Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKP Mediana Niš

 • Gorica

  “Gorica” zakupila kapelu Kliničkog centra da bi vraćala dugove

  Da bi vratila dugove niškim javnim preduzećima i dobavljačima, ali i da bi radnici redovno primali platu, kaže direktor Igor Novaković, JKP Gorica je zakupila kapelu Kliničkog centra. Mesečno će iznajmljivanje plaćati 2 miliona dinara, dodaje, a predviđaju da će moći da zarade oko 6 miliona na mesečnom nivou.

  (2) detaljnije
 • Đubre kod Voždove škole

  Foto-vest: Preliva đubre iz kontejnera kod Voždove škole

  Džakovi puni đubreta, stari nameštaj i drugi otpad, kako kažu stanovnici ovog kraja, svakodnevno prelivaju iz kontejnera koji se nalaze u blizini Voždove škole u Nišu.

  (17) detaljnije
 • Smeće

  Počelo čišćenje divljih deponija u Nišu

  Iako je još sredinom septembra najavljeno da će do kraja godine biti uklonjeno čak 30 deponija u svim niškim opštinama, kako piše na sajtu Grada, čišćenje đubreta počelo je tek pre nedelju dana na putu između Trupala i Popovca.

  (5) detaljnije
 • Kamioni Zimska služba

  Zimska služba: Kad zaveje, sporedne ulice moraju da čekaju

  Javno komunalno preduzeće “Mediana” od prošle zime do danas, kada su predstavili mehanizaciju kojom raspolažu za čišćenje ulica od snega, nije osavremenjena. Zbog toga će se, kada padne sneg, prvo čistiti glavne saobraćajnice, a one koje spadaju u 3. i 4. kategoriju će, kao i do sada, morati da pričekaju.

  (11) detaljnije
 • Policija FOTO ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

  Radnici "Mediane" se potukli na deponiji u Nišu

  Jedan radnik Javnog komunalnog preduzeća “Mediana” povređen je na gradskoj deponiji, u tuči koja se dogodila u petak 3. novembra oko podneva. Prema još nepotvrđenim informacijama, jedan zaposleni u ovom preduzeću je napao svog nadređenog, zbog toga što mu je po kazni smanjena plata.

  detaljnije
 • mediana

  “Mediani” nedostaju ljudstvo i oprema

  Iako se prethodnih meseci u javnosti stvarala slika da niško Javno komunalno preduzeće "Mediana" dobro posluje, kako je rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović tokom jutarnje posete ovom preduzeću, to je bila iskrivljena slika i neophodno je uvećanje ljudstva, nabavka opreme i poboljšanje uslova za rad.

  (6) detaljnije
 • Cveće

  Najavljena izložba cveća u Tvrđavi

  Saksijsko cveće, aranžmani od rezanih biljaka i dekorativna oprema biće izloženi u Paviljonu u Tvrđavi u Nišu, a na platou iza galerije stajaće dendrološki materijal. Izložbu cveća iz JKP Mediana najavljuju od 18. do 22. oktobra, a otvaranje je u 17:30.

  (1) detaljnije
 • Zimska sluzba sneg foto Aleksandar Kostić

  “Mediana” kupuje nove kamione i opremu za Zimsku službu

  Ove zime niške ulice trebalo bi da budu čišćenje sa još 3 nova kamiona, a Zimska služba imaće i nove rotacione posipače i freze za čišćenje staza u parkovima. JKP “Mediana” je opredelila pare, a javna nabavka će biti raspisana kada odluka prođe Skupštinu.

  (7) detaljnije
 • deponija

  Uređuje se prostor kod mosta u Tvrđavi, najavljeno i čišćenje 30 deponija

  Prostor na izlazu iz Tvrđave ka Gradskom polju uskoro bi, prema najavama iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, trebalo da bude uređen i ozelenjen. Na ovom mestu je očišćeno đubre, a još 30 divljih deponija bi trebalo da bude sklonjeno iz sela i sa periferije grada.

  (7) detaljnije
 • djubrari

  “Mediana” predložila niže cene za odvoz smeća iz preduzeća i ustanova

  Smanjenje cene za odvoz smeća od čak 20% za pravna lica, Nadzorni odbor Javnog komunalnog preduzeća “Mediana” predložio je Gradskom veću. Kako kaže direktor ovog preduzeća Bratislav Vučković, ukoliko Veće prihvati predlog, preduzetnici umanjene račune mogu da očekuju od 1. oktobra.

  (6) detaljnije
 • flase

  Akcija recikliranja staklene ambalaže u Nišu

  Nišlije su danas na pet lokacija, u periodu od 9 do 12 sati, mogle da recikliraju staklenu ambalažu i da zauzvrat na poklon dobiju ceger ili kačket. Ovo je prva akcija sakupljanja staklenog otpada, a u JKP "Mediana" kažu da planiraju svake nedelje da jedan dan odvoje za sakupljanje ove vrste otpada.

  (3) detaljnije
 • Javni toalet ispod tvrđavskog mosta

  Javni toaleti u centru Niša radiće duže

  Iako je sredina leta, kada se mnogo ljudi u večernjim satima okuplja na Nišavskom keju i u Tvrđavi, javni toaleti na ovim mestima zatvaraju se mnogo pre nego što se raziđe gužva, pa su građani bivali primorani da uriniraju na različitim mestima. Posle reakcije novinara Južnih vesti , iz JKP “Mediana” su kazali da će već sutra radno vreme toaleta biti produženo do 2 sata posle ponoći.

  (4) detaljnije
 • Vratio se sam kući

  Radnik “Mediane” se vratio kući

  Nišlija Dejan Živadinović, koji radi u "Mediani", a čiji je nestanak njegova supruga 27. juna prijavila policiji, vratio se kući sutradan oko 18:30, kažu u niškoj policiji.

  (5) detaljnije
 • Mobilijar i smeće

  Roditelji: Čairski park pun đubreta i polomljenih mobilijara

  Nišlije koje izvode decu u čairski park kažu da je smeće svuda po njemu, da đubre okružuje klupice, mobilijare i da ga ima i na stazama gde mališani voze bicikle i rolere. Posebno ih brine i što po parku ima stakla i polomljenih mobilijara, jer bi deca mogla da se povrede.

  (6) detaljnije
 • Grana pala na aparat za točenje goriva

  Grana pala na pumpu i auto kod parka preko puta Pozorišta

  Ogromna grana sa drveta se oko pola 7 jutros odlomila i pala na aparat za točenje goriva i taksi koji je bio parkiran na početku ulice Lole Ribara u Nišu. Na sreću niko nije povređen, kažu u gradskom Zelenilu koje je izašlo na teren, ali je pričinjena manja materijalna šteta. Nejasno je zbog čega se grana odlomila, jer nije bilo vetra.

  (13) detaljnije
 • kontejner

  Deponija na parkingu u Durlanu

  Plastična ambalaža, kese, ostaci hrane, ali i šut, gume automobila, pa i pohaban nameštaj, slika su i prilika Knjaževačke ulice u Durlanu, ispred zgrade 158. Tamo je na parkingu postavljeno 12 kontejnera, koji se, kako kažu stanovnici ovog dela grada, ne prazne mesecima. U Medijani uveravaju da će biti rešeno.

  (10) detaljnije
 • Trava na Paliluli

  Trava do kolena na Paliluli "čeka" svoj red

  Građani koji žive na Paliluli, u blizini zgrade Opštine, Gimnazije “Svetozar Marković” i fakulteta Zaštite na radu, kažu da je trava narasla “do kolena” pa i više, ali da niko danima ne dolazi da je pokosi. Direktor “Zelenila” Slobodan Đorđević pojašnjava da je razlog što taj deo Niša “još nije došao na red”.

  (11) detaljnije
 • Gradska bašta

  Niški izviđači ovog vikenda uče istoriju i čiste Tvrđavu

  Istorijski čas za najmlađe, klasične izviđačke discipline, čišćenje Tvrđave, postavljanje ekoloških poruka i kućica za ptice, obeležiće redovnu smotru niškog Saveza izviđača koja se održava 20. i 21. maja, kaže starešina Momčilo Petković. Novina je što će se izviđači ponovo okupiti u niškoj Tvrđavi, a više pažnje će posvetiti ekologiji.

  (1) detaljnije
 • Drvored do jeseni bez 4 stabla; foto: A. I.

  Uništen deo drvoreda na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu

  Deo drvoreda javora koji se prostire na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu, pored kasarne “Knjaz Mihajlo”, nedavno je uništen, kada je, kako kaže direktor “Zelenila” u JKP “Mediana” Slobodan Đorđević, neko automobilom “naleteo” na drveće i od jakog udarca polomio 4 stabla. Nova će posaditi na jesen.

  (1) detaljnije
 • Prolaz ispod mosta

  Očišćen prolaz ispod mosta Mladosti, ali Nišlijama i dalje služi kao toalet

  Prolaz ispod mosta Mladosti koji omogućava ljudima da prelaze na drugu stranu, a da ne koriste stepenište i pretrčavaju kolovoz, očišćen je od đubreta koje se mesecima gomilalo. Ipak, Nišlije i dalje uriniraju u ovom delu jer je zaštićen od pogleda prolaznika i neosvetljen, a građani koji bi tu da prođu ili kojima je to jedina mogućnost jer ne mogu uz stepenice, moraju da izbegavaju ovaj prolaz.

  (6) detaljnije