Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKP Gorica Niš

 • groblje trava

  Građani nezadovoljni neodržavanjem Novog groblja

  Pojedini građani žalili su se da su za vikend na Novom groblju, kada su obilazili grobove najmilijih, zatekli uraslu travu i rastinje. Iz Javnog komunalnog preduzeća "Gorica" kažu da od jula nisu više zaduženi za čišćenje groblja i da to radi JKP "Mediana", međutim u ovom preduzeću tvrde da oni nisu nisu po programu preuzeli čišćenje samih grobnih mesta i prostora između njih, ali da će za 45 dana, zajedno sa "Goricom" sve očistiti.

  (14) detaljnije
 • direktor gorice

  Direktor “Gorice” ukinuo “finansijskog kontrolora” u preduzeću

  Samostalni stručni saradnik za finansijsko upravljanje i kontrolu, radno mesto koje je dosad podrazumevalo unutrašnju finansijsku kontrolu u “Gorici”, što bi po Zakonu o budžetskom sistemu svako javno preduzeće trebalo da ima, novom sistematizacijom ukinuo je v. d. direktor Igor Novaković, a tvrdi da to više nije potrebno, te da će ovaj posao da radi računovodstvo.

  (9) detaljnije
 • Gorica direktori

  Direktor "Gorice" smenjen jer je povećavao plate i isplaćivao ih bez odobrenja Grada

  Zbog toga što je pojedinim radnicima Javnog komunalnog preduzeća "Gorica" protivzakonito povećana plata, a platu je isplaćivao i bez odobrenja Grada, na Gradskom veću predložena je smena v. d. direktora Igora Novakovića.

  (28) detaljnije
 • Novo groblje

  "Gorica" i Zavod za urbanizam - preduzeća gubitaši

  Po izveštaju koji su niška preduzeća podnela Gradskom veću, za prva tri meseca 2018. godine, " Gorica" i Zavod za urbanizam posluju loše, a njihovi gubici mere se milionima. S druge strane čak 119 miliona je u plusu " Gradska stambena agencija" , zbog prodaje socijalnih stanova.

  (3) detaljnije
 • Gorica direktori

  Većnik Vojinović: Razmatra se smena direktora “Gorice”

  Plate direktora JKP “Gorica” protivzakonito povećane za dvadesetak hiljada mesečno nisu dovoljan razlog da rukovodstvo ovog preduzeća bude smenjeno, ali se prema rečima gradskog većnika Igora Vojinovića ovo pitanje ipak razmatra, jer prošle godine nisu overavali obrasce za obračun zarada. Direktor Igor Novaković tvrdi da je “nelogično što se traži njegova smena” i najavljuje da će plate vratiti na staro.

  (16) detaljnije
 • korisnički savet

  Korisnički savet odbija planove "Gorici", Skupština ih usvaja

  Iako je Korisnički savet, zadužen za praćenje rada javnih preduzeća Niša, odbio poslovni plan i program "Gorice" za naredne godine, odbornici su ga usvojili. Isti slučaj je i sa Gradskom stambenom agencijom, a članovi su nezadovoljni što Skupština grada njihovo mišljenje ne uvažava.

  (1) detaljnije
 • direktori Gorice

  “Gorica” u dugovima, a direktori sebi dali debelu povišicu

  U godini kada su niška javna preduzeća JKP “Gorici” pozajmljivala milione, a radnici štrajkovali nekoliko puta jer nisu primali platu, rukovodstvo ovog preduzeća je sebi povećalo plate za dvadesetak hiljada dinara. Budžetska inspekcija im je naložila da višak para vrate, a po Zakonu bi direktor mogao da bude smenjen.

  (22) detaljnije
 • gorica-direktori-foto-jcm

  Rukovodstvo “Gorice”: Nismo monstrumi, krivične prijave protiv sindikalca

  Nakon bure u javnosti koja se poslednjih meseci podigla zbog poslovanja niškog JKP “Gorica”, menadžment ovog preduzeća se oglasio tvrdnjom da sve rade po zakonu i da je “hajka protiv njih politički motivisana”. Saopštili su i da su, osim što su otpustili uzbunjivača i sindikalistu Radeta Rašovića, protiv njega podneli krivičnu prijavu zbog izazivanja panike.

  (14) detaljnije
 • Novo groblje

  SPS: Da se naloži ekshumacija tela i utvrdi istina o događajima u "Gorici"

  Povodom različitih događaja koji se poslednjih meseci odigravaju u Javnom komunalnom preduzeću "Gorica", između menadžmenta i dela radnika koji su štrajkovali, što je rezultiralo i otpuštanjem sindikalca i uzbunjivača Radeta Rašovića, prvi čovek SPS-a Žarko Ranković tražio je od nadležnih da utvrde šta je istina.

  (3) detaljnije
 • Mića Jevtić DS

  Niški DS traži smenu rukovodstva “Gorice”

  Zbog otkaza koji je nedavno dobio sindikalista JKP “Gorica” i uzbunjivač Rade Rašović, jer je ukazivao na malverzacije u ovom niškom preduzeću, Gradski odbor Demokratske stranke zahteva od gradske vlasti da “smeni neodgovorno rukovodstvo” i Rašovića vrati na posao.

  (8) detaljnije
 • Rade Rašović

  Vođa sindikalista “Gorice” dobio otkaz

  Nakon što mu je pre dva meseca uručena opomena, glavni poverenik Sindikata “Gorice” Rade Rašović dobio je otkaz. Kaže da su time hteli da ga “sklone” iz preduzeća, jer je ukazivao na zloupotrebe za koje tvrdi da ima dokaze, dok direktor Igor Novaković pojašnjava da je Rašović otkaz dobio, jer nije poštovao zakone i najavio je da će protiv njega podneti i krivičnu prijavu.

  (22) detaljnije
 • JKP Mediana

  "Mediana" preuzima deo poslova od "Gorice" i "Parking servisa"

  Još jedna reogranizacija u javnom komunalnom sektoru Niša trebalo bi da bude urađena do aprila, a vezana je za održavanje zelenila na grobljima i mobilijara u parkovima. Ove poslove bi ubuduće trebalo da radi " Mediana" , a deo radnika za njihovo obavljanje preuzima od " Gorice" i " Parking servisa".

  (6) detaljnije
 • dopuna

  Gde je nestala dopuna izveštaja o zloupotrebama u "Gorici"?

  Dopuna izveštaja Radne grupe formirane da dokumentuje malverzacije i nezakonite radnje u JKP "Gorica", nestala je iz Gradske kuće, tvrdi Demokratska stranka. Većnik za komunalne poslove Igor Vojinović navodi da dopuna nije ni stigla do Kabineta gradonačelnika, a predsednik Radne grupe tvrdi da su obe dopune uredno poslate još pre 7 meseci.

  (4) detaljnije
 • gradski prevoz

  Iz “Gorice” apeluju da građani na Zadušnice idu autobusom

  Zbog pravoslavnog hrišćanskog praznika Zadušnice koji se obeležava u subotu 10. februara, iz Javno komunalnog preduzeća “Gorica” apeluju na građane da tog dana do Novog groblja idu autobusom.

  (2) detaljnije
 • miša jevtić

  DS: “Gorica” je primer političkog uništavanja komunalnih preduzeća u Srbiji

  Gradska vlast u Nišu radi sve kako bi što više odložila zaustavljanje zloupotreba u Javnom komunalnom preduzeću “Gorica”, tvrde niške demokrate. Zato iz ove stranke traže da odbornici Skupštine grada na narednoj sednici raspravljaju o mahinacijama u ovom preduzeću i njegovoj daljoj sudbini.

  (9) detaljnije
 • sahranjivanje

  Ugrožene Nišlije sahranjivane u ćebetu, iako je Grad plaćao sanduk

  Iako je parama građana za svakog ugroženog Nišliju plaćeno po 24.000 dinara za sahranjivanje, šef Radne grupe koja je kontrolisala pogrebno preduzeće “Gorica” Zoran Jovanović tvrdi da je više njih sahranjeno “u ćebićima i kucanim daskama”, umesto u sanduku.

  (15) detaljnije
 • pare

  "Mediana" opet pozajmljuje "Gorici" 10 miliona dinara

  Kako bi isplatili decembarske plate radnicima i jubilarne nagrade za 2016, kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, Javno komunalno preduzeće "Mediana" pozajmiće "Gorici" 10 miliona dinara. Ako Nadzorni odbor Medijane odobri ovaj zajam, za šta ima preporuku Gradskog veća, biće to još jedna u nizu pozajmica ovom niškom preduzeću, koje je u problemima.

  (6) detaljnije
 • gorica

  Radnici “Gorice” prekidaju štrajk, dogovorili se sa Gradom

  Nakon što su stavili četrdesetodnevni pomen štrajku, radnici “Gorice” će od sutra raditi bez prekida, jer su, kako kažu, dobili obećanje od Grada da će za 2 meseca biti rešen najveći deo njihovih problema. Gradski većnik Igor Vojinović ističe da će se potruditi da zajedno sa svojim kolegama iz rukovodstva ispune obećanja u najkraćem roku i da će ovo niško pogrebno preduzeće najverovatnije i ubuduće da posluje samostalno.

  (3) detaljnije
 • groblje zatvorenici

  Umesto samo da održavaju, niški zatvorenici i kopaju grobove

  Umesto održavanja niškog Novog groblja, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu dobili su zadatak da kopaju rake za pokojnike, kaže radnik “Gorice” Rade Rašović, koji tvrdi da je razgovarao sa njima i da su poručili da oni “nisu logoraši i da to nije humano”.

  (30) detaljnije
 • strajk

  I Bulatović na sastanku sa sindikatom “Gorice”

  Iako su u kabinetu gradonačelnika Niša nedavno rekli da je Darko Bulatović sve vezano za poziv sindikata “Gorice” da se sastanu, zbog brojnih problema radnika koji već 2 meseca štrajkuju, “prebacio” većniku Igoru Vojinoviću, on je naknadno javio da je upravo gradonačelnik organizovao sastanak i da će i on razgovarati sa sindikalistima.

  (6) detaljnije