Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKP Blace

 • blace

  Sud nakon 4 godine vratio na posao otpuštene radnike JKP Blace

  Zato što tokom sudskog postupka nadležni u JKP Blace nisu dokazali da je prisustvo alkohola u krvi uticalo na radnu sposobnost i imalo negativan uticaj na obavljanje poslova, kuršumlijski sud je, nakon nekoliko nepravosnažnih presuda i preporuka Apelacionog suda u Nišu, pravosnažnom presudom vratio na posao 5 radnika koji su otpušteni još 2016. godine. Neki od sada vraćenih radnika imaju i preko 35 godina radnog staža.

  (2) detaljnije
 • Voda KOSTA

  Blačani i dalje bez vode za piće, nadležni ne znaju kada će rešiti problem

  Građani Blaca i okolnih sela koja su priključena na gradski vodovod, već 7 dana ne mogu da koriste vodu za piće, a zabrana je usledila nakon sprovedenih laboratorijskih analiza i rezultata koji nisu usklađeni sa propisanim vrednostima za boju i mutnoću. U Blacu je i dalje na snazi vanredna situacija, a ljudi se pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni.

  (1) detaljnije
 • policija foto aleksandar kostic juzne vesti

  U JKP "Blace" plaćali gorivo za nepostojeće radove

  Zbog sumnje da je tokom jula 2015. isplaćeno 58.155 dinara za gorivo za radove koji nisu izvedeni, kao i da je od jula do decembra 2015. godine zaključen ugovor o zakupu sa jednim preduzećem iz Blaca bez postupka javne nabavke, policija je u redovnom postupku podnela krivičnu prijavu protiv jednog od odgovornih u JKP "Blace“.

  detaljnije
 • Ilinka zimus branila šaht od mašina JKP Blace foto lj.m.

  Ženi koja je zimus mesec dana čuvala šaht ponovo pokušali da isključe vodu

  Kuću profesorke hemije u penziji Ilinke Knežević koja živi sa teško bolesnim sinom, a koja je prošle zime provela mesec i po dana napolju čuvajući šaht da joj ne isključe vodu zbog duga, radnici JKP "Blace" ponovo su pokušali da isključe sa mreže. Direktorka "Vodovoda" novinarima spustila slušalicu.

  (7) detaljnije
 • selo popovo blace foto lj.m.

  Meštani Popova ljuti na direktorku Zimske službe

  Već peti dan meštani sela Popova u Blacu, gde je na snazi vanredna situacija, odsečeni su od sveta zbog snežnih nanosa. Tvrde da ih direktorka zimske službe ignoriše i vređa kad zatraže pomoć, što ona demantuje navodeći da svih 5 dana postoje drugi prioriteti za čišćenje.

  (4) detaljnije