Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradsko veće Vranja

 • Zgrada Načelstva Vranje

  Većnici usvojili drugi rebalans budžeta Grada Vranja, prihodi veći za 192 miliona dinara

  Zbog procene da će imati za oko 192 miliona dinara veće prihode od planiranih, gradski većnici u Vranju usvojili su od početka godine drugu odluku o rebalansu budžeta, projektovanog na 3,3 milijarde dinara. Nadležni, između ostalog, očekuju veće prihode od poreza na zarade.

  detaljnije
 • Zgrada Opštine - Vranje

  Nakon rebalansa budžet Vranja manji za 269 miliona dinara

  Zbog toga što 670 miliona dinara, koliko je bilo namenjeno za vraćanje kredita, neće biti potrošeno ove godine, a sa druge strane postoji povećanje od 400 miliona dinara, od čega su 220 miliona transferi iz države, a ostatak prihodi od poreza na zarade, ovogodišnji budžet Vranja umanjuje se za 269 miliona dinara. Inicijalni budžet Grada iznosio je 3,3 milijarde dinara.

  detaljnije
 • Naselje Čerenac Vranje

  Tridesetak porodica iz naselja “Čerenac” u Vranju možda dobije struju nakon 19 godina

  Gradski većnici u Vranju, na poslednjoj sednici usvojili su predlog da vlasnik zemljišta u naselju "Čerenac" postane Grad Vranje. Zemljište će iz državne u gradsku svojinu, prema predlogu, uknjižiti bez naknade i neposrednom pogodbom. To znači da će i 3 zgrade, u kojima živi tridesetak porodica, moći da se legalizuju, a onda i nakon 19 godina dobiju struju.

  (2) detaljnije
 • Jumko - Vranje

  Grad Vranje oprašta "Jumku" dug od milijardu dinara, u zamenu za trajni ulog u kompaniji

  Po preporuci Vlade Srbije da se izvrši konvertovanje duga u trajni kapital, Grad Vranje je kompaniji “Jumko” oprostio dug od 1,05 milijardi dinara koji je preduzeće imalo prema lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima. To praktično znači da će Grad na osnovu potraživanja imati određene akcije u “Jumku”, koji je jedno od 17 strateških preduzeća koja je do pre 4 godine država štitila od naplate, a onda se u nekim, kako bi opstala, počelo sa unapred pripremljenim planom reorganizacije.

  (2) detaljnije
 • Gradska uprava Vranje

  Većnici usvojili dokument za unapređenje položaja izbeglica u Vranju

  Gradski većnici usvojili su na poslednjoj sednici strateški dokument koji se odnosi na poboljšanje životnog standarda izbeglica i raseljenih osoba u Vranju. Gradska poverenica za migrante, izbeglice i raseljena lica Zorica Perić kaže da je Grad u saradnji sa Komesarijatom i prethodnih godina toj ciljnoj grupi pomagao u osamostaljivanju, a ove je u planu regionalni projekat koji se odnosi na otkup seoskih domaćinstava i kupovinu građevinskog materijala.

  (1) detaljnije
 • Dodela indeksa foto Južne vesti Vanja Keser

  Grad nagrađuje 65 najboljih studenata iz Vranja

  Najbolji studenti iz Vranja, njih 65, biće nagrađeni sa po 20.000 dinara iz gradskog budžeta. Na konkurs Grada za studente osnovnih akademskih, strukovnih i master studija prijavilo se 70 studenta, ali petoro nisu zadovoljili uslove konkursa.

  detaljnije
 • Zgrada Opštine - Vranje

  Budžet Vranja za 2021. godinu 2,5 milijardi dinara, opet najavljeni isti projekti kao kapitalni

  Gradsko veće Vranja usvojilo je nacrt budžeta za sledeću godinu, prema kome će on iznositi oko 2,5 milijardi dinara, što je za 200 miliona manje u odnosu na 2020. godinu. Objašnjavajući pojedine stavke, većnik za finansije Bojan Kostić je najavio većinu projekata koji su bili najavljeni i kao kapitalne investicije za 2020. godinu - završetak ulice Bore Stankovića, Gradskog parka, izgradnju obilaznice i vrtića u naselju Raška.

  detaljnije
 • Zgrada Opštine - Vranje

  Gradsko veće Vranja će ubuduće imati 11 članova

  Novo Gradsko veće u Vranju imaće jedanaest članova, što je za dva manje u nego u prošlom sazivu Skupštine, a u njemu sedeti i gradonačelnik Slobodan Milenković i njegova zamenica Zorica Jović koja je u prethodnom mandatu bila gradska većnica. Kao zasebni resor ubuduće neće postojati ekologija i zaštita životne sredine, a resor za ugostiteljstvo, koji je ranije bio uz turizam, sada se priključuje privredi, ekonomiji i preduzetništvu. U odnosu na prošli mandat promenila su se tri većnika.

  detaljnije
 • Gradska uprava Vranje

  Gradsko veće Vranja: Samo roditelji čija deca idu u vrtić će plaćati troškove

  Gradski većnici iz Vranja su na današnjoj sednici usvojili Preporuke o organizaciji rada u ustanovama kako bi se zaposleni zaštitili i nakon ukidanja vanrednog stanja, a odlučeno je i da roditelji čija deca i dalje ne idu u vrtić, ne plaćaju troškove.

  detaljnije
 • oprema za bebe

  Finansijska podrška roditeljima duplih blizanaca i trojki u Vranju

  Roditelji duplih blizanaca i trojki u Vranju ubuduće će moći da ostvare pravo na finansijsku pomoć od po 12.000 dinara mesečno iz gradskog budžeta, a planirano je da se novac isplaćuje takvim porodicama sve dok deca ne postanu punoletna.

  detaljnije
 • Igralište

  Brigu o dečijim igralištima u Vranju od Grada preuzima JP Urbanizam i izgradnja

  Zbog toga što se dešavalo da dečija igrališta budu oštećena, a za kontrolu i popravku do sada niko nije bio zadužen, brigu o igralištima koja su u vlasništvu Grada preuzeće Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja, predlog je Gradskog veća. U Vranju i okolnim selima trenutno je dvadesetak dečijih igrališta, a prema rečima direktora Urbanizma i izgradnje, najbitnije je da se poveća bezbednost.

  detaljnije
 • Zgrada Načelstva Vranje

  Budžet Grada Vranja za 2020. godinu 2,7 milijardi dinara

  Gradsko veće Vranja usvojilo je nacrt budžeta za 2020. godinu i on će iznositi 2,7 milijardii dinara, što je za 400 miliona manje u odnosu na 2019. godinu. Prema rečima Bojana Kostića, gradskog većnika za finansije, osnovna svrha budžeta za narednu godinu je završetak investicionog ciklusa i kapitalni izdaci. Takođe, Gradsko veće je odlučilo i da se građani i socio-humanitarna udruženja oslobode plaćanja lokalnih administrativnih taksi, a to se, pre svega, odnosi na dokumente koje izdaje Matična služba.

  (1) detaljnije
 • Skupstina Vranje foto i.m.

  Promene u Gradskom veću Vranja

  Bez ozbiljnije odborničke rasprave na današnjoj Skupštini grada, na predlog gradonačelnika Slobodana Milenkovića, izabrana su 4 nova većnika, jer su dosadašnji većnici Ivan Stanković (SNS), Čedomir Marković (JS), Marina Đorđević (PUPS) i Aleksandar Janjić (SNS) podneli ostavke. Za nove većnike postavljeni dva naprednjaka, jedan socijalista i jedna nestranačka ličnost.

  detaljnije
 • mediji foto aleksandar kostic

  Na medijskom konkursu u Vranju najviše novca televizijama

  I pored sumnje pojedinih lokalnih medija i NUNS-a da se radi o politički dirigovanoj raspodeli novca u kojoj su televizije povlašćene, Grad Vranje će ipak raspisati 2 javna poziva prema kojima će, od ukupno 17 miliona, čak 13,5 miliona pripasti TV stanicama, a svim ostalim medijima 3,5 miliona dinara. Televizije će i u konkursu za "ostale medije" moći da konkurišu sa projektima za svoje portale.

  detaljnije
 • Vranje medijski konkurs foto aleksandar kostic

  Televizije povlašćene u 2 medijska konkursa u Vranju

  Pravdajući "ideju" da televizije imaju znatno veće troškove od bilo kojih drugih medija, portparol vranjskog Veća Zorica Jović najavila je da će Vranje u 2 konkursa izdvojiti 17 miliona iz budžeta za sufinansiranje medijskih projekata, od čega čak 13,5 miliona za televizije i 3,5 miliona za "ostale medije". Sekretar NUNS-a Svetozar Raković smatra da se iza toga krije politički dirigovana raspodela javnog novca.

  detaljnije
 • Gradsko veće foto gradska uprava vranje

  Gradska vlast: Sledeće godine Vranjanci vraćaju dugove, biće para i za investicije

  Najviše novca, prema nacrtu koji je usvojilo Gradsko veće, biće izdvojeno za investicije, infrastrukturu i komunalni program, a ukupan budžet Vranja za 2018. godinu, koji će se uskoro naći pred odbornicima, iznosiće 2,8 milijardi dinara.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjski Omladinski savez se odrekao gradskih para

  Omladinski savez Vranja odrekao se u humanitarne svrhe 120.000 dinara koje su dobili za projekat na gradskom konkursu iz oblasti društvenog i humanitarnog rada, smatrajući da ovaj, kako kažu, simboličan iznos, licemerstvo i da su novac dobile organizacije koje postoje tek par meseci ili godinu dana.

  detaljnije
 • Gradska uprava Vranje foto I.M.

  Grad otvorio namenski račun za lečenje bolesne dece iz Vranja

  Kako neophodna pomoć ne bi zavisila od trenutnog stanja u budžetu, Gradska uprava Vranje otvorila je namenski račun za uplatu novca za lečenje dece i mladih koji su oboleli od malignih i drugih teških bolesti. Iz budžeta će na račun biti uplaćeno pola miliona dinara.

  detaljnije
 • VRANJE; FOTO: i.m.

  Ukinute povlastice vranjskim funkcionerima

  Pored stroge kontrole korišćenja službenih vozila, vranjski većnici i pomoćnici gradonačelnika, ali i rukovodioci javnih preduzeća ubuduće će sami plaćati račune za mobilne telefone, kafu i sokove u opštinskom restoranu. Opozicija smatra da se radi samo o "kozmetičkim promenama".

  detaljnije
 • Vranje-otvara-racun-za-bolesnu-decu-foto-vranje.org.rs.jpg

  Vranje otvara račun za pomoć bolesnoj deci

  Kako bi se brže pomoglo deci i omladini oboleloj od maligniteta i teških bolesti, a zbog čestog nedostatka novca u budžetu, Gradsko veće odlučilo je da uskoro otvori namenski račun kojim bi problem trebalo da bude dugoročno rešen.

  detaljnije