Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Hala "Kej" Pirot

 • trening

  Pirot domaćin "Olimpijskog časa", đaci učili o olimpijskom pokretu

  Blizu 700 osnovaca iz pet gradova u Srbiji učestvovalo je na "Olimpijskom času" i kroz zanimljive radionice učilo o olimpijskom pokretu i istorijom igara, ali i družilo se sa srpskim olimpijcima, a poslednji takav čas održan je danas u Pirotu.

  detaljnije
 • Predstaviće se 29 izlagača

  U Pirotu sutra počinje Sajam knjiga

  Razgovori sa autorima, promocije knjiga, nagradne igre za posetioce, ali i kako najavljuju organizatori, “prave sajamske cene”, očekuju posetioce jubilarnog 20. Sajma knjiga i grafike Pirotu od 14. do 21. februara u hali “Kej”.

  detaljnije
 • Drugi po redu Memorijalni turnir u čast legendi pirotske košarke

  Memorijalni turnir u košarci za vikend u Pirotu

  U čast legendi i osnivača Košarkaškog kluba Pirot, predstojećeg vikenda u hali "Kej" održaće se turnir “Memorijal Zvonka Minčića i Baneta Ćirića”. Pored domaćina ekipe Pirota, na turniru će učestvovati Zdravlje iz Leskovca, beogradski Beovuk 72 i Jambol iz Bugarske.

  detaljnije
 • Pirotska peglana kobasica foto Milan Mitić

  Za vikend u Pirotu 6. Sajam peglane kobasice

  Oko 40 proizvođača pirotske peglane kobasice, dvadesetak vinarija i isto toliko proizvođača sira i kačkavalja izložiće svoje proizvode u subotu i nedelju, 27. i 28. januara u pirotskoj hali "Kej" na 6. Sajmu posvećenom ovom specijalitetu koje iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista iz zemlje i inostranstva.

  (1) detaljnije
 • Peglana kobasica

  Na Sajmu peglane kobasice biće izlagani i sir, kačkavalj, vino i rakija

  Manifestacija koja tradicionalno privuče brojne izlagače i posetioce - Sajam pirotske peglane kobasice, i ove godine održaće se u hali “Kej” u Pirotu. Tokom vikenda 27. i 28. januara, kako kažu u Turističkoj organizaciji Pirota, 40 učesnika izlagaće čuveni proizvod.

  (1) detaljnije
 • Vežbanje

  Košarkaške legende Pešić i Maljković na Sportskom izazovu u Pirotu

  U isto vreme, u sportskim halama udaljenim stotinak km, Piroćanci i Zaječarci nadmetaće se u zanimljivom "Sportskom izazovu". Zadatak je da što više stanovnika ova dva grada vežba makar 15 minuta, a pobednik je grad u kome se procentualno više njih bavilo fizičkom aktivnošću u subotu, 7. oktobra od 12 do 15 sati. Piroćance će predvoditi svetski šampion u kajaku Milenko Zorić, a izazov će otvoriti legendarni košarkaški treneri Svetislav Pešić i Božidar Maljković.

  detaljnije