Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Izbori/bojkot 2020

  • Miljana Zlatković - predsednica Opštine Trgovište

    Izabrano novo rukovodstvo Trgovišta i prva predsednica

    Naredne četiri godine Trgovištem će upravljati Miljana Stojanović Zlatković koja je u prošlom mandatu obavljala funkciju pomoćnika predsednika Opštine, dok će Skupštinom opet upravljati Aleksandar Kolić. Naprednjaci su na nedavno održanim lokalnim izborima osvojili 94% glasova i u ovom mandatu sami formirali vlast.

    detaljnije
  • medijana konstitutivna sednica

    Prva sa liste SNS postavljena na čelo Skupštine Medijane

    Vladmila Bojanić zameniće Žarka Rankovića na mestu predsednika skupštine niške opštine Medijana, odlučili su odbornici većinom glasova 22 od ukupno 27 odbornika. Konstitutivna sednica ni u ovoj opštini nije održana u skupštinskoj sali, već su se preselili u zgradu pored, u Regionalni centar za obrazovanje, zbog procene da je tu lakše primeniti epidemiološke mere.

    (7) detaljnije
  • Sednica Skupštine Vranjska Banja

    Sentić ponovo na čelu Gradske opštine Vranjska Banja

    I naredne 4 godine na mestu predsednika Gradske opštine Vranjska Banja biće Dragan Sentić iz Srpske napredne stranke, a za njegovog zamenika izabran je inženjer saobraćaja Marko Nikolić. U novi saziv Skupštine ušlo je 13 odbornika SNS-a, 3 Srpske desnice, 2 SPS-a i jedan iz Jedinstvene Srbije, a Sentić je izabran jednoglasno.

    detaljnije
  • skupština leskovac

    Vlast u Leskovcu formirali naprednjaci i socijalisti, Cvetanović ponovo gradonačelnik

    Koalicija okupljena oko naprednjaka, socijalisti i troje samostalnih odbornika formirali su skupštinsku većinu i oni će u narednom mandatu imati 59 od 75 odbornika. Za gradonačelnika Leskovca ponovo je izabran Goran Cvetanović (SNS), što mu je četvrti mandat, dok je drugi mandat zaredom dobio Aleksandar Đurović (SPS) koji će voditi leskovačku Skupštinu.

    (22) detaljnije
  • skupština bojnik

    Izabrano novo-staro rukovodstvo Opštine Bojnik

    Još 4 godine na mestu predsednika Opštine Bojnik biće Nebojša Nenadović iz Srpske napredne stranke, dok će Skupštinom upravljati njegov stranački kolega Dragiša Dimitrijević. Naprednjaci imaju 19 od 27 odbornika, a u novi saziv Skupštine ušao je i po jedan predsatvnik socijalista i Pokreta "Snaga Srbije - BK", kao i 6 iz Grupe građana "Za bolji i pravedniji Bojnik".

    (2) detaljnije
  • Slobodan Milenković - gradonačelnik Vranja

    Milenkoviću jednoglasno poveren drugi mandat za gradonačelnika Vranja

    Dosadašnji gradonačelnik Vranja, doktor specijalista ortopedije Slobodan Milenković će i u narednom mandatu obavljati tu funkciju, a njegov zamenik biće Zorica Jović koja je u prethodnoj vlasti bila većnica za kulturu. Milenković je po drugi put izabran, ovoga puta glasovima svih 63 odbornika, koliko ih je i prisustvovalo sednici.

    detaljnije
  • dejan trickovic

    Dejan Tričković novi-stari predsednik Skupštine Vranja

    Na konstutivnoj sednici za novog predsednika Skupštine grada Vranja, na predlog odbornika SNS-a koji čine većinu, izabran je Dejan Tričković, koji je i u prošlom sazivu Skupštine obavljao tu funkciju.

    detaljnije
  • Gradska uprava Vranje

    Vranje u ponedeljak dobija novu Skupštinu i odbornike

    Konstutivna sednica na kojoj će se verifikovati mandati odbornika, ali i izabrati novi predsednik gradskog parlamenta i njegov zamenik, koji će naredne 4 godine činiti zakonodavnu gradsku vlast u Vranju, zakazana je za ponedeljak, 17. avgust od 10 sati.

    (1) detaljnije
  • sns izbori kolaz

    Duplo više glasova nego stanovnika Niša u anketi o gradonačelniku - pobednika nema zbog botovanja

    Više od pola miliona “glasova” stiglo je za 2 kandidata - Draganu Sotirovski i Zvezdana Milovanovića u anketi o budućem gradonačelniku Niša. Pobednika nema, jer i ne tako detaljne analize programera pokazuju da se glasalo botovski, uz pomoć TOR čvorova sa čak 440.000 glasova koji su stigli van Srbije. Južne vesti anketu proglašavaju nevažećom.

    (36) detaljnije
  • sns izbori kolaz

    Funkcionerima SNS se ne sviđa anketa "Južnih vesti", ali podelili rezultate kada vode

    Dok čitaoci "Južnih vesti" u anketi glasaju šta misle ko će između tri nezvanična kandidata SNS-a zaista i postati gradonačelnik Niša, njih dvoje - Dragana Sotirovski i Zvezdan Milovanović, svako na svom Fejsbuk profilu, kritikovali su anketu, namere Južnih vesti , ali su oboje objavili sliku rezultata u trenutku kada baš oni imaju prednost. Na Fejsbuk profilu Sotirovske, koja anketu naziva razonodom, slika je kada ona ima najviše glasova, dok je Milovanović, koji je naziva podmetačinom, takođe uhvatio baš trenutak kada je on u vođstvu.

    (41) detaljnije
  • policija protest

    CINS: Nakon protesta sud na strani policije, u zatvor i zbog psovke

    Nakon protesta u Beogradu i Novom Sadu početkom jula, prekršajni sudovi su u ekspresnim postupcima doneli ukupno 43 osuđujuće presude. Skoro polovina ovih presuda doneta je na osnovu iskaza policajaca, dok iskaze građana sudije nisu smatrale istinitim. Kako pokazuje analiza CINS-a, za slične slučajeve vređanja policajaca ili nošenja baklji jedni su kažnjavani minimalnim novčanim kaznama, a drugi zatvorom. Po kaznama su se istakla dvojica sudija beogradskog Prekršajnog suda koji su od ukupno 12 presuda u koje smo imali uvid, u čak devet izrekli kaznu zatvora.

    (9) detaljnije
  • sns izbori

    Više od mesec dana od izbora Grad Niš i dalje bez nove vlasti, uz nagađanja o budućem gradonačelniku [anketa]

    I pored glatke većine SNS-a, nova vlast u Nišu još nije formirana. Izbori su održani 21. juna, iako su od organizacija koje su pratile ocenjeni kao jedni od najneregularnijih, ubedljivu pobedu odnela je Srpska napredna stranka koja će imati 47 odbornika u niškom parlamentu. Konstitutivna sednica zakazana je za dva meseca od izbora - 20. avgust, a o imenu gradonačelnika još ne govore ni u SNS.

    (91) detaljnije
  • bujanovac foto Sasa Djordjevic

    Formirana vlast u Bujanovcu, bez učešća srpskih partija

    I pored pregovora između Srba i Albanaca u Bujanovcu o formiranju vladajuće većine, partije Albanaca su na konstitutivnoj sednici Skupštine formirale samostalno većinu. Za predsednika Opštine izabran je Nagip Arifi, a predstavnici Srba su u znak protesta napustili sednicu. Arifi kaže da će srpskim strankama biti ponuđene neke funkcije i da postoji mogućnost proširenja koalicije, dok bivši predsednik Opštine Šaip Kamberi kaže da problem nije u Bujanovcu, nego u Beogradu koji je blokirao dijalog o integraciji Albanaca.

    (5) detaljnije
  • bojnik arhiva

    Novi sastav Skupštine Bojnika i izbor predsednika Opštine 17. avgusta

    Novog predsednika Opštine, Skupštine i njihovih zamenika, kao i predstavnike građana Bojnik bi trebalo da dobije u ponedeljak, 17. avgusta, za kad je zakazana konstitutivna sednica lokalnog parlamenta.

    detaljnije
  • bujanovac foto Sasa Djordjevic

    Dogovorena koalicija partija Albanaca u Bujanovcu

    Lideri partija Albanaca sklopili su dogovor o formiranju potrebne većine za formiranje vlasti u Bujanovcu, pišu Bujanovačke, a novi predsednik Opštine biće Nagip Arifi predsednik Demokratske partije.

    (2) detaljnije
  • bujanovac foto Sasa Djordjevic

    Otkazana sednica Skupštine u Bujanovcu, u sali bili samo SNS i predstavnici romskih partija

    Konstitutivna sednica koja je bila zakazana za 10 sati, otkazana je zbog nedostatka kvoruma i nepostizanja koalicionog sporazuma i potrebne većine za formiranje vlasti, potvrdio je za Južne vesti predsednik SNS-a u Bujanovcu Nenad Mitrović. SNS i Demokratska partija Nagipa Arifija, koje su osvojile po 10 mandata, su već postigle usmeni dogovor, kaže Mitrović, ali sporazum nije potpisan zato što su sve partije Albanca bile pozvane na sastanak koji je održan u Tirani sinoć i od njih se traži da se napravi svealbanska većina.

    (2) detaljnije
  • bujanovac foto Sasa Djordjevic

    Albanci sa juga Srbije od Vučića tražili četiri funkcije da bi učestvovali u Vladi

    Partije Albanaca, koje su na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Srbiji nastupile zajedno, na sastanku o formiranju nove Vlade od predsednika Aleksandra Vučića tražile su mesto ministra, pomoćnika ministra, državnog sekretara i predsednika Koordinacionog tela, saopštio je predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi. Šaip Kamberi kaže da od ispunjenja uslova zavisi da li će učestvovati u budućoj Vladi.

    (4) detaljnije
  • SPS Surdulica

    SNS i SPS obračun u Surdulici: Posle najave blokade puta, Tončev na udaru i lidera svoje stranke

    Izjavu lidera surduličkih socijalista Novice Tončeva da će blokirati auto-put Beograd-Skoplje ako još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smenjen, nepromišljenom i suprotnom interesima stranke ocenio je prvi čovek SPS-a Ivica Dačić, ali Tončev kaže da stoji iza svog postupka i da je spreman da na sve načine zaštiti svoje ljude i partiju. Za "Južne vesti" objašnjava da je reagovao na ponašanje pojedinaca iz redova SNS na lokalu, a oni tvrde da sve za šta ih Tončev optužuje radi upravo sam.

    (17) detaljnije
  • Gradska uprava Vranje

    Konstitutivna sednica novog vranjskog parlamenta zakazana za 17. avgust

    Izbor predsednika Skupštine grada i njegovog zamenika, kao i još 3 tačke dnevnog reda biće na prvoj sednici novog saziva Skupštine grada Vranja koja je zakazana za 17. avgust u 10 sati.

    detaljnije
  • SPS Surdulica

    Vlast u Surdulici formirao SPS, Aleksandri Popović još jedan mandant na čelu Opštine

    I u naredne četiri godine Surdulicom će upravljati dosadašnja predsednica Aleksandra Popović, kadar Socijalističke partije Srbije. Dosadašnjeg predsednika lokalnog parlamenta Novicu Tončeva zameniće Zoran Mitić koji je imenovan za novog predsednika Skupštine opštine, dok su svi lokalni funkcioneri izabrani iz redova socijalista.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: