Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Izbori 2016

 • Debata u Deli prostoru
  Izbori 2016

  Pokrenut portal koji evidentira partijska preletanja

  Počeo je sa radom "Ko je na vlasti", internet portal na kom građani mogu da saznaju stranačku pripadnost svih odbornika u Srbiji, ko je menjao stranke i ko podržava vlast. Njihovo istraživanje pokazuje da je Merošina među opštinama u kojima ima najviše preletača od prošlih lokalnih izbora.

  (9) detaljnije
 • Dušan Milisavljević
  Izbori 2016

  Dušan Milisavljević se vraća u Skupštinu Srbije

  Jedan od najaktivnijih narodnih poslanika u prethodnom sazivu Skupštine Srbije demokrata Dušan Milisavljević, ponovo će sesti u skupštinsku klupu. Nakon što je Bojan Pajtić podneo ostavku na mesto poslanika, naslediće ga Milisavljević kao sledeći na izbornoj listi Demokratske stranke.

  (5) detaljnije
 • izbori
  Izbori 2016

  Zvanično: SNS ubedljivo pobedio u Beloj Palanci

  Na izborima na kojima nije učestvovao deo opozicije i u konkurenciji dve, prema mišljenju mnogih, grupe građana bliskih vlasti i radikalima kao jedinim opozicionim protivnikom, Srpska napredna stranka osvijila je 24 od 29 mandata u belopalanačkoj Skupštini.

  (6) detaljnije
 • Glasanje
  Izbori 2016

  Ubedljiva pobeda SNS u Beloj Palanci

  Na izborima koje su otpočetka pratile brojne neregulanosti, a na kraju ih bojkotovala kompletna opozicija, prema još nepotvrđenim podacima koalicija okupljena oko SNS je osvojila 24 od 29 mesta u lokalnoj skupštini.

  (13) detaljnije
 • glasanje
  Izbori 2016

  Velika izlaznost na izborima u Beloj Palanci

  I pored toga što skoro kompletna opozicija bojkotuje lokalne izbore, do 13,30 je na birališta u Beloj Palanci izlašlo više od polovine birača.

  (8) detaljnije
 • vucic-fb-sns
  Izbori 2016

  Građani dovoženi autobusima na miting, Vučić puno obećao

  “Neću da dozvolim da jug Srbije bude najsiromašniji deo zemlje”, samo je jedno od obećanja lidera SNS i premijera Srbije Aleksandra Vučića sa mitinga u Beloj Palanci, na koji su simpatizeri naprednjaka dovoženi i iz drugih opština i gradova.  

  (20) detaljnije
 • vucic
  Izbori 2016

  I Vučić pred izbore u Beloj Palanci

  Nakon što su u prethodnih desetak dana Belu Palanku posetila čak 3 ministra i jedan državni sekretar, u ovu opštinu stiže i premijer Aleksandar Vučić, doduše u svojstvu predsednika Srpske napredne stranke na predizborni miting.    

  (10) detaljnije
 • bela palnaka
  Izbori 2016

  Šest izbornih lista u Beloj Palanci, deo opozicije u bojkotu

  Pored Srpske napredne stranke, na izborima u Beloj Palanci učestvovaće i njihovi koalicioni partneri PUPS, SPS-JS, zatim Srpska radikalna stranka i dve grupe građana. Deo opozicije bojkotuje izbore i ukazuje na neregularnosti.

  (4) detaljnije
 • djb
  Izbori 2016

  Dosta je bilo: Nemamo listu u Beloj Palanci, bojkotujemo izbore

  Iako će se pred biračima u Beloj Palanci 18. septembra naći i lista “Pobeda - Dosta je bilo”, u Pokretu “Dosta je bilo” Saše Radulovića kažu da to nije njihova lista, već pokušaj SNS-a da obmane birače.

  (4) detaljnije
 • Opština Bela Palanka
  Izbori 2016

  Zvanično: Opozicija bojkotuje izbore u Beloj Palanci

  Optužujući SNS za opstrukciju, najveće opozicione partije saopštile da će bojkotovati predstojeće lokalne izbore u Beloj Palanci. Iz SNS odbacuju optužbe i tvrde da opozicija nije ni uspela da sakupi potrebne potpise za kandidaturu.

  (7) detaljnije
 • izbori
  Izbori 2016

  Opozicija bojkotuje izbore u Beloj Palanci, SNS jedini na listićima?

  Iako je do održavanja izbora u Beloj Palanci ostalo još dvadesetak dana, stranke i grupe građana okupljene oko demokratske opcije ne planiraju da predaju svoje liste, jer, kako kažu, SNS u Opštinskoj izbornoj komisiji ima više od polovine članova što je protivzakonito.

  (7) detaljnije
 • izbori
  Izbori 2016

  Belopalančani ponovo na izbore 18. septembra

  Izbori u Beloj Palanci, koja je mesecima imala samo privremenu vlast, biće ponovo održani 18. septembra, a do sada  j e predata samo lista SNS-a koju predvodi donedavni predsednik Opštine i prvi čovek privremene uprave Goran Miljković.    

  (2) detaljnije
 • Bela Palanka
  Izbori 2016

  Uvedene privremene mere u Beloj Palanci, SNS vodi Opštinu

  Tri meseca nakon neuspelih lokalnih izbora u Beloj Palanci, Vlada Srbije je imenovala petočlano privremeno telo koje će upravljati Opštinom do novih izbora. Svih 5 članova je iz opozicione SNS.

  (1) detaljnije
 • Zoran Perišić
  Izbori 2016

  Perišić na primopredaji: Ja sam stranački vojnik

  Iako je potvrdio da se o tome ko će biti gradonačelnik nije pitao Niš, već je odlučivao vrh stranke u Beogradu, doskorašnji prvi čovek Niša Zoran Perišić je zaključio da je on "vojnik partije" i da odluke prihvata sa osmehom.

  (27) detaljnije
 • Miloš Milošević Tijana Đorđević Ilić
  Izbori 2016

  Za gradske većnike izabrani početnici

  Iako imaju manje od 30 godina života i jedva 3 godine radnog iskustva, Miloš Milošević i Branislav Kačar će ubuduće u Gradskom veću Niša donositi bitne odluke. Njihova mladost je prednost - smatra novoizabrani gradonačelnik.

  (51) detaljnije
 • 490x370-goran-mladenovic-foto opstina v-han.jpg
  Izbori 2016

  Goran Mladenović ponovo na čelu Opštine Vladičin Han

  Na konstitutivnoj sednici u Vladičinom Hanu, odbornička većina iz Srpske napredne stranke izabrala je novo - staro rukovodstvo Opštine na čijem će čelu biti Goran Mladenović koji je do 2014. obavljao istu funkciju.

  detaljnije
 • izbori
  Izbori 2016

  Konačno počela isplata naknada za dežuranje na izborima u Nišu

  Iako su od završetka izbora prošla skoro dva meseca, pojedini kontrolori u Nišu još nisu dobii svoje dnevnice. Oni koji su ih dobili poprilično su se načekali, a predsednica Gradske izborne komisije Jelena Žarić Kovačević kaže da je sve odrađeno na vreme.

  (7) detaljnije
 • Slobodan-Milenkovic-Gonzi-gradonacelnik-Vranja-foto-IM-Juzne-vesti.jpg
  Izbori 2016

  Slobodan Milenković – Gonzi novi gradonačelnik Vranja

  U nastavku konstitutivne sednice Skupštine grada, Vranje je dobilo novog gradonačelnika, ortopeda Slobodana Milenkovića – Gonzija iz SNS-a. Inače, ovo je prvi gradonačelnik od uvođenja višestranačkog sistema koji nije socijalista.

  (2) detaljnije
 • trickovic-novi-predsednik-Skupstine-Vranja-FOTO-IM-Juzne-vesti.jpg
  Izbori 2016

  Dejan Tričković novi predsednik vranjske Skupštine

  Na konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine grada Vranja izabran je Dejan Tričković (SNS), a za njegovog zamenika Gradimir Jovanović (PUPS). I pored zabrane Predsedništva stranke, vranjski SDS podržava predloge i kandidate SNS-a. 

  detaljnije
 • sladjan-mladenovic-novi-predsednik-opstine-zitoradja-foto-lj.m.-juzne-vesti.jpg
  Izbori 2016

  Slađan Mladenović novi predsednik Opštine Žitorađa

  Nova vladajuća koalicija u Žitorađi koju čine SNS, SPS i SNP za predsednika Opštine izabrala je Slađana Mladenovića iz SNS, dok će njegov zamenik biti Bojan Ilić iz SNP. Na čelu Skupštine socijalista Miroljub Zdravković.

  (1) detaljnije