Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Galerija Prokuplje

 • Plakati

  U prokupačkoj Galeriji otvorena izložba plakata grafičkog dizajnera iz Kruševca

  Samostalnu izložbu plakata i grafičkog dizajna autora Ivana Mišića iz Kruševca, ljubitelji umetnosti u Prokuplju moći će da pogledaju narednih mesec dana u prokupačkoj galeriji "Boža Ilić". Izložba je otvorena u okviru manifestacije “Drainčevi susreti pesnika", a ulaz je besplatan.

  detaljnije
 • izložba

  U Prokuplju otvorena izložba posvećena Ivi Andriću

  Izložba koja otkriva nove detalje iz biografije poznatog pisca i nobelovca Ive Andrića za vreme njegovog bavljenja diplomatijom u vreme Kraljevine Jugoslavije, otvorena je u prokupačkoj Galeriji "Boža Ilić" i trajaće narednih dvadesetak dana, a ulaz za sve posetioce, uz poštovanje epidemioloških mera, je slobodan.

  detaljnije
 • slike

  Otvorena izložba slika sa Likovne kolonije "Boža Ilić"

  Slike umetnika i likovnih stvaralaca iz Prokuplja, Niša, Kuršumlije i Blaca nastale u okviru Likovne kolonije "Boža Ilić“ na Belom Kamenu, Prokupčani će moći da pogledaju na izložbi koja je otvorena u Galeriji koja nosi naziv ovog najpoznatijeg topličkog umetnika i slikara.

  detaljnije
 • izložba

  U prokupačkoj Galeriji otvorena izložba slika Veselina Rajovića

  Naslikane tušem, voštanim i parafinskim pastelom i drugim tehnikama, tridesetak radova slikara Veselina Rajovića izloženo je u prokupačkoj Galeriji “Boža Ilić”. Izložba će biti otvorena narednih dvadeset dana, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

  detaljnije
 • galerija

  Francuska kulturna baština na izložbi u Prokuplju

  Međunarodni fotografi koji su svojim objektivima zabeležili najzanimljivije detalje tokom obilaska Francuske, a nastale fotografije predstavili na interaktivnoj izložbi "France eMotion“, moći će da pogledaju zainteresovani Prokupčani u Galeriji "Boža Ilić" svakog radnog dana od 9 do 20 sati, a subotom od 10 do 15. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

  detaljnije
 • opstina prokuplje (1) lj.m.

  Najduhovitiji Topličani večeras se bore za "Zlatno magarence"

  Najbolji toplički aforističari, satiričari, ljudi sa smislom za humor i svi građani koji žele da obeleže današnji Međunarodni dan šale, 1. april, učestvovaće večeras od 18 sati na 6. "Topličkim šalarijama" koje se održavaju u Galeriji “Filart” u Prokuplju, a najduhovitijem će pripasti nagrada "Zlatno magarence".

  detaljnije
 • pfkf.jpg

  Dodeljena priznanja na Festivalu kratkog filma

  Na 5. Festivalu kratkog filma u Prokuplju prva nagrada i popularno “Zlatno magarence” pripala je hrvatskom igranom filmu Piknik Jure Pavlovića. Specijalna priznanja dobili su filmovi Sanctuay  iz SAD i Unripe cherries iz Makedonije.

  detaljnije
 • toplicke-salarije.jpg

  Veče smeha kroz “Topličke šalarije“ u Prokuplju

  Tradicionalna manifestacija koja se održava povodom 1. aprila, Međunarodnog dana šale, okupiće večeras od 19 sati u Galeriji “Fil art” topličke satiričare, a publika će sa žirijem odabrati kome će pripasti nagrade zlatno, odnosno srebrno magarence, nezvanični simboli Prokuplja.

  detaljnije
 • izlozba-fresaka-u-Prokuplju.jpg

  Najpoznatije srpske freske izložene u Prokuplju

  Izložba "Srbija zemlja fresaka“ po prvi put se, nakon trogodišnje postavke u Firenci, nalazi pred srpskom publikom i biće postavljena u prokupačkoj Galeriji "Boža Ilić“ do 17. avgusta.

  (1) detaljnije