Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradska skupština Leskovac

 • skupstina

  Deo leskovačke opozicije bojkotuje rad lokalnog parlamenta

  Zbog toga što je “sve postalo farsa”, ali i zato što su građani na protestima zahtevali da opozicija bojkotuje Skupštinska zasedanja, odbornici Demokratske stranke i Dveri ubuduće neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta . Današnje zasedanje napustili su odbornici grupe “Za Leskovac zajedno”, dok odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju na strani opozicije, zasad neće bojkotovati rad Skupštine.

  (7) detaljnije
 • opstina leskovac

  Usvojen novi poslovnik leskovačke Skupštine

  Neke od novina novog poslovnika leskovačke skupštine jesu uvođenje elektornskog parlamenta, a umesto dosadašnjih 5 minuta, odbornici će pojedinačno imati po 3 minuta za diskusiju po tački dnevnog reda. Opozicija i dalje smatra da je poslovnik loš i da guši demokratske principe, dok je za odbornike vladajuće većine dobar.

  detaljnije
 • skupština leskovac

  Leskovački odbornici novac od dnevnica uplatiće NURDOR-u

  Odbornici u leskovačkom parlamentu dnevnice sa sednice koja je završena kasno noćas, ukupno 138.375 dinara, uplatiće Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR. Da se dnevnice uplate u dobrotvorne svrhe predložila je odbornica Demokratkse stranke Jelena Spirić, a podržali su je i opozicioni i odbornici vladajuće većine.

  detaljnije
 • opozicija leskovac

  Opozicija u Leskovcu napustila sednicu Skupštine

  Sinoćno zasedanje lokalnog parlamenta u Leskovcu prošlo je bez odbornika opozicije. Oni su zbog "nemogućnosti da rade u normalnim uslovima”, oko 1 sat posle ponoći napustili sednicu, nakon odbijanja predloga da se rasprava po tačkama dnevnog reda nastavi danas.

  (1) detaljnije
 • skupština leskovac

  Povučen predlog novog poslovnika leskovačke Skupštine

  Nakon dvočasovne rasprave o tome da li je novi poslovnik urađen kako treba, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su da ovaj predlog ipak povuku sa dnevnog reda današnje sednice. O novom poslovniku odbornici će raspravljati na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

  detaljnije
 • opstina leskovac

  Novi poslovnik leskovačke Skupštine - vlast bez komentara, opozicija kritikuje

  Leskovački parlament diskutovaće u sredu o nacrtu novog poslovnika, a jedna od novina je i da će, umesto dosadašnjih 5 minuta po odborniku za diskusiju po tački dnevnog reda, odbornici imati 3 minuta. Opozicija smatra da se donošenjem novog poslovnika u lokalnom parlamentu neće čuti, ali i da je ceo postupak nezakonit i netransparentan, dok vlast odbija da bilo šta komentariše pre sutrašnje sednice.

  detaljnije
 • skupština leskovac

  Usvojen budžet Leskovca - za vlast kvalitetan, za opoziciju nerealan

  Žustra rasprava obeležila je jučerašnju raspravu o budžetu za 2019. godinu u leskovačkoj Skupštini Grada, pa su tako predstavnici većine opisivali budžet kao realan i sveobuhatan, te istakli da njegov rast pokazuje i rast privrede, dok ga je sa druge strane opozicija okarakterisala kao nerealan i teško ostvariv i napominjala da je veći u odnosu na ovogodišnji jer će Grad uzeti kredit.

  detaljnije
 • opstina leskovac

  Opozicija tražila da se većnicima ukinu plate, gradonačelnik Leskovca ih "branio"

  Odbornik opozicione Demokratske stranke u leskovačkom parlamentu Saša Stojanović podneo je predlog da se gradskim većnicima ukinu mesečne naknade koje ukupno, za sve većnike, prema njegovim rečima, iznose oko 10.000 evra. Ovaj predlog je odbijen, a gradonačelnik Goran Cvetanović ih je "branio" činjenicom da su njima plate smanjene dva puta po 10% lokalnim i republičkim uredbama.

  (1) detaljnije
 • skupština leskovac

  Odbornici u Leskovcu ubuduće će u radu koristiti tablet računare

  Umesto gomile štampanog materijala koje odbornici u Leskovcu dobijaju uoči skupštinskog zasedanja, njima će uskoro materijali stizati u digitalnom obliku na tablet računarima. Sistem elektronskog parlamenta počeće da se koristi od septemba ove godine.

  (1) detaljnije
 • sps

  Jelena Mihajlović novi šef odborničke grupe SPS u Leskovcu

  Odborničku grupu Socijalističke partije Srbije u leskovačkom parlamentu od sada će predvoditi Jelena Mihajlović. Ona je na mesto predsednika odborničke grupe zamenila Dragana Savića, koji je sa ove funkcije smenjen zbog kršenja partijske discipline, jer je samostalno nastupio na nedavnim izborima za Savete mesnih kancelarija.

  detaljnije
 • opozicija leskovac

  Opozicija u Leskovcu ponovo napustila skupštinsko zasedanje

  Popodnevno zasedanje Skupštine grada Leskovca proći će bez odbornika opozicije. Oni su zbog spajanja tačaka dnevnog reda o kojima, kako kažu, neće moći na adekvatan način da diskutuju, napustili sednicu.

  detaljnije
 • biblioteka

  Odbornike vlasti i opozicije u Leskovcu ujedinio loš plan rada Narodne biblioteke

  Plan rada Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu, koji se, kako su ocenili odbornici opzicije, samo prepisuje iz godine u godinu, ali i neadekvatno raspoređen novac, koji ova biblioteka dobija od svih Leskovčana, neki su od razloga koji su ujedinili vlast i opoziciju da ne daju saglasnost na predloženi finansijski i plan i program rada ove ustanove.

  detaljnije
 • opozicija

  Opozicija: U leskovačkom parlamentu se stvara loša atmosfera

  Žustrom raspravom opozicije i vladajuće koalicije otpočela još jedna sednica Skupštine grada, a članovi opozicije ocenilu su da se u ovom lokalnom parlamentu raznim dobacivanjima i doskočicama, kao i interpretacijom tuđih reči samo stvara loša atmosfera, kojoj doprinose i pojedini mediji pogrešnim izveštavanjem. Vladajuća kolalicija se izvinila zbog ovakvog ponašanja.

  detaljnije
 • opozicija

  Celokupna opozicija u Leskovcu napustila sednicu Skupštine

  Zbog toga što smatraju da se na sednicama Skupštine grada ne poštuje poslovnik, što se pomera početak rada, ali i zbog toga što Skupština, kako kažu, sve više funkcioniše na način koji guši demokratiju, svi odbornici opozicije napustili su zasedanje.

  (2) detaljnije
 • Leskovac oblepljen plakatima "Miloševiću, mi tebe ne volimo"

  Nakon najave u lokalnoj Skupštini da će radikali pokrenuti inicijativu da se Slobodanu Miloševiću vrati titula počasnog građanina Leskovca, centar grada osvanuo je oblepljen plakatima na kojima piše “Milošević: Volim i ja vas! Leskovac: Mi tebe ne volimo!”.

  (11) detaljnije
 • skupstina leskovac foto d.m.

  Leskovački radikali bi da "rehabilituju" Slobodana Miloševića

  Nekadašnji lider leskovačkih socijalista, sada odbornik radikala Živojin Stefanović najavio je da će pokrenuti inicijativu o ukidanju odluke kojom je Skupština grada Slobodanu Miloševiću oduzela titulu počasnog građanina Leskovca, dodeljenu 1999. godine.

  (4) detaljnije
 • Skupstina-grada-Leskovca-foto-D.M..jpg

  Odbornica prijavila kolegu zbog fizičkog napada

  Odbornica DS-a u Leskovcu Jelena Spirić tvrdi da je reformista Dejan Mitić, tokom poslednjeg zasedanja Skupštine u ponedeljak, navodno udario i pretio u hodniku Gradske kuće, zbog čega je protiv njega podnela krivičnu prijavu.

  (1) detaljnije
 • djurovic-predsednik-Skupstine-Leskovca.jpg
  Izbori 2016

  Đurović izabran za predsednika leskovačke Skupštine

  Glasovima nove skupštinske većine koju čine SNS, SPS i Nova Srbija, predsednik leskovačkog SPS-a Aleksandar Đurović izabran je za predsednika Skupštine grada Leskovca.

  (3) detaljnije
 • 490x370-le-skupstina.jpg

  Odloženo usvajanje Razvojnog plana Leskovca

  Za strateški dokument kojim su, između ostalog, predviđene investicione donacije od 4,7 milijardi dinara opozicija je ocenila da je urađen "skandalozno" i bez javne rasprave, nakon čega je usvajanje povučeno sa Dnevnog reda, uz saglasnost većine odbornika.

  detaljnije