Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradska uprava Niš

  • kancelarija za brze odgovore

    Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

    Od četiri godišnje nagrade za najbolje opštinske/gradske uprave u 2023. godini, koje dodeljuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, jedna je pripala Gradu Niš za oblast "efikasnost i delotvornost", a druga Opštini Bosilegrad u oblasti "odgovornost i vladavina prava".

    (14) detaljnije
  • gradska uprava

    I dalje nema konkursa za načelnike niških uprava, neki stari v. d. "sklonjeni" da bi došli novi

    Iako su pre skoro 4 meseca formirane komisije koje bi konačno trebalo da izaberu "prave" načelnike gradskih uprava u Nišu i to posle 3 godine njihovog rada sa statusom vršioca dužnosti, to se još nije desilo, a iz Grada odgovaraju da se "priprema dokumentacija". Za to vreme neki v. d. načelnika više nisu na tim pozicijama i "sklonjeni su" na stara radna mesta, a objašnjenje je "veliki protok vremena".

    (4) detaljnije
  • marko simov

    Naprednjak hteo bolji posao od onog gde prima platu, a ne zna gde i šta radi

    "Razumem da sam 'bot i sendvičar' zbog svojih političkih uverenja, ne ljutim se, ali nisam problematičan i nisam ja njih napao" - tvrdi Marko Simov, akter tuče u niškoj Gradskoj upravi. Svedoči da je imao ugovor i primao platu, a da nije znao ni gde, ni šta radi i da je samo tražio novi i drugačiji ugovor. Da radi za Grad pozvala ga je, kaže, Dragana Sotirovski.

    (37) detaljnije
  • Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove

    Opet rotacija v. d. načelnika u Gradskoj upravi za komunalne delatnosti

    Umesto dosadašnjeg v. d. načelnika Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove Miljana Anđelkovića, odlukom Gradskog veća postavljena je njegova zamenica Dušica Janojlić, koju je prethodno on zamenio na toj poziciji. Nova zamenica biće Snežana Jovanović, dok će Anđelković biti vraćen na radno mesto na kome je bio raspoređen pre postavljanja.

    (3) detaljnije
  • marina jankovic

    Tužilaštvo: Tuči u Gradskoj upravi prethodio napad na načelnicu Marinu Janković

    Fizičkom obračunu sa portirima u prostorijama niške Gradske uprave prethodile su pretnje i napad na v. d. načelnicu Uprave za organe grada i građanska stanja Marinu Janković, zbog kojih je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu naložilo policiji da prikupi sve dokaze o incidentu u kom je glavni akter, prema izvorima Južnih vesti , bio naprednjak Marko Simov, već poznat po sukobima.

    (15) detaljnije
  • gradska uprava niš

    U niškoj Gradskoj upravi DRI utvrdila brojne nepravilnosti u javnim nabavkama

    Da su pojedine gradske uprave Grada Niša, Skupština i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj u 2021. i 2022. godini nezakonito ugovarali radove bez javne nabavke, ali i sproveli tendere suprotno zakonu u iznosu od 2,24 milijarde dinara, kao i da su prošle godine isplaćivali socijalna davanja zaposlenima u iznosu od 43,47 miliona suprotno propisima - neke su su od nepravilnosti koje je utvrdila Državna revizorska institucija.

    (22) detaljnije
  • pare, skripta, mladi

    Više od 230.000 evra iz niškog budžeta za pomoć javnim službenicima

    Svega 31 niški funkcioner i službenik odrekao se 40.000 dinara namenjenih za prevenciju bolesti i praćenje zdravstvenog stanja zaposlenih u organima i službama Grada Niša, koji im "pripada" na osnovu novog Kolektivnog ugovora. Iz Uprave za organe grada navode da je novac dobilo 687 službenika, što je umanjilo gradsku kasu pred sam kraj godine za više od 230.000 evra.

    (5) detaljnije
  • novogodišnji ukras, Nova godina, jelka

    Za nišku decu zaposlenih u Gradskoj upravi po 6.000 dinara

    Deca zaposlenih u niškoj Gradskoj upravi, njih 400, dobiće, preko roditelja, po 6.000 dinara, što će zajedničku gradsku kasu koštati 2,4 miliona dinara, bez pdv-a. Za izradu tih 400 novogodišnjih poklon-kartica iz budžeta Grada će biti isplaćeno 36.000 dinara Banci Poštanske štedionice koja se jedina i javila na tender. Karticama će, piše na Portalu javnih nabavki, biti moguće plaćanje dobara i usluga u svim trgovinama, ali novac neće moći da se podigne na bakomatima i šalterima.

    (14) detaljnije
  • 1280x0_karavani-2

    Tim Sotirovski - nepotpun "zbog uštede", većini posao promocija, a u ugovorima drugi poslovi

    Kabinet gradonačelnice Niša, koji je Dragana Sotirovski sama formirala, nikada nije bio u punom sastavu, a trenutno su u tom timu glavni hroničari njenih događaja - Marko Rajić i Mladen Đurović, koji ne odlaze na poslove za koji su plaćeni, već je kamerom prate u stopu. Sotirovski tvrdi "zbog uštede", kao i da je to dozvoljeno, jer iz istog budžeta svih Nišlija primaju platu. Za njih kaže da rade "neku vrstu PR-a". Za ceo tim kaže da oni treba da prate njen tempo i "budu budni 24 sata dnevno, od čega su ranije mnogi odustajali".

    (16) detaljnije
  • gradska uprava niš

    Niške uprave u v. d. statusu korak bliže da dobiju “prave” rukovodioce

    Uprava za komunalne delatnosti i Uprava za organe Grada i građanska stanja u Nišu, koje od osnivanja nemaju “prave” rukovodioce, konačno bi mogle da ih dobiju, pošto je formirana konkursna komisija za njihov izbor. I Uprava za društvene delatnosti trebalo bi da dobije načelnika, a načelnik Uprave za građevinarstvo zamenika kojeg još nema.

    (10) detaljnije
  • Nina Ilić i Sotirovski

    Načelnica niške Uprave za finansije ima veću platu od gradonačelnice, oko 100.000 primaju i njene kolege 

    Plata načelnika i njihovih zamenika, onih u punom, ali i u dvogodišnjem v. d. mandatu, u gradskim uprava u Nišu u rasponu od 95.000 do skoro 126.000 dinara, koliko prima načelnica Uprave za finansije Nina Ilić, čime zvanično mesečno zarađuje više od gradonačelnice Dragane Sotirovski. Objašnjava da su im zarade zapravo svima iste, ali da se ipak razlikuju u minulom radu, a da ona ima radni staž od 38 godina.

    (18) detaljnije
  • Sednica Skupštine Grada Niša

    Novim kadrovskim planom Grada Niša ima mesta za 227 savetnika

    Zbog reorganizacije i izmene nadležnosti gradskih ustanova kako bi se poslovi iz nadležnosti obavljali blagovremeno i efikasno, kako kaže Nataša Pećić Kostadinović iz Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja, niški odbronici izglasali su izmenu kadrovskog plana. Novim planom broj zaposlenih obuhvatiće 345 pozicija od čega 227 za savetnike. Takođe, odbornici su izglasali da obavljanje inspekcijskih poslova iz nadležnosti Grada Niša bude u okviru Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

    (25) detaljnije
  • Maja Miladinović

    Niška Uprava za građevinu: Službenica tvrdi da joj "zabranjuju" da radi i premeštaju zbog Sotirovski, ona negira

    Dugogodišnja službenica Uprave za građevinu u Nišu Maja Miladinović tvrdi da joj je u petak, 15. septembra, kada počinju prijave nelegalizovanih objekata za priključke, zabranjeno da bude na radnom mestu i da joj je koordinator preneo da je to izričit zahtev gradonačelnice. Ipak, Sotirovski odgovara da nije ni planirala da obilazi njenu kancelariju, jer je to Dan nacionalnog jedinstva koji se obeležava i u Nišu, a na koji bi trebalo da dođe i Vučić.

    (13) detaljnije
  • gradska uprava niš

    Produženi v. d. statusi umesto rotacije u dve niške uprave

    I dalje bez konkursa i u statusu vršioca dužnosti Upravu za komunalne delatnosti kao v. d. načelnika nastavlja da vodi Milan Anđelković i njegova zamenica Dušica Janojlić, a Upravu za organe grada i građanska stanja v. d. načelnice Marina Janković i Vesna Nešić kao zamenica, jer im je Gradsko veće produžilo mandat opet na "najduže do tri meseca".

    (3) detaljnije
  • Hala Čair

    Niški sportski klubovi bez sala, Uprava bez reči

    "Ova sala će ostati našim sportistima", rekli su iz delegacije Grada Niša i Sportskog centra "Čair" pred Evropsko prvenstvo za juniore u košarci pri obilasku sveže rekonstruisane sale u Osnovnoj školi "Mika Antić". U tu salu niški sportisti još ne mogu da uđu, ali ni u halu "Čair" jer se, nezvanično saznajemo, "čeka usvajanje pravilnika o dodeljivanju termina klubovima". Iz Uprave za društvene delatnosti ne odgovaraju na pitanja, a neki sportski klubovi u Nišu su počeli pripreme za novu sezonu, ali daleko od uslova koji im trebaju za ozbiljan rad.

    (5) detaljnije
  • uprava za društvene delatnosti

    Opet rotacija v. d. zamenika i načelnika u niškoj Upravi za društvene delatnosti

    Treći put ove godine Pavlina Mihajlenko i Miljan Ćirković menjaju mesta na funkcijama v. d. načelnika i v. d. zamenika Uprave za društvene delatnosti, nakon propalog konkursa, na koji se niko, pa ni oni, nisu prijavili da dobiju pun mandat, a ponovo su se rotirali na "najviše tri meseca".

    (9) detaljnije
  • miting

    Kako je Gradska uprava odugovlačila dva meseca pa sakrila sva odsustva na dan Vučićevog mitinga

    Prazne kancelarije zaposlenih u gradskim upravama Niša bile su očekivane 26. maja, ne i opravdane, a nadležni kriju broj niških javnih službenika i funkcionera koji nisu bili na radnom mestu na dan mitinga naprednjaka i po kom osnovu. Iako to nije ni bilo pitanje, u obrazloženju u kome odbijaju da dostave te podatke pravdaju se time da je tog dana održan "državni (politički) Skup nade " u Beogradu na koji su "na vreme", pred Vučićevo obraćanje, mogli da stignu i oni koji su radno vreme proveli na poslu.

    (9) detaljnije
  • Bojan Gajić

    Bivši energetski menadžer Niša nakon smene dobio i otkaz u Upravi

    Nakon smene sa mesta energetskog menadžera Niša, Bojan Gajić je vraćen na staro radno mesto, ali u niže zvanje u Upravi za komunalne delatnosti, gde je posle skoro 8 meseci dobio otkaz. Gajić za Južne vesti kaže da nije iznenađen, jer je nakon smene trpeo mobing na poslu, pa je podneo i tužbu za zlostavljanje na radu, a ističe da nije usamljen slučaj i da mu je žao kolega koje su ostale u Upravi i kojima se dešavaju slične stvari.

    (29) detaljnije
  • Oficirski dom

    Ko vodi Kancelariju za mlade i ko sve radi u njoj i šta - još tajna, dostavljena samo sistematizacija

    U Kancelariji za mlade trebalo bi da radi pet ljudi, međutim Gradska uprava za društvene delatnosti nema dokumete iz kojih se vidi ko je tamo zaposlen. Kancelarija je uključena u dva projekta, ali Uprava nema ni dokumente koji pokazuju koliko novca je primila od Grada i države.

    (10) detaljnije
  • Skupština Niš

    Niška Skupština u četvrtak: Povećava se broj zaposlenih u upravama i rešava se sudbina matejevačkog Belog vrha

    Umesto 622, u gradskim upravama i Kabinetu gradonačelnice broj zaposlenih biće 879, ako taj predlog usvoje odbornici niške Skupštine na sednici zakazanoj za četvrtak, 22. jun. Na dnevnom redu je i izmena rešenja o zabrani korišćenja pašnjaka meštanima Jasenovika i Gornjeg Matejevca, kao i izmene koje se tiču bašta i tendi na javnim površinama.

    (32) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: