Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradsko veće Vranja

 • Gradska uprava Vranje

  Gradsko veće Vranja: Samo roditelji čija deca idu u vrtić će plaćati troškove

  Gradski većnici iz Vranja su na današnjoj sednici usvojili Preporuke o organizaciji rada u ustanovama kako bi se zaposleni zaštitili i nakon ukidanja vanrednog stanja, a odlučeno je i da roditelji čija deca i dalje ne idu u vrtić, ne plaćaju troškove.

  detaljnije
 • oprema za bebe

  Finansijska podrška roditeljima duplih blizanaca i trojki u Vranju

  Roditelji duplih blizanaca i trojki u Vranju ubuduće će moći da ostvare pravo na finansijsku pomoć od po 12.000 dinara mesečno iz gradskog budžeta, a planirano je da se novac isplaćuje takvim porodicama sve dok deca ne postanu punoletna.

  detaljnije
 • Igralište

  Brigu o dečijim igralištima u Vranju od Grada preuzima JP Urbanizam i izgradnja

  Zbog toga što se dešavalo da dečija igrališta budu oštećena, a za kontrolu i popravku do sada niko nije bio zadužen, brigu o igralištima koja su u vlasništvu Grada preuzeće Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja, predlog je Gradskog veća. U Vranju i okolnim selima trenutno je dvadesetak dečijih igrališta, a prema rečima direktora Urbanizma i izgradnje, najbitnije je da se poveća bezbednost.

  detaljnije
 • Zgrada Načelstva Vranje

  Budžet Grada Vranja za 2020. godinu 2,7 milijardi dinara

  Gradsko veće Vranja usvojilo je nacrt budžeta za 2020. godinu i on će iznositi 2,7 milijardii dinara, što je za 400 miliona manje u odnosu na 2019. godinu. Prema rečima Bojana Kostića, gradskog većnika za finansije, osnovna svrha budžeta za narednu godinu je završetak investicionog ciklusa i kapitalni izdaci. Takođe, Gradsko veće je odlučilo i da se građani i socio-humanitarna udruženja oslobode plaćanja lokalnih administrativnih taksi, a to se, pre svega, odnosi na dokumente koje izdaje Matična služba.

  (1) detaljnije
 • Skupstina Vranje foto i.m.

  Promene u Gradskom veću Vranja

  Bez ozbiljnije odborničke rasprave na današnjoj Skupštini grada, na predlog gradonačelnika Slobodana Milenkovića, izabrana su 4 nova većnika, jer su dosadašnji većnici Ivan Stanković (SNS), Čedomir Marković (JS), Marina Đorđević (PUPS) i Aleksandar Janjić (SNS) podneli ostavke. Za nove većnike postavljeni dva naprednjaka, jedan socijalista i jedna nestranačka ličnost.

  detaljnije
 • mediji foto aleksandar kostic

  Na medijskom konkursu u Vranju najviše novca televizijama

  I pored sumnje pojedinih lokalnih medija i NUNS-a da se radi o politički dirigovanoj raspodeli novca u kojoj su televizije povlašćene, Grad Vranje će ipak raspisati 2 javna poziva prema kojima će, od ukupno 17 miliona, čak 13,5 miliona pripasti TV stanicama, a svim ostalim medijima 3,5 miliona dinara. Televizije će i u konkursu za "ostale medije" moći da konkurišu sa projektima za svoje portale.

  detaljnije
 • Vranje medijski konkurs foto aleksandar kostic

  Televizije povlašćene u 2 medijska konkursa u Vranju

  Pravdajući "ideju" da televizije imaju znatno veće troškove od bilo kojih drugih medija, portparol vranjskog Veća Zorica Jović najavila je da će Vranje u 2 konkursa izdvojiti 17 miliona iz budžeta za sufinansiranje medijskih projekata, od čega čak 13,5 miliona za televizije i 3,5 miliona za "ostale medije". Sekretar NUNS-a Svetozar Raković smatra da se iza toga krije politički dirigovana raspodela javnog novca.

  detaljnije
 • Gradsko veće foto gradska uprava vranje

  Gradska vlast: Sledeće godine Vranjanci vraćaju dugove, biće para i za investicije

  Najviše novca, prema nacrtu koji je usvojilo Gradsko veće, biće izdvojeno za investicije, infrastrukturu i komunalni program, a ukupan budžet Vranja za 2018. godinu, koji će se uskoro naći pred odbornicima, iznosiće 2,8 milijardi dinara.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjski Omladinski savez se odrekao gradskih para

  Omladinski savez Vranja odrekao se u humanitarne svrhe 120.000 dinara koje su dobili za projekat na gradskom konkursu iz oblasti društvenog i humanitarnog rada, smatrajući da ovaj, kako kažu, simboličan iznos, licemerstvo i da su novac dobile organizacije koje postoje tek par meseci ili godinu dana.

  detaljnije
 • Gradska uprava Vranje foto I.M.

  Grad otvorio namenski račun za lečenje bolesne dece iz Vranja

  Kako neophodna pomoć ne bi zavisila od trenutnog stanja u budžetu, Gradska uprava Vranje otvorila je namenski račun za uplatu novca za lečenje dece i mladih koji su oboleli od malignih i drugih teških bolesti. Iz budžeta će na račun biti uplaćeno pola miliona dinara.

  detaljnije
 • VRANJE; FOTO: i.m.

  Ukinute povlastice vranjskim funkcionerima

  Pored stroge kontrole korišćenja službenih vozila, vranjski većnici i pomoćnici gradonačelnika, ali i rukovodioci javnih preduzeća ubuduće će sami plaćati račune za mobilne telefone, kafu i sokove u opštinskom restoranu. Opozicija smatra da se radi samo o "kozmetičkim promenama".

  detaljnije
 • Vranje-otvara-racun-za-bolesnu-decu-foto-vranje.org.rs.jpg

  Vranje otvara račun za pomoć bolesnoj deci

  Kako bi se brže pomoglo deci i omladini oboleloj od maligniteta i teških bolesti, a zbog čestog nedostatka novca u budžetu, Gradsko veće odlučilo je da uskoro otvori namenski račun kojim bi problem trebalo da bude dugoročno rešen.

  detaljnije
 • vranje

  Vranje: Rebalans budžeta, kredit i novi direktori

  Bez mnogo rasprava odbornici Skupštine Grada Vranja izglasali su uvećanje budžeta za oko 3 miliona dinara, zadužili Grad sa 223 miliona i imenovali nove direktore pojedinih preduzeća i ustanova.

  detaljnije
 • krecenje-grafita-na-haremluku-foto-i.m..jpg

  Prekrečeni grafiti na ogradi Haremluka

  Brojni grafiti na ogradi Haremluka koji je deo Pašinog konaka, istorijske zgrade podignute 1765. godine u Vranju, prekrečeni su nakon pisanja "Južnih vesti".

  detaljnije
 • GRAFITI-NA-HAREMLUKU-FOTO-I.M..jpg

  Vranjski Haremluk urušen i išaran grafitima

  Umesto da se Grad brine o Haremluku, jednom od najlepših istorijskih objekata iz 1765. godine u samom centru Vranja koji je svojevrsna turistička atrakcija, objekat je prepušten propadanju, a ogradni zid je išaran brojnim grafitima.

  detaljnije
 • mediji-ilustracija-foto-A.K.-Juzne-vesti.jpg

  Gradsko veće u Vranju podržalo sporne medijske projekte

  Nakon odluke Gradskog veća Vranja da preinači predlog stručne komisije i prihvati sporne medijske projekte na konkursu u tom gradu, protestovala je Koalicija novinarskih i medijskih udruženja Srbije.

  detaljnije
 • orkestar-Nenada-Mladenovica.jpg

  Trubači iz Vranja na Festivalu u Bugarskoj

  Orkestar Nenada Mladenovića, jedan od najpoznatijih trubačkih orkestara sa juga Srbije, nastupiće na prestižnom Festivalu “Diko Ilijev“ u Montani od 27. do 29. maja, gde će predstavljati Srbiju među orkestrima slovenskih zemalja.

  detaljnije
 • vranje-3.jpg

  Meštani traže povratak lekara i normalan rad ambulanti

  Preko 2.500 meštana 7 vranjskih sela protestovalo je jer seoska ambulanta u Rataju, umesto 5, od pre mesec dana radi samo 2 dana nedeljno nakon što je istekao ugovor lekaru čiji povratak meštani takođe traže.

  (1) detaljnije
 • 2

  Vranjski većnici glasali za rebalans

  Članovi Gradskog veća usvojili su nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu Vranja za ovu godinu, odnosno o usaglašavanju u visini od 10 miliona dinara, pre svega, na osnovu manjih tekućih rashoda i raspisanih konkursa.

  detaljnije
 • gimnazija-bora-stankovic-vranje-juzne-vesti.jpg

  Novac iz budžeta prvacima i učenicima srednjih škola

  Na račune 13 osnovnih škola na teritoriji Vranja iz gradskog budžeta uplaćeno 3.680.000 dinara. Po 5.000 dinara dobiće 736 đaka prvaka, a novina je da jednokratnu pomoć ove godine dobijaju i srednjoškolci.

  detaljnije