Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradska skupština Leskovac

 • svi za jednog jedan za sve

  “Svi za jednog, jedan za sve”: Razuverili smo skeptike da ćemo se prikloniti drugoj opciji

  Brojnost u leskovačkoj Skupštini odbornici vladajuće koalicije iskoristili su da nadglasaju sve predloge opozicije i zaštite partijske interese, tvrde iz grupe građana “Svi za jednog, jedan za sve”. Kažu da su građani konačno mogli da čuju kako izgleda “druga strana procvata grada” i da su svojim angažmanom razuverili i najveće skeptike da će se nakon kadrovskih izmena prikloniti nekoj drugoj opciji.

  (1) detaljnije
 • skupština leskovac

  Leskovačka opozicija blokirala rad gradske Skupštine

  Zbog toga što je najpre dogovoreno da Skupština Leskovca radi do 18 sati, a zatim je produženo do 22 sata, odbornik Grupe građana “Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić pozvao je druge opozicione odbornike da mu se pridruže kod govornice i blokiraju rad parlamenta, što su oni i učinili.

  (1) detaljnije
 • aleksandar rangelov

  Nakon osvajanja 9 mandata u leskovačkoj Skupštini, Rangelov se povlači iz politike

  Nosilac opozicione liste “Svi za jednog, jedan za sve dr Aleksandar Rangelov”, koja je na decembarskim izborima osvojila 9 mandata u Skupštini Grada Leskovca, saopštio je na svom Fejsbuk profilu da daje ostavku na mesto predsednika u Udruženju koje nosi njegovo ime i da se povlači iz politike. Rangelov je kao razlog naveo da se mora posvetiti zdravlju svoje supruge.

  (7) detaljnije
 • Zgrada Grad Leksovac

  Grad Leskovac bi da obloži Skupštinu itisonom za 1,2 miliona dinara

  Gradska uprava u Leskovcu raspisala je javnu nabaku za 395 metara kvadratnih itisona koji planiraju da postave u hodniku i sali gradske Skupštine i Svečanoj sali Grada Leskovca. Traže firmu od koje će kupiti podni prostirač i koja će skinuti stari i ugraditi novi pod, a za sve to planiraju da izdvoje 1.200.000 dinara.

  (2) detaljnije
 • leskovac skupština

  Cvetanović nastavlja da vodi Leskovac, deo opozicije verifikovao mandate pa napustio sednicu

  Četvrti uzastopni, a ukupno peti mandat na funkciji gradonačelnika započeo je Goran Cvetanović, nakon što je na konstitutivnoj sednici većina odbornika bila da on nastavi da vodi Leskovac. Prisutna opozicija je nakon verifikacije mandata napustila sednicu, a za Cvetanovićev izbor, kao i za izbor ostalih funkcionera i članova Veća, glasali su odbornici SNS-a i SPS-a.

  (6) detaljnije
 • skupština leskovac

  Imenovani novi direktori leskovačkog Narodnog pozorišta i Turističke organizacije

  Na današnjoj sednici Privremenog organa Grada Leskovca usvojena je ostavka dosadašnjeg v. d. direktora Narodnog pozorišta Dragana Marjanovića, a na njegovo mesto imenovan je Stanislav Grujić koji je već bio na ovoj funkciji. Novog vršioca dužnosti direktora dobila je Turistička organizacije na čijem čelu će ubuduće biti Dijana Ranđelović.

  (2) detaljnije
 • Skupština Leskovac

  Zakazana konstitutivna sednica leskovačke Skupštine

  Konstitutivna sednica Skupštine grada Leskovca, na kojoj bi trebalo da se izaberu i predsednik Skupštine grada, njegov zamenik, kao i sekretar Skupštine i njegov zamenik, zakazana je za 5. februar.

  (1) detaljnije
 • leskovac znak

  Odbornike u Leskovcu imaće 7 lista, SNS-u 39 od 75 mandata

  Gradska izborna komisija Leskovca donela je rešenje o dodeli mandata odbornicima leskovačke Skupštine, a najviše njih (39) pripalo je listi SNS-a. Socijalisti će imati 10 odbornika, a predstavnici opozicije 26 predstavnika.

  detaljnije
 • Skupština Leskovac

  Izvršenje leskovačkog budžeta - realnost i inflacija "podelile" vlast i opoziciju

  Planirani budžet Leskovca za 2022. godinu bio je 5,66 milijarde dinara, a prema izveštaju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, on je ispunjen 96,5%, odnosno sa 5,32 milijarde dinara. On je sednici Skupštine istakao i da je u prethodnoj godini ostvarena dobit od 158,2 miliona, dok su iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” izneli niz zamerki, uz tvrdnje da je ingflacija uticala na to da je budžet realno bude manji za 20%.

  (1) detaljnije
 • Skupština Leskovac

  Leskovački odbornici usvojili rebalans budžeta, opozicija tvrdi da je zbog inflacije izgubljeno 9% prihoda

  Planirani budžet Leskovca za 2023. godinu bio je 6 milijardi dinara dinara, ali zbog procene da će on do kraja godine biti uvećan za 439 miliona, odbornici su usvojili odluku o rebalansu. Najviše novca u gradsku kasu do sada je stiglo iz neutrošenih sredstva iz prošle godine - 142 miliona, kao i od poreza na prihod od samostalne delatnosti, odakle se u budžet slilo 60 miliona dinara. Da je budžet uvećan za svega 7%, kao i da trenutna inflacija iznosi više od 16% rekao je narodni poslanik i odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić, koji ističe da iz toga jasno sledi da je u prvom kvartalu izgubljeno 9% prihoda.

  detaljnije
 • leskovac

  ”Zeleni ustanak” poziva Leskovčane da se kandiduju za odbornike u Skupštini Grada

  Nakon dvogodišnje borbe sa Gradskom upravom i privatnim investitorom oko gradnje višespratnice na mestu parka za decu, iz Udruženja”Zeleni ustanak” odlučili su da se kandiduju na narednim lokalnim izborima i pozivaju Leskovčane da se prijave na konkurs za odbornike u Skupštini Grada. Dodaju i da će sa svima koji budu bili izabrani u lokalni parlament odmah biti prekinuta saradnja pa će im tako omogućiti da bez bilo kakve obaveze prema Udruženju potpuno samostalno nastave borbu za dobrobit svih građana.

  detaljnije
 • Skupština Leskovac

  Skupštinska većina odbila zahtev opozicije da i deca u Leskovcu dobiju novčanu pomoć kao u Beogradu

  Grupa građana ”Za Leskovac zajedno” podnela je zahtev Skupštini da, po uzoru na Beograd, i deca u Leskovcu, gradu sa najnižim primanjima, dobiju novčanu pomoć od 6.000 dinara. Međutim, taj predlog skupštinska većina nije prihvatila pa se on neće naći na dnevnom redu današnje sednice.

  (23) detaljnije
 • Gradsko veće Leskovac

  Nova promena u Gradskom veću Leskovca - pravnica zamenila ekonomistkinju

  Nakon što je Jelena Stefanović podnela ostavku na mesto većnika, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je predložio, a odbornička većina usvojila da njeno mesto zauzme master pravnica Aleksandra Pavlović. Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” istakli su da je dobro što mlade osobe dobijaju priliku da obavljaju javnu funkciju, ali da oni slabo daju sopstvene predloge pa moraju da zastupaju ideje gradonačelnika.

  (16) detaljnije
 • 20221122_131644

  Budžet Leskovca u prvih 9 meseci ostvaren sa 74,2%, opozicija opet istakla slabu ostvarenost investicija

  Planirani budžet Leskovca za 2022. godinu je 5,66 milijarde dinara, a prema izveštaju šefice Odeljenja za finansije Marije Milosavljević, on je u prvoj polovini ove godine ispunjen 74,2%, odnosno sa 4,08 milijarde dinara. Iz opozicione odborničke grupe ”Za Leskovac zajedno” opet su zamerili što planirane kapitalne investicije najavljene za 2022. godinu još nisu ni počele da se realizuju ili su ostvarene u malom procentu.

  detaljnije
 • Leskovac

  U Leskovcu opet konkurs za članove Antikorupcijskog plana, opozicija za propale konkurse optužuje vlast

  Iako u Leskovcu od 2017. godine postoji Lokalni antikorupcijski plan, on već godinama nema članove, s obzirom na to da se na prethodna dva konkursa nije prijavio dovoljan broj kandidata. Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” za neuspele konkurse direktno su optužili aktuelnu vlast i gradonačelnika Gorana Cvetanovića zbog toga što, kako kažu, SNS vlast upravo zasniva na korupciji.

  detaljnije
 • Grad Leskovac - zgrada

  Budžet Leskovca u prvoj polovini 2022. godine ostvaren 57%, opozicija nezadovoljna kapitalnim investicijama

  Planirani budžet Leskovca za 2022. godinu nakon rebalansa je 5,66 milijarde dinara, a prema izveštaju šefice Odeljenja za finansije Marije Milosavljević, on je u prvoj polovini ove godine ispunjen 57,7%, odnosno sa 2,85 milijarde dinara. Ipak, iz opozicione odbroničke grupe ”Za Leskovac zajedno” zameraju što planirane kapitalne investicije, za koje stiže novac iz državnog budžeta, još nisu počele da se realizuju.

  detaljnije
 • Opasan otpad

  Vlast odbila predlog leskovačke opozicije da se na Skupštini govori o fabrici za preradu opasnog otpada

  Nakon što su na pošlom skupštinskom zasedanju upravo odbornici Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” upoznali sugrađane da se planira izgradnja fabrike za preradu opasnog otpada, oni su danas predložili da se u raspravu uključe svi odbornici. Ipak, uz obrazloženje gradonačelnika Gorana Cvetanovića da je još rano da se o tome raspravlja na Skupštini, vladajuća većina odbila je predlog opozicije.

  detaljnije
 • opasan otpad elektronska industrija

  U Leskovcu i vlast i opozicija protiv fabrike za preradu opasnog otpada, a država - za

  Odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković upozorio je Leskovčane da je Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo gradnju fabrike za preradu opasnog otpada iza nekadašnje fabrike RUL, gde se nalazi i rezervni bunar za vodu. Da Leskovcu predstoji gradnja fabrike potvrdio je i gradonačelnik Goran Cvetanović, koji ističe da su Vodovod i Odeljenje za zaštitu životne sredine dali negativno mišljenje, ali da je resorno ministarstvo odobrilo gradnju.

  (8) detaljnije
 • Skupština Leskovac

  Bivši narodni poslanici novi leskovački većnici

  Nakon ostavke tri člana Gradskog veća gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović predložio je na sednici Skupštine Grada da njihove mesto zauzmu bivši narodni poslanici Žarko Bogatinović i Olivera Pešić, dok će se na javnoj funkciji po prvi put naći i defektolog Sanja Milošević. Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” izneli su niz kritika na predloge, pogotovo na račun bivših narodnih poslanika i istakli da su oni u za svoja tri mandata inkasirali čak 17 miliona dinara, a da nisu doprineli bilo kakvom napretku Leksovca.

  detaljnije
 • Zagađen vazduh

  U Leskovcu počinje merenje štetnih PM čestica u vazduhu

  Kako bi u narednim godinama pokušali da smanje zagađenost vazduha u Leskovcu, Odeljenje za zaštitu životne sredine donelo je kratkoročni Akcioni plan koji podrazumeva da se smanji zagađanje iz gradskih kotlarnica i individualnih ložišta, ali i da se redovno vrši kontrola zagađenosti vazduha i merenje PM čestica. Akcioni plan usvojen je i na poslednjem zasedanju Skupštine, a odbornici opozicione grupe ”Za Leskovac zajedno” uputili su niz kritika na čitav plan.

  (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: