Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKP Gorica Niš

 • pare

  Od niških komunalnih preduzeća samo "Gorica" u 2017. "gubitaš"

  Tradicionalno je jedini “gubitaš” među komunalnim preduzećima u Nišu prošle godine bila JKP “Gorica”, koje je “u minisu” čak 81,4 miliona dinara, dok je ostalih 8, prema rečima Vladislave Ivković iz Sekretarijata za komunalne delatnosti, imalo dobit od oko 470 miliona, od čega će 5 miliona da uplate u gradski budžet.

  (5) detaljnije
 • groblje ilustracija foto aleksandar kostic

  "Gorica" bi trebalo da preuzme najpre groblja u Suvom dolu i Donjoj Vrežini

  Ideja da lokalna groblja preuzme Javno komunalno preduzeće "Gorica" stara je nekoliko godina. Prema navodima novog većnika Bratislava Vučkovića, moglo bi da se desi da uskoro pod ingerenciju gradskog preduzeća dođu groblja u Suvom dolu i Donjoj Vrežini.

  (6) detaljnije
 • Skupština grada

  Bulatović krivi Grad za propadanje "Gorice", a ne rukovodstvo ovog preduzeća

  Dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović u raspravi o rebalansu budžeta koji "pumpa" još 70 miliona dinara u Javno komunalno preduzeće "Gorica" tvrdi da su javne finansije stabilne, opozicija odgovara da je budžet rasipnički i potrošački. "Gorica" ponovo dobija novac iz gradske kase, ali za loše stanje u ovom preduzeću Bulatović ne krivi rukovodstvo preduzeća, već Grad koji u prošlosti nije ispunjavao svoje obaveze.

  (11) detaljnije
 • pare

  Prvi rebalans niškog budžeta, još 70 miliona za “Goricu”

  Kako bi se radnicima "Gorice" isplatio zarađeni novac i kako bi bili prekinuti sudski sporovi i troškovi koji idu uz njih, Gradsko veće je rebalansom budžeta ovom javnom preduzeću dalo novih 70 miliona dinara.

  (5) detaljnije
 • pare

  Umesto da smanji nezakonito uvećane plate, “Gorica” tužila inspekciju

  Iako je niškom Javno-komunalnom preduzeću "Gorica” još pre godinu dana naloženo da smanji nezakonito povećane plate i višak para koje su, kako kažu u Budžetskoj inspekciji, isplaćivane onima na rukovodećim položajima vrati u budžet Niša, u ovoj inspekciji tvrde da je niško pogrebno preduzeće samo delimično korigovalo zarade, ali više detalja ne iznose, jer ih je “Gorica” tužila i sudski spor je u toku.

  (5) detaljnije
 • fotelja

  "Mediana" i "Naissus" konačno dobili direktore, 3 preduzeća i dalje u v. d. stanju

  V. d. direktora "Mediane" Dragoslav Pavlović na sednici Skupštine grada izabran je za direktora ovog javnog preduzeća, a vršilac dužnosti Igor Vučić za direktora "Naissusa". Ipak, “maratonski” konkurs za niške direktore koji traje od juna prošle godine, premda obustavljen, formalno još nije završen, jer su Direkcija za javni prevoz, "Gorica" i "Nišstan" u v. d. statusu.

  (8) detaljnije
 • fotelja

  Posle više od godinu dana od konkursa pojedina niška preduzeća dobila nove direktore

  Dosadašnji v. d. direktora JKP "Mediana" Dragoslav Pavlović predložen je za direktora ovog javnog preduzeća, a Igor Vučić za direktora "Naissusa". Gradsko veće je ovaj dvojac predložio nakon što su prvi na listi za direktore ovih preduzeća, posle više od godinu dana otkako je konkurs bio raspisan, odustali od kandidature. Pored toga, Gradsko veće Niša odustalo je zasad od izbora direktora u "Nišstanu", "Gorici", ali i Direkciji za javni prevoz gde je nedavno konkurs bio raspisan i tim preduzećima će rukovoditi vršioci dužnosti.

  (13) detaljnije
 • gorica

  “Gorica” ubuduće može da rešava sporove sa radnicima mirnim putem

  Oko 200 radnika koji su tužili niško Javno komunalno preduzeće "Gorica", umesto da se "vuku po sudovima", ubuduće će sporove sa ovim pogrebnim preduzećem moći da reše medijacijom, odnosno mirnim putem i tako brže dođu do svojih para.

  (4) detaljnije
 • fotelja

  Uskoro konkurs za direktore nekoliko niških javnih preduzeća

  Zbog toga što Saši Petronijević ističe četvorogodišnji direktorski mandat u Direkciji za javni prevoz, gradska vlast odlučila je da raspiše konkurs za ovu poziciju. Pored Direkcije , direktore bi trebalo da dobiju "Gorica", "Mediana", "Naissus" i "Nišstan" kojima trenutno rukovode vršioci dužnosti direktora.

  (10) detaljnije
 • groblje trava

  Građani nezadovoljni neodržavanjem Novog groblja

  Pojedini građani žalili su se da su za vikend na Novom groblju, kada su obilazili grobove najmilijih, zatekli uraslu travu i rastinje. Iz Javnog komunalnog preduzeća "Gorica" kažu da od jula nisu više zaduženi za čišćenje groblja i da to radi JKP "Mediana", međutim u ovom preduzeću tvrde da oni nisu nisu po programu preuzeli čišćenje samih grobnih mesta i prostora između njih, ali da će za 45 dana, zajedno sa "Goricom" sve očistiti.

  (14) detaljnije
 • direktor gorice

  Direktor “Gorice” ukinuo “finansijskog kontrolora” u preduzeću

  Samostalni stručni saradnik za finansijsko upravljanje i kontrolu, radno mesto koje je dosad podrazumevalo unutrašnju finansijsku kontrolu u “Gorici”, što bi po Zakonu o budžetskom sistemu svako javno preduzeće trebalo da ima, novom sistematizacijom ukinuo je v. d. direktor Igor Novaković, a tvrdi da to više nije potrebno, te da će ovaj posao da radi računovodstvo.

  (9) detaljnije
 • Gorica direktori

  Direktor "Gorice" smenjen jer je povećavao plate i isplaćivao ih bez odobrenja Grada

  Zbog toga što je pojedinim radnicima Javnog komunalnog preduzeća "Gorica" protivzakonito povećana plata, a platu je isplaćivao i bez odobrenja Grada, na Gradskom veću predložena je smena v. d. direktora Igora Novakovića.

  (28) detaljnije
 • Novo groblje

  "Gorica" i Zavod za urbanizam - preduzeća gubitaši

  Po izveštaju koji su niška preduzeća podnela Gradskom veću, za prva tri meseca 2018. godine, " Gorica" i Zavod za urbanizam posluju loše, a njihovi gubici mere se milionima. S druge strane čak 119 miliona je u plusu " Gradska stambena agencija" , zbog prodaje socijalnih stanova.

  (3) detaljnije
 • Gorica direktori

  Većnik Vojinović: Razmatra se smena direktora “Gorice”

  Plate direktora JKP “Gorica” protivzakonito povećane za dvadesetak hiljada mesečno nisu dovoljan razlog da rukovodstvo ovog preduzeća bude smenjeno, ali se prema rečima gradskog većnika Igora Vojinovića ovo pitanje ipak razmatra, jer prošle godine nisu overavali obrasce za obračun zarada. Direktor Igor Novaković tvrdi da je “nelogično što se traži njegova smena” i najavljuje da će plate vratiti na staro.

  (16) detaljnije
 • korisnički savet

  Korisnički savet odbija planove "Gorici", Skupština ih usvaja

  Iako je Korisnički savet, zadužen za praćenje rada javnih preduzeća Niša, odbio poslovni plan i program "Gorice" za naredne godine, odbornici su ga usvojili. Isti slučaj je i sa Gradskom stambenom agencijom, a članovi su nezadovoljni što Skupština grada njihovo mišljenje ne uvažava.

  (1) detaljnije
 • direktori Gorice

  “Gorica” u dugovima, a direktori sebi dali debelu povišicu

  U godini kada su niška javna preduzeća JKP “Gorici” pozajmljivala milione, a radnici štrajkovali nekoliko puta jer nisu primali platu, rukovodstvo ovog preduzeća je sebi povećalo plate za dvadesetak hiljada dinara. Budžetska inspekcija im je naložila da višak para vrate, a po Zakonu bi direktor mogao da bude smenjen.

  (22) detaljnije
 • gorica-direktori-foto-jcm

  Rukovodstvo “Gorice”: Nismo monstrumi, krivične prijave protiv sindikalca

  Nakon bure u javnosti koja se poslednjih meseci podigla zbog poslovanja niškog JKP “Gorica”, menadžment ovog preduzeća se oglasio tvrdnjom da sve rade po zakonu i da je “hajka protiv njih politički motivisana”. Saopštili su i da su, osim što su otpustili uzbunjivača i sindikalistu Radeta Rašovića, protiv njega podneli krivičnu prijavu zbog izazivanja panike.

  (14) detaljnije
 • Novo groblje

  SPS: Da se naloži ekshumacija tela i utvrdi istina o događajima u "Gorici"

  Povodom različitih događaja koji se poslednjih meseci odigravaju u Javnom komunalnom preduzeću "Gorica", između menadžmenta i dela radnika koji su štrajkovali, što je rezultiralo i otpuštanjem sindikalca i uzbunjivača Radeta Rašovića, prvi čovek SPS-a Žarko Ranković tražio je od nadležnih da utvrde šta je istina.

  (3) detaljnije
 • Mića Jevtić DS

  Niški DS traži smenu rukovodstva “Gorice”

  Zbog otkaza koji je nedavno dobio sindikalista JKP “Gorica” i uzbunjivač Rade Rašović, jer je ukazivao na malverzacije u ovom niškom preduzeću, Gradski odbor Demokratske stranke zahteva od gradske vlasti da “smeni neodgovorno rukovodstvo” i Rašovića vrati na posao.

  (8) detaljnije
 • Rade Rašović

  Vođa sindikalista “Gorice” dobio otkaz

  Nakon što mu je pre dva meseca uručena opomena, glavni poverenik Sindikata “Gorice” Rade Rašović dobio je otkaz. Kaže da su time hteli da ga “sklone” iz preduzeća, jer je ukazivao na zloupotrebe za koje tvrdi da ima dokaze, dok direktor Igor Novaković pojašnjava da je Rašović otkaz dobio, jer nije poštovao zakone i najavio je da će protiv njega podneti i krivičnu prijavu.

  (22) detaljnije