Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JKSP Svrljig

 • komunalni radovi foto aleksandar kostic

  Bez vode Ulica Vase Albanca u Svrljigu

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži, od 9 sati bez vode je Ulica Vase Albanca sa svim pripadajućim ulicama, od mosta na Pravačkoj reci do bivše fabrike "Pobeda". Očekuje se da kvar bude otklonjen u toku dana, kažu u JKSP "Svrljig".

  detaljnije
 • Ukinute restrikcije vode u Svrljigu

  Nakon dvonedeljnog problema zbog smanjene izdašnosti izvorišta Rumenjak i Manojlica iz kojih se Svrljig snabdeva pijaćom vodom, situacija je normalizovana i restrikcije su ukinute, saopšteno je iz Javnog komunalno-stambenog preduzeća "Svrljig".

  detaljnije
 • Česma

  Počinju restrikcije vode u Svrljigu

  Nakon nedavne havarije, kada ceo Svrljig nije imao vodu, iz JKSP “Svrljig” najavljuju da će od srede 20. septembra u 14 sati početi restrikcije, pa građani u pojedinim ulicama 24 sata neće imati vodu.

  detaljnije
 • cesma

  Svrljig bez vode zbog havarije

  Celo područje Svrljiga, kako je saopšteno u lokalnom javnom komunalnom preduzeću, bez vode je zbog velike havarije na glavnom vodu iz Manojlice.

  detaljnije
 • vodosnabdevanje foto aleksandar kostic

  Od srede počinju restrikcije vode u Svrljigu

  Zbog znatno smanjene izdašnosti izvorišta, iz JKSP "Svrljig" saopšteno je da od 20. septembra počinju restrikcije kako bi i stanovnici u višim naseljima, nakon par dana nestašice, povremeno imali vodu. Svrljig će biti podeljen u dve grupe isključenja koje, naizmenično, neće imati vodu po 24 sata.

  (4) detaljnije
 • Igor Davidovic foto Aleksandar Kostic

  Davidović imenovan za pomoćnika predsednice Opštine Svrljig

  Donedavni direktor JKSP "Svrljig" i predsednik Opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke u Svrljigu Igor Davidović imenovan je za jednog od 3 pomoćnika predsednice Opštine Svrljig.

  detaljnije
 • Igor Davidovic i Jovan Djordjevic JKSP Svrljig foto Aleksandar Kostic Juzne vesti

  Đorđević umesto Davidovića na čelu svrljiškog "Komunalca"

  Dugogodišnji direktor JKSP "Svrljig" Igor Davidović, nakon izbora za odbornika u lokalnoj Skupštini, podneo je ostavku na tu funkciju, a za novog v. d. direktora odbornici su jednoglasno izabrali Jovana Đorđevića, radnika tog preduzeća.

  (3) detaljnije
 • voda Ilustracija KOSTA Juzne vesti

  Voda u Svrljigu nije za piće

  Zbog zamućenja izvorišta Manojlica i Rumenjak usled naglog topljenja snega, voda u Svrljigu nije za piće. U toku dana, kako je najavljeno iz JKSP "Svrljig", građani će pijaću vodu moći da toče iz cisterni koje će kružiti gradom.

  detaljnije
 • radovi vodovod foto a.k.

  Svrljiško naselje Padalište bez vode zbog havarije

  Zbog havarije na vodovodnoj mreži, stanovnici naselja Padalište bez vode su od 10 sati. Iz JKSP "Svrljig" kažu da su radnici na terenu i da se očekuje da kvar bude otklonjen u toku dana.

  detaljnije
 • Vodovod radovi foto Aleksandar Kostic

  Radnička ulica u Svrljigu bez vode zbog havarije

  Zbog havarije na vodovodnoj mreži, žitelji Radničke ulice u Svrljigu bez vode su od 10 sati, a iz JKSP "Svrljig" kažu da će kvar biti otklonjen u toku dana.

  detaljnije
 • voda-ilustracija-foto-Aleksandar-Kostic.JPG

  Svrljig: Bez vode Mrgudova ulica

  Zbog intervencije na vodovodnoj mreži, stanovnici Mrgudove ulice u svrljiškom naselju Popovci bez vode su od 9 sati, pa sve do završetka intervencije, saopšteno je iz JKSP "Svrljig“.

  detaljnije
 • 1 tri metka u auto predsednika USS

  Tri metka u auto predsednika USS-a u Svrljigu

  Zasada nepoznata osoba je noćas oko 3 sata u Ulici Lole Ribara pucala u parkirani "audi 100“ predsednika Ujedinjene seljačke stranke u Svrljigu i direktora "Komunalca“ Igora Davidovića. Nema povređenih.

  (1) detaljnije
 • 490x370-490x370-490x370-490x370-Voda-nije-za-pice-Ilustracija-KOSTA-Juzne-vesti

  Voda u Svrljigu zamućena, ali može da se koristi

  Zbog zamućenosti vode u Svrljigu, opštinski Štab za vanredne situacije doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije. Ipak, zamućenost je u dozvoljenim granicama i voda može da se koristi za piće i higijenu.

  detaljnije
 • 490x370-foto-Aleksandar-Kostic-Voda-za-pice-ILUSTRACIJA-JUZNE-VESTI.jpg

  Voda u Svrljigu nije za piće

  Zbog naglog topljenja snega i zamućenja izvorišta, voda sa svrljiškog vodovoda nije za piće i može se koristiti samo za tehničku upotrebu, saopšteno je iz JKSP "Svrljig“.

  detaljnije
 • 490x370-490x370-Voda-nije-za-pice-Ilustracija-KOSTA-Juzne-vesti.jpg

  Svrljiška naselja Saraj i Lukavica bez vode

  Zbog intervencije na vodovodnoj mreži, od 9 sati do završetka radova bez vode su naselja Saraj i Lukavica i ulice Zdravka Milovanovića, Ljubovačka i Mrgudova.

  detaljnije
 • Ulica-Radoslava-Stefanovica-Svrljig.jpg

  Svrljig: Bez vode Ulica Radoslava Stefanovića

  Zbog havarije na vodovodnoj mreži od 9 sati do završetka radova bez vode je Ulica Radoslava Stefanovića. Drugih planiranih isključenja za ponedeljak nema, kažu iz JKSP "Svrljig".

  detaljnije
 • Omladinska-ulica-Svrljig-JUZNE-VESTI.jpg

  Svrljig: Omladinska ulica bez vode

  Zbog havarije na vodovodnoj mreži od 9 sati do završetka radova bez vode je Omladinska ulica. Drugih planiranih isključenja za četvrtak nema, kažu iz JKSP "Svrljig".

  detaljnije
 • Svrljig-Kosta-juzne-vesti.jpg

  Svrljig: Voda ispravna za piće

  Nakon što je nešto više od nedelju dana voda u Svrljigu zbog zamućenja bila samo za tehničku upotrebu, poslednje analize pokazale su da je potpuno ispravna i može se koristiti za piće.

  detaljnije
 • 490x370-cisterne-pijaca-voda-Svrljig-KOSTA-juzne-vesti.jpg

  Voda u Svrljigu još nije za piće, cisterne po naseljima

  Cisterne sa pijaćom vodom kruže svrljiškim naseljima jer voda kojom se Svrljig snabdeva, zbog zamućenosti izvorišta Rumenjak i Manojlica, treći dan nije za piće.  Zbog intervencije na mreži, u četvrtak će bez vode biti naselja Lukavica, Saraj i Rosulja.

  detaljnije
 • Svrljig-centar,-Kosta.jpg

  Voda u Svrljigu samo za tehničku upotrebu

  Zbog obilnih padavina prethodnih dana došlo je do zamućenja na izvorištima Rumenjak i Manojlica sa kojih se Svrljig snabdeva vodom, pa se ona ne preporučuje za piće, već samo za tehničku upotrebu.

  detaljnije