalni romski način života - fondacija GRUBB nedavno je predstavila u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • grubb3

    Priče mladih Roma iz Niša prevedene na 3 jezika

    Svojim pričama, za koje inspiraciju dobijaju uglavnom slušajući sećanja svojih najbližih, mladi Romi iz Niša pune već treću knjigu. Zajedno sa pričama njihovih vršnjaka iz Beograda, uz edukaciju i pomoć GRUBB centra, knjiga koja govori o životu Roma, prevedena je na engleski, nemački i francuski jezik.

    (1) detaljnije
  • grubb-romi-n.m

    Dan Roma obeležili uz pesmu, glumu i književnost

    Polaznici GRUBB centra u Nišu za Dan Roma, 8. april, pripremili su predstavu “Duga”, ali i svoje plesne tačke, priče, pesme i muziku. Sve su to predstavili nastavnicima, roditeljima, saradnicima i novinarima uz poruku “da su ovom svetu potrebne sve boje”.

    detaljnije
  • za naslovnu

    Druga slika mladih niških Roma

    Mlade Nišlije, polaznici GRUBB fondacije, čiji se glas, kako kažu, retko čuje, pokazali su svoje umeće u fotografisanju, kreativnom pisanju i plesu i time pozvali sve da zavire u njihov drugačiji, lepši i bolji svet. 

    (1) detaljnije
  • kristina3

    Upornošću do evropske pozornice

    Iako je odrasla u romskom naselju, Kristina Mustafić iz Niša je, kako sama kaže, vrednim radom uspela da peva i igra u Nemačkoj, a njene priče prevedene su na engleski, nemački i francuski jezik.

    detaljnije
  • grubb

    Mjuzikl "Jednakost različitih" u "Kupini"

    Koristeći koreografiju, muziku, svetlo, video i fotografiju mladi Romi će večeras od 19 sati u niškom bioskopu “Kupina” programom “Jednakost za sve” predstaviti svoju životnu priču.  

    detaljnije
  • grubb

    Edukacija Roma uz druženje i pesmu

    O važnosti obrazovanja, toleranciji i inkluziji mladi Romi iz Niša već 9 godina uče u GRUBB centru. Pored učenja, rade i na svojim muzičkim, literarnim i igračkim talentima.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: