Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradsko veće Vranja

 • beba

  Porodice sa blizancima i trojkama u 2023. godini od Grada dobijaju po 12.000 dinara mesečno

  Odlukom vranjskih većnika, roditelji duplih blizanaca i trojki ove godine će mesečno od Grada primati po 12.000 dinara.

  (1) detaljnije
 • đubre

  Komunalije u Vranju poskupljuju za 15%

  Odnošenje smeća, održavanje javne higijene, zakup tezgi, sahrane, odžadžarske i ostale komunalne usluge Vranjanci će plaćati 15% skuplje nego do sada, ukoliko odbornici na narednim sednicama Skupštine odobre odluku Gradskog veća. Postoji mogućnost da poskupljenja budu pošteđeni korisnici novčane socijalne pomoći, jer je, prema rečima većnice Danijele Milosavljević, gradonačelnik Komradu uputio predlog da oni plaćaju umanjen iznos komunalnih usluga

  detaljnije
 • Zgrada Načelstva Vranje

  Novi kredit Vranja: Grad se zadužuje 52 miliona dinara za kapitalne investicije

  Odluku o zaduživanju Grada za 52 miliona dinara doneli su gradski većnici na poslednjoj sednici, a kako je rečeno, taj novac će biti uložen za završetak kapitalnih investicija. Vranje se i prošle godine zadužilo 770 miliona dinara i deo tog novca odnosio se na izgradnju vrtića u naselju Raška, a deo duga će i sada biti usmeren na završetak istog objekta.

  (2) detaljnije
 • Zgrada Opštine - Vranje

  U Vranju u planu postavljanje još 3 stanice za merenje kvaliteta vazduha

  U narednom periodu Vranje će dobiti još dve stanice za merenje kontrole kvaliteta vazduha, rečeno je nakon sednice Gradskog veća, na kojoj su većnici prihvatili Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada za 2022. godinu.

  (2) detaljnije
 • Zgrada Opštine - Vranje

  Usvojen Predlog subvencija za zamenu kotlova i stolarije, prvi na konačnoj rang-listi predsednik Skupštine Vranja

  Gradski većnici usvojili su na današnjoj sednici Predlog odluke o dodeli subvencija za zamenu kotlova, stolarije i postavljanja solarnog grejanja, a to znači da će i predsednik Skupštine u Vranju Dejan Tričković, ako njegove kolege odbornici to usvoje, prema konačnoj rang-listi, ipak dobiti 85.000 dinara pomoći za zamenu kotla u svojoj kući.

  (2) detaljnije
 • Zgrada Načelstva Vranje

  Većnici usvojili drugi rebalans budžeta Grada Vranja, prihodi veći za 192 miliona dinara

  Zbog procene da će imati za oko 192 miliona dinara veće prihode od planiranih, gradski većnici u Vranju usvojili su od početka godine drugu odluku o rebalansu budžeta, projektovanog na 3,3 milijarde dinara. Nadležni, između ostalog, očekuju veće prihode od poreza na zarade.

  detaljnije
 • Zgrada Opštine - Vranje

  Nakon rebalansa budžet Vranja manji za 269 miliona dinara

  Zbog toga što 670 miliona dinara, koliko je bilo namenjeno za vraćanje kredita, neće biti potrošeno ove godine, a sa druge strane postoji povećanje od 400 miliona dinara, od čega su 220 miliona transferi iz države, a ostatak prihodi od poreza na zarade, ovogodišnji budžet Vranja umanjuje se za 269 miliona dinara. Inicijalni budžet Grada iznosio je 3,3 milijarde dinara.

  detaljnije
 • Naselje Čerenac Vranje

  Tridesetak porodica iz naselja “Čerenac” u Vranju možda dobije struju nakon 19 godina

  Gradski većnici u Vranju, na poslednjoj sednici usvojili su predlog da vlasnik zemljišta u naselju "Čerenac" postane Grad Vranje. Zemljište će iz državne u gradsku svojinu, prema predlogu, uknjižiti bez naknade i neposrednom pogodbom. To znači da će i 3 zgrade, u kojima živi tridesetak porodica, moći da se legalizuju, a onda i nakon 19 godina dobiju struju.

  (2) detaljnije
 • Jumko - Vranje

  Grad Vranje oprašta "Jumku" dug od milijardu dinara, u zamenu za trajni ulog u kompaniji

  Po preporuci Vlade Srbije da se izvrši konvertovanje duga u trajni kapital, Grad Vranje je kompaniji “Jumko” oprostio dug od 1,05 milijardi dinara koji je preduzeće imalo prema lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima. To praktično znači da će Grad na osnovu potraživanja imati određene akcije u “Jumku”, koji je jedno od 17 strateških preduzeća koja je do pre 4 godine država štitila od naplate, a onda se u nekim, kako bi opstala, počelo sa unapred pripremljenim planom reorganizacije.

  (2) detaljnije
 • Gradska uprava Vranje

  Većnici usvojili dokument za unapređenje položaja izbeglica u Vranju

  Gradski većnici usvojili su na poslednjoj sednici strateški dokument koji se odnosi na poboljšanje životnog standarda izbeglica i raseljenih osoba u Vranju. Gradska poverenica za migrante, izbeglice i raseljena lica Zorica Perić kaže da je Grad u saradnji sa Komesarijatom i prethodnih godina toj ciljnoj grupi pomagao u osamostaljivanju, a ove je u planu regionalni projekat koji se odnosi na otkup seoskih domaćinstava i kupovinu građevinskog materijala.

  (1) detaljnije
 • Dodela indeksa foto Južne vesti Vanja Keser

  Grad nagrađuje 65 najboljih studenata iz Vranja

  Najbolji studenti iz Vranja, njih 65, biće nagrađeni sa po 20.000 dinara iz gradskog budžeta. Na konkurs Grada za studente osnovnih akademskih, strukovnih i master studija prijavilo se 70 studenta, ali petoro nisu zadovoljili uslove konkursa.

  detaljnije
 • Zgrada Opštine - Vranje

  Budžet Vranja za 2021. godinu 2,5 milijardi dinara, opet najavljeni isti projekti kao kapitalni

  Gradsko veće Vranja usvojilo je nacrt budžeta za sledeću godinu, prema kome će on iznositi oko 2,5 milijardi dinara, što je za 200 miliona manje u odnosu na 2020. godinu. Objašnjavajući pojedine stavke, većnik za finansije Bojan Kostić je najavio većinu projekata koji su bili najavljeni i kao kapitalne investicije za 2020. godinu - završetak ulice Bore Stankovića, Gradskog parka, izgradnju obilaznice i vrtića u naselju Raška.

  detaljnije
 • Zgrada Opštine - Vranje

  Gradsko veće Vranja će ubuduće imati 11 članova

  Novo Gradsko veće u Vranju imaće jedanaest članova, što je za dva manje u nego u prošlom sazivu Skupštine, a u njemu sedeti i gradonačelnik Slobodan Milenković i njegova zamenica Zorica Jović koja je u prethodnom mandatu bila gradska većnica. Kao zasebni resor ubuduće neće postojati ekologija i zaštita životne sredine, a resor za ugostiteljstvo, koji je ranije bio uz turizam, sada se priključuje privredi, ekonomiji i preduzetništvu. U odnosu na prošli mandat promenila su se tri većnika.

  detaljnije
 • Gradska uprava Vranje

  Gradsko veće Vranja: Samo roditelji čija deca idu u vrtić će plaćati troškove

  Gradski većnici iz Vranja su na današnjoj sednici usvojili Preporuke o organizaciji rada u ustanovama kako bi se zaposleni zaštitili i nakon ukidanja vanrednog stanja, a odlučeno je i da roditelji čija deca i dalje ne idu u vrtić, ne plaćaju troškove.

  detaljnije
 • oprema za bebe

  Finansijska podrška roditeljima duplih blizanaca i trojki u Vranju

  Roditelji duplih blizanaca i trojki u Vranju ubuduće će moći da ostvare pravo na finansijsku pomoć od po 12.000 dinara mesečno iz gradskog budžeta, a planirano je da se novac isplaćuje takvim porodicama sve dok deca ne postanu punoletna.

  detaljnije
 • Igralište

  Brigu o dečijim igralištima u Vranju od Grada preuzima JP Urbanizam i izgradnja

  Zbog toga što se dešavalo da dečija igrališta budu oštećena, a za kontrolu i popravku do sada niko nije bio zadužen, brigu o igralištima koja su u vlasništvu Grada preuzeće Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja, predlog je Gradskog veća. U Vranju i okolnim selima trenutno je dvadesetak dečijih igrališta, a prema rečima direktora Urbanizma i izgradnje, najbitnije je da se poveća bezbednost.

  detaljnije
 • Zgrada Načelstva Vranje

  Budžet Grada Vranja za 2020. godinu 2,7 milijardi dinara

  Gradsko veće Vranja usvojilo je nacrt budžeta za 2020. godinu i on će iznositi 2,7 milijardii dinara, što je za 400 miliona manje u odnosu na 2019. godinu. Prema rečima Bojana Kostića, gradskog većnika za finansije, osnovna svrha budžeta za narednu godinu je završetak investicionog ciklusa i kapitalni izdaci. Takođe, Gradsko veće je odlučilo i da se građani i socio-humanitarna udruženja oslobode plaćanja lokalnih administrativnih taksi, a to se, pre svega, odnosi na dokumente koje izdaje Matična služba.

  (1) detaljnije
 • Skupstina Vranje foto i.m.

  Promene u Gradskom veću Vranja

  Bez ozbiljnije odborničke rasprave na današnjoj Skupštini grada, na predlog gradonačelnika Slobodana Milenkovića, izabrana su 4 nova većnika, jer su dosadašnji većnici Ivan Stanković (SNS), Čedomir Marković (JS), Marina Đorđević (PUPS) i Aleksandar Janjić (SNS) podneli ostavke. Za nove većnike postavljeni dva naprednjaka, jedan socijalista i jedna nestranačka ličnost.

  detaljnije
 • mediji foto aleksandar kostic

  Na medijskom konkursu u Vranju najviše novca televizijama

  I pored sumnje pojedinih lokalnih medija i NUNS-a da se radi o politički dirigovanoj raspodeli novca u kojoj su televizije povlašćene, Grad Vranje će ipak raspisati 2 javna poziva prema kojima će, od ukupno 17 miliona, čak 13,5 miliona pripasti TV stanicama, a svim ostalim medijima 3,5 miliona dinara. Televizije će i u konkursu za "ostale medije" moći da konkurišu sa projektima za svoje portale.

  detaljnije
 • Vranje medijski konkurs foto aleksandar kostic

  Televizije povlašćene u 2 medijska konkursa u Vranju

  Pravdajući "ideju" da televizije imaju znatno veće troškove od bilo kojih drugih medija, portparol vranjskog Veća Zorica Jović najavila je da će Vranje u 2 konkursa izdvojiti 17 miliona iz budžeta za sufinansiranje medijskih projekata, od čega čak 13,5 miliona za televizije i 3,5 miliona za "ostale medije". Sekretar NUNS-a Svetozar Raković smatra da se iza toga krije politički dirigovana raspodela javnog novca.

  detaljnije
KOMENTAR DANA