Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Izletište Ćoška

 • Centar izvrsnosti - Vranje

  Vranje dobija Centar izvrsnosti za prirodne nauke na izletištu iznad grada

  Centar izvrsnosti za prirodne nauke, projektovan po uzoru na onaj u Tršiću koji je namenjen za društvene nauke, gradiće se i na najstarijem vranjskom izletištu “Ćoška”, uzvišenju sa kojeg se vidi ceo grad. Osim učionica sa kabinetima i laboratorijama, zgrada će imati i spa-centar, restoran, kafić i smeštaj sa kapacitetom do 150 ležajava. Očekuje se da tehnička dokumentacija bude završena do kraja godine.

  (4) detaljnije
 • vlasinsko jezero

  Južnjaci Praznik rada uglavnom provode u prirodi

  Obale jezera i reka, planine ali i izletišta nadomak gradova i naselja, omiljene su destinacije južnjaka za "proslavu" 1. maja. Većina njih će za prvomajski uranak otići u prirodu, a dan će provesti sa porodicom i prijateljima, uz roštilj i piće.

  (4) detaljnije
 • aleksandrovačko jezero foto i.m.

  U ponedeljak akcija čišćenja vranjskih izletišta

  Komunalna policija u Vranju će u ponedeljak, 30. aprila, organizovati akciju čišćenja Aleksandrovačkog jezera u koju bi, kako je najavljeno, trebalo da se uključe predstavnici nadležnih državnih službi, javnih preduzeća, udruženja i učenici. Čistiće se i izletište Ćoška, a 1. maja deliće se izletnicima kese za smeće koje će uveće pokupiti komunalna služba.

  detaljnije
 • coska-vranje.jpg

  Vranjanci ne odustaju od izletišta "Ćoška"

  Najstarije vranjsko izletište „Ćoška“ koje je prošle godine delom renovirano, ponovo ne izgleda reprezentativno, a izletnika gotovo da i nema. Grad ipak ne odustaje od uređenja izletišta.

  detaljnije