Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gimnazija Prokuplje

  • jelena cvetkovic

    Za natprosečne rezultate učenika na "Književnoj olimpijadi" priznanja za 7 nastavnika sa juga

    Sedam nastavnika iz gimnazija i srednjih stručnih škola iz Vranja, Prokuplja, Leskovca, Pirota, Vladičinog Hana i Babušnice, dobitnici su priznanja za veliko zalaganje u radu s učenicima i natprosečne rezultate na Republičkom takmičenju iz književnosti „Književna olimpijada”, koje im dodeljuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije.

    (1) detaljnije
  • đaci i telefon

    Učenici prokupačke Gimnazije od sada na času bez mobilnih telefona

    Odlukom Nastavničkog veća, a uz podršku đačkog parlamenta i Saveta roditelja, učenici prokupačke Gimnazije odlagaće svoje telefone pre početka nastave u specijalne futrole koje su postavljane u svakoj učionici. Gimnazija je prva srednja škola u Prokuplju koja je uvela ovu praksu, a pre nje je tokom prošle školske godine da se telefoni ne nose na času, zabranila i Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko” u Prokuplju.

    (7) detaljnije
  • dramski studio gimnazije

    Predstava u čast jubileja: dve decenije Dramskog studija Gimnazije u Prokuplju

    Predstavu za koju kažu da je slika njihovog života, ali i današnjeg društva, a koja govori o vršnjačkom nasilju, korenima i posledicama straha i izazovima odrastanja “One su htele nešto...deca?" pripremaju članovi amaterskog Dramskog studija Gimnazije u Prokuplju. Premijerno će biti izvedena povodom obeležavanja 20 godina postojanja Dramskog studija u utorak, 25. aprila od 19 sati u sali Doma kulture.

    (1) detaljnije
  • anastasija

    Maturantkinja iz Prokuplja uzor vršnjacima i đak generacije u Gimnaziji

    Nosilac Vukove diplome i priznanja na međunarodnom i republičkom takmičenju iz ekologije i glume, okružnih takmičenja iz književnosti, srpskog i francuskog jezika, preduzetništva, besedništva i recitovanja, Anastasija Radulović je u konkurenciji 7 kandidata koji su ušli u uži izbor, proglašena za učenika generacije u prokupačkoj Gimnaziji školske 2021/22. godine.

    (1) detaljnije
  • odbojka

    Prokupački srednjoškolci organizovali turnir za pomoć devetogodišnjoj devojčici

    Srednjoškolci prokupačkih škola učestvovali su na humanitarnom turniru u košarci, fudbalu i odbojci koji je održan na inicijativu Đačkog parlamenta Gimnazije, a sa koga će sav prihod biti doniran za lečenje devetogodišnje Danice Petković.

    detaljnije
  • tršić

    Na Republičkom takmičenju u Tršiću gimnazijalka iz Prokuplja najbolja na jugu Srbije

    Srednjoškolci sa juga Srbije, na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture koje je održano u Tršiću, osvojili su 4 treća i jedno drugo mesto. Najbolje plasirana je Bojana Lukić, učenica 4. razreda Gimnazije u Prokuplju koja je u jakoj konkurenciji 76 maturanata iz Srbije osvojila 2. mesto.

    detaljnije
  • kutija za novac

    Prokupački srednjoškolci pomažu devetogodišnjoj Danici

    Na inicijativu đaka i predstavnika Učeničkog parlamenta prokupačkih srednjih škola pokrenuta je humanitarna akcija za pomoć male Danice Petković iz Prokuplja kojoj je novac potreban za lečenje i terapije. Akcija će se realizovati u narednom periodu, a sastoji se od dobrovoljnih priloga učenika i radnika škole, SMS poruka, donacija privrednika i građana i organizacijom školskih turnira sa kojih će sav prihod biti uplaćen devojčici.

    detaljnije
  • Gimnazija Prokuplje

    Nakon godinu i po dana rekonstrukcije, prokupačka Gimnazija i zvanično otvorena za đake

    Nakon skoro godinu i po dana zvanično je završena rekonstrukcija i adaptacija zgrade u kojoj nastavu pohađaju đaci prokupačke Gimnazije i Medicinske škole. Preko 1.000 učenika u dve smene, drugo polugodište je počelo u čistim i opremljenim kabinetima i učionicama za nastavu.

    (6) detaljnije
  • Gimnazija Prokuplje

    Radovi na rekonstrukciji prokupačke Gimnazije završeni, od polugodišta nastava u matičnoj školi

    Zgrada prokupačke Gimnazije, čija je rekonstrukcija počela jula 2020. godine, a trebala da bude gotova za 300 kalendarskih dana, nakon višemesečnog kašnjenja i produžavanja roka, konačno je završena. Sitnije nepravilnosti koje je uočila komisija trebalo bi da se otklone u narednih 10-ak dana, što znači da će, najavljuju iz Gradske uprave, učenici Gimnazije i Medicinske škole koji koriste tu zgradu drugo polugodište započeti u matičnoj školi.

    (6) detaljnije
  • Vučić

    Vučić najavio rekostrukciju puta od Merošine do Kuršumlije i otvaranje pogona "Jumka" u blačkom selu

    Završetak obnove zgrade Doma zdravlja u Prokuplju, nabavka opreme vredne oko 50 miliona evra, rekonstrukcija dve osnovne škole, izgradnja vrtića u ovom gradu, kompletna rekonstrukcija državnog puta Merošina-Prokuplje-Kuršumlija, gasifikacija i izgradnja kanalizacione mreže sa 3 fabrike za prečišćavanje vode, kao i otvaranje novog pogona Jumka u selu Barbatovac kraj Blaca - samo su neke od investicija koje je prilikom posete Topličkom okrugu obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

    (17) detaljnije
  • vučić

    Vučić sutra obilazi radove na rekonstrukciji prokupačke Gimnazije, najavljena poseta i Blacu i Brusu

    Radove na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade prokupačke Gimnazije koji su zbog kašnjenja produženi za skoro 2 meseca, obići će u četvrtak od 9 sati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Najavljena je i poseta privatnoj mlekari u Blacu, u Berbatovcu će najaviti otvaranje novog pogona "Jumka", dok će u Brusu Vučić obići dečje odmaralište i privatne kompanije.

    (17) detaljnije
  • Gimnazija Prokuplje

    Kasne radovi na zgradi prokupačke Gimnazije, izvođač tražio produženje roka

    Zbog otežanih radova na fasadi, pojave viška i nepredviđenih radova kao i složenosti objekta koji nisu mogli da se predvide, Nadzorni organ je dao saglasnost da se prvobitini rok za završetak radova na prokupačkoj Gimnaziji produži. I to na samoj zgradi za 22 kalendarska dana, dok je rok za završetak spoljnog dela fasade produžen za 52 kalendarska dana, do 25. septembra ove godine.

    (4) detaljnije
  • Poljoprivredna škola

    U nedelju testiranje đaka za IT odeljenje prokupačke Gimnazije

    Ukupno 26 učenika koji žele da upišu IT smer u Gimnaziji Prokuplje, polagaće test iz matematike u nedelju, 9. maja od 10 do 12 sati. Zbog epidemioloških mera, učenici će polagati prijemni ispit u prostorijama Poljoprivredne škole "Radoš Jovanović Selja", gde je trenutno smeštena Gimnazija zbog rekonstrukcije zgrade.

    detaljnije
  • Gimnazija

    U prokupačkoj Gimnaziji i ove godine IT odeljenje sa 20 učenika

    Učenici završnog razreda osnovnih škola u Prokuplju sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i ove godine moći će da upišu specijalizovano IT odeljenje u okviru prokupačke Gimnazije. Odeljenje će brojati 20 učenika, a elektronska prijava traje od 12. do 15. aprila preko portala "Moja srednja škola“, dok će 15. i 16. aprila prijava moći da se obavi i u Poljoprivrednoj školi čije prostorije zbog renoviranja koristi Gimnazija.

    (1) detaljnije
  • Gimnazija

    Počela rekonstrukcija prokupačke Gimnazije, vrednost radova preko 300 miliona dinara

    U narednih 300 kalendarskih dana u Prokuplju će biti završena kompletna adaptacija i rekonstrukcija zgrade Gimnazije, koja podrazumeva zamenu krova, elektroinstalacije, mokrog čvora, kotlarnice, svih prozora i vrata, kao i sređivanje spoljašnje i unutrašnje fasade.

    (4) detaljnije
  • Gimnazija

    Počinje rekonstrukcija zgrade Gimnazije i Medicinske škole u Prokuplju

    Kompletna rekonstrukcija zgrade u kojoj su smeštene Gimnazija i Medicinska škola, a u kojoj je nastava više puta prethodnih godina prekidana zbog loših uslova, počeće sledeće nedelje. Rok za završetak je 300 dana, a ukupna vrednost radova koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je oko 306 miliona dinara.

    detaljnije
  • Gimnazija

    Prokupački gimnazijalci na ekološkoj olimpijadi osvojili 12 medalja

    Na ovogodišnjem republičkom takmičenju "Nacionalna ekološka olimpijada 2020“ koja je zbog pandemije održana u formatu onlajn testiranja na pojedinačnim računarima, 11 učenika druge godine prokupačke Gimnazije osvojilo je prva mesta i zlatne medalje, a jedan učenik drugo mesto i srebrnu medalju.

    (2) detaljnije
  • gimnazija

    Zbog hladnih učionica skraćeni časovi u prokupačkoj Gimnaziji

    Đaci koji slušaju nastavu u zimskim jaknama, dotrajala stolarija u učionicama koje je teško zagrejati slika je današnje prokupačke Gimnazije u kojoj su časovi od četvrtka zbog hladnoće skraćeni na 30 minuta. Dugo najavljivanju rekonstrukciju zgrade iz 1938. godine nadležni najavljuju za oko mesec dana, kada će, nezvanično, gimnazijalci preći u prostorije Poljoprivredne škole, dok će medicinari nastavu obavljati u Tehničkoj i OŠ “Milić Rakić Mirko”.

    (4) detaljnije
  • Gimnazija

    Prokupački gimnazijalci napadnuti na ekskurziji u Italiji

    Najmanje dva prokupačka gimnazijalca zadobila su povrede u tuči koja se desila pod još nerazjašnjenim okolnostima kada su ih navodno napala dvojica Albanaca, nakon čega im je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici. Deca su sada dobro i svi su bezbedni, potvrđuje i načelnik Školske uprave Niš, a njihov povratak iz Italije očekuje se u nedelju, kada će se znati i više detalja o incidentu.

    (9) detaljnije
  • Gimnazija Prokuplje; foto: LJ.M.

    Nova šansa za IT odeljenje u Prokuplju

    Osnovci prokupačkih škola sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i ove godine će pokušati da upišu specijalizovano IT odeljenje u okviru Gimnazije u Prokuplju. Prijava se obavlja u prostorijama škole do petka 17. maja, svakog dana od 9 do 14 sati , a prijemni ispit će biti održan 2. juna u Nišu, u Gimnaziji "Bora Stanković“.

    detaljnije
KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: