Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKP Hameum Prokuplje

  • zimska sluzba KOSTA

    Za zimsko održavanje puteva 12 miliona dinara iz prokupačkog budžeta

    Za čišćenje snega na teritoriji Prokuplja tokom predstojeće zime iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 12 miliona dinara. O prohodnosti gradskih ulica brinuće, kao i prethodnih godina, JKP Hammeum, a čišćenje lokalnih, seoskih i puteva u brdskim i planinskim predelima poveriće se privatnicima, dok su državni putevi na teritoriji grada, ali i čitavog Topličkog okruga u nadležnosti niškog Preduzeća za puteve.

    (3) detaljnije
  • Sednica SO Prokuplje

    Komunalne usluge u Prokuplju obavljaće privatni koncesionar

    Obavljanje komunalnih delatnosti poput parking mesta, čistoće grada, gradske tržnice i gradskog zelenila u Prokuplju, nakon sprovedenog javnog poziva, biće povereni na održavanje i upravljanje privatnoj firmi. Radi se o radnim jedinicama najvećeg Javnog komunalnog preduzeća Hammeum koje ima oko 300 zaposlenih, a koje će se odlukom Skupštine Prokuplja koncesionom prodajom izdati privatnom partneru na 15 godina.

    (2) detaljnije
  • dezinfekcija ulica

    Dezinfikuju javne površine u Prokuplju zbog povećanog broja zaraženih koronom

    Radnici prokupačkog Javnog komunalnog preduzeća Hammeum počeli su dezinfekciju svih javnih površina u gradu, počev od prokupačke Bolnice, dok će narednih dana uraditi dezinfekciju prostora Doma zdravlja, Doma za smeštaj starih lica, pešačke zone. U ovom preduzeću kažu da će, zbog povećanog broja inficiranih koronom u Toplici, dezinfekcione ekipe butu biti non-stop na terenu.

    (4) detaljnije
  • zalivanje nenamenska potrosnja vode

    Apel da se smanji potrošnja vode u Prokuplju, kazne za nepoštovanje mera

    Voda iz sistema gradskog vodovoda u Prokuplju tokom narednih letnjih meseci može da se koristi samo za osnovnu upotrebu, piće i održavanje lične higijene, a Gradsko veće u Prokuplju poziva građane da je namenski koriste i da je ne troše za zalivanje travnjaka, bašti, punjenje bazena, jer u suprotnom mogu biti kažnjeni i do 10.000 dinara za nepoštovanje mera.

    (2) detaljnije
  • Skupština Prokuplja

    Poskupele komunalne usluge u Prokuplju, cene veće od 17 do 25 odsto

    Novom cenom usluga za koju je prokupačka Skupština dala saglasnost na poslednjoj sednici, potrošači će od narednog meseca plaćati veću cenu komunalnih usluga koje pruža privatna firma Porr-Werner Weber za 17,4 odsto, dok će računi JKP Hammeum za pijaću i otpadne vode biti uvećani za 25 odsto. Iako većina građana smatra da su i dosadašnje cene nerealne kada se uzmu stvarna primanja građana, u Gradskoj upravi poskupljenje pravdaju usklađivanjem cena i činjenicom da one godinama nisu menjane, te da nisu bile realne.

    (7) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Prokupačka opozicija najavljuje tužbe zbog odluke o koncesionoj prodaji JKP "Hammeum"

    Najavljena koncesiona prodaja najvećeg Javno komunalnog preduzeća Hammeum u Prokuplju sa oko 300 zaposlenih, izazvala je oprečne reakcije predstavnika vlasti i opozicije. Dok je za vlast ovo jedino moguće rešenje kako se Grad Prokuplje ne bi dodatno zaduživao i uzimao kredite, opozicione Demokratska stranka i Stranka slobode i pravde najavljuju krivične prijave Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Nišu, ako se odluka ne povuče.

    (1) detaljnije
  • Skupština Prokuplja

    VD direktora JKP "Hammeum" Prokuplje dao ostavku, na njegovo mesto došao većnik

    Nakon što je Nikola Žugić dao ostavku na mesto VD direktora JKP Hammeum , na sednici gradske Skupštine Prokuplja imenovan je novi vršilac dužnosti direktora - dosadašnji gradski većnik Saša Stošić. Novi direktor je pre postavljenja na funkciju u Gradskom veću već radio u ovom javnom preduzeću za koje se u narednom periodu priprema restruktuiranje i koncesiona prodaja, kao i razdvajanje pojedinih delatnosti.

    (2) detaljnije
  • Skupština Prokuplja

    Grad reorganizuje i prodaje deo prokupačkog Komunalnog preduzeća

    Glasovima većine odbornika u prokupačkoj Skupštini odlučeno je da se najveće javno preduzeće u ovom gradu JKP Hammeum reorganizuje, pa će, kako je objasnio gradonačelnik Milan Aranđelović, neke od radnih jedinica biti izdvojene iz preduzeća, a zatim prodate zainteresovanim privatnim koncesionarima.

    (4) detaljnije
  • hammeum

    Kasne plate u prokupačkom JKP "Hammeumu", nadležni traže rešenje nagomilanih problema

    Kašnjenje plate, ali i višak zaposlenih u administraciji, samo su neki od problema u najvećem javnom preduzeću u Prokuplju koje je zaduženo za vodosnabdevanje, naplatu parkiranja, grobljanske usluge i čišćenje i pranje gradskih ulica. Problemi u "Hammeumu" su sve vidljiviji, pritužbe građana sve češće, zbog čega prokupačka opozicija direktno optužuje gradsku vlast, dok gradonačelnik Prokuplja tvrdi da će se problem u ovom preduzeću rešavati već na narednoj Skupštini.

    (6) detaljnije
  • Hammeum

    Pojačana dezinfekcija javnih površina u Prokuplju

    Radnici prokupačkog preduzeća JKP Hammeum sprovode akciju dezinfekcije svih javnih površina u gradu, počev od Doma zdravlja, Bolnice, Doma za smeštaj starih lica, policije, pešačke zone. U ovom preduzeću kažu da su dve ekipe non stop na terenu i sa volonterima Crvenog krsta rade dezinfekciju prostora.

    detaljnije
  • cevovod

    Zbog kvara na glavnom cevovodu, tokom dana bez vode pojedini delovi Prokuplja

    Zbog kvara na magistralnom cevovodu "Bresnica“, žitelji prokupačkog Novog naselja, Đurevačkog naselja, Stražavačkog potoka i viših zona grada, kao i 11 sela koja se snabdevaju sa ovog vodosistema tokom dana biće bez vode. Planirana normalizacija, kažu u nadležnom preduzeću, očekuje se u kasnim popodnevnim satima i tokom noći.

    detaljnije
  • sneg

    Nadležni u Prokuplju tvrde - sneg neće iznenaditi putare ove zime

    Za čišćenje snega na lokalnim i seoskim putevima u brdskim i planinskim predelima, iz prokupačkog budžeta izdvojeno je oko 12 miliona dinara. O prohodnosti gradskih ulica brinuće JP Hammeum , o seoskim putevima dva privatna preduzeća sa kojima je ugovor već potpisan, a o državnim putevima na teritoriji Toplice niško Preduzeće za puteve.

    (6) detaljnije
  • Prokuplje

    JKP "Hameum" i Kulturno-obrazovni centar “Toplica” dobili nove direktore

    Nakon ostavke dosadašnjeg vršilaca dužnosti direktora Javno-komunalnog preduzeća “Hameum” Bojana Nikolića, odlukom odbornika Skupštine Grada Prokuplja na njegovo mesto je izabran diplomirani menadžer Nikola Žugić. Novog vršilaca dužnosti direktora dobio je i Kulturno-obrazovni centar “Toplica”, a Turistička organizacija novo - starog direktora.

    detaljnije
  • eminović

    Slučaj radnika koji je ostao bez posla ujedinio Prokupčane, omiljeni čistač ulica - na ulici

    Sada već bivši radnik JKP Hammeuma , 45-godišnji čistač ulica Aladin Eminović, ujedinio je Prokupčane - građane, ali i one koji su mu otkaz dali - rukovodioce ovog komunalnog preduzeća. Dok su građani pokrenuli peticiju i osnovali grupu na Fejsbuku kako bi Eminovića, omiljenog čistača vratili na posao, bivši poslodavci traže zakonske mogućnosti da opet dobije ugovor na neodređeno, kakav je imao do 2015. godine, kada je zbog bolesti deteta morao da ode u Nemačku.

    (3) detaljnije
  • Voda KOSTA vodosnabdevanje

    Prokupačka sela nakon višednevne nestašice dobijaju vodu, najavljeno trajno rešenje

    Iako su do pre samo nekoliko dana tvrdili da je nemoguće brzo rešiti problem vodosnabdevanja 4 prokupačka sela jer su rezervoari prazni zbog nestašice, ali i zbog neplaćanja računa za vodu, sela Bace, Kaludra, Pločnik i Tulare mogli bi već tokom večeri ili sutra da dobiju vodu sa seoskog vodovoda. Gradska vlast u Prokuplju najavljuje i preuzimanje vodovoda od strane JKP Hammeuma, čime će višednevni problem žitelja ovih sela koji se ponavlja svakih nekoliko meseci konačno biti rešen.

    (1) detaljnije
  • Voda nestašica KOSTA

    Nekoliko prokupačkih sela bez vode, nadležni tvrde da su problem velika dugovanja

    Za nešto manje od mesec dana kako im je rešen kvar i uspostavljeno vodosnabdevanje u prokupačkim selima Bace, Kaludra, Pločnik i Tulare, meštani tvrde da već nekoliko dana ponovo nemaju vodu, a nemaju ni povratne informacije zašto su usred leta i pandemije ostali bez vode za piće. Dok nadležni u Prokuplju tvrde da se radi o nestašici i da čekaju da se rezervoari napune, predsednik jedne od mesnih zajednica kaže da vode ima, ali su pumpe isključene zbog velikih dugovanja pojedinih meštana.

    (2) detaljnije
  • vodovod

    Oko 800 porodica u 4 prokupačka sela 20 dana bez vode

    Već 20 dana nemaju vodu meštani četiri prokupačka sela - Bace, Kaludra, Tulare i Pločnik koja imaju seoski vodovod. Neko je zavrnuo ventile i zaključao ih lancima i katancima, a u Tularu su i kvarovi na mreži, dok žitelji okrivljuju jedni druge za probleme i ogorčeni su na odgovorne u selu i nadležne u gradskoj vlasti.

    detaljnije
  • poplava

    Nakon poplava, delovi Prokuplja se snabdevaju pijaćom vodom iz cisterni

    Nakon što je zbog poplavljene crpne stanice kod “Grčkog mlina” ka prokupačkom selu Draganja došlo do prekida u vodosnabdevanju dela Prokuplja, tokom noći su radnici JKP Hammeum uspeli da reše problem, ali voda sa vodovoda nije ispravna za piće, već se može koristiti samo za tehničku upotrebu. U naseljima bez pijaće vode biće stacionarine cisterne.

    detaljnije
  • Kante PROKUPLJE Lj.M. foto

    Nove kante za smeće u užem i širem centru Prokuplja

    Nove kante za smeće u narednih mesec dana biće postavljene u užem i širem centru Prokuplja, čime će se rešiti dugogodišnji problem pešaka koji prethodnih godina nisu imali gde da odlažu smeće, jer su prethodne kante ili skinute ili uništene i oštećene. U JKP Hammeum, zaduženom za čistoću gradskih ulica, kažu da su sve sami uradili radnici preduzeća, te da su za sada napravili oko 40 kanti čije je postavljanje već počelo, a da je u planu da se uradi još 35 komada.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: