Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Izbori/bojkot 2020

 • kapilarni

  SSP: “Kapilarni glasovi” dokaz trgovine političkim uticajem

  Niški odbor Stranke slobode i pravde osudio je pritisak na zaposlene u “Putevima Srbije” od kojih su neki prijavili da od njih traže da prikupljaju glasove podrške za Srpsku naprednu stranku. Za SSP je to još jedan dokaz koji “jasno stavlja do znanja da je jedino bojkot adekvatan odgovor na korumpiran i štetočinski sistem”.

  (13) detaljnije
 • sds leskovac

  Socijaldemokratska stranka u Leskovcu najavila učešće na lokalnim izborima

  Četvrta politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore je Socijaldemokratska stranka. Članovi ove partije, koji u lokalnom parlamentu imaju odbornike i nastupaju kao grupa "Za Leskovac zajedno", kako je rekao jedan od predstavnika Nenad Zdravković, nastaviće da deluju kao legitimno izabrani predstavnici građana.

  (2) detaljnije
 • kapilarni

  Radnici javnih preduzeća se žale na SNS zbog sigurnih glasova, pravnici ih upućuju na policiju

  Da svaki inkasant mora da nađe 10 do 15 onih koji će da glasaju za SNS i da sa tim spiskovima šefovi verovatno idu kod direktora, priča radnik “Puteva Srbije”, koji ističe da pritisci na radnike postaju sve veći. Poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović, međutim, negira da stranka ovako prikuplja podršku, dok pravnici onima koji se suoče sa pritiskom ili su ucenjeni da skupljaju takozvane sigurne glasove poručuju - obratite se policiji.

  (96) detaljnije
 • narodna stranka niš

  Narodna stranka: Sotirovski će biti kandidatkinja za gradonačelnicu, pozivamo je na TV duel

  Da bi napravila prividni diskontinuitet, Srpska napredna stranka kandidovaće Draganu Sotirovski za gradonačelnicu Niša, tvrde iz Narodne stranke. Član Povereništva ove partije Dragan Stojadinović pozvao je Sotirovski na TV duel o temi legitimiteta narednih izbora.

  (31) detaljnije
 • USS 1 foto M. M.

  Seljačka stranka u izbornoj trci na svim nivoima, nastavljaju podršku SNS-u

  Da se čuje glas seljaka iz bilo kog dela Srbije, ali i da se njegovi problemi rešavaju, kako je rečeno na konvenciji, zalagaće se i u budućnosti Ujedinjena seljačka stranka. Predsednik Milija Miletić kaže da se razgovara sa koalicionim partnerima iz SNS i najavljuje izlazak na parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.

  (9) detaljnije
 • narodna stranka leskovac

  Ponoš u Leskovcu: Ostanite kod kuće i glasajte za sebe

  Da građani na predstojećim izborima zapravo neće imati izbor, zbog čega i ne treba da glasaju, smatra potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš, koji je na godišnjici osnivanja Gradskog odbora ove stranke u Leskovcu, ljude pozvao na bojkot i poručio im da 26. aprila ostanu kod kuće i time glasaju za sebe.

  (2) detaljnije
 • 86272650_790495308130955_7167223711672565760_n

  Dačić u Nišu: Pregovaram s Vučićem o zajedničkoj izbornoj listi, na lokalu će biti uticajni i prepoznatljivi ljudi

  Povodom 30 godina postojanja Socijalističke partije Srbije, predsednik stranke Ivica Dačić došao je u Niš i rekao da sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i dalje pregovara o zajedničkoj listi za predstojeće izbore, na koje će SPS sigurno biti sa Jedinstvenom Srbijom. Dačić kaže da u lokalne liste neće da se meša, ali da kandidati moraju da budu uticajni, lideri i prepoznatljivi građanima. Potpredsednik SPS-a Novica Tončev obećava "neokaljane ljude" na jugu Srbije, a da li će među njima biti naprednjaka, kaže da zavisi od dogovora Vučića i Dačića.

  (20) detaljnije
 • ne damo niš

  Avramović i Đurđanović izlaze na izbore sa listom “Ne damo Niš”

  Dvojac koji je vodio niški aerodrom pre poklanjanja državi odlučio je da uđe u izbornu trku kao pokret “Ne damo Niš”. Bivši direktor Regionalne razvojne agencije Jug Bojan Avramović i bivši direktor “Konstantina Velikog” Vladica Đurđanović kažu da je Niš marginalizovan, da žele da vrate duh i karakter gradu i da bi svi trebalo da se dele samo na one koji su “za Niš ili za Beograd”.

  (35) detaljnije
 • Debata o bojkotu: Za jedne izbori cirkus, za druge prilika da "uzdrmani" SNS pobede u Nišu

  Da su građani u velikoj meri izgubili poverenje u političare, kao i da su izborni uslovi loši, neki su od zaključaka debate Južnih vesti sa predstavnicima SzS, Nove stranke i udruženja “Niš, grad koji volim”. Dok Dragan Stojadinović iz SzS kaže da ne bojkotuju izbore već sveopšte ludilo i da bi izlaskom izdali Sporazum sa narodom, sa njim se nije složio Šević koji kaže da bi se neizlaskom upravo izdao taj Sporazum sa narodom o borbi protiv aktuelne vlasti.

  (19) detaljnije
 • studio

  Debata “Južnih vesti” o bojkotu izbora - pobednička strategija ili taktički promašaj?

  Da li će opozicija koja bojkotuje izbore slaviti nakon izbornog dana ili će oni koji su protiv SNS, a izađu na izbore, dobrim rezultatom skinuti etiketu “lažne opozicije”? Treba li biti posmatrač i naredne 4 godine ili je bolje ući u borbu za mesta u lokalnom parlamentu kakvi god da su uslovi? Sve su to pitanja na koja će odgovarati predstavnici SzS, Nove stranek i Pokreta “Niš, grad koji volim” u studiju Južnih vesti od 18 sati.

  (8) detaljnije
 • Tošić govorio na tribini u Beogradu

  Pirotski pokret deo proevropske organizacije "Srbija 21", najavljuju i učešće na izborima

  Pokret "Rođeni za Pirot" priključio se organizaciji "Srbija 21" u kojoj su se okupili nekadašnji članovi Demokratske stranke, Liberalno-demokratske partije, Socijaldemokratske stranke i drugih građanskih opcija, a kako su i na osnivanju pirotskog pokreta rekli, sigurno izlaze na lokalne izbore. Učešće u izbornoj trci na lokalu već su najavili iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije i lokalna grupacija "Najbolje za Pirot".

  (3) detaljnije
 • trgovište foto i.m

  SNS pobedio na izborima u Trgovištu uz malu izlaznost, za opoziciju bojkot dao rezultate

  Srpska napredna stranka, kao jedini učesnik izbora za članove Saveta mesnih zajednica očekivano je pobedila na svih 6 biračkih mesta. Na izbore je izašlo 48,65 % birača, mnogo manje nego za poslednje, predsedničke izbore. Opozicioni Savez za Srbiju nije učestvovao, pa pojedini građani smatraju da je bojkot doprineo upola manjoj izlaznosti.

  (12) detaljnije
 • poks

  Bane Jovanović izlazi na izbore, kod Irineja na poslovnom razgovoru

  Jedan od najpoznatijih političara iz Niša Branislav Jovanović kaže da će izaći na aprilske izbore, jer nema šta da bojkotuje. Iako je njegova fotografija sa patrijarhom Irinejom osvanula na sajtu Pokreta obnove kraljevine Srbije, Jovanović kaže da sa njima nema ništa, da je kod Irineja bio poslovno i da na izbore izlazi sa kolicijom “Niš, moj grad”.

  (27) detaljnije
 • ambasador

  Ambasador Nemačke: Bojkot nije rešenje, međunarodne institucije će pratiti izbore

  Polarizacija u društvu postoji, treba još raditi na otvaranju medija, parlament mora da bude mesto za debatu, zaključuje ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, ali smatra da bojkot predstojećih izbora nije rešenje. Očekuje da izborni uslovi do aprila postanu bolji i podseća da će sve relevantne međunarodne institucije nadgledati izborni proces.

  (10) detaljnije
 • tribina jedinstvena srbija

  Jedinstvena Srbija samostalno na izbore, Filipović kandidat za gradonačelnika Leskovca

  Treća politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore je Jedinstvena Srbija, a njihov kandidat za gradonačelnika biće trenutni predsednik ove odborničke grupe u lokalnom parlamentu Nenad Filipović.

  (5) detaljnije
 • trgovište foto i.m

  Samo SNS sa izbornom listiću za Savete mesnih zajednica u Trgovištu

  Meštani Trgovišta će u nedelju, 9. marta birati članove Saveta mesnih zajednica, a listu je podnela samo Srpska napredna stranka u svih 5 mesnih zajednica. Iako misle da nije u redu to što će na glasačkom listiću imati samo broj 1, meštani kažu da je to ipak najbolja opcija ma koliko bila loša, jer i ono malo partija što ima, funkcioniše formalno. Ipak, iz Saveza za Srbiju u toj opštini kažu da je jasno kakva diktatura je zavladala Trgovištem, ali i šta će se desiti na proleće, na pralmentarnim izborima.

  (4) detaljnije
 • SNS Vranje

  Naprednjaci u Vranju najavili pravni tim za obračun sa “jednim lokalnim medijem”

  Da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanja jednog lokalnog medija koja smatraju lažnim, poruka je sa konferencije za medije vranjskih naprednjaka. Oni kažu da su medijske slobode i pluralizam prevršili svaku meru i da neće ostati nemi na objave protiv funkcionera, direktora javnih preduzeća i članova njihovih porodica. Usledile su burne reakcije onih koji smatraju da SNS formira "tim za uništenje medija".

  (6) detaljnije
 • Vranje Vranjancima

  Grupa građana “Vranje Vranjancima” najavila izlazak na izbore

  Iako još ne znaju da li samostalno ili sa nekim u koaliciji, novoosnovana grupa građana “Vranje Vranjancima” građanska je opcija koja je u Vranju najavila izlazak na predstojeće izbore. Prema rečima predsednika GG “Vranje Vranjancima” Miloša Nikolića, u narednom periodu će građanima predstaviti svoj plan i program, a kao najvažniji deo toga ističe socijalnu jednakost za sve, otvaranje radnih mesta, razvoj agrara, zalaganje za mlade i želju da Vranje postane univerzitetski grad.

  (4) detaljnije
 • zavetnici leskovac

  Zavetnici u Leskovcu najavili izlazak na izbore

  Srpska stanka Zavetnici druga je politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore. Prema rečima predsednika Gradskog odbora ove stranke Dejana Nešića u narednom periodu će građanima predstaviti svoj plan i program, a kao najvažniji deo toga ističe smanjenje ekonomske zavisnosti zemlje.

  (54) detaljnije
 • metla 2020 leskovac

  Pokret “Metla 2020” u Leskovcu: Krenuli smo sa čišćenjem Srbije

  Iako novoosnovani politički pokret “Metla 2020”, formiran od Demokratske stranke Srbije, Grupe za prosperitet Srbije, Udruženja starosedelaca iz Kraljeva i Tima za život, još nije osnovao odbor u Leskovcu, svoj politički plan danas su predstavili Leskovčanima. Predstavnik ove političke grupacije Novica Antić kaže da su krenuli sa čišćenjem Srbije, a odluku da li će izaći na predstojeće izbore doneće, kažu, za desetak dana

  (6) detaljnije