Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradsko veće Niš

 • branislav kacar

  Kačarevo suđenje odloženo jer mu je advokat na odmoru

  Zbog toga što mu je advokat Danilo Nikolić na godišnjem odmoru, odloženo je suđenje niškom većniku za omladinu i sport Branislavu Kačaru koji se sumniči za korupciju.

  (53) detaljnije
 • ivana milutonovica

  Umesto Ulice Ivana Milutinovića, grade se crkve i projekat za stadion “Čair”

  Ni ove godine završetak izgradnje saobraćajnice u Ulici Ivana Milutinovića neće doći na red, jer je, kako kaže sekretar Sekretarijata za investicije Niša Vanča Dimitrov, odlučeno da te pare budu preraspoređene za nedovršene crkve, plan za natkrivanje stadiona “Čair” i nedovršene IPA projekte.

  (14) detaljnije
 • bulatovic i milosevic

  U niškom Veću još nema zamene za Miloša Miloševića

  Prošlo je mesec i po dana otkako je gradski većnik zadužen za planiranje, izgradnju, urbanizam i energetiku Miloš Milošević podneo ostavku na tu funkciju, ali i dalje gradonačelnik Niša Darko Bulatović ne nalazi zamenu za njega. Za to vreme, Milošević u toku radnog vremena Gradske toplane, gde je zaposlen za stalno, obavlja većničke dužnosti.

  (24) detaljnije
 • Opština Niška Banja

  Grad Niš plaća sudske dugove Opštini Niška Banja

  Iz tekuće budžetske rezerve Grada Niša, Opštini Niška Banja prebačeno je 2,7 miliona dinara, odlučilo je Gradsko veće, kako bi se platio dug čoveku kojem su prilikom poplave Rautovskog potoka uništeni plastenici 2015. godine, a on je tužio Opštinu i dobio odštetu na sudu.

  (12) detaljnije
 • direkcija

  Na tajnoj sednici Veća mesto portparola Direkcije za prevoz postalo rukovodeće

  Organizovanje konferencija za novinare, davanje izjava medijima, ali i takozvane "direktorske poslove", ubuduće će u Direkciji za prevoz Niša obavljati portparol Nenad Stanković koji, iako nedavno smenjen sa mesta zamenika direktora, nije ostao bez rukovodeće funkcije. Ovo mu je omogućio direktor Saša Petronijević koji je doneo novu sistematizaciju, kao i Gradsko veće koje je to “aminovalo” na tajnoj sednici.

  (17) detaljnije
 • park

  Kampovi i šatori ubuduće i u Parku Svetog Save

  Osim u parku “Čair” i niškoj Tvrđavi, kako je predložilo Gradsko veće Niša, kampovi i šatori bi ubuduće mogli da se postavljaju i u Parku Svetog Save, a ova odluka se pre svega odnosi na postavljanje ovih konstrukcija kada se održava neka javna manifestacija.

  (2) detaljnije
 • Mirko Zečević većnik

  Novi većnik preuzeo resore obrazovanja i poljoprivrede u Nišu

  Predsednik Gradske organizacije penzionera Mirko Zečević seo je u fotelju niškog Veća, te je danas kao član dizao ruku izjašnjavajući se o tačkama koje su bile na dnevnom redu. S obzirom na to da je u Gradskoj kući nasledio Svetozara Aleksova, njemu su pripali resori obrazovanja i poljoprivrede.

  (20) detaljnije
 • Miloš Milošević

  Još se ne zna ko će zameniti Miloševića u Gradskom veću Niša

  Bivši gradski većnik Miloš Milošević na poslednjoj sednici niške Skupštine dao je ostavku na ovu funkciju, a u Kabinetu gradonačelnika kažu, da se još ne zna ko će se ubuduće baviti njegovim resorom - planiranjem, izgradnjom, urbanizmom i energetikom.

  (23) detaljnije
 • Banđur Gradsko veće

  Sukob Jerkana i Banđura oko zapošljavanja u Domu zdravlja

  Izveštaj za 2017. i plan rada niškog Doma zdravlja za ovu godinu, izazvao je raspravu između direktora ove zdravstvene ustanove Milorada Jerkana i zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura na sednici Gradskog veća. Naime, dok je Banđur tražio pojašnjenja o planiranim zapošljavanjima u 2018, Jerkan je optužio zamenika gradonačelnika da je više puta tražio od njega “da se zaposle radnici”.

  (42) detaljnije
 • aerodrom

  Grad Niš 3 godine znao, a ćutao o nezakonitostima na aerodromu

  Iako je još 2015. u svom izveštaju Džavna revizorska institucija ukazivala na protivzakonito uvećanja plata zaposlenih na Aerodromu “Konstantin Veliki”, niški Sekretarijat za komunalne delatnosti, kaže šefica Odseka budžetske inspekcije, je tek 3 godine kasnije ovaj protivzakonit čin prijavila inspekciji, a onda Veće smenilo direktora Vladicu Đurđanovića. Rukovodstvo niškog aerodroma tvrdi da je niška vlast znala i odabravala svaki potrošen dinar.

  (24) detaljnije
 • kacar

  Kačar i dalje u Kanadi, u Gradskom veću dobio privremenu zamenu

  Dok sud odlučuje da li će optužnica protiv niškog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, koji se sumnjiči za korupciju, biti potvrđena, u Kabinetu gradonačelnika Niša kažu da je on i dalje van Srbije. Za to vreme, dodaju, njegove većničke poslove obavlja većnica Tijana Đorđević Ilić.

  (49) detaljnije
 • Bane Jovanović

  Jovanović: Pola mandata vlasti u Nišu je prošlo, tražimo izveštaj o radu

  Gradska vlast u Nišu “izgurala” je već pola mandata, a kako kaže niški odbornik Branislav Jovanović “od obećanih reformi i boljeg života ništa”, te zato poziva gradonačelnika Darka Bulatovića da objavi izveštaj o svom dvogodišnjem radu, kao i o radu Gradskog veća, za koje kaže da je postalo "centar zbrinjavanja kadrova bez radnog iskustva".

  (15) detaljnije
 • novac

  Grad iz rezerve daje 28 miliona dinara opštinama Crveni Krst i Pantelej

  Opština Pantelej nema blizu 4 miliona dinara za učešće u evropskom IPA projektu, pa će im Grad dati taj novac iz svoje rezerve, odlučeno je na Gradskom veću. Istom odlukom i Opštini Crveni Krst dato je 24 miliona dinara, za projekte kojim će, kažu, poboljšati turizam, puteve i izletišta.

  (11) detaljnije
 • aerodrom

  Radnicima aerodroma još nije stiglo odobrenje za privremene poslove, a traže se ugovori "za stalno"

  Spornih 35 radnika Aerodroma “Konstantin Veliki” dobiće ugovore “za stalno” ukoliko im to odobri Vlada Srbije. Prvi korak je učinjen, Gradsko veće je dalo odobrenje. Dotle radnici niškog aerodroma još čekaju papir Vlade Srbije o privremenom produženju ugovora koji već 10 dana ne stiže iz Beograda.

  (5) detaljnije
 • bojan krstić

  Bivši većnik Krstić prešao u Jedinstvenu Srbiju

  Nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke i bivši većnik resorno zadužen za obrazovanje Bojan Krstić, kako su saopštili iz Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Nišu, postaće njihov član, a na sutrašnjoj konferenciji će ova stranka predstaviti grupu funkcionera SRS koja je prešla pod njihovo "okrilje".

  (6) detaljnije
 • gradska kuća

  Niška vlast bez komentara o neispravnim autobusima

  I dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović više od nedelju dana ne nalazi vremena da prokomentariše da li će neko da odgovara zbog toga što je "Direkcija za javni" prevoz građane prevozila pokvarenim autobusima, u njegovom Kabinetu, ali i Gradskom veću kažu da će "nadležni organi da reaguju, ukoliko se otkriju nepravilnosti".

  (18) detaljnije
 • Aerodrom Konstantin Veliki Niš

  Gradska vlast poklonila niški aerodrom Državi

  Bez ikakve naknade, Grad Niš odlučio je da ustupi aerodrom Republici Srbiji. Gradsko veće usvojilo je “preporuku” Vlade Srbije da Niš prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore Državi. Iz Grada kažu da je sve u interesu Nišlija i ne misle da je u pitanju novi vid “centralizacije”.

  (135) detaljnije
 • Gorica direktori

  Većnik Vojinović: Razmatra se smena direktora “Gorice”

  Plate direktora JKP “Gorica” protivzakonito povećane za dvadesetak hiljada mesečno nisu dovoljan razlog da rukovodstvo ovog preduzeća bude smenjeno, ali se prema rečima gradskog većnika Igora Vojinovića ovo pitanje ipak razmatra, jer prošle godine nisu overavali obrasce za obračun zarada. Direktor Igor Novaković tvrdi da je “nelogično što se traži njegova smena” i najavljuje da će plate vratiti na staro.

  (16) detaljnije
 • komarci

  Sekretarijat: Dezinsekcija u Nišu kreće na vreme

  Uništavanje insekata i krpelja u Nišu bi, prema najavama Sekretarijata za zaštitu životne sredine, ove godine trebalo da počne na vreme, a ne tek kada komarci već namuče Nišlije. Iz gradskog budžeta će za dezinsekciju ove godine biti izdvojeno 2 miliona dinara.

  detaljnije
 • stadion Čair

  Najavljen završetak rekonstrukcije stadiona “Čair”

  Iako se još ne zna ko će da plati završetak rekonstrukcije tribina na stadionu “Čair”, na Gradskom veću je usvojeno da će Grad ubuduće da “rešava projektnu dokumentaciju”, da bi mogao da konkuriše kod ministarstava i dobije novac, ne bi li se konačno u potpunosti renovirao niški stadion.

  (10) detaljnije