Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gimnazija "Vuk Karadžić" Babušnica

 • Škola

  Dvojica nastavnika iz Niša među 10 najboljih edukatora u zemlji

  Niš je ove godine dao dvojicu od deset najboljih edukatora u celoj Srbiji - Marjana Milanova i Milana Petrovića. Udruženje Živojin Mišić proglasilo je laureate 6. godinu zaredom, a nagrade dobijaju oni koji se izuzetnim radom i zalaganjem ističu u radu sa učenicima, koji su inovatori, motivatori, koji utiču na formiranje i razvoj đaka i uče ih kako da budu građani 21. veka.

  (6) detaljnije
 • Zgrada u kojoj su do sada funkcionisale 2 škole

  Babušnička škola vraća stari naziv

  Ime Vuka Karadžića ponovo će nositi babušnička škola, ali ovog puta ne Gimnazija, već Srednja škola koja je pre 2 godine objedinila Gimnaziju i Tehničku školu.

  detaljnije
 • Zapaženi rezultati za učenike iz Pirotskog okruga; foto: Aktiv nastavnika Istorije

  Učenici iz Pirotskog okruga uspešni na državnim takmičenjima

  Republičko takmičenje iz istorije koje je održano prethodnog vikenda, donelo je nekoliko zapaženih rezultata učenicima iz Pirota, Dimitrovgrada i Babušnice, a iako niko od učenika nije osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji, čak šestoro učenika je osvojilo drugo i treće mesto. Značajne rezultate ostvarili i učenici iz Babušnice na Književnoj olimpijadi.

  detaljnije
 • Zgrada u kojoj su do sada funkcionisale 2 škole

  Spajaju se 2 srednje škole u Babušnici

  Odlukom Vlade o promenama mreže srednjih škola, gimnazija i srednjih stručnih škola, gasi se 14 škola u Srbiji, a umesto njih će biti formirano 7. Među njima se nalaze i Gimnazija “Vuk Karadžić” u Babušnici i Tehnička škola, a one će biti spojene u jednu školu pod nazivom - “Srednja škola”.

  (7) detaljnije
 • Uspeh gimnazijalaca iz Babušnice

  Tihana Radmanović i Anja Ignjatović osvojile su prvo i drugo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije.

  (5) detaljnije