Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Izbori 2012

 • 490x370-dveri-velika.jpg

  Dveri: Dobri rezultati uz minimalan trošak

  Niški odbor Pokreta Dveri saopštio je da su zadovoljni rezultatima koje su postigli na izborima u Nišu naročito zbog toga što, kako kažu, nisu mnogo uložili u predizbornu kampanju.

  (3) detaljnije
 • ujedinjeni-regioni-srbije-nis.jpg

  Partije i dalje kriju svoje finansije

  Agencija za borbu protiv korupcije podnela prekršajne prijave protiv 10 političkih partija iz Niša jer nisu predale izveštaj o trošenju novca tokom prošlogodišnje izborne kampanje.

  (15) detaljnije
 • nkd1.jpg

  Izbori, da li smo naučili lekciju?

  U hotelu "Aleksandar" u Nišu u toku je skup novinara iz 14 gradova Srbije u vezi sa problemima u sprovođenju republičkih izbora.

  (3) detaljnije
 • glasacka-kutija.jpg

  Objavljen priručnik za izbore

  Nacionalna koalicija za decentralizaciju objavila je priručnik u kome je predstavila propuste i napravilnosti koje su nastale tokom izbora 2012. godine i koje su obeležile ove izbore.

  (1) detaljnije
 • Živojin Ristić DS SNS URS

  Žika Ristić napustio URS

  Nekadašnji lider DS u niškoj opštini Crveni Krst, koji je nakon majskih izbora prešao u Ujedinjene regione Srbije, u buduće će biti nezavisni odbornik u lokalnom Parlamentu.

  (52) detaljnije
 • izbori.jpg

  Šta se desilo na izborima? - 10. deo

  Nejasne i vrlo šture procedure u vezi sa glasanjem, koje su zbunjivale građane i skoro potpuno nestručni birački odbori pokazali su se kao najveći problem poslednjih opštih izbora u Srbiji.

  detaljnije
 • glasanje.jpg

  Šta se desilo na izborima? - 9. deo

  Ni skoro godinu dana nakon lokalnih izbora u Nišu i dalje nije poznato zbog čega su izborne komisije oklevale sa objavljivanjem preliminarnih podataka.

  (2) detaljnije
 • Glasanje

  Šta se desilo na izborima? - 8. deo

  Prvi put posle 2000. godine političke partije u Nišu nisu u izbornoj noći objavljivale prikupljene rezultate, tvrdeći da ih ne poseduju.

  (1) detaljnije
 • glasanje3.jpg

  Šta se desilo na izborima? - 7. deo

  Ono što je svakako izdvojilo Niš na Izborima 2012. od drugih gradova u Srbiji bilo je ponavljanje glasanja na neuobičajeno mnogo biračkih mesta.

  detaljnije
 • glasanje

  Šta se desilo na izborima? - 6. deo

  Samo zatvaranje je na svim biračkim mestima proteklo mirno, bez incidenata. Specifičnost na pojedinim biralištima bilo je povećanje glasača u poslednjem satu.

  (4) detaljnije
 • glasanje.jpg

  Šta se desilo na izborima? - 5. deo

  Kratko podsećanje na izborni dan, 6. maja 2012. godine - Sam dan Izbora 2012. u Nišu i pored “sitnih” nepravilnosti glasanje je uglavnom protekao bez većih incidenata.

  detaljnije
 • biracki-spiskovi.jpg

  Šta se desilo na izborima? - 4. deo

  Zbog velikog broja građana sa Kosova koji imaju boravište u centralnoj Srbiji, razlikovali su se birački spiskovi za republičke i lokalne izbore, što se ispostavilo kao veliki problem.

  detaljnije
 • glasanje

  Šta se desilo na izborima? - 3. deo

  Za razliku od ranijih godina, kada su biračke odbore predvodili službenici iz gradske uprave, ovog puta i to je prepušteno političkim partijama. 

  detaljnije
 • glasački listić

  Šta se desilo na izborima? - 2. deo

  Iako zakon dozvoljava gradovima i opštinama da glasačke listiće izrađuju u štampariji po izboru, izborne komisije iz Niša posao su ipak poverile Službenom glasniku.

  detaljnije
 • BLACE-nebojsa-milosavljevic-predsednik-oo-ds-blace.jpg

  DS Blace: vlast kupovala glasove

  Opštinski odbor DS u Blacu tvrdi da je lokalna vlast 2 dana pred majske izbore selektivno podelila po 20.000 dinara za razvoj poljoprivrede. Predsednik opštine Radoje Krstović (DSS) odbacuje tvrdnje DS-a.

  (1) detaljnije
 • urs-u-centru-niša.jpg

  URS krije finansijere

  Agencija za borbu protiv korupcije podnela je prekršajne prijave protiv niškog i vranjskog odbora URS-a jer nisu podneli izveštaje o prihodima i troškovima izborne kampanje.

  (43) detaljnije
 • primopredaja.jpg

  Niš u 2012. dobio novu vlast

  Političku sliku Niša u 2012. godini obeležila je smena vlasti, ali i politička “preletanja” kao i postavljanje direktora prema koalicionom dogovoru.

  (66) detaljnije
 • glasanje

  Šta se desilo na izborima?

  I pored brojnih nepravilnosti, ponovljenih izbora na mnogim biračkim mestima i optužbi za krađu na majskim lokalnim izborima u Nišu, ni 6 meseci kasnije nisu do kraja razjašnjene okolnosti pod kojima se sve desilo.

  (7) detaljnije
 • skupstina2.jpg

  Veterinarski tehničar upravlja Aerodromom

  I među kandidatima koje je za Upravne odbore niških javnih preduzeća i ustanova predložio skupštinski Odbor za imenovanja, nalaze se neobična kadrovska rešenja, često bez ikakve veze sa delatnošću firme u koju dolaze.

  (32) detaljnije
 • 490x370-JUZNE-VESTI-Izbori-2012-foto-Aleksandar-Kostic.jpg

  Zukorlićevi tuže Blace

  Šezdesetak predstavnika Zukorlićeve stranke podnelo je tužbe protiv opštine Blace zbog neisplaćenih dnevnica za izborna dežurstva, a najavljuju i tužbe za versku i političku diskriminaciju.

  (4) detaljnije