Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradjevinsko arhitektonski fakultet

  • ntp

    Kakva nam arhitektura treba - javna rasprava i u Nišu

    Javna rasprava o predlogu Nacionalne arihtektonske strategije sa Akcionim planom za sprovođenje za period od 2023. do 2025. godine biće organizovana u četvrtak, 9. marta, od 13 sati u niškom Naučno-tehnološkom parku, kako bi se stvorili uslovi za podizanje nivoa kulture građenja kvalitetnih arhitektura kao opšteg interesa.

    (13) detaljnije
  • studenti

    Studenti se vraćaju na fakultete, počele svečane dodele indeksa

    Dve godine od kako su zbog epidemiološke situacije, akademska predavanja prešla u virtualni svet, studenti se ponovo vraćaju u svoje amfiteatre i učionice. 13 fakulteta niškog Univerziteta prvi semestar otpočeće 3. oktobra kada će na većini njih biti organizovana i svečana dodela indeksa.

    (1) detaljnije
  • Tončev sa diplomom

    Tončev pokazao diplomu zbog glasina i unutarstranačkih izbora u SPS

    Poslednje izjave da nema diplomu fakulteta, koje su se ovih dana pojavile na nekim društvenim mrežama, predsednik Skupštine opštine Surdulica i narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Novica Tončev, demantovao je pokazavši diplomu Građevinskog fakulteta u Nišu, gde je danas došao, kako kaže, da to dokaže svima koji govore da je kupio diplomu, ali i predsedniku SPS-a Ivici Dačiću.

    (19) detaljnije
  • studenti

    Niški studenti projektovali “Start-ap-selo” u Bugarskoj

    Završena je peta Letnja škola arhitekture koja se održavala u Bugarskoj u Opštini Čelopeč u periodu od 19. do 26. avgusta na kojoj su niški studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta sa profesorima i mentorima realizovali projekat “Start-ap-selo”. Ova Opština će pokušati da realizuje ideju studenata, nudeći investitorima atraktivne lokacije za izgradnju ovakvog sela sa tri funkcionalne zone - za rad, stanovanje i privremeno stanovanje.

    detaljnije
  • dekani

    Ministarstvo: Saveti trebalo da smene sporne dekane, još tražimo rešenje

    Saveti niških Fakulteta umetnosti, Građevinsko-arhitektonskog i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja nisu smenili korumpirane dekane iako su bili u obavezi da to urade, kažu u Ministarstvu prosvete, čije službe i dalje traže rešenje. Zajedno sa Ministarstvom pravde i Agencijom za borbu protiv korupcije razmatraju šta da učine, a kažu da je posebno specifična situacija na FU zbog otpuštanja profesora Nebojše Todorovića.

    (24) detaljnije
  • Mladen Šarčević

    Šarčević: Za nedelju dana konačno rešenje za tri sporna dekana niških fakulteta

    Iako po novom Zakonu o visokom obrazovanju dekani tri niška fakulteta ne bi mogli da budu na toj funkciji zbog preporuke Agencije za borbu protiv korupcije za smenu, ministar prosvete Mladen Šarčević je mišljenja da zakon ne može da se primenjuje retroaktivno, dok za slučaj dekanice Suzane Kostić koja je prekršila Kodeks profesionalne etike smatra da je to “dovoljan pravni osnov”. Ipak, hoće li dekani biti smenjeni i dalje se ne zna, a epilog ministar najavljuje za nedelju dana.

    (24) detaljnije
  • dekani

    Ministarstvo prosvete dolazi u Niš da reši sudbinu spornih dekana na tri niška fakulteta

    Hoće li dekani čiju je smenu zbog kršenja zakona tražila Agencija za borbu protiv korupcije, a koji i dalje vode Fakultet umetnosti, Građevinsko-arhitektonski i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, konačno i biti smenjeni trebalo bi da bude poznato ove nedelje, jer Ministarstvo prosvete najavljuje da dolazi u Niš da o tome razgovara sa rektorom niškog Univerziteta Draganom Antićem.

    (38) detaljnije
  • protest fu

    Profesori protestovali i traže od rektora i Ministarstva da smeni dekanicu Fakulteta umetnosti

    Zato što je njihov kolega Nebojša Todorović ponovo dobio otkaz na Fakultetu umetnosti, profesori su odlučili da protestuju ispred zgrade niškog Univerziteta. Traže da se ovo nezakonito rešenje hitno stavi van snage, od rektora da reaguje, a od ministra prosvete da smeni dekanicu Suzanu Kostić, jer Savet to odbija da uradi. Kostićeva kaže da je legalno izabrana za dekana i da je otkaz koji je ponovo uručila profesoru zakonit.

    (31) detaljnije
  • studenti arhitekture

    Izložba studentskih radova zatvara “Dane arhitekture”

    U utorak, 9. decembra, otvaranjem izložbe radova sa studentske radionice “Uređenje poslovnog potkrovlja“ završavaju se jubilarni 15. “Dani arhitekture Niša“.

    (1) detaljnije
  • 10615458-787892994583026-7581056266863719588-n.jpg

    Izložba radova studenata GAF-a

    U niškoj galeriji “Art 55” u toku je izložba nameštaja i radova studenata Građevinsko-arhitektonskog fakulteta na temu dizajna nameštaja.

    detaljnije
  • viki

    Studenti o niškim građevinama na "Vikipediji"

    Najpoznatija svetska internet enciklopedija “Vikipedija” bogatija je za 98 novih članaka o Nišu koje je napisao tim studenata niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta uz podršku profesora, a kroz projekat “UNipedija”.

    (4) detaljnije
  • ARH-CRTEZ-2a.jpeg

    Izložba radova studenata arhitekture

    U Galeriji Društva arhitekata Niša večeras će od 19 sati biti otvorena izložba radova studenata niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta.

    detaljnije
  • 3d nis

    Niš na 3D mapi sveta

    Tim studenata Građevinsko-arhitektonskog fakulteta napravio je kompjuterske 3D modele objekata iz centra grada i omogućio predstavljanje Niša na Internet mapi sveta.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: