Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JP Komunalac Pirot

 • sneg zimska sluzba ciscenje snega KOSTA

  Pirotska zimska služba čisti sneg u planinskim selima

  Tri ekipe Zimske službe u Pirotu ovog jutra krenule su ka isto toliko pravaca kako bi uklonili sneg koji je juče i tokom noći pao u okolnim selima, od kojih su većina planinska. Snega ima u višim predelima, dok se u gradu ne zadržava na kolovozu, ali je juče, saopštavaju iz Komunalca , bačena oko tona soli na mostovima, pasarelama, kružnim tokovima, na frekventnim raskrsnicama i pešačkim prelazima.

  detaljnije
 • ivanov nebojša

  Novi-stari direktori pirotskih javnih preduzeća

  Dugogodišnji direktori pojedinih pirotskih javnih preduzeća ostali su na istim funkcijama, pa su svoje nove mandate, odlukom odbornika Skupštine grada, dobili Boban Tolić, dosadašnji direktor Komunalca , Zoran Nikolić koji je godinama na čelu JP Vodovoda i kanalizacija , kao i Nebojša Ivanov koji ostaje na čelu Regionalne deponije. Novog direktora, u v. d. statusu, dobio je pirotski Istorijski arhiv i na to mesto je postavljen profesor istorije u pirotskoj Gimnaziji Davor Lazarević.

  (3) detaljnije
 • pirot ulica

  "Pauk" opet na pirotskim ulicama

  Nakon pauze od 3 godine na ulicama Pirota nepropisno parkirane automobile opet će nositi "pauk", a kao i ranije, ovaj posao obavljaće JKP Komunalac koji je nabavio specijalizovano vozilo.

  (6) detaljnije
 • SNEG CISCENJE kosta

  Sneg na Staroj planini i u pirotskim selima, ekipe za čišćenje snega na terenu

  U pirotskim planinskim selima sneg koji dva dana pada dostigao je visinu i do pola metra, a kako kažu u pirotskom Komunalcu, sve raspoložive ekipe su na terenu i putevi se čiste u nekoliko pravaca.

  detaljnije
 • Menjaju se štafne na betonskoj osnovi klupa

  Renoviraju se klupe u centru Pirota

  Polomljene i dotrajale štafne na klupama u samom centru Pirota biće zamenjene, a radnici Komunalca krenuli su sa skidanjem starih i montiranjem novih. Biće postavljeno 2.000 štafni, a ukupna vrednost radova je skoro 800.000 dinara. Direktor Boban Tolić kaže da će sve klupe biti renovirane za oko 10 dana.

  detaljnije
 • Povećane cene komunalija i vode u Pirotu

  Odlukom odbornika lokalnog parlamenta cena komunalnih usluga u Pirotu od 1. januara povećana je za 5 %, dok je cena vode skuplja za 3 %. Dok u JKP Komunalac kažu da je povećanje cene komunalija u rangu "dve cigarete" i da neće mnogo uticati na novčanike građana, opozicija smatra da je ovo još jedan atak na džepove Piroćanaca.

  (1) detaljnije
 • Bez cenovnika fakturisali troškove gradu

  Solidarna pomoć i za direktora pirotskog "Komunalca"

  Bez jasno definisanog kriterijuma, kako se navodi u nalazu Državne revizotske institucije, pirotski "Komunalac" isplatio je solidarnu pomoć svim zaposlenima u 2017. godini. Svi radnici, uključujući i rukovodstvo i direktora dobili su jednak iznos od 22.560 dinara “radi ublažavanja nepovoljnog materijalnog stanja”.

  detaljnije
 • stablo

  Betonom ispunjene šupljine drveća na pirotskom keju

  Radnici komunalca ovih dana šokirali su građane Pirota kada su stabla na gradskom keju napunili betonom. Dok su u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica zabrinuti da će ovim postupkom biti ugrožen životinjski svet, u gradskom komunalnom preduzeću kažu da su se na ovaj korak odlučili kako bi produžili životni vek stabala.

  (3) detaljnije
 • lanci sneg foto aleksandar kostic

  Prohodni putevi i do najudaljenijih pirotskih sela

  Sve ekipe zimske službe danonoćno su na terenu i svi putni pravci i ka najudaljenijim selima su prohodni, kažu iz pirotskog "Komunalca". Problema ima samo na putu ka selu Cerev Del koji će, kažu, do srede biti očišćen. Na putevima ima ugaženog snega i leda i obavezna je zimska oprema.

  (2) detaljnije
 • pirot-2.jpg

  Pirot dobio novi park

  Do nedavno zapušten i neosevetljen prostor Kale nadomak centra Pirota nakon više od 2 decenije je uređen i završena je rekonstrukcija parka pored Momčilove tvrđave. U samom parku, na proleće, biće urađena i skulptura krilatog konja Jabučila.

  (6) detaljnije
 • Oluja

  Pirot: Oluja čupala drveće i prevrtala kontejnere

  Jak olujni vetar koji je juče na 15 minuta zadesio Pirot iščupao je desetak stabala iz korena, prevrtao kontejnere, a ponegde nosio i crepove.

  (1) detaljnije