Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Jumko Vranje

  • namirnice ulje

    Radnicima "Jumka" dele pakete šećera i ulja za "siguran glas"

    Fotografije na kojima se vidi kako ispred ulaza u pogon fabrike Jumko u Vranju radnici nose pakete šećera i suncokretovog ulja, uz tvrdnju da se ove namirnice dele "za siguran glas", stigle su od čitalaca. Ovo nije prvi slučaj akcije koja nije u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti.

    (8) detaljnije
  • Jumko - Vranje

    Revizori našli brojne propuste u finansijskim izveštajima kompanije “Jumko”

    Umesto nekretnina, postrojenja i opreme uzete na lizing u iznosu od 44,1 million dinara, kao i gubitak od 26,5 miliona dinara ranijih godina, Kompanija “Jumko” iz Vranja je u svojim finansijskim izveštajima za 2021. godinu prikazala ulaganja od oko 70 miliona dinara na tuđim nekretninama, postrojenjima i opremi - samo je jedna od nepravilnosti koju je utvrdila Državna revizorska institucija. Ta kompanija je u svojim izveštajima utajila i objekte od kojih ostvaruje prihode od zakupa u iznosu od 697,5 miliona dinara.

    detaljnije
  • JUMKO

    Vulin obećao ulaganja u vranjski “Jumko” i zapošljavanje novih radnika

    Da radnici Jumka u Vranju mogu da budu mirni, jer će kompanija nastaviti da se razvija, širi proizvodni asortiman i zapošljava ljude sa juga Srbije, obećanje je ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina. Prilikom obilaska proizvodnih pogona ministar je rekao i da će MUP nastaviti da se snadbeva isključivo u Jumku.

    (5) detaljnije
  • sretenjska priznanja

    Sretenjska odličja dobili i manastir Prohor Pčinjski i Narodno pozorište iz Niša

    Među ovogodišnjim dobitnicima Sretenjskih odličja, koja se dodeljuju povodom Dana državnosti, našli su se i manastir Sveti Prohor Pčinjski, kao i niško Narodno pozorište, kao i specijalista interne medicine UKC-a Boris Đinđić i istoričarka Narodnog muzeja u Leskovcu Mira Ninošević. Sretenjska priznanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je i kompaniji “Jumko” iz Vranja i “Teklas” iz Vladičinog Hana.

    (3) detaljnije
  • Jumko - Vranje

    Vranjski “Jumko” i kuršumlijski “Simpo Šik” postali vlasništvo i Grada Beograda

    Po preporuci Vlade Srbije da se izvrši konvertovanje duga u trajni kapital, Grad Beograd je kompaniji “Jumko” oprostio dug od 1,8 miliona dinara, koji je preduzeće imalo prema lokalnoj samoupravi, te će Grad Beograd postati vlasnik jednog dela kapitala. Isto je učinjeno i sa dugom od 679.236 dinara, koliko je preduzeće “Simpo Šik” iz Kuršumlije dugovalo Beogradu.

    (4) detaljnije
  • Naselje Čerenac Vranje

    Tridesetak porodica iz naselja “Čerenac” u Vranju možda dobije struju nakon 19 godina

    Gradski većnici u Vranju, na poslednjoj sednici usvojili su predlog da vlasnik zemljišta u naselju "Čerenac" postane Grad Vranje. Zemljište će iz državne u gradsku svojinu, prema predlogu, uknjižiti bez naknade i neposrednom pogodbom. To znači da će i 3 zgrade, u kojima živi tridesetak porodica, moći da se legalizuju, a onda i nakon 19 godina dobiju struju.

    (2) detaljnije
  • Jumko - Vranje

    PSG Vranje: Preporuka Vlade da se “Jumku” oprosti dug koštala građane milijardu dinara

    Nakon što su gradski većnici na sednici odlučili da kompaniji “Jumko” oproste dug od milijardu dinara, u zamenu za trajni ulog u kompaniji, iz Gradskog odbora Pokreta slobodnih građana u Vranju kažu da je novac svih Vranjanaca pretvoren u dim i prašinu. Udeo Grada u vlasinštvu kompanije čiji dugovi višestruko prelaze vrednost njene imovine, konstatuju, ne vredi ništa.

    (3) detaljnije
  • Jumko - Vranje

    Grad Vranje oprašta "Jumku" dug od milijardu dinara, u zamenu za trajni ulog u kompaniji

    Po preporuci Vlade Srbije da se izvrši konvertovanje duga u trajni kapital, Grad Vranje je kompaniji “Jumko” oprostio dug od 1,05 milijardi dinara koji je preduzeće imalo prema lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima. To praktično znači da će Grad na osnovu potraživanja imati određene akcije u “Jumku”, koji je jedno od 17 strateških preduzeća koja je do pre 4 godine država štitila od naplate, a onda se u nekim, kako bi opstala, počelo sa unapred pripremljenim planom reorganizacije.

    (2) detaljnije
  • jumko-vranje.jpg

    Desetine radnika bez ugovora, iz "Jumka" kažu privremeno

    Da je sa 82 radnika na privremeno-povremenim poslovima "Jumko" iz Vranja raskinuo ugovor prenose Info Vranjske pozivajući se na izvore iz sindikata, a predsednik Nadzornog odbora Branislav Popović kaže da nije bilo otpuštanja u Jumku. Popović uverava da će oni kojima je istekao ugovor, a koji su angažovani preko agencije, sigurno biti pozvani da potpišu novi, jer tvrdi da posla ima.

    (1) detaljnije
  • Apoteka Vranje

    I Grad Vranje deli maske za sve građane

    Nakon Svrljiga, Dimitrovgrada, Bosilegrada i Vladičnog Hana, i u Vranju će lokalna samouprava organizovati podelu zaštitnih maski građanima. Svi zainteresovani Vranjanci masku mogu dobiti na šetalištu ispred gradske apoteke.

    (2) detaljnije
  • Proizvodni pogon u Drvaru

    Počeo da radi “Jumkov” pogon u Drvaru

    Novi pogon kompanije “Jumko” iz Vranja u Drvaru počeo je sa proizvodnjom. Trenutno radi 80 žena, do kraja januara biće zaposleno još 20, a onda će pogon imati zaokružen proces proizvodnje. Vranjska kompanija je pogon u Drvaru formiran je uz pomoć Vade Srbije, kao pomoć BiH.

    detaljnije
  • jumko

    Promocija preduzetništva i samozapošljavanja u Vranju

    O preduzetništvu i samozapošljavanju biće reči danas u Vranju u Upravnoj zgradi "Jumka", u sali BiC-a na četvrtom spratu od 12 sati, na prezentaciji programa kojim bi se podstakao razvoj preduzetništva i samozapošljavanja kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih firmi.

    detaljnije
  • Proizvodni pogon u Drvaru

    Vranjski “Jumko” otvara pogon u Drvaru u okviru pomoći Srbije Republici Srpskoj

    Sto radnika iz Republike Srpske biće zaposleno u novom proizvodnom pogonu koji će vranjska kompanija “Jumko” otvoriti u Drvaru, najavio je generalni direktor Branislav Trajković. Pogon bi zvanično trebalo da bude otvoren 20. decembra i deo je pomoći koju je Srbija namenila opštini Drvar, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

    detaljnije
  • dobrovoljno davanje krvi foto i.m.

    Akcija dobrovoljnog davanja krvi u sredu u Vranju

    Svi koji žele, moći će u u sredu, 18. septembra od 10 do 14 sati u prostorijama restorana “Jumko” u Vranju dobrovoljno da daju krv u akciji koju organizuje Policijska uprava Vranje.

    (2) detaljnije
  • Ruski investitori nestali iz Vranja, radnici na ulici

    Oko 400 radnika ruske firme "Spilit" koja od 2017. godine radi u iznajmljenom pogonu vranjskog "Jumka", ostali su na ulici, bez reči objašnjenja, jer su vlasnici iz Rusije prosto - nestali. Mašine su i dalje u fabrici, duguje im se samo poslednja plata, a od Rusa ni glasa. Iz Gradske uprave kažu da ni oni nisu uspeli da s njima stupe u kontakt, a da imaju informaciju da se slična situacija sa istim vlasnicima dešava i u Somboru.

    (13) detaljnije
  • Vulin Vranje foto I.M.

    Vulin: I dalje na snazi povišena borbena gotovost

    Ministar odbrane rekao je danas u Vranju da nema opasnosti na jugu Srbije, ali da sve nadležne službe prate bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, kao i da do daljeg ostaje na snazi povišena borbena gotovost Vojske Srbije.

    (4) detaljnije
  • jumko

    NUNS: "Jumko" diskriminiše medije

    Kompanija "Jumko" iz Vranja je, kako navode iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije, na godišnju konferenciju za novinare pozvala samo medije bliske vlasti. NUNS je osudio ovakvo ponašanje kompanije čiji je većinski vlasnik država, dok glavni urednik Vranjskih Saša Stojković kaže da novinari nisu pozvani kako ne bi izveštavali o realnoj situaciji u "Jumku".

    (1) detaljnije
  • Jumko Vranje foto i.m.

    Isplata socijalnog programa u “Jumku” do kraja godine

    Za 300 radnika vranjske kompanije koji su se izjasnili da žele da napuste firmu uz socijalni program, novac će biti isplaćen do kraja godine, potvrdio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

    detaljnije
  • Jumko-Vranje-foto-arhiva-JV.jpg

    Pantalone iz Jumka ponovo deo uniforme Vojske Srbije

    Vranjska kompanija Jumko isporučila je Vojsci Srbije 12.000 letnjih maskirnih pantalona, pa će posle četvrt veka one ponovo biti deo terenske uniforme srpskih vojnika.

    (2) detaljnije
  • index.jpg

    In memoriam: Slobodan Stole Bogdanović

    Nakon kraće bolesti, u 70. godini u nedelju je u Vranju preminuo Slobodan Stole Bogdanović, nekadašnji visoki rukovodilac “Jumka“ i predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a.

    detaljnije
KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: