Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKP Blace

  • Centar Blaca popločavaju behaton pločama

    Počela rekonstrukcija pešačke staze u centru Blaca

    Betonska pešačka staza u centru Blaca na površini od oko 1.000 kvadrata biće potpuno renovirana, a čitav prostor popločan behaton pločama. Vrednost radova koji su u toku, finansiraju se iz lokalnog budžeta sa oko 4 miliona dinara i izvodi ih Javno komunalno preduzeće Blace, a očekuje se dsa posao bude završen u drugoj polovini aprila.

    (2) detaljnije
  • ulica

    Blačani se žale da predugo traje sanacija Ulice vojvode Mišića zbog čega često ostaju i bez vode

    Iako je rekonstrukcija Ulice vojvode Mišića u Blacu u kojoj se, osim asfaltiranja, menjaju vodovodna i kanalizaciona mreža, trebala da se završi za 45 dana, odnosno do sredine avgusta, radovi još traju, nadležni sada najavljuju završetak do kraja godine. Žitelji negoduju da, osim što otežano dolaze do svojih kuća, zbog čestih kvarova i prepravki nemaju vodu koja, kažu, često ima neprirodnu boju i ukus i nije upotrebljiva za piće.

    (3) detaljnije
  • blace

    Sud nakon 4 godine vratio na posao otpuštene radnike JKP Blace

    Zato što tokom sudskog postupka nadležni u JKP Blace nisu dokazali da je prisustvo alkohola u krvi uticalo na radnu sposobnost i imalo negativan uticaj na obavljanje poslova, kuršumlijski sud je, nakon nekoliko nepravosnažnih presuda i preporuka Apelacionog suda u Nišu, pravosnažnom presudom vratio na posao 5 radnika koji su otpušteni još 2016. godine. Neki od sada vraćenih radnika imaju i preko 35 godina radnog staža.

    (2) detaljnije
  • Voda KOSTA

    Blačani i dalje bez vode za piće, nadležni ne znaju kada će rešiti problem

    Građani Blaca i okolnih sela koja su priključena na gradski vodovod, već 7 dana ne mogu da koriste vodu za piće, a zabrana je usledila nakon sprovedenih laboratorijskih analiza i rezultata koji nisu usklađeni sa propisanim vrednostima za boju i mutnoću. U Blacu je i dalje na snazi vanredna situacija, a ljudi se pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni.

    (1) detaljnije
  • policija foto aleksandar kostic juzne vesti

    U JKP "Blace" plaćali gorivo za nepostojeće radove

    Zbog sumnje da je tokom jula 2015. isplaćeno 58.155 dinara za gorivo za radove koji nisu izvedeni, kao i da je od jula do decembra 2015. godine zaključen ugovor o zakupu sa jednim preduzećem iz Blaca bez postupka javne nabavke, policija je u redovnom postupku podnela krivičnu prijavu protiv jednog od odgovornih u JKP "Blace“.

    detaljnije
  • Ilinka zimus branila šaht od mašina JKP Blace foto lj.m.

    Ženi koja je zimus mesec dana čuvala šaht ponovo pokušali da isključe vodu

    Kuću profesorke hemije u penziji Ilinke Knežević koja živi sa teško bolesnim sinom, a koja je prošle zime provela mesec i po dana napolju čuvajući šaht da joj ne isključe vodu zbog duga, radnici JKP "Blace" ponovo su pokušali da isključe sa mreže. Direktorka "Vodovoda" novinarima spustila slušalicu.

    (7) detaljnije
  • selo popovo blace foto lj.m.

    Meštani Popova ljuti na direktorku Zimske službe

    Već peti dan meštani sela Popova u Blacu, gde je na snazi vanredna situacija, odsečeni su od sveta zbog snežnih nanosa. Tvrde da ih direktorka zimske službe ignoriše i vređa kad zatraže pomoć, što ona demantuje navodeći da svih 5 dana postoje drugi prioriteti za čišćenje.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: