Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gimnazija "Bora Stanković" Vranje

  • Gimnazija Vranje

    Vranjska Gimnazija “Bora Stanković” obeležava 140 godina postojanja

    Takmičenjem u besedništvu, predstavom, svečanom akademijom, izložbom i koncertom vranjska Gimnazija “Bora Stanković” obeležava veliki jubilej - 140 godina postojanja, a program obeležavanja godišnjice će trajati do oktobra.

    detaljnije
  • Gimnazija Vranje

    Vranjski gimnazijalac ide na Evropsku geografsku olimpijadu

    U konkurenciji od 150 takmičara koliko je učestvovalo na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi, učenik prvog razreda Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju Filip Đorđević osvojio je 3. mesto i direktan plasman na Evropsku geografsku olimpijadu.

    (1) detaljnije
  • Gimnazija Bora Stanković Vranje

    Vranjski gimnazijalci treći na takmičenju u brendiranju

    Treće mesto na takmičenju "High School Case Competition" osvojili su učenici 3. i 4. razreda Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju Emilija Milenković, Staša Aleksić, Milica Vorkapić i Đorđe Stojanović. Na takmičenju je učestvovalo 87 timova, a cilj je bio da se na osnovu date Studije slučaja napravi kampanja o određenom brendu.

    (1) detaljnije
  • Mihaela Milenković - Gimnazija Vranje

    Gimnazijalka iz Vranja prva na literarnom konkursu na temu "Moja otadžbina Srbija"

    Prvo mesto na međunarodnom literarnom konkursu “Moja otadžbina Srbija” osvojila je učenica završnog razreda vranjske Gimnazije Mihaela Milenković, saopštavaju iz te škole i kažu da je ovo četrnaesto literarno priznanje ove gimnazijalke.

    (1) detaljnije
  • Gimnazija Vranje

    Promocija knjige "Zablude srpske istorije" u vranjskoj Gimnaziji

    “Zablude srpske istorije” naziv je nove knjige poznatog srpskog istoričara Dejana Ristića, a ona će biti predstavljena u Svečanoj sali vranjske Gimnazije u sredu, 11. novembra od 19 sati.

    (1) detaljnije
  • Gimnazija Vranje

    Jedna od prvih Gimnazija u Srbiji osnovana na današnji dan 1881. godine u Vranju

    Jedna od prvih gimnazija u Srbiji koja sada nosi ime jednog od najznačajnijih pisaca srpskog realizma, Vranjanca Bore Stankovića, osnovana je na današnji dan, pre 139 godina u Vranju, tri godine nakon oslobođenja grada od Turaka. Do pre 30 godina, kada je po drugi put otvorena kao Gimnazija “Bora Stanković”, bila je “Nemanjina gimnazija”, kako se prvobitno zvala ili “Vranjska gimnazija” kako su je zvali prvi đaci. Bila je smeštena u zgradi Haremluka i imala samo dva razreda, pretvarana u policijski kazamat, zatvarana u oba svetska rata, delila se na mušku i žensku, da bi postala Gimnazija “Bora Stanković” koju danas pohađa oko 780 učenika.

    (2) detaljnije
  • Gimnazija

    Priznanje vranjskim gimanazijalcima za doprinos u projektu mladih protiv korupcije

    Priznanje za doprinos u realizaciji šestomesečnog projekta “Mreža mladih Srbije protiv korupcije” dobila je vranjska Gimnazija “Bora Stanković” na završnom simpozijumu održanom u Velikoj Plani.

    detaljnije
  • gimnazija bora stankovic

    Naredne nedelje prijave za specijalno odeljenje u vranjskoj Gimnaziji

    Od 18. do 21. maja đaci koji žele da polažu prijemni za upis u specijalizovano IT odeljenje vranjske Gimnazije "Bora Stanković" mogu se prijaviti putem mejla ili lično. Gde će se prijemni polagati, kažu u ovoj školi, biće odlučeno naknadno, u skladu sa kapacitetima i epidemiološkom situacijom.

    detaljnije
  • Vranjska Gimnazija

    Priznanje vranjskoj Gimnaziji na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu

    U konkurenciji ustanova predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, vranjska Gimnazija je na Međunarodnom sajmu obrazovanja u Novom Sadu nagrađena srebrnom medaljom kao ustanova koja teži kvalitetnom obrazovanju, ocenila je Komisije za vrednovanje i ocenjivanje kvaliteta rada ustanova.

    detaljnije
  • Gimnazijalci

    Vranjski gimnazijalci treći put u Rusiji predstavljaju kulturu Vranja i Srbije

    Učenici vranjske Gimnazije biće do 13. februara gosti ruskog Univerziteta “V. G. Šuhov”, a osim druženja i programa na samom Univerzitetu, učenici će moći i da se upoznaju sa radom i sistemom u ovoj ustanovi, a samim tim možda u budućnosti i apliciraju za studiranje u Rusiji, što je i jedan od razloga posete ovom Univerzitetu.

    detaljnije
  • paketići

    Vranjski gimnazijalci odigrali predstavu i darivali mališane iz ugroženih porodica

    U susret novogodišnjim i Božićnim praznicima, učenici vranjske Gimnazije “Bora Stanković” darivali su odeću, školski pribor i igračke najmlađim korisnicima Centra za socijalni rad. Oni su ugostili mališane kojima su pomoć i podrška najpotrebniji u svečanoj sali Gimnazije i za njih izveli predstavu “Bajka iz parka”, nakon čega su im podelili paketiće.

    detaljnije
  • Vranjska Gimnazija

    Vranjski gimnazijalci na novogodišnjem prijemu u SANU

    Na prijemu za srednjoškolce koji su osvojili jedno od prva tri mesta na svetskim takmičenjima, a koje Srpska akademija nauka i umetnosti organizuje uoči novogodišnjih i Božićnih praznika, poziv da prisustvuju zaslužili su i vranjski gimnazijalci Vukašin Trajković koji je osvojio prvo mesto na "Bios olimpijadi" u Sankt Petersburgu, u okviru međunarodnog takmičenja iz biologije i Miša Stanković, sad već student, koji je prošle godine osvojio srebrnu medalju na Internacionalnoj geografskoj olimpijadi.

    detaljnije
  • Vranjska Gimnazija

    Vranjska Gimnazija formirala Zadužbinu Dinića, po testamentu iz 1934. godine

    Nakon 85 godina od testamenta, u Gimnaziji “Bora Stanković” u Vranju formirana je Zadužbina po želji Nikole i Olge Dinić koji su 1934. godine svoju imovinu ostavili tada Državnoj realnoj gimnaziji u Vranju. Prema njihovoj želji, trebalo je oformiti zadužbinu koja će realizovati zahteve ostavilaca, od pomaganja i nagrađivanja učenika Gimnazije, do čuvanja i brige o njihovoj kući, koja je legat Gimnazije.

    detaljnije
  • gimnazija vranje foto im

    Vranjska Gimnazija obeležava Dan borbe protiv korupcije

    Vranjski gimnazijalci obeležiće danas Međunarodni dan borbe protiv korupcije u okviru projekta “Mladi protiv korupcije” koji se realizuje u 20 gradova Srbije, a zatim će ugostiti 60 učenika iz Holandije, Belgije i Albanije sa kojima će, između ostalog, podeliti i svoja iskustva o omladinskom aktivizmu.

    detaljnije
  • Gimnazijalci

    Gimnazijalci iz Vranja deo “Mreže mladih protiv korupcije”

    Vranjske gimnazijalke učestvovale su na seminaru “Mreža mladih Srbije protiv korupcije” u Vrnjačkoj Banji koji je okupio 30 učenika i profesora iz 10 gradova Srbije, koji će i narednih 6 meseci u svojim mestima nastaviti sa aktivnostima i radionicama na temu korupcije.

    detaljnije
  • gimnazija vranje foto im

    Gimnazija u Vranju priprema Enciklopediju znamenitih ličnosti ove škole

    Gimnazija “Bora Stanković” u Vranju pozvala je sve zainteresovane za predloge i prikupljanje podataka za izradu “Enciklopedije znamenitih ličnosti vranjske gimnazije”, a povodom obeležavanja 140 godina od osnivanja škole. Ideja je da se do kraja juna 2020. godine prikupe podaci o slavnim, znamenitim, i uspešnim profesorima i učenicima vranjske Gimnazije koji su učestvovali u njenom radu od 1881. do 2001. godine.

    (2) detaljnije
  • gimnazija vranje foto im

    Obeležavanje 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve u Vranju

    Povodom 800 godina od nezavisnosti Srpske pravoslavne crkve, u vranjskoj Gimnaziji će u četvrtak, 10. oktobra od 18 sati biti organizovano predavanje istoričara Dejana Ristića “Od Svetog Save do patrijarha Pavla - Osamstogodišnjica autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i osam vekova neprekinute molitve”. Na izložbi “Tamjan i pliš” koja će biti otvorena posle predavanja, Vranjanci će moći da pogledaju kako je nastala i razvijala se Srpska pravoslavna crkva.

    detaljnije
  • Gimnazija Bora Stankovic Vranje foto i.m.

    Profesori sa fakulteta u Moskvi podučavaju vranjske učenike

    Tokom leta u Gimnaziji “Bora Stanković” u Vranju svi zainteresovani učenici moći će da učestvuju na Letnjoj arhitektonskoj školi na kojoj će predavanje iz oblasti VR/AR tehnologija, urbanizma i arhitekture držati profesori iz Moskve.

    detaljnije
  • Dom vojske Vranje foto i.m.

    O NATO bombardovanju na predavanju u Vranju

    Kako bi pokazali da i mladi znaju i pamte NATO bombardovanje Jugoslavije, učenici vranjske Gimnazije “Bora Stanković” održaće svečanu akademiju u nedelju, 26. maja od 19 sati u Domu vojske.

    (4) detaljnije
  • Gimnazija Bora Stankovic Vranje foto i.m.

    Vranjska Gimnazija otvara svoja vrata budućim učenicima

    Učenici Gimnazije i profesori predstaviće danas od 12 sati osnovcima svoj rad i dostignuća i upoznati ih sa programom rada, a oni će moći da obiđu školu, ruski kutak, infoteku, savremeni kutak, kabinete informatike, biologije,fizike, hemije i matematike i upoznaju se i sa radom IT odeljenja.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: