Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradsko veće Niš

 • Banđur Gradsko veće

  Sukob Jerkana i Banđura oko zapošljavanja u Domu zdravlja

  Izveštaj za 2017. i plan rada niškog Doma zdravlja za ovu godinu, izazvao je raspravu između direktora ove zdravstvene ustanove Milorada Jerkana i zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura na sednici Gradskog veća. Naime, dok je Banđur tražio pojašnjenja o planiranim zapošljavanjima u 2018, Jerkan je optužio zamenika gradonačelnika da je više puta tražio od njega “da se zaposle radnici”.

  (42) detaljnije
 • aerodrom

  Grad Niš 3 godine znao, a ćutao o nezakonitostima na aerodromu

  Iako je još 2015. u svom izveštaju Džavna revizorska institucija ukazivala na protivzakonito uvećanja plata zaposlenih na Aerodromu “Konstantin Veliki”, niški Sekretarijat za komunalne delatnosti, kaže šefica Odseka budžetske inspekcije, je tek 3 godine kasnije ovaj protivzakonit čin prijavila inspekciji, a onda Veće smenilo direktora Vladicu Đurđanovića. Rukovodstvo niškog aerodroma tvrdi da je niška vlast znala i odabravala svaki potrošen dinar.

  (24) detaljnije
 • kacar

  Kačar i dalje u Kanadi, u Gradskom veću dobio privremenu zamenu

  Dok sud odlučuje da li će optužnica protiv niškog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, koji se sumnjiči za korupciju, biti potvrđena, u Kabinetu gradonačelnika Niša kažu da je on i dalje van Srbije. Za to vreme, dodaju, njegove većničke poslove obavlja većnica Tijana Đorđević Ilić.

  (49) detaljnije
 • Bane Jovanović

  Jovanović: Pola mandata vlasti u Nišu je prošlo, tražimo izveštaj o radu

  Gradska vlast u Nišu “izgurala” je već pola mandata, a kako kaže niški odbornik Branislav Jovanović “od obećanih reformi i boljeg života ništa”, te zato poziva gradonačelnika Darka Bulatovića da objavi izveštaj o svom dvogodišnjem radu, kao i o radu Gradskog veća, za koje kaže da je postalo "centar zbrinjavanja kadrova bez radnog iskustva".

  (15) detaljnije
 • novac

  Grad iz rezerve daje 28 miliona dinara opštinama Crveni Krst i Pantelej

  Opština Pantelej nema blizu 4 miliona dinara za učešće u evropskom IPA projektu, pa će im Grad dati taj novac iz svoje rezerve, odlučeno je na Gradskom veću. Istom odlukom i Opštini Crveni Krst dato je 24 miliona dinara, za projekte kojim će, kažu, poboljšati turizam, puteve i izletišta.

  (11) detaljnije
 • aerodrom

  Radnicima aerodroma još nije stiglo odobrenje za privremene poslove, a traže se ugovori "za stalno"

  Spornih 35 radnika Aerodroma “Konstantin Veliki” dobiće ugovore “za stalno” ukoliko im to odobri Vlada Srbije. Prvi korak je učinjen, Gradsko veće je dalo odobrenje. Dotle radnici niškog aerodroma još čekaju papir Vlade Srbije o privremenom produženju ugovora koji već 10 dana ne stiže iz Beograda.

  (5) detaljnije
 • bojan krstić

  Bivši većnik Krstić prešao u Jedinstvenu Srbiju

  Nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke i bivši većnik resorno zadužen za obrazovanje Bojan Krstić, kako su saopštili iz Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Nišu, postaće njihov član, a na sutrašnjoj konferenciji će ova stranka predstaviti grupu funkcionera SRS koja je prešla pod njihovo "okrilje".

  (6) detaljnije
 • gradska kuća

  Niška vlast bez komentara o neispravnim autobusima

  I dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović više od nedelju dana ne nalazi vremena da prokomentariše da li će neko da odgovara zbog toga što je "Direkcija za javni" prevoz građane prevozila pokvarenim autobusima, u njegovom Kabinetu, ali i Gradskom veću kažu da će "nadležni organi da reaguju, ukoliko se otkriju nepravilnosti".

  (18) detaljnije
 • Aerodrom Konstantin Veliki Niš

  Gradska vlast poklonila niški aerodrom Državi

  Bez ikakve naknade, Grad Niš odlučio je da ustupi aerodrom Republici Srbiji. Gradsko veće usvojilo je “preporuku” Vlade Srbije da Niš prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore Državi. Iz Grada kažu da je sve u interesu Nišlija i ne misle da je u pitanju novi vid “centralizacije”.

  (135) detaljnije
 • Gorica direktori

  Većnik Vojinović: Razmatra se smena direktora “Gorice”

  Plate direktora JKP “Gorica” protivzakonito povećane za dvadesetak hiljada mesečno nisu dovoljan razlog da rukovodstvo ovog preduzeća bude smenjeno, ali se prema rečima gradskog većnika Igora Vojinovića ovo pitanje ipak razmatra, jer prošle godine nisu overavali obrasce za obračun zarada. Direktor Igor Novaković tvrdi da je “nelogično što se traži njegova smena” i najavljuje da će plate vratiti na staro.

  (16) detaljnije
 • komarci

  Sekretarijat: Dezinsekcija u Nišu kreće na vreme

  Uništavanje insekata i krpelja u Nišu bi, prema najavama Sekretarijata za zaštitu životne sredine, ove godine trebalo da počne na vreme, a ne tek kada komarci već namuče Nišlije. Iz gradskog budžeta će za dezinsekciju ove godine biti izdvojeno 2 miliona dinara.

  detaljnije
 • stadion Čair

  Najavljen završetak rekonstrukcije stadiona “Čair”

  Iako se još ne zna ko će da plati završetak rekonstrukcije tribina na stadionu “Čair”, na Gradskom veću je usvojeno da će Grad ubuduće da “rešava projektnu dokumentaciju”, da bi mogao da konkuriše kod ministarstava i dobije novac, ne bi li se konačno u potpunosti renovirao niški stadion.

  (10) detaljnije
 • bulatovic i kacar

  Kačar ne dolazi na sednice Veća, u Gradskoj kući kažu da dobro radi

  Otkako je izašao iz pritvora početkom januara ove godine, gradski većnik za omladinu i sport Branislav Kačar se nije pojavljivao na sednicama Gradskog veća kojima su prisustvovali novinari "Južnih vesti". U Kabinetu gradonačlnika Niša ne preciziraju razlog njegovog izostanka, ali ističu da “posao u Veću radi revnosno i odgovorno”. U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da protiv Kačara još nije podignuta optužnica.

  (36) detaljnije
 • zgrada

  Naselje Stevan Sinđelić još jedna lokacija za jeftine stanove

  Osim poligona niške kasarne “Knjaz Mihailo”, za koji je na Gradskom veću usvojeno da se odradi Plan detaljne regulacije, jer još nije izvesno da li će tamo smeti da se gradi, predloženo je da se jeftini stanovi za vojsku grade i u naselju Stevan Sinđelić, u blizini Elektronskog fakulteta.

  (6) detaljnije
 • kazandžijsko

  Poslodavci iz centra Niša tražili od Grada 5 miliona, tačka skinuta sa dnevnog reda

  Zbog toga što je Poslovno udruženje “Niška varoš” koju čine privatnici koji imaju lokale u centru Niša, tražilo čak 10 puta više para iz gradskog budžeta od onoga što je bio nekadašnji plan, rasprava o raspodeli para je skinuta sa dnevnog reda na predlog zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i o tome će se raspravljati na narednom zasedanju Gradskog veća.

  (10) detaljnije
 • hala cair

  Još 5 sportskih organizacija među prioritetnim klubovima u Nišu

  Savez za školski sport dobio je svoje mesto među najznačajnijim niškim sportskim udruženjima, a novajlije, odnosno povratnici na ovu listu su i Rukometni klub Železničar, Fudbalski klub Budućnost iz Popovca, Planinarsko alpinističko ekspedicijski klub Niš, te Karate klub Elid. Na sledećem Gradskom veću biće poznato i koliko će para biti izdvojeno za njih.

  (3) detaljnije
 • aerodrom

  Aerodrom kupuje novo vozilo za odleđivanje aviona, stara nebezbedna

  Iako je niški Aerodrom "Konstantin Veliki" nedavno dobio sertifikat za bezbednost, na sednici Gradskog veća rečeno je da je oprema koju ovo preduzeće koristi nebezbedna, te je predloženo da se parama svih Nišlija kupi vozilo za odleđivanje aviona od 32 miliona dinara, jer je od dva koja već poseduju jedno staro, a drugo pokvareno.

  (5) detaljnije
 • Zgrada Rasadnik

  Grad planira da naplaćuje kiriju stanarima iz izgorele “kartonske zgrade”

  Porodice koje su izgubile dom kada je gorela “kartonska zgrada” u Rasadniku u Nišu, već skoro godinu i po dana žive u gradskim stanovima u kojima im je struja duplo skuplja, a uskoro bi mogli uz to da plaćaju i kiriju. Stanari kažu da im je mnogo veći problem što gradska vlast još trajno nije rešila njihovo stambeno pitanje.

  (8) detaljnije
 • Komunalna policija

  Grad Niš bez konkursa angažuje nove-stare komunalne policajce

  Iako je ranije najavljeno da će u Gradskoj upravi biti zaposleno 20 komunalnih policajaca koji se najbolje pokažu na testiranju, na današnjem Gradskom veću je usvojeno da će posao na neodređeno ipak dobiti oni koji već 5 godina rade u Komunalnoj policiji "na određeno". U planu zapošljavanje još 12 službenika u Gradskoj upravi.

  (6) detaljnije
 • Gradsko veće

  Većnik Aleksov ubuduće zadužen za obrazovanje i poljoprivredu

  Iako je prvobitno najavljeno da će umesto Bojana Krstića u Gradskom veću Niša za obrazovanje biti zadužen njegov kolega iz Srpske radikalne stranke Tihomir Perić, na današnjoj sednici je odlučeno da ovaj resor ipak preuzme većnik Svetozar Aleksov, koji će brinuti i o poljoprivredi.

  (13) detaljnije