Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

JPKD "Toplica" Kuršumlija

 • zgrada lepa brena kursumlija foto lj.m.

  Stanari dve zgrade u Kuršumliji 15 dana bez vode u popodnevnim satima

  U Ulici Koste Vojinovića u Kuršumliji, oko 300 ljudi u dve zgrade - Lepa Brena 1 i 2, tvrde da u dužem periodu, a posebno poslednjih petnaestak dana, tokom dana, do kasno uveče, nemaju vodu sa gradskog vodovoda. Iako narednih dana najavljuju štrajk ispred zgrade JPKD Toplica koje održava vodovod, direktor tog preduzeća kaže da je prethodnih dana samo na kratko došlo do slabljenja pritiska i to u stanovima u višim delovima ovih zgrada.

  detaljnije
 • sneg-ciscenje-Kosta.JPG

  Zavejana sela kod Lukovske Banje i dalje bez struje

  Na području Kuršumlije 4 sela su trenutno odsečena zbog snega, dok su ostali prilazi prohodni. Struje nema u selima iznad Lukovske Banje, a i dalje je u prekidu pruga Kuršumlija - Merdare.

  detaljnije
 • pacijente-prevoze-bagerima.jpg

  Pacijente iz zavejanih sela prevoze i bagerima

  Nakon skoro 10 sati probijanja kroz sneg, pružena je medicinska pomoć sestrama u kuršumlijskom selu Dobri Do, dok je jedna starica iz sela Kosmače zbog visokog snega u Dom zdravlja prevezena vozilom za čišćenje snega.

  detaljnije
 • sneg-ilustracija-KOSTA.jpg

  Proglašena vanredna situacija u Kuršumliji

  Na području opštine Kuršumlija zavejano je desetak uglavnom planinskih sela, a struje nema u oko 50 kuća, zbog čega je u delu opštine uvedena vanredna situacija. Životno ugroženih nema, a nedostaje pomoć u gorivu.

  detaljnije