Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Goran Ljubić Međarac

 • goran ljubic međarac

  Međarac bio u sukobu interesa tokom prethodnog mandata, "Vodogradnja" dobijala opštinske tendere

  Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić Međarac tokom prethodnog mandata bio u sukobu interesa jer je firma Vodogradnja, koja je u vlasništvu njegove porodice, sklopila ugovor sa Opštinskom upravom za izgradnju parkinga pored autoputa. Sporan ugovor potpisan je 2020. godine, a Agencija je Ljubića “kaznila” merom javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona o sprečavanju korupcije jer su utvrdili da se posledice ne mogu otkloniti.

  (11) detaljnije
 • međarac

  Milijarde za firmu Međarca, gradonačelnica nezadovoljna brzinom kojom se krpe rupe u Nišu

  Firma "Vodogradnja" iz Pukovca već godinama je zadužena za “krpljenje” rupa na niškim ulicama i za to dobija milijarde dinara. U vlasništvu je porodice čiji je član Goran Ljubić Međarac, predsednik Opštine Doljevac i partijski kolega gradonačelnice Niša. Dragana Sotirovski kaže da nema veze ko je u kojoj stranci i da je "Vodogradnja" posao dobila na tenderu, ali da nije zadovoljna brzinom radova.

  (25) detaljnije
 • goran ljubic međarac

  Nastavlja se vladavina Međarca - još 4 godine na čelu Opštine Doljevac

  Svoj maratonski politički staž nastavio je Goran Ljubić Međarac - po 6. put izabran je na mesto predsednika Opštine Doljevac, a na toj funkciji se nalazi još od 2004. godine. Većih promena nema ni u ostalim organima Opštine, dva od sedam većnika je zamenjeno u odnosu na prethodni mandat, a Doljevac je dobio i novog zamenika predsednika Skupštine.

  (8) detaljnije
 • medveđa

  Vlada imenovala privremenu upravu u Doljevcu i Medveđi

  Nakon što su predsednici opština Doljevac i Medveđa podneli ostavke na svoje funkcije, Vlada Srbije je uvele privremene mere u tim opštinama, a postavila je i predsednike i članove Privremenog organa. Goran Ljubić, dosadašnji čelnik Opštine Doljevac imenovan je i za predsednika tog tela, dok je Nebojša Arsić koji je do sada bio na čelu Medveđe postavljen samo za člana novog rukovodstva Opštine, dok je koordinator SNS-a u Medveđi Dragan Kulić imenovan za predsednika Privremenog organa.

  (8) detaljnije
 • goran ljubic međarac

  Brojne nepravilnosti DRI otkrila u Doljevcu - nabavke bez tendera i poslovi za firmu predsednika Opštine

  Nepravilnosti u javnim nabavkama i rasporedi budžetskog novca klubovima i udruženjima građana, potrošnja novca bez tendera i nenamensko trošenje novca sportskih klubova, samo su neke od nepravilnosti koje je Državna revizorska institucija utvrdila u poslovanju Opštinske uprave Doljevca u 2019. i 2020. godini.

  (52) detaljnije
 • postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda leskovac

  U planu da se u Malošištu kraj Doljevca izgradi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

  Kako se u opštini Doljevac otpadne vode iz domaćinstava i javnog sektora ispuštaju u reku bez ikakvog filtriranja, u planu je da se u Malošištu izgradi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a prvi korak koji je urađen je urbanistički projekat čija je javna prezentacija od 11. do 17. novembra. Predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić kaže da će novac za izgradnju postrojenja biti izdvojen iz republičkog budžeta, ali ne precizira koliko i navodi da će se sa izgradnjom krenuti sledeće godine.

  (5) detaljnije
 • kanalizacija

  Doljevac već uradio prvi rebalans budžeta zbog izgradnje kanalizacije u selima

  Oko 300 miliona dinara, kako kaže predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić, biće investirano iz republičkog bužeta u izgradnju kanalizacione mreže za 5 sela. Kaže da će biti izgrađeni kolektori i prečišćivači, a Opština je uradila rebalans kako bi odvojila novac za regulisanje imovinskih odnosa na zemljištu gde je planirano da prođe novi cevovod.

  (1) detaljnije
 • poplava

  Poplava nanela veliku štetu domaćinstvima u doljevačkim selima, meštani ogorčeni na nadležne

  Jučerašnja kiša i otapanje snega nanele su novu štetu pojedinim domaćinstvima na jugu, a najviše problema bilo je u Opštini Doljevac gde je najteže bilo u selima Belotinac, Mekiš, Šainovac i Orljane. Pojedini meštani nezadovoljni su reakcijom nadležnih, imaju zamerke i na rad komisija za procenu štete i sa strahom dočekuju nove padavine. Predsednik Opštine Goran Ljubić tvrdi da je mehanizacija radila tokom celog jučerašnjeg dana, ali kaže da kad naiđe velika količina vode ne može sve da se odbrani.

  (15) detaljnije
 • kuršumlija

  Incident na Đilasovom govoru u Kuršumliji izazvali funkcioneri iz Doljevca

  Oni koji su tokom govora Dragana Đilasa na protestu “1 od 5 miliona” u Kuršumliji izazvali incident nisu iz ovog mesta, već je reč o funkcionerima udaljene opštine Doljevac i članovima SNS-a. Predsednik Opštine Doljevac kaže da je to bilo njihovo demokratsko pravo da izraze neslaganje sa politikom koja je tada u Kuršumliji bila predstavljena.

  (6) detaljnije
 • bager

  Niške ulice u naredne dve godine krpi firma porodice Međarac i bugarski "Trace"

  U naredne dve godine rupe na niškim ulicama “krpiće” firma "Vodogradnja" iz Pukovca koja je u vlasništvu Miodraga Ljubića, inače oca funkcionera SNS i predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca. Ova firma imala je problematičnu prošlost, jer su zbog navodnih malverzacija 2014. bili uhapšeni i Goran Ljubić i njegov rođeni brat Zoran. Posao vredan 200 miliona dinara "Vodogradnja" će podeliti sa firmom "Trace Srbija" u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva.

  (21) detaljnije
 • izbori

  Ministarstvo: Izbori u Doljevcu raspisani po zakonu

  Nakon što su doljevački opozicionar Nenad Stojiljković i pojedini lideri nacionalnog Saveza za Srbiju tvrdili da su doljevački izbori raspisani nelegalno, iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu odgovaraju da je sve po zakonu. Vlada Srbije imenovala i Privremeni organ, a vodi ga predsednik Opštine Doljevac koji je podneo ostavku - Goran Ljubić Međarac.

  (2) detaljnije
 • Izbori

  Izbori u Doljevcu zakazani za 16. decembar

  Nakon što je predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić Međarac iz Srpske napredne stranke podneo ostavku na tu funkciju, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković donela je odluku o raspisivanju izbora za odbornike u ovom mestu. Glasači će izaći na biračka mesta 16. decembra.

  (6) detaljnije
 • Goran Ljubić Međarac

  Predsednik Opštine Doljevac podneo ostavku

  Iako ima stabilnu većinu u lokalnom parlamentu, prvi čovek Doljevca Goran Ljubić Međarac iz Srpske napredne stranke, napustio je mesto predsednika ove Opštine kraj Niša. Ipak, kako je Međarac objasnio, to ne znači da će napustiti politiku, već zbog prozivki opozicije, kako kaže, želi da na polovini mandata proveri izbornu volju Doljevčana.

  (13) detaljnije
 • "15 minuta"

  Boško Obradović: Niš je epicentar obračuna klanova unutar SNS

  Serija zapaljenih automobila u Nišu je jedan od najvećih političko-bezbednosnih skandala u Srbiji, tvrdi predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Kako objašnjava ovaj opozicioni lider, politička pozadina svega je međusobni kriminalni rat unutar SNS, čije žrtve su svi, a najviše Niš.

  (12) detaljnije
 • akva-park-doljevac-2-foto-FB

  Besplatan ulaz na otvaranju akva-parka u Doljevcu

  Svi koji bi da se rashlade i zabave tokom letnjih dana, od ponedeljka 11. jula moći će to da učine i u novom akva-parku u Doljevcu. Svečano otvaranje je zakazano za 11 sati, a ulaz će prvog dana biti besplatan.

  (5) detaljnije
 • slavlje pukovac
  Izbori 2016

  Međarac slavi uz trube sa Pukovčanima

  U doljevačkom selu, gde je lista SNS koju predvodi Goran Ljubić Međarac, prema njegovim rečima dobila 92 % glasova, uveliko se slavi uz trubače.

  (8) detaljnije
 • brojanje glasova
  Izbori 2016

  Oko 70 odsto Doljevčana glasalo za SNS

  Lista SNS koju predvodi Goran Ljubić Međarac osvojila je u Doljevcu oko 70 % glasova na teritoriji Opštine Doljevac, podaci su izbornih štabova Srpske napredne stranke.

  (2) detaljnije
 • strujomer
  Izbori 2016

  Doljevački SPS bez struje, razlog - krađa ili politički pritisak?

  Doljevačkom SPS-u isečena je struja. U EPS-u kažu da su krali struju, dok u ovoj partiji to smatraju političkim pritiskom u predizbornoj kampanji od strane SNS i "delom predsednika Opštine" Gorana Ljubića Međarca.  

  (1) detaljnije
 • doljevac

  Bivši predsednik SNS u Doljevcu zbog Međarca napustio stranku

  "Nakon prelaska Gorana Ljubića Međarca u Srpsku naprednu stranku ideja borbe protiv korupcije i kriminala pala je u vodu. Zbog toga sam odlučio da odem", kaže Nenad Stojiljković nekada prvi čovek doljevačkog SNS, a sada član "Dveri".

  (6) detaljnije
 • Ljubic-u-SNS.jpg
  Izbori 2016

  Međarac prešao u SNS

  Svi odbornici grupe građana koju predvodi aktuelni predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić prešli su u SNS, a on će biti kandidat te stranke za predsednika Opštine na predstojećim izborima.

  (18) detaljnije
KOMENTAR DANA

Makar obeležite te izbočine, polomismo kola bezveze. Jel to sad kao neka osveta?

Lezivraze čitalac

Tekst: "Mala pobeda" Durlanaca - izdignuti pešački prelazi u Knjaževačkoj u Nišu

Pronađite nas na: