Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

IT sektor

  • IMG_20240229_105914

    Sadnjom stabala NTP zajednica započela akciju ozelenjavanja Niša

    Sa željom da Niš učine zelenijim, zdravijim i lepšim za buduće generacije, Naučno tehnološki park u Nišu i kompanije koje tamo posluju započeli su akciju sadnje 100 različitih drveća, a prvih 50 posadili su danas u parku iza Gradske Toplane.

    (9) detaljnije
  • IT

    “Legacy” u nastajanju: IT-jevci žele da vrate Niš na mapu sveta

    Kako bi kvalitet života u Nišu bio bolji i kako bi postao idealan grad za mlade, niška IT zajednica došla je na ideju da repozicionira Niš kao jedan od vodećih tehnoloških centara Srbije i regiona. Saradnjom sa lokalnim građanskim organizacijama koje se bave kulturom, obrazovanjem i ekologijom oni žele da vrate stari sjaj Nišu kroz inicijativu "Legacy".

    (7) detaljnije
  • it liga pehari

    IT fudbalska liga u Nišu - humana priča sa "neslavnim" finalem

    Uz "nepotreban incident" kako ga opisuju, završeno je finale humanitarne IT lige u Nišu i to službenim rezultatom 3:0 jer su dva programera gubitničke ekipe napala sudiju u drugom poluvremenu. Trofej je i ove sezone otišao u ruke pobedničke firme "Naissus Technologies". Nenad Ilić, organizator IT lige, kaže da nastavljaju sa turnirima, a u planu su zajedničke akcije sa Džedajskim pokretom oko kupovine reanimacionog stola za prevremeno rođene bebe, kao i turniri u malom fudbalu, kartingu, stonom tenisu, basketu i košarci.

    (5) detaljnije
  • trčanje

    Humanitarna IT trka za službu Dečije reanimacije u Nišu 

    IT kompanije iz Niša i regiona, imaće prilike ponovo da učestvuju u humanitarnoj trci “Štafeta srcem” koja će biti održana 2. juna u 18 sati u niškoj Tvrđavi. Organizatori najavljuju da će sav prihod biti doniran službi Dečije reanimacije, Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

    (2) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Džedaji i IT sektor stonim tenisom pozivaju na humanost

    Od 27. februara do 2. marta biće održan humanitarni turnir u stonom tenisu "Liga++ IT Open" na kom će se učesnici iz IT sektora nadmetati u stonom tenisu. Svaki igrač će morati da uplati minimum 1.000 dinara, dok maksimum ne postoji, a sav novac će biti doniran u fond projekta “Sila prati hrabre” Džedajskog pokreta. Prijave su otvorene do 16. februara.

    detaljnije
  • Dodela indeksa rukovanje

    Ko je "kriv" za manje brucoša u Nišu - demografija, odlasci u inostranstvo, IT kursevi ili mladi hoće odmah da rade

    Nakon dva upisna roka, na niškim fakultetima ostalo je čak 1.077 slobodnih mesta, od čega skoro 500 na budžetu. Prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu Vlastimir Nikolić kaže da to nije neuobičajeno poslednjih godina i da je tako na nivou Srbije, a dekan Filozofskog fakulteta i sociolog Natalija Jovanović kao uzroke vidi odlazak mladih iz zemlje, ali i to što oni sve češće biraju privatne fakultete ili IT kurseve.

    (37) detaljnije
  • it liga u malom fudbalu nis, 1

    Počele prijave za novu sezonu humanitarne IT lige u malom fudbalu

    Priliku da dokažu da, pored svakodnevnog rada na računaru, imaju vremena, znanje i veštine u futsalu i volju da urade nešto humanitarno, članovi programerskih ekipa iz Niša mogu da iskoriste prijavom za učešće u IT ligi u futsalu. Prijave za četvrtu sezonu su do 18. septembra, a svaka ekipa se obavezuje da će, nakon kraja sezone, donirati novčana sredstva u humanitarne svrhe.

    (2) detaljnije
  • it camp

    Otvorene prijave za IT Bootcamp, rok do 15. juna

    Prijave za novi ciklus škole IT Bootcamp, koji organizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, u toku su i traju do utorka 15. juna. Za besplatni kurs mogu se prijaviti svi koji su zainteresovani da naprave prve korake u IT svetu, a jedini uslov je da nemaju pređašnjeg iskustva u toj oblasti.

    (5) detaljnije
  • računari

    Dva niška tima među pobednicima hakatona u izradi "ChatBot"-a, podrška im stiže od "Vibera"

    Proglašeni su pobednici prvog "Niš connected: Open Data Challenge" hakatona, koji su imali zadatak da naprave "ChatBot" na Viber platformi - prva nagrada pripala je programerskom timu Full House iz Beograda, druga timu LaDaBot iz Niša, a treća je dodeljena mladom timu programera srednjoškolaca AMIN Development iz Niša, kažu organizatori. Kompanija Viber najavljuje podršku za tri pobednička tima.

    detaljnije
  • pirot znak

    Tehničko-vaspitačka akademija u Pirotu od oktobra otvara smer za IT kadrove

    Nekadašnja Pedagoška akademija, sada Tehničko-vaspitačka akademija strukovnih studija u Pirotu mogla bi od oktobra da dobije novi smer “Strukovni FON”, pa bi tako zainteresovani za IT sektor mogli da se obrazuju u svom rodnom gradu, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

    detaljnije
  • NTP

    Hakaton koji organizuju NTP i "Viber" odložen za maj

    Umesto od 23. do 25. aprila, hakaton "NIŠ CONNECTED: OPEN DATA CHALLENGE", na kojem će zadatak timova biti da izrade čet botove na platformi aplikacije Viber, pomeren je za termin od 21. do 23. maja, a produžen je i rok za prijave do 17. maja, saopštavaju organizatori.

    detaljnije
  • hakaton viber foto NTP

    Otvorene prijave za hakaton u NTP-u, zadatak timova da naprave "ChatBot" na Viber platformi

    Tema prvog "Niš connected: Open Data Challenge" hakatona koji će početi 23. aprila je izrada "ChatBota", algoritma koji se može povezati na kanale za četovanje da obavlja svakodnevne poslove umesto ljudi - da se uz pomoć njega naruči hrana, pretraže najnovije vesti, a može da se upotrebi i prilagodi ostalim oblastima poslovanja, navode organizatori. Zadatak prijavljenih timova, dodaju, biće da to učine na Viber platformi koristeći dostupne otvorene podatke na portalu data.gov.rs.

    (2) detaljnije
  • EESTech Challenge foto Udruženje studenata elektrotehnike Evrope

    Otvorene prijave za hakaton na temu sajber zaštite

    Na takmičenje “EESTech Challenge” koje će ove godine imati temu sajber zaštita do 11. marta mogu se prijaviti studenti IT usmerenja, saopštavaju iz niškog komiteta Udruženja studenata elektrotehnike Evrope. Planiraju dve runde takmičenja - u Nišu i Beogradu, gde će se nadmetati sa drugim evropskim timovima na velikom finalu.

    (3) detaljnije
  • digitalna prevara

    Programerima iz Niša čije izručenje traži SAD produžen pritvor još dva meseca

    Grupi programera iz Niša, koji su krajem jula uhapšeni zbog sumnje da su digitalnom prevarom zaradili 70 miliona dolara, produžen je pritvor za još dva meseca, saopštavaju iz Višeg suda u Beogradu.

    (21) detaljnije
  • 800x600_digitalna-prevara-bitkoin-foto-wallpaperflare

    Viši sud odobrio da Srbija izruči Americi 11 programera iz Niša, advokat najavljuje žalbu

    Rešenje da su ispunjeni svi zakonski uslovi da 11 programera iz Niša, uhapšenih zbog sumnje na digitalnu prevaru, budu izručeni Sjedinjenim Američkim Državama, donelo je Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu. Okrivljeni imaju pravo žalbe, a konačnu odluku donosi ministar pravde.

    (43) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: