Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradsko veće Leskovca

  • Stadion Dubočica, Leskovac

    SRC "Dubočica" upravljaće novim stadionom dok ga ne preuzmu stranci

    Ustanova za sport i fizičku kulturu Sportsko rekreativni centar "Dubočica" dobijla je saglasnost Gradskog veća u Leskovcu da na novom stadionu "Dubočica" organizuje domaće i međunarodne utakmice i daje u zakup prostor u objektima. Kako je ranije najavio predsednik Aleksandar Vučić, Srbija će za šest meseci izabrati "jednog od najboljih provajdera za upravljanje stadionima".

    (12) detaljnije
  • Džinsi

    ”Džinsiju” rok za iseljenje iz Leskovca kraj avgusta, novi investitor iz Italije obećava 300 radnih mesta

    Nakon što su iz Džinsija otpustili radnike i proglasili stečaj, oni će pogon ”Sintetike” morati da napuste do kraja avgusta, pošto su leskovački većnici dali saglasnost o raskidu ugovora turske kompanije i Grada. Baš kao i što je najavljeno, njih će naslediti firma Aunde koja će, kako je obećano, do 1. septembra zaposliti 300 radnika, dok će u narednih 5 godina uložiti 1,4 miliona evra.

    (12) detaljnije
  • Leskovac

    Investitor u Leskovcu želi da zida zgradu bez puta, Cvetanović se bunio pa podržao predlog

    Leskovački većnici dali su saglasnost privatnom investitoru da na parceli u Ulici Jovana Kašikovića zida višespratnicu, iako do parcele na kojoj treba da se zida zgrada nema saobraćajnice. Da ne želi da građanima ruši ograde i objekte, ali i da će, ako dođe do toga, momentalno da podnese ostavku, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović koji je, nakon sugestije saradnika da je sve po Zakonu, ipak glasao za taj predlog.

    (12) detaljnije
  • Bilo jednom u Srbiji

    Za nastavak filma ”Bilo jednom u Srbiji” iz leskovačkog budžeta još 15 miliona dinara

    Premijera filma ”Bilo jednom u Srbiji”, u kome je prikazan razvoj Leskovca između dva svetska rata i kako je taj grad dobio nadimak ”Srpski Mančester”, prikazana je početkom marta, a da će priča o zlatnom dobu Leskovca dobiti nastavak potvrđeno je danas, nakon što je Gradsko veće donelo odluku da iz gradske kase za nastavak snimanja bude izdvojeno još 15 miliona dinara.

    (4) detaljnije
  • Gradsko veće Leskovac

    Nova promena u Gradskom veću Leskovca - pravnica zamenila ekonomistkinju

    Nakon što je Jelena Stefanović podnela ostavku na mesto većnika, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je predložio, a odbornička većina usvojila da njeno mesto zauzme master pravnica Aleksandra Pavlović. Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” istakli su da je dobro što mlade osobe dobijaju priliku da obavljaju javnu funkciju, ali da oni slabo daju sopstvene predloge pa moraju da zastupaju ideje gradonačelnika.

    (16) detaljnije
  • pešić sns

    Bivša poslanica SNS-a i gradska većnica nova direktorka NSZ u Leskovcu

    Tek nešto više od dva meseca zadržala se Olivera Pešić na mestu većnice, a nakon pozicije u Gradskom veću Leskovca imenovana je za vršioca dužnosti direktorke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u tom gradu.

    (4) detaljnije
  • Skupština Leskovac

    Bivši narodni poslanici novi leskovački većnici

    Nakon ostavke tri člana Gradskog veća gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović predložio je na sednici Skupštine Grada da njihove mesto zauzmu bivši narodni poslanici Žarko Bogatinović i Olivera Pešić, dok će se na javnoj funkciji po prvi put naći i defektolog Sanja Milošević. Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” izneli su niz kritika na predloge, pogotovo na račun bivših narodnih poslanika i istakli da su oni u za svoja tri mandata inkasirali čak 17 miliona dinara, a da nisu doprineli bilo kakvom napretku Leksovca.

    detaljnije
  • Zgrada Grad Leksovac

    Budžet Leskovca u prošloj godini ostvaren skoro 100%, ovogodišnji se uvećava za 566 miliona

    Planirani budžet Leskovca za 2021. godinu iznosio je nakon rebalansa 4,70 milijarde dinara, a prema izveštaju šefice Odeljenja za finansije Marije Milosavljević, on je ispunjen 98,2%, odnosno sa 4,59 milijarede dinara. Ona ističe da je prošla godina završena sa suficitom u budžetu od 561 milion dinara, dok je predložila i uvećanje ovogodišnjeg za 566 miliona, zbog, kako je objasnila, neraspoređenog prihoda u budžetu iz prošle godine.

    detaljnije
  • 800x600_20220530-133919

    Prigradski prevoz u Leskovcu poskupeo odavno, većnici tek danas usvojili odluku

    Nakon što su mnogi auto-prevoznici sami povećali cene karata bez prethodnog odobrenja, leskovački većnici prihvatili su predlog da se poveća cena prevoza u gradsko-prigradskom saobraćaju i to za 30%, a već postojeće cene, kako piše u odluci, važiće od 1. jula.

    detaljnije
  • Gradsko veće Leskovac

    Leskovački većnici predložili Bratislava Cvetkovića za novog direktora JKP "Grdelica"

    Za novog v. d. direktora JKP Grdelica, nakon što je Goran Jović podneo ostavku, leskovački većnici predložili su Bratislava Cvetkovića, zaposlenog u tom preduzeću i pravnika koji je, kako se navodi u njegovoj biografiji, diplomirao na privatnom fakultetu sa prosečnom ocenom 6,83.

    detaljnije
  • toplana leskovac

    Za najugroženije Leskovčane i ove godine besplatno grejanje

    Baš kao i prethodnih godina, i u 2022. godini svi Leskovčani koji primaju socijalnu pomoć preko Centra za socijalni rad, kao i domaćinstva sa bolesnim ili nepokretnim članom biće oslobođeni plaćanja računa za grejanje.

    detaljnije
  • IMG_20211228_113650

    Član Gradskog veća najbolji sportista Leskovca za 2021. godinu

    Od svih sportista u Leskovcu, po izboru Sportskog saveza, za najboljeg u muškoj konkurenciji u 2021. godini izabran je rukometaš Dubočice i gradski većnik Andrija Atanasković, dok je priznanje za najbolju sportistkinju pripalo košarkašici Maji Miljković. Za najbolji klub proglašeno je KK Zdravlje , najbolji trener je Jelena Stanojević iz Karate kluba Unsu, a među dobitnicima se našao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kome je pripalao specijalno priznanje za razvoj i afirmaciju sporta.

    (19) detaljnije
  • Zagađenje vazduha

    Posle 5 godina opet najavljeno postavljanje mernih stanica za kvalitet vazduha u Leskovcu

    Baš kao i pre pet godina, gradski većnici usvojili su predlog Odeljenja za zaštitu životne sredine za postavljanje mernih stanica o zagađenju vazduha u Leskovcu. Kako je saopšteno, u planu je da se merenjem kvaliteta vazduha počne od 2022. godine, a da se praćenje vrši na tri merna mesta, dok će za realizaciju celokupnog projekta iz gradskog budžeta biti izdvojeno do 1,5 miliona dinara.

    (3) detaljnije
  • Gradsko veće

    Leskovac daje zemljište državi, kažu plan je da tu turski investitor gradi fabriku

    Građevinsko zemljište u Zelenoj zoni, koje čine tri parcele površine 6,7 hektara, Grad Leskovac će bez naknade ustupiti bez naknade Republici Srbiji, odlučili su gradski većnici. Razlog je to što će, prema rečima načelnika Gradske uprave Grada Leskovca Miloša Cvetanovića, na tim parcelama kasnije turski investitor izgraditi fabriku koja će zaposliti 338 ljudi.

    (2) detaljnije
  • Zamenica gradonačelnika i 3 leskovačka većnika podneli ostavke, Cvetanović pronašao zamene

    Samo 9 meseci od početka mandata, 4 člana Gradskog veća Leskovca podnelo je ostavke na te funkcije, a gradonačelnik Goran Cvetanović je već pronašao njihove zamene za koje se očekuje da na sutrašnjoj Skupštini budu imenovani. Među članovima Veća koji su podneli ostavke nalazi se i zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović, a na njeno mesto će biti postavljena Lidija Dimitrijević, koja je do sada bila odbornica Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu.

    (2) detaljnije
  • Planirani budžet Leskovca manji za 150 miliona od ovogodišnjeg, najveći deo ide za plate u javnom sektoru

    Planirani budžet Leskovca za sledeću godinu, koji je Gradsko veće uputilo odbornicima Skupštine na usvajanje, iznosi 4,55 milijarde dinara, što je za oko 150 miliona manje u odnosu na ovu godinu. Najviše prihoda planirano je od poreza na zarade - oko 1,7 milijardi, za 294 miliona više nego u 2020. godini, a najveći deo rashoda otići će na plate zaposlenih u javnom sektoru i to oko 26,5 % planiranog budžeta.

    (1) detaljnije
  • opstina leskovac

    Za podsticaj zapošljavanja Leskovac izdvaja 25 miliona dinara

    Kroz programe stručne prakse, javnih radova, ali i subvencionisanjem samozapošljavanja, Leskovčani će moći da počnu da rade, a od novca poreskih obveznika je za ove namene izdvojeno 25 miliona dinara, 5 miliona više u odnosu na 2019. godinu. Konkursi će, kažu nadležni, biti raspisani uskoro.

    detaljnije
  • gradsko vece leskovac

    Politička smena i ostavka u Gradskom veću Leskovca

    Bez većničkog mandata u oblasti socijalne zaštite i zdravstva ostala je Ljiljana Dinić iz Jedinstvene Srbije, čije je razrešenje predložio gradonačelnik Goran Cvetanović zbog toga što ta stranka na lokalu nastupa na strani opozicije, te, smatra gradonačelnik, ne može imati člana u vladajućim redovima. Dinićevu će na mestu većnika zameniti Aleksandra Stevanović, a novog većnika Leskovac će dobiti i u oblasti razvoja Gradske uprave jer je dosadašnji, Slobodan Glišić, podneo ostavku. Njega će zameniti Vladimir Petković, master istoričar.

    (13) detaljnije
  • opstina leskovac

    Psovke, vređanja i rasprava na ulazu u leskovačku Skupštinu

    U jutranjem delu skupštinskog zasedanja, na ulazu u zgradu leskovačkog parlamenta, došlo je do svađe između opozicionog odbornika Demokratske stranke Saše Stojanovića i gradskog većnika Božidara Vučkovića, predsednika Pokreta socijalista. Stojanović kaže da mu je Vučković psovao majku jer mu se obratio i govorio o nezakonitostima u radu veća i komisije kojom je predsedavao. Vučković kaže da jeste u afektu opsovao, ali da se izvinio i da nije želeo da ostane nem na uvrede koje je dobio od Stojanovića.

    detaljnije
  • pare

    Za koncertnu dvoranu Leskovac izdvaja 20 miliona, ostatak novca traži od ministarstva

    Da bi krenula u dugonajavljivanu izgradnju koncertne dvorane, odnosno rekonstrukciju dela Doma vojske, i povećala šanse da za to dobije novac na konkursu Ministarstva kulture, gradska vlast u Leskovcu je rešila da izdvoji 20 miliona dinara za prvu fazu ovog projekta.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: