Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Hemijska škola Vranje

 • đaci farbanje

  Učenici uredili dvorište vranjske Hemijsko-tehnološke škole

  Farbanjem klupica i sađenjem tuja, učenici Hemijsko-tehnološke škole u Vranju uredili su deo dvorišta svoje škole, a uskoro će, kako kažu iz Udruženja Građanske inicijative, dobiti i nove kante za smeće. Nakon radne akcije, đaci su posetili "Kućicu solidarnosti" koja se nalazi preko puta njihove škole i tu ostavili namirnice za one sugrađane koji sebi ne mogu da priušte da kupe neophodnu hranu.

  detaljnije
 • Tehnicka skola Vranje foto i.m

  Od jeseni novi profili u vranjskim srednjim školama

  Ministarstvo prosvete odobrilo je 4 obrazovna profila po dualnom modelu, pa će po 15 učenika od jeseni moći da u Tehničkoj školi upiše smer "operater mašinske obrade", kao i "bravar zavarivač", 30 učenika smer "modni krojač" u Hemijsko-tehnološkoj i isto toliko učenika smer "kuvar" u Ekonomskoj školi.

  detaljnije
 • hemijsko tehnoloska skola vranje foto i.m

  Povređen učenik u vranjskoj Hemijskoj školi

  Jedan 16-godišnjak primljen je u ponedeljak u večernjim satima na odeljenje Urgentne medicine sa lakšim povredama i u svesnom stanju, potvrđeno je Južnim vestima . Dečak je povređen u Hemijsko - tehnološkoj školi u toku popodnevne smene, a spekuliše se da je povrede zadobio tako što je pao sa prozora.

  detaljnije