Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKP Hameum Prokuplje

 • Skupština Prokuplja

  Grad reorganizuje i prodaje deo prokupačkog Komunalnog preduzeća

  Glasovima većine odbornika u prokupačkoj Skupštini odlučeno je da se najveće javno preduzeće u ovom gradu JKP Hammeum reorganizuje, pa će, kako je objasnio gradonačelnik Milan Aranđelović, neke od radnih jedinica biti izdvojene iz preduzeća, a zatim prodate zainteresovanim privatnim koncesionarima.

  (4) detaljnije
 • hammeum

  Kasne plate u prokupačkom JKP "Hammeumu", nadležni traže rešenje nagomilanih problema

  Kašnjenje plate, ali i višak zaposlenih u administraciji, samo su neki od problema u najvećem javnom preduzeću u Prokuplju koje je zaduženo za vodosnabdevanje, naplatu parkiranja, grobljanske usluge i čišćenje i pranje gradskih ulica. Problemi u "Hammeumu" su sve vidljiviji, pritužbe građana sve češće, zbog čega prokupačka opozicija direktno optužuje gradsku vlast, dok gradonačelnik Prokuplja tvrdi da će se problem u ovom preduzeću rešavati već na narednoj Skupštini.

  (6) detaljnije
 • Hammeum

  Pojačana dezinfekcija javnih površina u Prokuplju

  Radnici prokupačkog preduzeća JKP Hammeum sprovode akciju dezinfekcije svih javnih površina u gradu, počev od Doma zdravlja, Bolnice, Doma za smeštaj starih lica, policije, pešačke zone. U ovom preduzeću kažu da su dve ekipe non stop na terenu i sa volonterima Crvenog krsta rade dezinfekciju prostora.

  detaljnije
 • cevovod

  Zbog kvara na glavnom cevovodu, tokom dana bez vode pojedini delovi Prokuplja

  Zbog kvara na magistralnom cevovodu "Bresnica“, žitelji prokupačkog Novog naselja, Đurevačkog naselja, Stražavačkog potoka i viših zona grada, kao i 11 sela koja se snabdevaju sa ovog vodosistema tokom dana biće bez vode. Planirana normalizacija, kažu u nadležnom preduzeću, očekuje se u kasnim popodnevnim satima i tokom noći.

  detaljnije
 • sneg

  Nadležni u Prokuplju tvrde - sneg neće iznenaditi putare ove zime

  Za čišćenje snega na lokalnim i seoskim putevima u brdskim i planinskim predelima, iz prokupačkog budžeta izdvojeno je oko 12 miliona dinara. O prohodnosti gradskih ulica brinuće JP Hammeum , o seoskim putevima dva privatna preduzeća sa kojima je ugovor već potpisan, a o državnim putevima na teritoriji Toplice niško Preduzeće za puteve.

  (6) detaljnije
 • Prokuplje

  JKP "Hameum" i Kulturno-obrazovni centar “Toplica” dobili nove direktore

  Nakon ostavke dosadašnjeg vršilaca dužnosti direktora Javno-komunalnog preduzeća “Hameum” Bojana Nikolića, odlukom odbornika Skupštine Grada Prokuplja na njegovo mesto je izabran diplomirani menadžer Nikola Žugić. Novog vršilaca dužnosti direktora dobio je i Kulturno-obrazovni centar “Toplica”, a Turistička organizacija novo - starog direktora.

  detaljnije
 • eminović

  Slučaj radnika koji je ostao bez posla ujedinio Prokupčane, omiljeni čistač ulica - na ulici

  Sada već bivši radnik JKP Hammeuma , 45-godišnji čistač ulica Aladin Eminović, ujedinio je Prokupčane - građane, ali i one koji su mu otkaz dali - rukovodioce ovog komunalnog preduzeća. Dok su građani pokrenuli peticiju i osnovali grupu na Fejsbuku kako bi Eminovića, omiljenog čistača vratili na posao, bivši poslodavci traže zakonske mogućnosti da opet dobije ugovor na neodređeno, kakav je imao do 2015. godine, kada je zbog bolesti deteta morao da ode u Nemačku.

  (3) detaljnije
 • Voda KOSTA vodosnabdevanje

  Prokupačka sela nakon višednevne nestašice dobijaju vodu, najavljeno trajno rešenje

  Iako su do pre samo nekoliko dana tvrdili da je nemoguće brzo rešiti problem vodosnabdevanja 4 prokupačka sela jer su rezervoari prazni zbog nestašice, ali i zbog neplaćanja računa za vodu, sela Bace, Kaludra, Pločnik i Tulare mogli bi već tokom večeri ili sutra da dobiju vodu sa seoskog vodovoda. Gradska vlast u Prokuplju najavljuje i preuzimanje vodovoda od strane JKP Hammeuma, čime će višednevni problem žitelja ovih sela koji se ponavlja svakih nekoliko meseci konačno biti rešen.

  (1) detaljnije
 • Voda nestašica KOSTA

  Nekoliko prokupačkih sela bez vode, nadležni tvrde da su problem velika dugovanja

  Za nešto manje od mesec dana kako im je rešen kvar i uspostavljeno vodosnabdevanje u prokupačkim selima Bace, Kaludra, Pločnik i Tulare, meštani tvrde da već nekoliko dana ponovo nemaju vodu, a nemaju ni povratne informacije zašto su usred leta i pandemije ostali bez vode za piće. Dok nadležni u Prokuplju tvrde da se radi o nestašici i da čekaju da se rezervoari napune, predsednik jedne od mesnih zajednica kaže da vode ima, ali su pumpe isključene zbog velikih dugovanja pojedinih meštana.

  (2) detaljnije
 • vodovod

  Oko 800 porodica u 4 prokupačka sela 20 dana bez vode

  Već 20 dana nemaju vodu meštani četiri prokupačka sela - Bace, Kaludra, Tulare i Pločnik koja imaju seoski vodovod. Neko je zavrnuo ventile i zaključao ih lancima i katancima, a u Tularu su i kvarovi na mreži, dok žitelji okrivljuju jedni druge za probleme i ogorčeni su na odgovorne u selu i nadležne u gradskoj vlasti.

  detaljnije
 • poplava

  Nakon poplava, delovi Prokuplja se snabdevaju pijaćom vodom iz cisterni

  Nakon što je zbog poplavljene crpne stanice kod “Grčkog mlina” ka prokupačkom selu Draganja došlo do prekida u vodosnabdevanju dela Prokuplja, tokom noći su radnici JKP Hammeum uspeli da reše problem, ali voda sa vodovoda nije ispravna za piće, već se može koristiti samo za tehničku upotrebu. U naseljima bez pijaće vode biće stacionarine cisterne.

  detaljnije
 • Kante PROKUPLJE Lj.M. foto

  Nove kante za smeće u užem i širem centru Prokuplja

  Nove kante za smeće u narednih mesec dana biće postavljene u užem i širem centru Prokuplja, čime će se rešiti dugogodišnji problem pešaka koji prethodnih godina nisu imali gde da odlažu smeće, jer su prethodne kante ili skinute ili uništene i oštećene. U JKP Hammeum, zaduženom za čistoću gradskih ulica, kažu da su sve sami uradili radnici preduzeća, te da su za sada napravili oko 40 kanti čije je postavljanje već počelo, a da je u planu da se uradi još 35 komada.

  (2) detaljnije
 • hammeum

  Prokupačko preduzeće proizvodi dezinfekciono sredstvo, nudi ga besplatno gradovima širom Srbije

  Javno komunalno preduzeće Hammeum dnevno proizvodi 1.000 litara natrijum hipohlorida (NaOCl) i svakog dana može da ponudi besplatno bar 100 litara viška koje ne upotrebe institucijama u drugim gradovima širom Srbije kojima je neophodno ovo sredstvo za dezinfekciju. O tome su obavestili i Vladu Srbije.

  (3) detaljnije
 • ulica

  Zbog pucanja glavne cevi nekoliko ulica u centru Prokuplja bez vode

  Zbog pucanja glavne cevi u Ulici Dragoljuba Radosavljevića nedaleko od centra Prokuplja, glavna ulica i uži deo centra jutros su bili preplavljeni vodom. Kvar je prijavljen oko 6 sati, a iz JKP Hammeuma kažu da je u toku lociranje kvara, te da bi trebalo da se on otkloni u toku dana, zbog čega će nekoliko ulica veći deo dana biti bez vode.

  detaljnije
 • sadnice

  Besplatne sadnice bagrema za topličke poljoprivrednike

  Pošumljavanje šumskog zemljišta, vlasnici parcela sa teritorije čitavog Topličkog okruga imaju mogućnost da pošume sadnicama bagrema, koje besplatno deli Javno komunalno preduzeže “Hammeum” u Prokuplju. Sadnice će se deliti do isteka zaliha a od dokumentacije za njihovo dobijanje potrebno je podneti zahtev i dostaviti fotokopiju posedovnog lista i lične karte.

  detaljnije
 • sneg

  Sve spremno za zimsko održavanje prokupačkih puteva

  Za čišćenje snega na lokalnim i seoskim putevima u brdskim i planinskim predelima, iz prokupačkog budžeta izdvojeno je oko 15 miliona dinara. O prohodnosti gradskih ulica brinuće JP Hammeum , a o državnim putevima niško Preduzeće za puteve. Gradonačelnik Prokuplja tvrdi da sneg ove zime neće iznenaditi nadležne službe i da su potpuno završene sve procedure za zimsko održavanje puteva.

  (1) detaljnije
 • sadnice

  Besplatne sadnice za prokupačke poljoprivrednike

  Pošumljavanje njiva šeste i sedme klase zemljišta poljoprivrednici sa teritorije Prokuplja mogu da pošume besplatno sadnicama bagrema koje Rasadnik „Toplica“ u sastavu Javnog preduzeća “Hammeum” deli tokom čitave zime. Za dobijanje sadnica je od dokumentacije potrebna fotokopija lične karte i posedovni list.

  detaljnije
 • besplatne sadnice (1)

  Besplatne sadnice za škole u Topličkom okrugu

  Kako bi probudili ekološku svest, pre svega kod učenika osnovnih škola, JKP Hammeum iz Prokuplja sprovodi akciju u kojoj će biti zasađeno stotinak sadnica različite vrste drveća, a prioritet će imati škole na teritoriji čitavog Topličkog okruga. Sadnice su obezbeđene iz sopstvenog rasadnika, a zaposleni će zajedno sa učenicima učestvovati u sadnji.

  detaljnije
 • fonatana prokuplje 1 foto lj.m.

  Popravljaju se fontane u pešačkoj zoni u Prokuplju

  Gradska vlast u Prokuplju izdvojiće oko 750.000 dinara kako bi osposobili dve fontane u pešačkoj zoni, a koje gotovo da nikada nisu ni proradile, pa umesto da ulepšavaju ambijent, postale su ruglo ovog prostora. Radove bi u narednom periodu trebalo da izvede lokalno Javno komunalno preduzeće "Hammeum".

  (1) detaljnije