Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradska skupština Leskovac

  • aleksandar rangelov

    Nakon osvajanja 9 mandata u leskovačkoj Skupštini, Rangelov se povlači iz politike

    Nosilac opozicione liste “Svi za jednog, jedan za sve dr Aleksandar Rangelov”, koja je na decembarskim izborima osvojila 9 mandata u Skupštini Grada Leskovca, saopštio je na svom Fejsbuk profilu da daje ostavku na mesto predsednika u Udruženju koje nosi njegovo ime i da se povlači iz politike. Rangelov je kao razlog naveo da se mora posvetiti zdravlju svoje supruge.

    (7) detaljnije
  • Zgrada Grad Leksovac

    Grad Leskovac bi da obloži Skupštinu itisonom za 1,2 miliona dinara

    Gradska uprava u Leskovcu raspisala je javnu nabaku za 395 metara kvadratnih itisona koji planiraju da postave u hodniku i sali gradske Skupštine i Svečanoj sali Grada Leskovca. Traže firmu od koje će kupiti podni prostirač i koja će skinuti stari i ugraditi novi pod, a za sve to planiraju da izdvoje 1.200.000 dinara.

    (2) detaljnije
  • leskovac skupština

    Cvetanović nastavlja da vodi Leskovac, deo opozicije verifikovao mandate pa napustio sednicu

    Četvrti uzastopni, a ukupno peti mandat na funkciji gradonačelnika započeo je Goran Cvetanović, nakon što je na konstitutivnoj sednici većina odbornika bila da on nastavi da vodi Leskovac. Prisutna opozicija je nakon verifikacije mandata napustila sednicu, a za Cvetanovićev izbor, kao i za izbor ostalih funkcionera i članova Veća, glasali su odbornici SNS-a i SPS-a.

    (6) detaljnije
  • skupština leskovac

    Imenovani novi direktori leskovačkog Narodnog pozorišta i Turističke organizacije

    Na današnjoj sednici Privremenog organa Grada Leskovca usvojena je ostavka dosadašnjeg v. d. direktora Narodnog pozorišta Dragana Marjanovića, a na njegovo mesto imenovan je Stanislav Grujić koji je već bio na ovoj funkciji. Novog vršioca dužnosti direktora dobila je Turistička organizacije na čijem čelu će ubuduće biti Dijana Ranđelović.

    (2) detaljnije
  • Skupština Leskovac

    Zakazana konstitutivna sednica leskovačke Skupštine

    Konstitutivna sednica Skupštine grada Leskovca, na kojoj bi trebalo da se izaberu i predsednik Skupštine grada, njegov zamenik, kao i sekretar Skupštine i njegov zamenik, zakazana je za 5. februar.

    (1) detaljnije
  • leskovac znak

    Odbornike u Leskovcu imaće 7 lista, SNS-u 39 od 75 mandata

    Gradska izborna komisija Leskovca donela je rešenje o dodeli mandata odbornicima leskovačke Skupštine, a najviše njih (39) pripalo je listi SNS-a. Socijalisti će imati 10 odbornika, a predstavnici opozicije 26 predstavnika.

    detaljnije
  • Skupština Leskovac

    Izvršenje leskovačkog budžeta - realnost i inflacija "podelile" vlast i opoziciju

    Planirani budžet Leskovca za 2022. godinu bio je 5,66 milijarde dinara, a prema izveštaju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, on je ispunjen 96,5%, odnosno sa 5,32 milijarde dinara. On je sednici Skupštine istakao i da je u prethodnoj godini ostvarena dobit od 158,2 miliona, dok su iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” izneli niz zamerki, uz tvrdnje da je ingflacija uticala na to da je budžet realno bude manji za 20%.

    (1) detaljnije
  • Skupština Leskovac

    Leskovački odbornici usvojili rebalans budžeta, opozicija tvrdi da je zbog inflacije izgubljeno 9% prihoda

    Planirani budžet Leskovca za 2023. godinu bio je 6 milijardi dinara dinara, ali zbog procene da će on do kraja godine biti uvećan za 439 miliona, odbornici su usvojili odluku o rebalansu. Najviše novca u gradsku kasu do sada je stiglo iz neutrošenih sredstva iz prošle godine - 142 miliona, kao i od poreza na prihod od samostalne delatnosti, odakle se u budžet slilo 60 miliona dinara. Da je budžet uvećan za svega 7%, kao i da trenutna inflacija iznosi više od 16% rekao je narodni poslanik i odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić, koji ističe da iz toga jasno sledi da je u prvom kvartalu izgubljeno 9% prihoda.

    detaljnije
  • leskovac

    ”Zeleni ustanak” poziva Leskovčane da se kandiduju za odbornike u Skupštini Grada

    Nakon dvogodišnje borbe sa Gradskom upravom i privatnim investitorom oko gradnje višespratnice na mestu parka za decu, iz Udruženja”Zeleni ustanak” odlučili su da se kandiduju na narednim lokalnim izborima i pozivaju Leskovčane da se prijave na konkurs za odbornike u Skupštini Grada. Dodaju i da će sa svima koji budu bili izabrani u lokalni parlament odmah biti prekinuta saradnja pa će im tako omogućiti da bez bilo kakve obaveze prema Udruženju potpuno samostalno nastave borbu za dobrobit svih građana.

    detaljnije
  • Skupština Leskovac

    Skupštinska većina odbila zahtev opozicije da i deca u Leskovcu dobiju novčanu pomoć kao u Beogradu

    Grupa građana ”Za Leskovac zajedno” podnela je zahtev Skupštini da, po uzoru na Beograd, i deca u Leskovcu, gradu sa najnižim primanjima, dobiju novčanu pomoć od 6.000 dinara. Međutim, taj predlog skupštinska većina nije prihvatila pa se on neće naći na dnevnom redu današnje sednice.

    (23) detaljnije
  • Gradsko veće Leskovac

    Nova promena u Gradskom veću Leskovca - pravnica zamenila ekonomistkinju

    Nakon što je Jelena Stefanović podnela ostavku na mesto većnika, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je predložio, a odbornička većina usvojila da njeno mesto zauzme master pravnica Aleksandra Pavlović. Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” istakli su da je dobro što mlade osobe dobijaju priliku da obavljaju javnu funkciju, ali da oni slabo daju sopstvene predloge pa moraju da zastupaju ideje gradonačelnika.

    (16) detaljnije
  • 20221122_131644

    Budžet Leskovca u prvih 9 meseci ostvaren sa 74,2%, opozicija opet istakla slabu ostvarenost investicija

    Planirani budžet Leskovca za 2022. godinu je 5,66 milijarde dinara, a prema izveštaju šefice Odeljenja za finansije Marije Milosavljević, on je u prvoj polovini ove godine ispunjen 74,2%, odnosno sa 4,08 milijarde dinara. Iz opozicione odborničke grupe ”Za Leskovac zajedno” opet su zamerili što planirane kapitalne investicije najavljene za 2022. godinu još nisu ni počele da se realizuju ili su ostvarene u malom procentu.

    detaljnije
  • Leskovac

    U Leskovcu opet konkurs za članove Antikorupcijskog plana, opozicija za propale konkurse optužuje vlast

    Iako u Leskovcu od 2017. godine postoji Lokalni antikorupcijski plan, on već godinama nema članove, s obzirom na to da se na prethodna dva konkursa nije prijavio dovoljan broj kandidata. Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” za neuspele konkurse direktno su optužili aktuelnu vlast i gradonačelnika Gorana Cvetanovića zbog toga što, kako kažu, SNS vlast upravo zasniva na korupciji.

    detaljnije
  • Grad Leskovac - zgrada

    Budžet Leskovca u prvoj polovini 2022. godine ostvaren 57%, opozicija nezadovoljna kapitalnim investicijama

    Planirani budžet Leskovca za 2022. godinu nakon rebalansa je 5,66 milijarde dinara, a prema izveštaju šefice Odeljenja za finansije Marije Milosavljević, on je u prvoj polovini ove godine ispunjen 57,7%, odnosno sa 2,85 milijarde dinara. Ipak, iz opozicione odbroničke grupe ”Za Leskovac zajedno” zameraju što planirane kapitalne investicije, za koje stiže novac iz državnog budžeta, još nisu počele da se realizuju.

    detaljnije
  • Opasan otpad

    Vlast odbila predlog leskovačke opozicije da se na Skupštini govori o fabrici za preradu opasnog otpada

    Nakon što su na pošlom skupštinskom zasedanju upravo odbornici Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” upoznali sugrađane da se planira izgradnja fabrike za preradu opasnog otpada, oni su danas predložili da se u raspravu uključe svi odbornici. Ipak, uz obrazloženje gradonačelnika Gorana Cvetanovića da je još rano da se o tome raspravlja na Skupštini, vladajuća većina odbila je predlog opozicije.

    detaljnije
  • opasan otpad elektronska industrija

    U Leskovcu i vlast i opozicija protiv fabrike za preradu opasnog otpada, a država - za

    Odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković upozorio je Leskovčane da je Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo gradnju fabrike za preradu opasnog otpada iza nekadašnje fabrike RUL, gde se nalazi i rezervni bunar za vodu. Da Leskovcu predstoji gradnja fabrike potvrdio je i gradonačelnik Goran Cvetanović, koji ističe da su Vodovod i Odeljenje za zaštitu životne sredine dali negativno mišljenje, ali da je resorno ministarstvo odobrilo gradnju.

    (8) detaljnije
  • Skupština Leskovac

    Bivši narodni poslanici novi leskovački većnici

    Nakon ostavke tri člana Gradskog veća gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović predložio je na sednici Skupštine Grada da njihove mesto zauzmu bivši narodni poslanici Žarko Bogatinović i Olivera Pešić, dok će se na javnoj funkciji po prvi put naći i defektolog Sanja Milošević. Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” izneli su niz kritika na predloge, pogotovo na račun bivših narodnih poslanika i istakli da su oni u za svoja tri mandata inkasirali čak 17 miliona dinara, a da nisu doprineli bilo kakvom napretku Leksovca.

    detaljnije
  • Zagađen vazduh

    U Leskovcu počinje merenje štetnih PM čestica u vazduhu

    Kako bi u narednim godinama pokušali da smanje zagađenost vazduha u Leskovcu, Odeljenje za zaštitu životne sredine donelo je kratkoročni Akcioni plan koji podrazumeva da se smanji zagađanje iz gradskih kotlarnica i individualnih ložišta, ali i da se redovno vrši kontrola zagađenosti vazduha i merenje PM čestica. Akcioni plan usvojen je i na poslednjem zasedanju Skupštine, a odbornici opozicione grupe ”Za Leskovac zajedno” uputili su niz kritika na čitav plan.

    (5) detaljnije
  • Gradsko veće Leskovac

    Leskovački većnici predložili Bratislava Cvetkovića za novog direktora JKP "Grdelica"

    Za novog v. d. direktora JKP Grdelica, nakon što je Goran Jović podneo ostavku, leskovački većnici predložili su Bratislava Cvetkovića, zaposlenog u tom preduzeću i pravnika koji je, kako se navodi u njegovoj biografiji, diplomirao na privatnom fakultetu sa prosečnom ocenom 6,83.

    detaljnije
  • Gradsko veće Leskovac

    Nova promena u leskovačkom Veću, opozicija negoduje što će pravnica biti zadužena za komunalne delatnosti

    Nakon što je gradski većnik Miloš Ilić podneo ostavku na tu funkciju, skupštinska većina usvojila je predlog gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da Ilića zameni diplomirani pravnik Jelena Miljković, koja će, kako je rečeno, biti zadužena za komunalne delatnosti. Da prava nemaju nikakve veze sa poslom kojim će obavljati nova većnica smatra opozicioni odbornik Nebojša Cakić, koji je dodao i da je to verovatno još jedna osoba u timu gradonačelnika koja će biti zadužena da pravi većinu.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: