Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JP Komunalac Pirot

  • smećar

    Za 40 miliona dinara pirotski "Komunalac" kupuje tri vozila

    Pirotsko Javno komunalno preduzeće Komunalac "osvežiće" vozni park, pa će tako za kupovinu kamiona za odvoženja smeća, kamiona dizalice sa podiznom platformom i auto-cisterne potrošiti skoro 40 miliona dinara. Na odvojenim javnim nabavkama bio je samo po jedan ponuđač.

    (2) detaljnije
  • Završena javna nabavka za kamion smećar

    Pirotski "Komunalac" ulaže oko 34 miliona dinara u vozni park

    Za kupovinu kamiona za odvoženja smeća, kamiona dizalice sa podiznom platformom i auto-cisterne, pirotski Komunalac namenio je 33,8 miliona dinara ili oko 290 miliona evra. Javne nabavke su raspisane, a rokovo za prijavu potencijalnih dobavljača su u prvom delu februara.

    (1) detaljnije
  • radnici

    Javna preduzeća preko tendera zapošljavaju čistače, vozače, domare, ali i profesore

    Domare, čistače, kafe-kuvarice, vozače, kontrolore parkiranja, pa i profesora fizičke kulture, traže da zaposle neka od javnih preduzeća i ustanova sa juga zemlje, ali ne putem oglasa, već tendera. Te radnike zapravo "iznajmljuje" određena agencija, što je prema oceni sindikata "Sloga" i "Nezavisnost", ne samo zaobilaženje propisa i "isisavanje" novca iz javnih preduzeća, već i način da se zaposleni kontrolišu i izvršavaju političke naloge i naloge stranke koja je na vlasti.

    (3) detaljnije
  • pirot znak

    Komunalije u Pirotu za 9% skuplje

    Usluge Komunalca Piroćanci će ubuduće plaćati za 9% više nego do sada, odlučeno je na sednici Privremenog organa Grada Pirota. Poslednje poskupljenje njihovih usluga bilo je oktobra 2022. godine.

    (5) detaljnije
  • azil niš

    U pirotskom azilu oko 200 pasa, direktor kaže da su uslovi dobri

    Nakon snimaka i fotografija iz prihvatilišta za pse u Boru, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković najavila je da će veterinarska inspekcija izaći na teren i obaviti vanrednu kontrolu svih azila u Srbiji. Da je stanje u pirotskom azilu, koji je u nadležnosti Komunalca dobro, a gde se trenutno nalazi oko 200 pasa, kaže direktor tog preduzeća Boban Tolić.

    (1) detaljnije
  • kanta

    Za mesec dana u Pirotu sakupljeno 48 tona sekundarnih sirovina za reciklažu

    Sa primarnom separacijom otpada građani u gradskim sredinama u Pirotskom okrugu počeli su krajem 2022. godine, a podatak pirotskog Komunalca je da je u toku januara u tom gradu sakupljeno 48 tona sekundarnih sirovina. To je tek upola od projektovane količine na mesečnom nivou, ali se u tom preduzeću nadaju da će se u narednom periodu povećati ta količina koju građani odvajaju u svojim domaćinstvima.

    (2) detaljnije
  • parking

    Od februara povećanje cena parkiranja u Pirotu

    Umesto dosadašnjih 30 dinara, ubuduće će se parkiranje u Pirotu u zelenoj ili drugoj zoni plaćati 35 dinara po satu, a novim cenovnikom troškovi parkiranja u ekstra i crvenoj zoni ostaju nepromenjeni. Cenovnik će se primenjivati od 1. februara, a po njemu su povećane i cene celodnovnog parkiranja, mesečnog, kao i korišćenje povlašćenih parking mesta za stanare.

    (2) detaljnije
  • gradska uprava

    Pirotski većnici predložili poskupljenje komunalija, budžet rebalansom uvećan za oko 50% od početnog

    Gradsko veće Pirota usvojilo je predlog javnih preduzeća Komunalac i Vodovod i kanalizacija o povećanju cena usluga, pa će tako, ukoliko se predlog usvoji na sednici Skupštine, nove cene biti veće za 6,3 odnosno 7 procenata. Na Gradskom veću je usvojen i predlog rebalansa budžeta, po kome će on sada iznositi oko 2,9 milijardi dinara, što je povećanje od oko 10% u odnosu na prethodni rebalans, odnosno sa novim uvećanjem on je skoro 50% veći od inicijalnog.

    detaljnije
  • parking pirot zgrade

    Dvorišta zgrada u centru Pirota postaju javni parkinzi od 7 do 14 sati

    Osam parkinga koji se nalaze u dvorištima stambenih zgrada postaće javni i to samo u vremenu od 7 do 14 sati. Posle toga njih će moći da koriste samo stanari zgrada, ali uz plaćanje stanarske karte koja će mesečno koštati 550 dinara. Na taj način će problem sa nedostatkom parking mesta pokušati da reše u Gradskoj upravi Pirota, a Parking servis će kontrolu i naplatu početi 8. avgusta.

    (18) detaljnije
  • sneg zimska sluzba ciscenje snega KOSTA

    Pirotska zimska služba čisti sneg u planinskim selima

    Tri ekipe Zimske službe u Pirotu ovog jutra krenule su ka isto toliko pravaca kako bi uklonili sneg koji je juče i tokom noći pao u okolnim selima, od kojih su većina planinska. Snega ima u višim predelima, dok se u gradu ne zadržava na kolovozu, ali je juče, saopštavaju iz Komunalca , bačena oko tona soli na mostovima, pasarelama, kružnim tokovima, na frekventnim raskrsnicama i pešačkim prelazima.

    detaljnije
  • ivanov nebojša

    Novi-stari direktori pirotskih javnih preduzeća

    Dugogodišnji direktori pojedinih pirotskih javnih preduzeća ostali su na istim funkcijama, pa su svoje nove mandate, odlukom odbornika Skupštine grada, dobili Boban Tolić, dosadašnji direktor Komunalca , Zoran Nikolić koji je godinama na čelu JP Vodovoda i kanalizacija , kao i Nebojša Ivanov koji ostaje na čelu Regionalne deponije. Novog direktora, u v. d. statusu, dobio je pirotski Istorijski arhiv i na to mesto je postavljen profesor istorije u pirotskoj Gimnaziji Davor Lazarević.

    (3) detaljnije
  • pirot ulica

    "Pauk" opet na pirotskim ulicama

    Nakon pauze od 3 godine na ulicama Pirota nepropisno parkirane automobile opet će nositi "pauk", a kao i ranije, ovaj posao obavljaće JKP Komunalac koji je nabavio specijalizovano vozilo.

    (6) detaljnije
  • SNEG CISCENJE kosta

    Sneg na Staroj planini i u pirotskim selima, ekipe za čišćenje snega na terenu

    U pirotskim planinskim selima sneg koji dva dana pada dostigao je visinu i do pola metra, a kako kažu u pirotskom Komunalcu, sve raspoložive ekipe su na terenu i putevi se čiste u nekoliko pravaca.

    detaljnije
  • Menjaju se štafne na betonskoj osnovi klupa

    Renoviraju se klupe u centru Pirota

    Polomljene i dotrajale štafne na klupama u samom centru Pirota biće zamenjene, a radnici Komunalca krenuli su sa skidanjem starih i montiranjem novih. Biće postavljeno 2.000 štafni, a ukupna vrednost radova je skoro 800.000 dinara. Direktor Boban Tolić kaže da će sve klupe biti renovirane za oko 10 dana.

    detaljnije
  • Povećane cene komunalija i vode u Pirotu

    Odlukom odbornika lokalnog parlamenta cena komunalnih usluga u Pirotu od 1. januara povećana je za 5 %, dok je cena vode skuplja za 3 %. Dok u JKP Komunalac kažu da je povećanje cene komunalija u rangu "dve cigarete" i da neće mnogo uticati na novčanike građana, opozicija smatra da je ovo još jedan atak na džepove Piroćanaca.

    (1) detaljnije
  • Bez cenovnika fakturisali troškove gradu

    Solidarna pomoć i za direktora pirotskog "Komunalca"

    Bez jasno definisanog kriterijuma, kako se navodi u nalazu Državne revizotske institucije, pirotski "Komunalac" isplatio je solidarnu pomoć svim zaposlenima u 2017. godini. Svi radnici, uključujući i rukovodstvo i direktora dobili su jednak iznos od 22.560 dinara “radi ublažavanja nepovoljnog materijalnog stanja”.

    detaljnije
  • stablo

    Betonom ispunjene šupljine drveća na pirotskom keju

    Radnici komunalca ovih dana šokirali su građane Pirota kada su stabla na gradskom keju napunili betonom. Dok su u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica zabrinuti da će ovim postupkom biti ugrožen životinjski svet, u gradskom komunalnom preduzeću kažu da su se na ovaj korak odlučili kako bi produžili životni vek stabala.

    (3) detaljnije
  • lanci sneg foto aleksandar kostic

    Prohodni putevi i do najudaljenijih pirotskih sela

    Sve ekipe zimske službe danonoćno su na terenu i svi putni pravci i ka najudaljenijim selima su prohodni, kažu iz pirotskog "Komunalca". Problema ima samo na putu ka selu Cerev Del koji će, kažu, do srede biti očišćen. Na putevima ima ugaženog snega i leda i obavezna je zimska oprema.

    (2) detaljnije
  • pirot-2.jpg

    Pirot dobio novi park

    Do nedavno zapušten i neosevetljen prostor Kale nadomak centra Pirota nakon više od 2 decenije je uređen i završena je rekonstrukcija parka pored Momčilove tvrđave. U samom parku, na proleće, biće urađena i skulptura krilatog konja Jabučila.

    (6) detaljnije
  • Oluja

    Pirot: Oluja čupala drveće i prevrtala kontejnere

    Jak olujni vetar koji je juče na 15 minuta zadesio Pirot iščupao je desetak stabala iz korena, prevrtao kontejnere, a ponegde nosio i crepove.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: