Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKP Mediana Niš

 • pare

  "Mediana" opet pozajmljuje "Gorici" 10 miliona dinara

  Kako bi isplatili decembarske plate radnicima i jubilarne nagrade za 2016, kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, Javno komunalno preduzeće "Mediana" pozajmiće "Gorici" 10 miliona dinara. Ako Nadzorni odbor Medijane odobri ovaj zajam, za šta ima preporuku Gradskog veća, biće to još jedna u nizu pozajmica ovom niškom preduzeću, koje je u problemima.

  (6) detaljnije
 • deponija

  Nišlija stavio natpis dobrodošlice na divlju deponiju, jer je niko ne čisti

  Divlja deponija “nikla” je kod Bulevara Medijana u Durlanu, nedaleko od elitnog naselja, poznatog kao “Beverli hils”, a jedan Nišlija, nezadovoljan ružnom slikom njegovog komšiluka i kako kaže, nereagovanjem nadležnih, natpisom je obeležio ovo smetlište.

  (8) detaljnije
 • drvored-sarajevska-foto-a.s.-jv

  Drvored lipa u jednom delu Sarajevske ulice

  Nakon insistiranja stanovnika Sarajevske ulice i naselja Šljaka, u delu ulice koji je asfaltiran zasađen je drvored lipa, pa će u letnjim danima za sve pešake, dok budu prolazili ovim delom grada, biti i mesta sa hladovinom.

  (2) detaljnije
 • sanja jefic brankovic

  Gradska odbornica bez konkursa dobila posao u "Mediani"

  Nakon što je gradskoj odbornici SDPS i bivšoj narodnoj poslanici Sanji Jefić Branković istekao ugovor o radu u niškoj Objedinjenoj naplati , ona je van konkursa dobila posao u pravnoj službi Mediane . I dok Jefić Branković tvrdi da se radi o sporazumnoj razmeni između 2 javna preduzeća, u Objedinjenoj naplati to demantuju, a Zakonom je propisano da se razmena odnosi samo na zaposlene za stalno.

  (32) detaljnije
 • Gorica

  “Gorica” zakupila kapelu Kliničkog centra da bi vraćala dugove

  Da bi vratila dugove niškim javnim preduzećima i dobavljačima, ali i da bi radnici redovno primali platu, kaže direktor Igor Novaković, JKP Gorica je zakupila kapelu Kliničkog centra. Mesečno će iznajmljivanje plaćati 2 miliona dinara, dodaje, a predviđaju da će moći da zarade oko 6 miliona na mesečnom nivou.

  (3) detaljnije
 • Đubre kod Voždove škole

  Foto-vest: Preliva đubre iz kontejnera kod Voždove škole

  Džakovi puni đubreta, stari nameštaj i drugi otpad, kako kažu stanovnici ovog kraja, svakodnevno prelivaju iz kontejnera koji se nalaze u blizini Voždove škole u Nišu.

  (17) detaljnije
 • Smeće

  Počelo čišćenje divljih deponija u Nišu

  Iako je još sredinom septembra najavljeno da će do kraja godine biti uklonjeno čak 30 deponija u svim niškim opštinama, kako piše na sajtu Grada, čišćenje đubreta počelo je tek pre nedelju dana na putu između Trupala i Popovca.

  (5) detaljnije
 • Kamioni Zimska služba

  Zimska služba: Kad zaveje, sporedne ulice moraju da čekaju

  Javno komunalno preduzeće “Mediana” od prošle zime do danas, kada su predstavili mehanizaciju kojom raspolažu za čišćenje ulica od snega, nije osavremenjena. Zbog toga će se, kada padne sneg, prvo čistiti glavne saobraćajnice, a one koje spadaju u 3. i 4. kategoriju će, kao i do sada, morati da pričekaju.

  (11) detaljnije
 • Policija FOTO ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

  Radnici "Mediane" se potukli na deponiji u Nišu

  Jedan radnik Javnog komunalnog preduzeća “Mediana” povređen je na gradskoj deponiji, u tuči koja se dogodila u petak 3. novembra oko podneva. Prema još nepotvrđenim informacijama, jedan zaposleni u ovom preduzeću je napao svog nadređenog, zbog toga što mu je po kazni smanjena plata.

  detaljnije
 • mediana

  “Mediani” nedostaju ljudstvo i oprema

  Iako se prethodnih meseci u javnosti stvarala slika da niško Javno komunalno preduzeće "Mediana" dobro posluje, kako je rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović tokom jutarnje posete ovom preduzeću, to je bila iskrivljena slika i neophodno je uvećanje ljudstva, nabavka opreme i poboljšanje uslova za rad.

  (6) detaljnije
 • Cveće

  Najavljena izložba cveća u Tvrđavi

  Saksijsko cveće, aranžmani od rezanih biljaka i dekorativna oprema biće izloženi u Paviljonu u Tvrđavi u Nišu, a na platou iza galerije stajaće dendrološki materijal. Izložbu cveća iz JKP Mediana najavljuju od 18. do 22. oktobra, a otvaranje je u 17:30.

  (1) detaljnije
 • Zimska sluzba sneg foto Aleksandar Kostić

  “Mediana” kupuje nove kamione i opremu za Zimsku službu

  Ove zime niške ulice trebalo bi da budu čišćenje sa još 3 nova kamiona, a Zimska služba imaće i nove rotacione posipače i freze za čišćenje staza u parkovima. JKP “Mediana” je opredelila pare, a javna nabavka će biti raspisana kada odluka prođe Skupštinu.

  (7) detaljnije
 • deponija

  Uređuje se prostor kod mosta u Tvrđavi, najavljeno i čišćenje 30 deponija

  Prostor na izlazu iz Tvrđave ka Gradskom polju uskoro bi, prema najavama iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, trebalo da bude uređen i ozelenjen. Na ovom mestu je očišćeno đubre, a još 30 divljih deponija bi trebalo da bude sklonjeno iz sela i sa periferije grada.

  (7) detaljnije
 • djubrari

  “Mediana” predložila niže cene za odvoz smeća iz preduzeća i ustanova

  Smanjenje cene za odvoz smeća od čak 20% za pravna lica, Nadzorni odbor Javnog komunalnog preduzeća “Mediana” predložio je Gradskom veću. Kako kaže direktor ovog preduzeća Bratislav Vučković, ukoliko Veće prihvati predlog, preduzetnici umanjene račune mogu da očekuju od 1. oktobra.

  (6) detaljnije
 • flase

  Akcija recikliranja staklene ambalaže u Nišu

  Nišlije su danas na pet lokacija, u periodu od 9 do 12 sati, mogle da recikliraju staklenu ambalažu i da zauzvrat na poklon dobiju ceger ili kačket. Ovo je prva akcija sakupljanja staklenog otpada, a u JKP "Mediana" kažu da planiraju svake nedelje da jedan dan odvoje za sakupljanje ove vrste otpada.

  (3) detaljnije
 • Javni toalet ispod tvrđavskog mosta

  Javni toaleti u centru Niša radiće duže

  Iako je sredina leta, kada se mnogo ljudi u večernjim satima okuplja na Nišavskom keju i u Tvrđavi, javni toaleti na ovim mestima zatvaraju se mnogo pre nego što se raziđe gužva, pa su građani bivali primorani da uriniraju na različitim mestima. Posle reakcije novinara Južnih vesti , iz JKP “Mediana” su kazali da će već sutra radno vreme toaleta biti produženo do 2 sata posle ponoći.

  (4) detaljnije
 • Vratio se sam kući

  Radnik “Mediane” se vratio kući

  Nišlija Dejan Živadinović, koji radi u "Mediani", a čiji je nestanak njegova supruga 27. juna prijavila policiji, vratio se kući sutradan oko 18:30, kažu u niškoj policiji.

  (5) detaljnije
 • Mobilijar i smeće

  Roditelji: Čairski park pun đubreta i polomljenih mobilijara

  Nišlije koje izvode decu u čairski park kažu da je smeće svuda po njemu, da đubre okružuje klupice, mobilijare i da ga ima i na stazama gde mališani voze bicikle i rolere. Posebno ih brine i što po parku ima stakla i polomljenih mobilijara, jer bi deca mogla da se povrede.

  (6) detaljnije
 • Grana pala na aparat za točenje goriva

  Grana pala na pumpu i auto kod parka preko puta Pozorišta

  Ogromna grana sa drveta se oko pola 7 jutros odlomila i pala na aparat za točenje goriva i taksi koji je bio parkiran na početku ulice Lole Ribara u Nišu. Na sreću niko nije povređen, kažu u gradskom Zelenilu koje je izašlo na teren, ali je pričinjena manja materijalna šteta. Nejasno je zbog čega se grana odlomila, jer nije bilo vetra.

  (13) detaljnije
 • kontejner

  Deponija na parkingu u Durlanu

  Plastična ambalaža, kese, ostaci hrane, ali i šut, gume automobila, pa i pohaban nameštaj, slika su i prilika Knjaževačke ulice u Durlanu, ispred zgrade 158. Tamo je na parkingu postavljeno 12 kontejnera, koji se, kako kažu stanovnici ovog dela grada, ne prazne mesecima. U Medijani uveravaju da će biti rešeno.

  (10) detaljnije