Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Humanitarna fondacija "Budi human"

 • Sonja Nakić

  Devojčica iz okoline Aleksinca boluje od sarkoma, a mesecima bez terapije

  Od maja meseca kada je 16-godišnja Sofija Nakić iz Žitkovca, koja boluje od retkog sarkoma, dobila sepsu zbog lečenja hemioterapijom, ona nema nikakav tretman, tvrde njeni roditelji. Kažu da se mesecima bore da započne lečenje u inostranstvu, da su humani ljudi i organizacije počeli da prikupljaju novac SMS-om, a da država ne reaguje.

  (3) detaljnije
 • Nikolina Budi human

  Humanitarni koncert u Domu Vojske za 10-godišnju Prokupčanku

  Kako bi pomogli lečenje 10-godišnje Prokupčanke Nikoline Josić, koja se bori sa Evingovim sarkomom, ansambl "Mozaik" će imati koncert u subotu, 31. avgusta u niškom Domu Vojske i sav prilog od prodatih ulaznica koje koštaju 200 dinara uplatiće za njeno lečenje.

  detaljnije
 • DJ

  Leskovački festival elektronske muzike ove godine na otvorenom

  Domaći i strani di-džejevi, kao i alternativni izvođači nastupiće na ovogodišnjem festivalu elektronske muzike "TomorrLe" koji se održava u petak, 30. avgusta od 20 sati. Umesto u sali, ove godine festival će se održati u centralnom gradskom parku. Ulaz će biti slobodan, ali će posetioci moći da doniraju novac, koji će kasnije biti uplaćen Fondaciji Budi human .

  detaljnije
 • film mala nikolina

  "Moja borba" - dokumentarni film o Nikolini Josić iz Prokuplja

  O borbi sa Evingovim sarkomom, od koga boluje mala Prokupčanka Nikolina Josić, govori dokumentarac koji je uradio Film klub "Prokuplje". Premijerno je prikazan sinoć, a sav prihod od prodatih karata biće uplaćen na račun ove devojičice koja je trenutno na lečenju u Štutgartu. Film će biti prikazan širom Srbije, a premijeru u Nišu imaće u ponedeljak, 8. jula u bioskopu "Vilin grad".

  detaljnije
 • humanitarna akcija prokuplje

  Prokupčani sakupljaju novac za lečenje male Nikoline

  Kako bi što pre sakupili novac neohodan za operaciju 9-godišnje Nikoline Josić iz Prokuplja, volonteri Crvenog krsta, članovi nevladinih organizacija i sportskih klubova organizovali su humanitarnu akciju. Oni koji žele, novac mogu uplatiti i preko Fondacije "Budi human". Neformalna grupa građana sakuplja potpise za peticiju kojom se traži isplata dela novca za lečenje ove devojčice iz gradskog budžeta.

  detaljnije
 • Roman Šarenac Budi human

  Trogodišnjaku iz Niša potreban novac za lečenje i rehabilitaciju

  Zbog toga što je tokom porođaja dugo bio bez kiseonika, sada već 3-godišnjak, Roman Šarenac zadobio je oštećenje mozga, sa čijim se posledicama i dalje bori. Kako bi mogao da ide na logopedske tretmane i intenzivne fizikalne rehabilitacije, njegovim roditeljima potrebna je novčana pomoć.

  detaljnije
 • milan milošević

  Mladiću iz Leskovca potreban novac za lečenje u Turskoj

  Kako bi nastavio lečenje karcinoma jednjaka u privatnoj klinici u Turskoj, Milanu Miloševiću iz Leskovca potreban je novac. Oni koji žele da pomognu, to mogu uraditi slanjem poruke ili uplatom na namenski račun, kažu u Fondaciji "Budi human". Akciji prikupljanja novca priključile su se i ustanove kulture koje će u narednom periodu organizovati humanitarne koncerte i predstave.

  detaljnije
 • licitacija

  Za jedan dan pomerena humanitarna akcija "Licitiraj na keju"

  Zbog pomeranja termina sportskih dešavanja u našem gradu, kako kažu organizatori, licitacija sportskih dresova i rekvizita, vaučera različitih sponzora, paketa iznenađenja i knjiga održaće se u petak, 10. maja umesto u četvrtak. Ova licitacija je deo humanitarne akcije kojom će biti prikupljena sredstva za 9-godišnju Nikolinu Josić iz Prokuplja koja ima Ewing sarkom.

  detaljnije
 • Viktor Petrović Budi human

  Jednogodišnjem Nišliji potreban novac za lekove i rehabilitaciju

  Zbog spinalne mišićne atrofije, bolesti zbog koje gubi osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje, Viktoru Petroviću iz Niša, koji ima svega godinu i po dana, potreban je novac za lek, fizikalne terapije i rehabilitacije.

  (2) detaljnije
 • Teodora Cvetkovic Budi human

  Jednogodišnjoj Aleksinčanki potreban novac za transplantaciju koštane srži

  Kako bi se jednogodišnjoj Teodori transplantovala koštana srž u inostranstvu potrebna je novčana pomoć, navode iz fondacije Budi human. Mala Aleksinčanka boluje od autoimune bolesti HLH, a oni koji žele da pomognu to mogu učini tako što će poslati poruku ili uplatiti novac na namenski račun.

  (2) detaljnije
 • Koreni predstava

  Humanitarna predstave bez reči u niškom Pozorištu lutaka

  U predstavi "Koreni", inspirisanoj pričom "Dobro drvo", glumci će samo uz pomoć plesnih tehnika modernog baleta i scenskog pokreta pokazati da i pokret na sceni ima moć kao i izgovorena reč. Ovaj komad igraće se u niškom Pozorištu lutaka u petak, 18. januara, a prihod će, kažu organizatori, otići za lečenje male Teodore Cvetanović.

  detaljnije
 • stoni tenis

  Humanitarni stonoteniski turnir za pomoć dečaku iz Niša

  Kako bi prikupio novčanu pomoć za 14-godišnjeg Petra Grujića, dečaka iz Niša koji se leči od tumora, Stonoteniski klubu Stoni u svojim prostorijama organizuje humanitarni turnir u nedelju, 14. oktobra, a mogu se prijaviti svi zainteresovani.

  detaljnije
 • sapic

  Šapić: U Nišu se lažno predstavljaju i traže novac u ime fondacije

  Molbu građanima da prijave nadležnima ljude koji po niškim kafićima traže novac za pomoć u lečenju u ime humanitarne fondacije “Budi human” uputio je putem Tvitera osnivač te fondacije Aleksandar Šapić, istakavši da to nije način na koji oni prikupljaju novčana sredstva.

  (5) detaljnije