Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKP Gorica Niš

 • Mića Jevtić DS

  Niški DS traži smenu rukovodstva “Gorice”

  Zbog otkaza koji je nedavno dobio sindikalista JKP “Gorica” i uzbunjivač Rade Rašović, jer je ukazivao na malverzacije u ovom niškom preduzeću, Gradski odbor Demokratske stranke zahteva od gradske vlasti da “smeni neodgovorno rukovodstvo” i Rašovića vrati na posao.

  (1) detaljnije
 • Rade Rašović

  Vođa sindikalista “Gorice” dobio otkaz

  Nakon što mu je pre dva meseca uručena opomena, glavni poverenik Sindikata “Gorice” Rade Rašović dobio je otkaz. Kaže da su time hteli da ga “sklone” iz preduzeća, jer je ukazivao na zloupotrebe za koje tvrdi da ima dokaze, dok direktor Igor Novaković pojašnjava da je Rašović otkaz dobio, jer nije poštovao zakone i najavio je da će protiv njega podneti i krivičnu prijavu.

  (21) detaljnije
 • JKP Mediana

  "Mediana" preuzima deo poslova od "Gorice" i "Parking servisa"

  Još jedna reogranizacija u javnom komunalnom sektoru Niša trebalo bi da bude urađena do aprila, a vezana je za održavanje zelenila na grobljima i mobilijara u parkovima. Ove poslove bi ubuduće trebalo da radi " Mediana" , a deo radnika za njihovo obavljanje preuzima od " Gorice" i " Parking servisa".

  (6) detaljnije
 • dopuna

  Gde je nestala dopuna izveštaja o zloupotrebama u "Gorici"?

  Dopuna izveštaja Radne grupe formirane da dokumentuje malverzacije i nezakonite radnje u JKP "Gorica", nestala je iz Gradske kuće, tvrdi Demokratska stranka. Većnik za komunalne poslove Igor Vojinović navodi da dopuna nije ni stigla do Kabineta gradonačelnika, a predsednik Radne grupe tvrdi da su obe dopune uredno poslate još pre 7 meseci.

  (4) detaljnije
 • gradski prevoz

  Iz “Gorice” apeluju da građani na Zadušnice idu autobusom

  Zbog pravoslavnog hrišćanskog praznika Zadušnice koji se obeležava u subotu 10. februara, iz Javno komunalnog preduzeća “Gorica” apeluju na građane da tog dana do Novog groblja idu autobusom.

  (2) detaljnije
 • miša jevtić

  DS: “Gorica” je primer političkog uništavanja komunalnih preduzeća u Srbiji

  Gradska vlast u Nišu radi sve kako bi što više odložila zaustavljanje zloupotreba u Javnom komunalnom preduzeću “Gorica”, tvrde niške demokrate. Zato iz ove stranke traže da odbornici Skupštine grada na narednoj sednici raspravljaju o mahinacijama u ovom preduzeću i njegovoj daljoj sudbini.

  (9) detaljnije
 • sahranjivanje

  Ugrožene Nišlije sahranjivane u ćebetu, iako je Grad plaćao sanduk

  Iako je parama građana za svakog ugroženog Nišliju plaćeno po 24.000 dinara za sahranjivanje, šef Radne grupe koja je kontrolisala pogrebno preduzeće “Gorica” Zoran Jovanović tvrdi da je više njih sahranjeno “u ćebićima i kucanim daskama”, umesto u sanduku.

  (15) detaljnije
 • pare

  "Mediana" opet pozajmljuje "Gorici" 10 miliona dinara

  Kako bi isplatili decembarske plate radnicima i jubilarne nagrade za 2016, kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, Javno komunalno preduzeće "Mediana" pozajmiće "Gorici" 10 miliona dinara. Ako Nadzorni odbor Medijane odobri ovaj zajam, za šta ima preporuku Gradskog veća, biće to još jedna u nizu pozajmica ovom niškom preduzeću, koje je u problemima.

  (6) detaljnije
 • gorica

  Radnici “Gorice” prekidaju štrajk, dogovorili se sa Gradom

  Nakon što su stavili četrdesetodnevni pomen štrajku, radnici “Gorice” će od sutra raditi bez prekida, jer su, kako kažu, dobili obećanje od Grada da će za 2 meseca biti rešen najveći deo njihovih problema. Gradski većnik Igor Vojinović ističe da će se potruditi da zajedno sa svojim kolegama iz rukovodstva ispune obećanja u najkraćem roku i da će ovo niško pogrebno preduzeće najverovatnije i ubuduće da posluje samostalno.

  (3) detaljnije
 • groblje zatvorenici

  Umesto samo da održavaju, niški zatvorenici i kopaju grobove

  Umesto održavanja niškog Novog groblja, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu dobili su zadatak da kopaju rake za pokojnike, kaže radnik “Gorice” Rade Rašović, koji tvrdi da je razgovarao sa njima i da su poručili da oni “nisu logoraši i da to nije humano”.

  (29) detaljnije
 • strajk

  I Bulatović na sastanku sa sindikatom “Gorice”

  Iako su u kabinetu gradonačelnika Niša nedavno rekli da je Darko Bulatović sve vezano za poziv sindikata “Gorice” da se sastanu, zbog brojnih problema radnika koji već 2 meseca štrajkuju, “prebacio” većniku Igoru Vojinoviću, on je naknadno javio da je upravo gradonačelnik organizovao sastanak i da će i on razgovarati sa sindikalistima.

  (6) detaljnije
 • gorica

  Većnik se sastaje krajem meseca sa sindikatom “Gorice” koji štrajkuje

  Zbog toga što se i nakon skoro 2 meseca koliko radnici štrajkuju na niškom Novom groblju, rešenje za brojne probleme u JKP “Gorici” ne nazire, kako kažu u Sindikatu ASNS, pozvali su gradsku vlast na sastanak, da pokušaju da nađu konstruktivno rešenje. Gradski većnik Igor Vojinović kaže da će se sastati sa njima krajem meseca.

  (3) detaljnije
 • Novo groblje

  Od marta još radnika odlazi iz "Gorice"

  Iako je sistematizacija u "Gorici" rađena prošle godine, kada je iz preduzeća otišlo 53 radnika, ovo javno komunalno preduzeće je i dalje u finansijskoj dubiozi, a iz gradske vlasti najavljuju da će oko 15 radnika biti prebačeno u "Medianu". Još jedna faza racionalizacije u budućnosti očekuje "Goricu", najavio je većnik Igor Vojinović, a tada će iz preduzeća otići zaposleni u administraciji.

  (4) detaljnije
 • JKP "Gorica"

  Trideseti dan štrajka u “Gorici”, i dalje bez rešenja

  Već mesec dana traje štrajk radnika Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” koji svakodnevno obustavljaju rad na sat vremena na niškom Novom groblju. Kažu da nastavljaju dalje, jer njihovi zahtevi još nisu ispunjeni.

  (1) detaljnije
 • gorica

  Radnici “Gorice” nastavljaju štrajk

  I u novoj 2018. godini, zaposleni u niškom Javnom preduzeću “Gorica” nastavljaju štrajk i traže svoje plate, ali i preispitivanje rada menadžmenta i visine njihovih plata.

  (4) detaljnije
 • rade rašović

  Sindikalista "Gorice": U preduzeću fale milioni

  Malverzacije sa sahranama, neregularno povećanje plata rukovodstvu, optužbe i neispravna vozila, samo su neki od problema, prema mišljenju predstavnika Asocijacije nezavisnih sindikata Radeta Rašovića, koji su doveli do katastrofalne finansijske situacije u Javnom komunalnom preduzeću Gorica, kome fale milioni.

  (5) detaljnije
 • Novo groblje

  Direktor “Gorice”: Bez veze je da se jedna firma bavi i đubretom i sahranjivanjem

  Sudbina Javnog komunalnog preduzeća Gorica je u rukama Radne grupe koja treba da odluči da li će preduzeće koje se bavi održavanjem grobalja i konstantno je u finansijskim problemima, biti ugašeno, a ova služba pripojena Mediani . Direktor Gorice smatra da ista firma ne bi trebalo da se bavi čišćenjem grada i sahranjivanjem.

  (8) detaljnije
 • Gorica

  Vođa štrajka iz “Gorice” dobio upozorenje pred otkaz

  Zbog toga što je javno govorio o malverzacijama u Javnom komunalnom preduzeću Gorica i sarađivao sa medijima, kako kaže glavni poverenik Sindikata Rade Rašović, pre nekoliko dana dobio je upozorenje pred otkaz. Direktor Igor Novaković pak kaže da je jedan od razloga i to što se u radno vreme javio u televizijski program.

  (15) detaljnije
 • Radnici "Gorice" na groblju

  Gradska vlast razmatra gašenje “Gorice”

  Javno komunalno preduzeće Gorica koje se poslednje dve godine bavi samo pogrebnim uslugama u Nišu, a već duže vreme grca u finansijskim problemima, moglo bi da bude ugašeno. Posao koji obavlja bi, kako je najavio većnik Igor Vojinović, najverovatnije bio vraćen u nadležnost Mediane.

  (11) detaljnije
 • novo groblje

  Vojinović: Izveštaj o radu “Gorice” prosleđen policiji

  Posle brojnih finansijskih problema u niškom JKP “Gorica”, koji su, prema rečima aktuelnog gradskog rukovodstva, rešeni, račun ovog preduzeća je još blokiran, a zaposleni tvrde da plate ponovo kasne. Izveštaj koji je o radu preduzeća uradila Radna grupa, prosleđen je policiji, kaže većnik Igor Vojinović.

  (3) detaljnije