Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradsko veće Vranja

 • Zgrada Načelstva Vranje

  Budžet Grada Vranja za 2020. godinu 2,7 milijardi dinara

  Gradsko veće Vranja usvojilo je nacrt budžeta za 2020. godinu i on će iznositi 2,7 milijardii dinara, što je za 400 miliona manje u odnosu na 2019. godinu. Prema rečima Bojana Kostića, gradskog većnika za finansije, osnovna svrha budžeta za narednu godinu je završetak investicionog ciklusa i kapitalni izdaci. Takođe, Gradsko veće je odlučilo i da se građani i socio-humanitarna udruženja oslobode plaćanja lokalnih administrativnih taksi, a to se, pre svega, odnosi na dokumente koje izdaje Matična služba.

  (1) detaljnije
 • Skupstina Vranje foto i.m.

  Promene u Gradskom veću Vranja

  Bez ozbiljnije odborničke rasprave na današnjoj Skupštini grada, na predlog gradonačelnika Slobodana Milenkovića, izabrana su 4 nova većnika, jer su dosadašnji većnici Ivan Stanković (SNS), Čedomir Marković (JS), Marina Đorđević (PUPS) i Aleksandar Janjić (SNS) podneli ostavke. Za nove većnike postavljeni dva naprednjaka, jedan socijalista i jedna nestranačka ličnost.

  detaljnije
 • mediji foto aleksandar kostic

  Na medijskom konkursu u Vranju najviše novca televizijama

  I pored sumnje pojedinih lokalnih medija i NUNS-a da se radi o politički dirigovanoj raspodeli novca u kojoj su televizije povlašćene, Grad Vranje će ipak raspisati 2 javna poziva prema kojima će, od ukupno 17 miliona, čak 13,5 miliona pripasti TV stanicama, a svim ostalim medijima 3,5 miliona dinara. Televizije će i u konkursu za "ostale medije" moći da konkurišu sa projektima za svoje portale.

  detaljnije
 • Vranje medijski konkurs foto aleksandar kostic

  Televizije povlašćene u 2 medijska konkursa u Vranju

  Pravdajući "ideju" da televizije imaju znatno veće troškove od bilo kojih drugih medija, portparol vranjskog Veća Zorica Jović najavila je da će Vranje u 2 konkursa izdvojiti 17 miliona iz budžeta za sufinansiranje medijskih projekata, od čega čak 13,5 miliona za televizije i 3,5 miliona za "ostale medije". Sekretar NUNS-a Svetozar Raković smatra da se iza toga krije politički dirigovana raspodela javnog novca.

  detaljnije
 • Gradsko veće foto gradska uprava vranje

  Gradska vlast: Sledeće godine Vranjanci vraćaju dugove, biće para i za investicije

  Najviše novca, prema nacrtu koji je usvojilo Gradsko veće, biće izdvojeno za investicije, infrastrukturu i komunalni program, a ukupan budžet Vranja za 2018. godinu, koji će se uskoro naći pred odbornicima, iznosiće 2,8 milijardi dinara.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjski Omladinski savez se odrekao gradskih para

  Omladinski savez Vranja odrekao se u humanitarne svrhe 120.000 dinara koje su dobili za projekat na gradskom konkursu iz oblasti društvenog i humanitarnog rada, smatrajući da ovaj, kako kažu, simboličan iznos, licemerstvo i da su novac dobile organizacije koje postoje tek par meseci ili godinu dana.

  detaljnije
 • Gradska uprava Vranje foto I.M.

  Grad otvorio namenski račun za lečenje bolesne dece iz Vranja

  Kako neophodna pomoć ne bi zavisila od trenutnog stanja u budžetu, Gradska uprava Vranje otvorila je namenski račun za uplatu novca za lečenje dece i mladih koji su oboleli od malignih i drugih teških bolesti. Iz budžeta će na račun biti uplaćeno pola miliona dinara.

  detaljnije
 • VRANJE; FOTO: i.m.

  Ukinute povlastice vranjskim funkcionerima

  Pored stroge kontrole korišćenja službenih vozila, vranjski većnici i pomoćnici gradonačelnika, ali i rukovodioci javnih preduzeća ubuduće će sami plaćati račune za mobilne telefone, kafu i sokove u opštinskom restoranu. Opozicija smatra da se radi samo o "kozmetičkim promenama".

  detaljnije
 • Vranje-otvara-racun-za-bolesnu-decu-foto-vranje.org.rs.jpg

  Vranje otvara račun za pomoć bolesnoj deci

  Kako bi se brže pomoglo deci i omladini oboleloj od maligniteta i teških bolesti, a zbog čestog nedostatka novca u budžetu, Gradsko veće odlučilo je da uskoro otvori namenski račun kojim bi problem trebalo da bude dugoročno rešen.

  detaljnije
 • vranje

  Vranje: Rebalans budžeta, kredit i novi direktori

  Bez mnogo rasprava odbornici Skupštine Grada Vranja izglasali su uvećanje budžeta za oko 3 miliona dinara, zadužili Grad sa 223 miliona i imenovali nove direktore pojedinih preduzeća i ustanova.

  detaljnije
 • krecenje-grafita-na-haremluku-foto-i.m..jpg

  Prekrečeni grafiti na ogradi Haremluka

  Brojni grafiti na ogradi Haremluka koji je deo Pašinog konaka, istorijske zgrade podignute 1765. godine u Vranju, prekrečeni su nakon pisanja "Južnih vesti".

  detaljnije
 • GRAFITI-NA-HAREMLUKU-FOTO-I.M..jpg

  Vranjski Haremluk urušen i išaran grafitima

  Umesto da se Grad brine o Haremluku, jednom od najlepših istorijskih objekata iz 1765. godine u samom centru Vranja koji je svojevrsna turistička atrakcija, objekat je prepušten propadanju, a ogradni zid je išaran brojnim grafitima.

  detaljnije
 • mediji-ilustracija-foto-A.K.-Juzne-vesti.jpg

  Gradsko veće u Vranju podržalo sporne medijske projekte

  Nakon odluke Gradskog veća Vranja da preinači predlog stručne komisije i prihvati sporne medijske projekte na konkursu u tom gradu, protestovala je Koalicija novinarskih i medijskih udruženja Srbije.

  detaljnije
 • orkestar-Nenada-Mladenovica.jpg

  Trubači iz Vranja na Festivalu u Bugarskoj

  Orkestar Nenada Mladenovića, jedan od najpoznatijih trubačkih orkestara sa juga Srbije, nastupiće na prestižnom Festivalu “Diko Ilijev“ u Montani od 27. do 29. maja, gde će predstavljati Srbiju među orkestrima slovenskih zemalja.

  detaljnije
 • vranje-3.jpg

  Meštani traže povratak lekara i normalan rad ambulanti

  Preko 2.500 meštana 7 vranjskih sela protestovalo je jer seoska ambulanta u Rataju, umesto 5, od pre mesec dana radi samo 2 dana nedeljno nakon što je istekao ugovor lekaru čiji povratak meštani takođe traže.

  (1) detaljnije
 • 2

  Vranjski većnici glasali za rebalans

  Članovi Gradskog veća usvojili su nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu Vranja za ovu godinu, odnosno o usaglašavanju u visini od 10 miliona dinara, pre svega, na osnovu manjih tekućih rashoda i raspisanih konkursa.

  detaljnije
 • gimnazija-bora-stankovic-vranje-juzne-vesti.jpg

  Novac iz budžeta prvacima i učenicima srednjih škola

  Na račune 13 osnovnih škola na teritoriji Vranja iz gradskog budžeta uplaćeno 3.680.000 dinara. Po 5.000 dinara dobiće 736 đaka prvaka, a novina je da jednokratnu pomoć ove godine dobijaju i srednjoškolci.

  detaljnije
 • 10391381-599151530224559-4719412560256637728-n.jpg

  Vranjskim prvacima po 5.000 dinara iz budžeta

  Za 759 vranjskih prvaka iz lokalnog budžeta će, po tradiciji, biti izdvojeno po 5.000 dinara, a odlukom Gradskog veća ista suma biće dodeljena i učenicima 1. razreda srednjih škola kojih takođe ima 759 na teritoriji grada.

  detaljnije
 • 490x370-IMG-20120904-180545

  Maratonska sednica Gradskog veća Vranja

  136. sednica Gradskog veća trajala je čak 12 sati, a razlog je, kako kažu većnici, broj razmatranih tačaka i njihova važnost. Naime, oni su doneli odluke po čak 45 tačaka.

  detaljnije
 • 1.jpg

  Vranjski većnik tema šale na društvenim mrežama

  Gradski većnik za socijalna pitanja Branimir Stojančić (SPS) našao se na meti šaljivdžija koji su se na duhovit način "pozabavili“ spekulacijama na temu da je on zadužen za odlučivanje koji će kandidati dobiti mogućnost da odrade stručnu praksu.

  detaljnije