Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradsko veće Niš

 • bulatovic

  Gradsko veće: Niš danas najbolje funkcioniše u poslednjih 20 godina

  Za 25% manji rashodi, za 15% veći prihodi, mnogo projekata u planu poput Naučno-tehnološkog parka, nekoliko stranih investicija, preseljenje pruge iz centra Niša, ali i uređenje Tvrđavskog mosta predstavilo je Gradsko veće u godišnjem finansijskom izveštaju. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da Niš ima najbolje finansijske rezultate u poslednjih 20 godina.

  (18) detaljnije
 • darko bulatovic

  Bulatović: Ne znam ništa o smeni, fokusiran sam na rad

  Iako se u poslednje vreme spekuliše o tome da bi gradonačelnik Niša Darko Bulatović mogao da dobije naslednika u gradonačelničkoj fotelji, aktuelni prvi čovek Niša kaže da “nije upoznat sa tim” i da se ne obazire na takve stvari, već da je “fokusiran na rad”.

  (13) detaljnije
 • vučić

  Vučić narednog meseca u prvoj predsedničkoj poseti Nišu

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da bi novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da poseti Niš početkom narednog meseca. Međutim, tačan datum posete, kako je rekao Bulatović, se još ne zna.

  (10) detaljnije
 • pare

  Umesto za sređivanje ulice, pare idu u niške “zone za investitore”

  Pare za sređivanje vodovodne i kanazlizacione mreže i prilaznih puteva u Ulici Ivana Milutinovića kod Stočnog trga u Nišu, biće preusmerene za izgradnju infrastrukture u industrijskim zonama na Loznom kalemu, ali i u bivšem Vinogradarskom institutu. Većnik Miloš Milošević kaže da se radi o 35 miliona dinara.

  (5) detaljnije
 • ranđelović

  Bivši gradski većnik Niša na čelu Rotarija Srbije i Crne Gore

  Na tradicionalnoj godišnjoj promeni rukovodstva Rotari klubova i distrikta, bivši gradski većnik Niša Branislav Ranđelović biće imenovan za guvernera distrikta koji pokriva Srbiju i Crnu Goru. Inače, Nišlija je guverner Rotarija posle 6 godina.

  (2) detaljnije
 • milan ranđelović

  Niški KLER i zvanično dobio načelnika

  Donedavni v. d. načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLER) Milan Ranđelović, sada je i zvanično preuzeo funkciju načelnika, navodi se u rešenju Skupštine Grada Niša.

  (7) detaljnije
 • rupa

  Policija ćuti o seči lampiona zbog proslave Dana policije

  Iako gradski većnik i koordinator “raščićavanja” Trga kralja Milana u Nišu Igor Vojinović tvrdi da su ulične svetiljke, bandere, žardinjere, pa čak i tek postavljeni semafor na autobuskoj, uklonjeni zbog proslave Dana policije po nalogu Policijske uprave Niš, iz te institucije nisu ni želeli da govore o tome.

  (19) detaljnije
 • gorica

  JKP “Gorica” dobija novog direktora

  Najverovatnije već na prvoj narednoj sednici niške Skupštine niško Javno komunalno preduzeće “Gorica” dobiće novog direktora, jer je, kako kažu u Gradskoj kući, aktuelnom v.d. direktoru Nenadu Mišiću istekao jednogodišnji mandat.

  (2) detaljnije
 • 490x370-toplana-upravna-zgrada

  Niška Toplana dobija novog direktora

  Toplana bi trebalo da dobije i četvrtog direktora u poslednjih 5 godina. U Gradskoj kući kažu da je aktuelnom v.d. direktoru Zoranu Stojanoviću istekao mandat i da će Odbor za imenovanja Skupštini Grada predložiti novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća.

  (3) detaljnije
 • rupa

  Zbog proslave Dana policije, po nalogu MUP-a posečeni lampioni u centru Niša

  Skoro svi lampioni na Trgu kralja Milana u Nišu, bilbordi, pa čak i tek postavljeni semafor koji pokazuje vreme dolaska autobusa, posečeni su, a rupe zabetonirane. U Gradskom zelenilu i Gradskom veću kažu da je to učinjeno po nalogu MUP-a, koje će u Nišu organizovati proslavu Dana policije. Međutim, kada će svetiljke biti vraćene i koliko će sve to koštati građane, novinari još nisu dobili odgovor.

  (43) detaljnije
 • Gradsko veće

  Još 3 nova sekretarijata u Gradskoj upravi

  Sekretarijati za lokalnu poresku administraciju, ozakonjenje i investicije formiraće se iz već postojećih, tvrdi načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić, pa neće biti zaposleni novi ljudi i neće se trošiti više para iz budžeta. Janić kaže da je cilj razdvajanja povećanje efikasnosti.

  (9) detaljnije
 • budžet

  Realizacija budžeta Niša za 2016. godinu opet loša

  Već tradicionalno, od 2012. godine naovamo, razlika između planiranog trošenja para građana u budžetu Niša i stvarno utrošenog je velika. Tako je i u 2016. ostvareno jedva 60 % od planiranog. Najviše para je prikupljeno od poreza, a najredovnije se to trošilo na plate "opštinara".

  (5) detaljnije
 • načelnik Janić

  Janić izabran za načelnika Gradske uprave Niš

  Od 2 kandidata za načelnika Gradske uprave Niš koji su ispunjavali uslove za tu funkciju, izabran je dosadašnji v. d. načelnik Ljubiša Janić. On se, kaže pomoćnik gradonačelnika i član Komisije za izbor načelnika Igor Vučić, pokazao bolje na razgovoru sa Komisijom od protivkandidata Milana Paunkovića.

  (11) detaljnije
 • žica

  Nakon reakcije Južnih vesti, uklonjene šipke i šrafovi koji su virili iz zemlje širom Niša

  Metalne šipke, žice, šrafovi na mestu gde su nekada bile ulične svetiljke i bilbordi virili su iz pešačkih staza, pa čak i dečjih igrališta širom Niša, zbog čega su građani strepeli da bi neko mogao ozbiljno da se povredi. Ipak, nakon reakcije Južnih vesti , Direkcija za izgradnju grada ih je uklonila.

  (1) detaljnije
 • UPSS

  Stanari nezadovoljni izmenama Odluke o grejanju, traže javnu raspravu

  Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) koji se godinama bori za bolje daljinsko grejanje u Nišu, nije zadovoljan predloženim izmenama Odluke o načinu snabdevanja toplotnom energijom. Osim što, kako navode, nije u skladu sa nekoliko zakona, u njenom donošenju nisu učestvovali građani Niša.

  (7) detaljnije
 • Objedinjena naplata

  Troškovi prinudne naplate dugova za komunalije ubuduće manji

  Gradsko veće Niša naložilo je javnim preduzećima da ubuduće u postupcima izvršenja ne angažuju advokate, čije troškove na kraju plaćaju građani kojima se prinudno naplaćuju komunalne usluge. Ovo će, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović, smanjiti trošak za 6.000 dinara. 

  (12) detaljnije
 • Narodno pozorište

  Ubuduće centralizovana javna nabavka za niške ustanove

  Kancelarijski materijal, hemijska i sredstva za higijenu, energenti i usluge koje koriste gradske ustanove u Nišu, odsada će se kupovati preko jedinstvene javne nabavke koju sprovodi Gradska uprava. Direkotri ustanova se nadaju da će im ova odluka Gradskog veća olakšati posao, a u Gradskoj upravi tvrde da će se tako uštedeti novac.

  (1) detaljnije
 • Čišćenje grada

  Manje para za održavanje grobalja i čišćenje grada

  Ove godine iz gradske kase će na održavanje grobalja otići duplo manje novca nego u 2016, dok je za čišćenje grada planirano 14 % manje. Za održavanje zelenila po programu koje je usvojilo Gradsko veće je čak 40 % manje para, ali će, kako objašnjavaju iz Sekretarijata za komunalne delatnosti, ovo biti dodatno finansirano iz budžeta za zaštitu životne sredine. 

  (3) detaljnije
 • semafor

  Pare od saobraćajnih kazni biće uložene u bezbednost školskih zona

  Iako će Savet za bezbednost saobraćaja ulagati u moderne semafore, kamere za prepoznavanje tablica, ali i kacige i druge biciklističke opreme, gradski većnik Igor Vojinović kaže da će ove godine akcenat biti na bezbednost školskih zona.

  (2) detaljnije
 • gradsko veće

  Tajne sednice Gradskog veća

  Već 3 sednice niškog Veća održane su od početka 2017, ali ni na jednoj nije bilo novinara niti je javnost bila upoznata sa njima, jer su prošle bez ikakvog obaveštenja i poziva. Međutim, zamenik gradonačelnika Miloš Banđur kaže da se radi "o par situacija, gde je trebalo hitno da se reaguje, pa su sednice održane telefonski”.

  (7) detaljnije