Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradska skupština Leskovac

 • skupština leskovac

  Vlast u Leskovcu formirali naprednjaci i socijalisti, Cvetanović ponovo gradonačelnik

  Koalicija okupljena oko naprednjaka, socijalisti i troje samostalnih odbornika formirali su skupštinsku većinu i oni će u narednom mandatu imati 59 od 75 odbornika. Za gradonačelnika Leskovca ponovo je izabran Goran Cvetanović (SNS), što mu je četvrti mandat, dok je drugi mandat zaredom dobio Aleksandar Đurović (SPS) koji će voditi leskovačku Skupštinu.

  (22) detaljnije
 • opstina leskovac

  Konstitutivna sednica nove leskovačke Skupštine 17. avgusta

  Novog predsednika Skupštine grada, kao i predstavnike građana Leskovac bi trebalo da dobije u ponedeljak, 17. avgusta, za kad je zakazana konstitutivna sednica parlamenta.

  (1) detaljnije
 • parking ilustracija

  Briga o parkiralištima u Leskovcu poverena firmi staroj mesec dana, opozicija kaže odluka protivzakonita

  Da se firma kojoj je poverena briga o parkiralištima u Leskovcu proda i njen ugovor sa Gradom ustupi firmi iz ovog grada Parking i garaže koja je osnovana pre mesec dana, odluka je na koju su danas saglasnost dali leskovački odbornici. I dok su opozicionari tvrdili da nema opravdanosti za ovakav postupak i da je on nezakonit, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović branio je predlog ove odluke na sednici Skupštine.

  (4) detaljnije
 • opstina leskovac

  Psovke, vređanja i rasprava na ulazu u leskovačku Skupštinu

  U jutranjem delu skupštinskog zasedanja, na ulazu u zgradu leskovačkog parlamenta, došlo je do svađe između opozicionog odbornika Demokratske stranke Saše Stojanovića i gradskog većnika Božidara Vučkovića, predsednika Pokreta socijalista. Stojanović kaže da mu je Vučković psovao majku jer mu se obratio i govorio o nezakonitostima u radu veća i komisije kojom je predsedavao. Vučković kaže da jeste u afektu opsovao, ali da se izvinio i da nije želeo da ostane nem na uvrede koje je dobio od Stojanovića.

  detaljnije
 • lampioni

  Cakić: Savetnik na projektu za LED osvetljenje u Leskovcu lažirao podatke

  Izabrani savetnik na projektu javno-privatnog partnerstva za zamenu sijalica u Leskovcu, koji je trebalo da uradi begradska firma "Keep Light", imao je firmu u mirovanju, te se nije ni mogao javiti na tender, kaže opoziconi odbornik Nebojša Cakić. Firma je i lažirala podatke o poslovanju, te je celokupan tender nezakonit. Predlog ugovora sa "Keep Light"-om je pred samo zasedanje lokalnog Parlamenta povučen, a Cakić kaže da su “spasili novac svih građana”.

  (3) detaljnije
 • lampioni

  Povučen predlog ugovora za LED osvetljenje u Leskovcu sa firmom “Keep light”

  Iako su na današnjoj sednici lokalnog parlamenta odbornici trebali da raspravljaju i usvoje predlog ugovora o zameni sijalica u Leskovcu, koji je u postupku javne nabavke za 895.000 evra dobila beogradska firma Keep light , predlog je povučen pred samo zasedanje. Kako je obrazložio gradonačelnik, sporan je izbor savetnika koji je radio na projektu. Opozicionar Nebojša Cakić kaže da je zadovoljan što je tačka povučena, ali da ovo pokazuje realno stanje (ne)funkcionisanja sistema.

  (2) detaljnije
 • završni račun 2018. Leskovac

  Za vlast prošla finansijska godina dobra, za opoziciju Leskovac nazaduje

  Dok gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, navodeći projekte koji su završeni u prošloj godini, smatra da su finansije Grada stabilne, opozicija smatra da je stanje loše jer su plate sve manje, zbog čega građani napuštaju Leskovac. Odbornici su, nakon višečasovne rasprave, usvojili završni račun za 2018. godinu.

  detaljnije
 • grupa za leskovac zajedno

  Deo leskovačke opozicije se vratio u skupštinske klupe

  Odbornici grupe "Za Leskovac zajedno" učestvovaće u današnjem zasedanju Skupštine jer, kako kažu, žele da debatuju o pojedinim odlukama o kojima bi inače vladajuća većina ćutala. Odbornici Demokratske stranke i Pokreta "Dveri" i dalje bojkotuju rad lokalnog paralmenta.

  (1) detaljnije
 • ulaz

  Novinari i dalje ne smeju do odbornika u niškoj Skupštini, Prokupčani dežuraju na smenu

  Odbornici Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera i dalje zaključani u skupštinama u Leskovcu, Nišu i Prokuplju, gde najavljuju dežurstva na smenu. U Nišu je pak ulaz u gradski parlament zabranjen za sve, pa i za novinare kojima su vrata i danas zatvorena "ispred nosa".

  (4) detaljnije
 • ivan đorđević

  Đorđeviću potvrđen mandat na čelu leskovačkog GAS-a

  Nakon konkursa na kome je doskorašnji vršilac dužnosti direktora GAS-a Ivan Đorđević bio jedini kandidat, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su ga za rukovodioca ovog preduzeća na mandat od 4 godine.

  detaljnije
 • budžet

  Bez velike rasprave usvojen rebalans leskovačkog budžeta

  Prvim ovogodišnjim rebalansom leskovački budžet umanjen je za 220 miliona dinara, te sada iznosi oko 4,2 milijarde dinara. Do smanjenja je došlo jer će se umesto projektovanih 400 miliona, uzeti manji kredit. Odbornici nisu dugo raspravljali o ovom predlogu.

  detaljnije
 • gradsko vece leskovac

  Gradsko veće Leskovca dobilo nove članove

  Odbornici leskovačke Skupštine potvrdili su mandate novim gradskim većnicima - Stefanu Kitanoviću i Slobodanu Glišiću. Obojica su kadrovi Srpske napredne stranke, a prethodno su radili kao pomoćnici gradonačelnika. Za njihovo imenovanje glasalo je 55 od 58 odbornika.

  detaljnije
 • leskovačka skupština

  Deo leskovačkih opozicionara ponovo bojkotuje rad Skupštine

  I 30. sednica leskovačke Skupštine održava se bez dela opozicionih odbornika. Rad lokalnog parlamenta bojkotuju odbornici Demokratske stranke, grupe “Za Leskovac zajedno” i Dveri. U sali su od opozicije ostali jedino odbornici Jedinstvene Srbije.

  (1) detaljnije
 • jedinstvena srbija leskovac

  JS: Inicirali smo uvođenje besplatnog prevoza za Leskovčane

  Iako su još pre dva meseca podneli preporuku Skupštini grada Leskovca da se razmotri uvođenje besplatnog prevoza za osnovce, srednjoškolce, penzionere i starije od 65 godina, iz Jedinstvene Srbije, koja na lokalu nastupa na strani opozicije, kažu da za ovo pitanje ne postoji volja vladajuće većine.

  (1) detaljnije
 • skupstina

  Deo leskovačke opozicije bojkotuje rad lokalnog parlamenta

  Zbog toga što je “sve postalo farsa”, ali i zato što su građani na protestima zahtevali da opozicija bojkotuje Skupštinska zasedanja, odbornici Demokratske stranke i Dveri ubuduće neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta . Današnje zasedanje napustili su odbornici grupe “Za Leskovac zajedno”, dok odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju na strani opozicije, zasad neće bojkotovati rad Skupštine.

  (7) detaljnije
 • opstina leskovac

  Usvojen novi poslovnik leskovačke Skupštine

  Neke od novina novog poslovnika leskovačke skupštine jesu uvođenje elektornskog parlamenta, a umesto dosadašnjih 5 minuta, odbornici će pojedinačno imati po 3 minuta za diskusiju po tački dnevnog reda. Opozicija i dalje smatra da je poslovnik loš i da guši demokratske principe, dok je za odbornike vladajuće većine dobar.

  detaljnije
 • skupština leskovac

  Leskovački odbornici novac od dnevnica uplatiće NURDOR-u

  Odbornici u leskovačkom parlamentu dnevnice sa sednice koja je završena kasno noćas, ukupno 138.375 dinara, uplatiće Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR. Da se dnevnice uplate u dobrotvorne svrhe predložila je odbornica Demokratkse stranke Jelena Spirić, a podržali su je i opozicioni i odbornici vladajuće većine.

  detaljnije
 • opozicija leskovac

  Opozicija u Leskovcu napustila sednicu Skupštine

  Sinoćno zasedanje lokalnog parlamenta u Leskovcu prošlo je bez odbornika opozicije. Oni su zbog "nemogućnosti da rade u normalnim uslovima”, oko 1 sat posle ponoći napustili sednicu, nakon odbijanja predloga da se rasprava po tačkama dnevnog reda nastavi danas.

  (1) detaljnije
 • skupština leskovac

  Povučen predlog novog poslovnika leskovačke Skupštine

  Nakon dvočasovne rasprave o tome da li je novi poslovnik urađen kako treba, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su da ovaj predlog ipak povuku sa dnevnog reda današnje sednice. O novom poslovniku odbornici će raspravljati na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

  detaljnije
 • opstina leskovac

  Novi poslovnik leskovačke Skupštine - vlast bez komentara, opozicija kritikuje

  Leskovački parlament diskutovaće u sredu o nacrtu novog poslovnika, a jedna od novina je i da će, umesto dosadašnjih 5 minuta po odborniku za diskusiju po tački dnevnog reda, odbornici imati 3 minuta. Opozicija smatra da se donošenjem novog poslovnika u lokalnom parlamentu neće čuti, ali i da je ceo postupak nezakonit i netransparentan, dok vlast odbija da bilo šta komentariše pre sutrašnje sednice.

  detaljnije