Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JP Komunalac Pirot

 • pirot ulica

  "Pauk" opet na pirotskim ulicama

  Nakon pauze od 3 godine na ulicama Pirota nepropisno parkirane automobile opet će nositi "pauk", a kao i ranije, ovaj posao obavljaće JKP Komunalac koji je nabavio specijalizovano vozilo.

  (6) detaljnije
 • SNEG CISCENJE kosta

  Sneg na Staroj planini i u pirotskim selima, ekipe za čišćenje snega na terenu

  U pirotskim planinskim selima sneg koji dva dana pada dostigao je visinu i do pola metra, a kako kažu u pirotskom Komunalcu, sve raspoložive ekipe su na terenu i putevi se čiste u nekoliko pravaca.

  detaljnije
 • Menjaju se štafne na betonskoj osnovi klupa

  Renoviraju se klupe u centru Pirota

  Polomljene i dotrajale štafne na klupama u samom centru Pirota biće zamenjene, a radnici Komunalca krenuli su sa skidanjem starih i montiranjem novih. Biće postavljeno 2.000 štafni, a ukupna vrednost radova je skoro 800.000 dinara. Direktor Boban Tolić kaže da će sve klupe biti renovirane za oko 10 dana.

  detaljnije
 • Povećane cene komunalija i vode u Pirotu

  Odlukom odbornika lokalnog parlamenta cena komunalnih usluga u Pirotu od 1. januara povećana je za 5 %, dok je cena vode skuplja za 3 %. Dok u JKP Komunalac kažu da je povećanje cene komunalija u rangu "dve cigarete" i da neće mnogo uticati na novčanike građana, opozicija smatra da je ovo još jedan atak na džepove Piroćanaca.

  (1) detaljnije
 • Bez cenovnika fakturisali troškove gradu

  Solidarna pomoć i za direktora pirotskog "Komunalca"

  Bez jasno definisanog kriterijuma, kako se navodi u nalazu Državne revizotske institucije, pirotski "Komunalac" isplatio je solidarnu pomoć svim zaposlenima u 2017. godini. Svi radnici, uključujući i rukovodstvo i direktora dobili su jednak iznos od 22.560 dinara “radi ublažavanja nepovoljnog materijalnog stanja”.

  detaljnije
 • stablo

  Betonom ispunjene šupljine drveća na pirotskom keju

  Radnici komunalca ovih dana šokirali su građane Pirota kada su stabla na gradskom keju napunili betonom. Dok su u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica zabrinuti da će ovim postupkom biti ugrožen životinjski svet, u gradskom komunalnom preduzeću kažu da su se na ovaj korak odlučili kako bi produžili životni vek stabala.

  (3) detaljnije
 • lanci sneg foto aleksandar kostic

  Prohodni putevi i do najudaljenijih pirotskih sela

  Sve ekipe zimske službe danonoćno su na terenu i svi putni pravci i ka najudaljenijim selima su prohodni, kažu iz pirotskog "Komunalca". Problema ima samo na putu ka selu Cerev Del koji će, kažu, do srede biti očišćen. Na putevima ima ugaženog snega i leda i obavezna je zimska oprema.

  (2) detaljnije
 • pirot-2.jpg

  Pirot dobio novi park

  Do nedavno zapušten i neosevetljen prostor Kale nadomak centra Pirota nakon više od 2 decenije je uređen i završena je rekonstrukcija parka pored Momčilove tvrđave. U samom parku, na proleće, biće urađena i skulptura krilatog konja Jabučila.

  (6) detaljnije
 • Oluja

  Pirot: Oluja čupala drveće i prevrtala kontejnere

  Jak olujni vetar koji je juče na 15 minuta zadesio Pirot iščupao je desetak stabala iz korena, prevrtao kontejnere, a ponegde nosio i crepove.

  (1) detaljnije