Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradsko veće Niš

 • gradsko veće

  “Mediana”, “Naissus” i “Nišstan” dobijaju privremene direktore

  Nakon skoro 3 meseca od raspisivanja konkursa za direktore javnih preduzeća u Nišu, ovom procesu nazire se kraj, jer je Gradsko veće usvojilo većinu predloga Komisije za izbor direktora, dok su u javnim preduzećima “Mediana”, “Naissus” i “Nišstan”, i pored toga što takva odluka nema uporište u zakonu, imenovali v.d. direktore.

  (17) detaljnije
 • fotelja

  Gradsko veće i dalje ne zna šta će biti sa direktorima javnih preduzeća

  Iako je direktorima niških javnih preduzeća istekao mandat još 2. oktobra, kako kaže načelnica Službe za poslove Gradskog veća Marina Janković, još se ne zna kada će ovo telo uopšte odlučiti o kandidatima i kada će odluka stići do Skupštine Grada na usvajanje. Do tada, dodaje Jankovićeva, bivši direktori će obavljati funkcije kao i pre isteka njihovog mandata.

  (11) detaljnije
 • veće

  Gradsko veće: Komisija nije dosledno primenila Uredbu Vlade prilikom izbora direktora

  Iako još nema konkretnog rešenja, prema rečima zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, Gradsko veće još nije usvojilo predloge za nove direktore niških preduzeća koje im je prosledila Komisija za izbor direktora. Razlog su, kako kaže, brojne primedbe na rad Komisije, a i utvrđeno je da se prilikom izbora kandidata odstupilo od preporuka Vlade Srbije.

  (21) detaljnije
 • trznica2-JV-arhiva-P-B

  Niška preduzeća bez direktora, ne zna se kada će Gradsko veće predložiti nove

  Iako je Konkursna komisija još pre desetak dana dostavila predloge za nove-stare direktore niških javnih preduzeća, Gradsko veće o tome nije odlučivalo. U međuvremenu su većini aktuelnih direktora istekli mandati, a poverenik niškog odbora Srpske napredne stranke Zvezdan Milovanović kaže da se na narednoj sednici Skupštine očekuje imenovanje novih rukovodilaca.

  (16) detaljnije
 • gorica

  Većnik Vojinović: Štrajk u “Gorici” preuranjen, ali opravdan

  Nakon razgovora sa radnicima Javnog komunalnog preduzeća “Gorica”, koji su štrajkovali na Novom groblju, većnik za komunalne delatnosti niškog Gradskog veća Igor Vojinović, kaže da u ovom trenutku zaposlenima drugi deo avgustovske plate kasni tek nekoliko dana. Ova situacija, kako kaže, trebalo bi da se reši u narednih petnaestak dana.

  (2) detaljnije
 • prazne stolice

  I pored brojnih primedbi, izbor direktora na narednoj sednici niške Skupštine?

  Iako je Komisija za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu predložila kandidate još pre nedelju dana, Gradsko veće još nije odlučivalo o njima. Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kaže da se kasni, jer ima mnogo primedbi na konkurs, ali da se nada da će predlog kandidata biti usvojen do sednice Skupštine Grada, zakazane za 4. oktobar.

  (6) detaljnije
 • biznis

  Grad Niš i Vlada Nemačke doniraju opremu za pokretanje biznisa

  Nezaposlene žene, osuđenici, osobe sa invaliditetom i socijalno ugrožene Nišlije, mogli bi, kaže zamenik direktora Kancelarije za ekonomski razvoj Ivan Petković da dobiju opremu za pokretanje sopstvenog biznisa u iznosu od 2.400 evra. On dodaje, da je za to neophodno da se jave na konkurs "Help"-a, a da će pare za opremu obezbediti Grad Niš i Vlada Nemačke.

  detaljnije
 • Gradska uprava

  Novi konkurs za zamenika načelnika Gradske uprave

  Nakon što je poništen konkurs za zamenika načelnika Gradse uprave Niš, koji je bio raspisan početkom ove godine, predsednik Komisije za izbor načelnika Igor Vučić kaže da će ovih dana biti raspisan novi. Do tada će, dodaje on, taj posao kao vršilac dužnosti obavljati pravnica iz Gradske uprave Katarina Mitrovski.

  (4) detaljnije
 • bulatovic

  Gradsko veće: Niš danas najbolje funkcioniše u poslednjih 20 godina

  Za 25% manji rashodi, za 15% veći prihodi, mnogo projekata u planu poput Naučno-tehnološkog parka, nekoliko stranih investicija, preseljenje pruge iz centra Niša, ali i uređenje Tvrđavskog mosta predstavilo je Gradsko veće u godišnjem finansijskom izveštaju. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da Niš ima najbolje finansijske rezultate u poslednjih 20 godina.

  (27) detaljnije
 • darko bulatovic

  Bulatović: Ne znam ništa o smeni, fokusiran sam na rad

  Iako se u poslednje vreme spekuliše o tome da bi gradonačelnik Niša Darko Bulatović mogao da dobije naslednika u gradonačelničkoj fotelji, aktuelni prvi čovek Niša kaže da “nije upoznat sa tim” i da se ne obazire na takve stvari, već da je “fokusiran na rad”.

  (16) detaljnije
 • vučić

  Vučić narednog meseca u prvoj predsedničkoj poseti Nišu

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da bi novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da poseti Niš početkom narednog meseca. Međutim, tačan datum posete, kako je rekao Bulatović, se još ne zna.

  (16) detaljnije
 • pare

  Umesto za sređivanje ulice, pare idu u niške “zone za investitore”

  Pare za sređivanje vodovodne i kanazlizacione mreže i prilaznih puteva u Ulici Ivana Milutinovića kod Stočnog trga u Nišu, biće preusmerene za izgradnju infrastrukture u industrijskim zonama na Loznom kalemu, ali i u bivšem Vinogradarskom institutu. Većnik Miloš Milošević kaže da se radi o 35 miliona dinara.

  (5) detaljnije
 • ranđelović

  Bivši gradski većnik Niša na čelu Rotarija Srbije i Crne Gore

  Na tradicionalnoj godišnjoj promeni rukovodstva Rotari klubova i distrikta, bivši gradski većnik Niša Branislav Ranđelović biće imenovan za guvernera distrikta koji pokriva Srbiju i Crnu Goru. Inače, Nišlija je guverner Rotarija posle 6 godina.

  (2) detaljnije
 • milan ranđelović

  Niški KLER i zvanično dobio načelnika

  Donedavni v. d. načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLER) Milan Ranđelović, sada je i zvanično preuzeo funkciju načelnika, navodi se u rešenju Skupštine Grada Niša.

  (7) detaljnije
 • rupa

  Policija ćuti o seči lampiona zbog proslave Dana policije

  Iako gradski većnik i koordinator “raščićavanja” Trga kralja Milana u Nišu Igor Vojinović tvrdi da su ulične svetiljke, bandere, žardinjere, pa čak i tek postavljeni semafor na autobuskoj, uklonjeni zbog proslave Dana policije po nalogu Policijske uprave Niš, iz te institucije nisu ni želeli da govore o tome.

  (19) detaljnije
 • gorica

  JKP “Gorica” dobija novog direktora

  Najverovatnije već na prvoj narednoj sednici niške Skupštine niško Javno komunalno preduzeće “Gorica” dobiće novog direktora, jer je, kako kažu u Gradskoj kući, aktuelnom v.d. direktoru Nenadu Mišiću istekao jednogodišnji mandat.

  (2) detaljnije
 • 490x370-toplana-upravna-zgrada

  Niška Toplana dobija novog direktora

  Toplana bi trebalo da dobije i četvrtog direktora u poslednjih 5 godina. U Gradskoj kući kažu da je aktuelnom v.d. direktoru Zoranu Stojanoviću istekao mandat i da će Odbor za imenovanja Skupštini Grada predložiti novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća.

  (3) detaljnije
 • rupa

  Zbog proslave Dana policije, po nalogu MUP-a posečeni lampioni u centru Niša

  Skoro svi lampioni na Trgu kralja Milana u Nišu, bilbordi, pa čak i tek postavljeni semafor koji pokazuje vreme dolaska autobusa, posečeni su, a rupe zabetonirane. U Gradskom zelenilu i Gradskom veću kažu da je to učinjeno po nalogu MUP-a, koje će u Nišu organizovati proslavu Dana policije. Međutim, kada će svetiljke biti vraćene i koliko će sve to koštati građane, novinari još nisu dobili odgovor.

  (43) detaljnije
 • Gradsko veće

  Još 3 nova sekretarijata u Gradskoj upravi

  Sekretarijati za lokalnu poresku administraciju, ozakonjenje i investicije formiraće se iz već postojećih, tvrdi načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić, pa neće biti zaposleni novi ljudi i neće se trošiti više para iz budžeta. Janić kaže da je cilj razdvajanja povećanje efikasnosti.

  (9) detaljnije
 • budžet

  Realizacija budžeta Niša za 2016. godinu opet loša

  Već tradicionalno, od 2012. godine naovamo, razlika između planiranog trošenja para građana u budžetu Niša i stvarno utrošenog je velika. Tako je i u 2016. ostvareno jedva 60 % od planiranog. Najviše para je prikupljeno od poreza, a najredovnije se to trošilo na plate "opštinara".

  (5) detaljnije