Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradska skupština Leskovac

  • Gradsko veće Leskovac

    Leskovački većnici predložili Bratislava Cvetkovića za novog direktora JKP "Grdelica"

    Za novog v. d. direktora JKP Grdelica, nakon što je Goran Jović podneo ostavku, leskovački većnici predložili su Bratislava Cvetkovića, zaposlenog u tom preduzeću i pravnika koji je, kako se navodi u njegovoj biografiji, diplomirao na privatnom fakultetu sa prosečnom ocenom 6,83.

    detaljnije
  • Gradsko veće Leskovac

    Nova promena u leskovačkom Veću, opozicija negoduje što će pravnica biti zadužena za komunalne delatnosti

    Nakon što je gradski većnik Miloš Ilić podneo ostavku na tu funkciju, skupštinska većina usvojila je predlog gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da Ilića zameni diplomirani pravnik Jelena Miljković, koja će, kako je rečeno, biti zadužena za komunalne delatnosti. Da prava nemaju nikakve veze sa poslom kojim će obavljati nova većnica smatra opozicioni odbornik Nebojša Cakić, koji je dodao i da je to verovatno još jedna osoba u timu gradonačelnika koja će biti zadužena da pravi većinu.

    (1) detaljnije
  • Skupština Leskovac

    Usvojen budžet Leskovca - za vlast razvojni, za opoziciju predizborni

    Na 5,06 milijardi dinara usvojen je budžet Leskovca za 2022. godinu, za koji gradonačelnik Goran Cvetanović tvrdi da je razvojni, a planirani su prihodi od 4,5 milijardi dinara, dok je iz ove godine u narednu preneto 424 miliona dinara. Opozicioni odbornici grupe ”Za Leskovac zajedno” smatraju da je, kako kažu, predizborni budžet nominalno manji nego prethodni, iako na papiru deluje da je veći, a odbornik Dragan Cakić svoje navode obrazlaže time da iz meseca u mesec raste inflacija.

    detaljnije
  • Aleksandar Pejčić

    Aleksandar Pejčić predložen za novog leskovačkog većnika

    Nekadašnji načelnik Jablaničkog okruga i predsednik DSS-a u Leskovcu i sadašnji odbornik SNS Aleksandar Pejčić predložen je za novog člana Gradskog veća u Leskovcu. U materijalu koji je dostavljen pred skupštinsko zasedanje zakazano za 15. decembar, navodi se da bi Pejčić trebalo da zameni Aleksandru Đorđević, koja je podnela ostavku.

    detaljnije
  • Narodni muzej Leskovac Marko Mitić

    Imenovan novi direktor leskovačkog Narodnog muzeja

    Master arheolog Nebojša Dimitrijević u naredne četiri godine biće direktor Narodnog muzeja u Leskovcu, odlučeno je na sednici Skupštine, pošto je njegovoj prethodnici Miri Ninošević istekao mandat.

    (1) detaljnije
  • Skupština Leskovac

    Odbornici leskovačke Skupštine usvojili rebalans budžeta, opoziciju brine realizacija

    Planirani budžet Leskovca za 2021. godinu bio je 4,55 milijardi dinara, ali zbog procene da će do kraja godine biti uvećan za 118,1, odbornici su usvojili odluku o rebalansu. U gradsku kasu najviše novca trebalo bi da stigne od poreza na zarade, a ono što brine odbornike grupe ”Za Leskovac zajedno” jeste to što je u mnogim kolonama izveštaja ostvareno ispod 10% od planiranog, kao i najniža primanja koja su u Srbiji, kako kažu, i dalje u Leskovcu i Jablaničkom okrugu.

    detaljnije
  • gasovod

    Gasifikacija Leskovca će koštati skoro 54 miliona evra, opozicija traži da Tužilaštvo za organizovani kriminal ispita projekat

    Odbornici leskovačkog parlamenta usvojili su projekat gasifikacije Leskovca, a kako je rekao gradski većnik Miloš Ilić, ukoliko bi se svi građani priključili na gas, kompletan projekat koji će finansirati Srbijagas bi koštao 53,9 miliona evra. Da je projekat gasifikacije jedna od najbitnijih tema složio se i opozicioni odbornik Nebojša Cakić, ali je istakao da je to previše skupa investicija i sumnja u celokupni projekat, pa je zatražio da se njegov govor prosledi Tužilaštvu za organizovani kriminal.

    (2) detaljnije
  • skupština leskovac

    Skoro polovina planiranog budžeta Leskovca ostvarena u prvih 6 meseci, za opoziciju realizacija naučna fantastika

    Planirani budžet Leskovca za 2021. godinu je 4,55 milijardi dinara, a prema izveštaju šefice Odeljenja za finansije Marije Milosavljević, u prvih šest meseci ispunjeno je 49,6%, odnosno 2,2 milijarde dinara. Ipak, za odbornike grupe ”Za Leskovac zajedno” taj izveštaj je neprihvatljiv jer su u mnogim kolonoma još uvek nule, te smatraju da je ono što je navedeno u izveštaju - naučna fantastika.

    detaljnije
  • park Madera Le

    Cvetanović o izgradnji višespratnice zbog koje protestuju građani: Biće parka i parkinga

    Predlog odborničke grupe "Za Leskovac zajedno" da se na sednici Skupštine Leskovac raspravlja o izgradnji višespratnice na mestu parka za decu u centru grada, zbog čega građani protestuju, nije prihvaćen, ali je ipak bilo reči o tome. Gradonačelnik Goran Cvetanović po prvi put je javno komentarisao izgradnju višespratnice rekavši da su se u tom parku godinama unazad okupljali narkomani, ali da i će investitor o svom trošku u blizini izgraditi park za decu.

    (7) detaljnije
  • "Nepostojeća" Apotekarska ustanova Leskovac dobila novu direktorku

    Apotekarska ustanova Leskovac čiji lokali su ili prodati ili će biti dati u zakup, a koja je ostala i bez svih radnika, dobila je - novog direktora. Umesto Živorada Denića, koji je napustio direktorsko mesto na sopstveni zahtev i postao član Upravnog odbora ovog preduzeća, došla je Sunčica Stojanović, ali ostaje pitanje kome će ona biti direktor. Do najavljenih promena došlo je i u Centru za stručno usavršavanje, gde su odbornici Jedinstvene Srbije predložili Anđelu Kostić Minić umesto Emine Jovanović.

    (18) detaljnije
  • javna preduzeća

    Pet direktora u Leskovcu izabrano posle ponoći na sednici Skupštine

    Odbornici leskovačke Skupštine izglasali su noćas pet direktora javnih preduzeća - JKP Toplana, JKP Pijaca, JP Dom, JKP Vodovod i JKP Komunalac, a na tim mestima su se našla dobro poznata lica, odnosno dosadašnji v.d. direktori.

    (3) detaljnije
  • skupština leskovac

    Iz odborničke grupe "Za Leskovac zajedno" optužili vlast za pretnje, tvrdnje demantovao gradonačelnik

    Pošto su se jutros vratili u leskovački parlament nakon nekoliko rasprava na kojima nisu bili, odbornici grupe građana "Za Leskovac zajedno" pored toga što su negodovali zbog održavanja zasedanja usled nepoštovanja epidemioloških mera, izneli su niz optužbi da su im pretili ljudi bliski vlastima, nakon što su najavili da će se vratiti na skupštinska zasedanja kako bi javno diskutovali o odlukama.

    (50) detaljnije
  • skupština leskovac

    Odbornici grupe "Za Leskovac zajedno" posle bojkota opet u Skupštini, kažu vratili se da spreče korupciju

    Nakon višemesečnog bojkota skupštinskog zasedanja, 6 odbornika opozicione grupe građana "Za Leskovac zajedno" vratilo se danas u leskovačku Skupštinu, a kao razlog navode to što, ističu, žele da spreče korupciju. Šef ove odborničke grupe Nenad Zdravković dodao je i da kao lekar specijalista po struci ne vidi način da se neko od odbornika posle ove sednice ne zarazi korona virusom, a da uslovi nisu idealni složio se i gradonačelnik Leskovca.

    (3) detaljnije
  • lampioni

    Leskovčani ipak plaćaju 895.000 evra za osvetljenje: Grad potpisao ugovor koji je bio odbačen

    Identični ugovor o zameni sijalaca u Leskovcu koji je januara ove godine odbačen jer je bio sporan izbor savetnika koji je radio na projektu, sada je potpisan. Opozicioni odbornik Nebojša Cakić kaže da se ugovor vredan 895.000 evra opet pojavio nekoliko dana pre zasedanja Skupštine, u istom obliku, da je predlog potpisao načelnik Gradske uprave, a ne gradonačelnik, uz konstataciju da je stručni tim dao mišljenje da je sa njim sve u redu. Gradonačelnik Goran Cvetanović nije odgovarao na pozive i poruke novinara.

    (49) detaljnije
  • skupština leskovac

    Usvojen budžet Leskovca, najveće opterećenje za plate i dugove

    Oko 4,5 milijardi dinara iznosi budžet Leskovca za 2020. godinu koji je danas usvojila skupštinska većina, odnosno 173 miliona manje od ovogodišnjeg, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da je on planiran vrlo restriktivno, usled još nepoznatih posledica korona krize. Najveći deo prihoda planiran je od poreza na zarade, oko 1,8 milijardi, a najveći deo rashoda otići će na plate zaposlenih u javnom sektoru i to oko 26,5% planiranog budžeta.

    (1) detaljnije
  • skupština leskovac

    Vlast u Leskovcu formirali naprednjaci i socijalisti, Cvetanović ponovo gradonačelnik

    Koalicija okupljena oko naprednjaka, socijalisti i troje samostalnih odbornika formirali su skupštinsku većinu i oni će u narednom mandatu imati 59 od 75 odbornika. Za gradonačelnika Leskovca ponovo je izabran Goran Cvetanović (SNS), što mu je četvrti mandat, dok je drugi mandat zaredom dobio Aleksandar Đurović (SPS) koji će voditi leskovačku Skupštinu.

    (22) detaljnije
  • opstina leskovac

    Konstitutivna sednica nove leskovačke Skupštine 17. avgusta

    Novog predsednika Skupštine grada, kao i predstavnike građana Leskovac bi trebalo da dobije u ponedeljak, 17. avgusta, za kad je zakazana konstitutivna sednica parlamenta.

    (1) detaljnije
  • parking ilustracija

    Briga o parkiralištima u Leskovcu poverena firmi staroj mesec dana, opozicija kaže odluka protivzakonita

    Da se firma kojoj je poverena briga o parkiralištima u Leskovcu proda i njen ugovor sa Gradom ustupi firmi iz ovog grada Parking i garaže koja je osnovana pre mesec dana, odluka je na koju su danas saglasnost dali leskovački odbornici. I dok su opozicionari tvrdili da nema opravdanosti za ovakav postupak i da je on nezakonit, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović branio je predlog ove odluke na sednici Skupštine.

    (4) detaljnije
  • opstina leskovac

    Psovke, vređanja i rasprava na ulazu u leskovačku Skupštinu

    U jutranjem delu skupštinskog zasedanja, na ulazu u zgradu leskovačkog parlamenta, došlo je do svađe između opozicionog odbornika Demokratske stranke Saše Stojanovića i gradskog većnika Božidara Vučkovića, predsednika Pokreta socijalista. Stojanović kaže da mu je Vučković psovao majku jer mu se obratio i govorio o nezakonitostima u radu veća i komisije kojom je predsedavao. Vučković kaže da jeste u afektu opsovao, ali da se izvinio i da nije želeo da ostane nem na uvrede koje je dobio od Stojanovića.

    detaljnije
  • lampioni

    Cakić: Savetnik na projektu za LED osvetljenje u Leskovcu lažirao podatke

    Izabrani savetnik na projektu javno-privatnog partnerstva za zamenu sijalica u Leskovcu, koji je trebalo da uradi begradska firma "Keep Light", imao je firmu u mirovanju, te se nije ni mogao javiti na tender, kaže opoziconi odbornik Nebojša Cakić. Firma je i lažirala podatke o poslovanju, te je celokupan tender nezakonit. Predlog ugovora sa "Keep Light"-om je pred samo zasedanje lokalnog Parlamenta povučen, a Cakić kaže da su “spasili novac svih građana”.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: